15 joulu
Juristikerhon Jäänsärkijäiset 2018 Pietariin
15.12.2018 16:30 - 17.12.2018 7:00

Hämäläis-Osakunnan Juristikerho lähtee jälleen joulun alla Suomenlahdelle jäätä särkemään! Tämän vuoden Jäänsärkijäisissä uutta on matkakohde: Venäjä ja maailman pohjoisin miljoonakaupunki Pietari.

 

Jäänsärkijäiset on kaikille hämäläis-osakuntalaisille avoin 15.–17.12.2018 järjestettävä risteilymatka Pietariin. Moby SPL:n M/S Princess Anastasia lähtee Länsisatamasta kohti Pietaria lauantaina 15.12. kello 18.00. Yön yli kestävän laivamatkan aikana yövytään kahden hengen hyteissä, ja matkan hintaan sisältyy aamiainen laivan buffetissa ennen Pietariin saapumista. Pietariin saavutaan sunnuntaiaamuna 16.12., ja aikaa nauttia suurkaupungin tunnelmasta on myöhäiseen iltapäivään asti. Päivän aikana matkan osallistujat voivat vapaasti tutustua kaupunkiin sekä kierrellä kauniin arkkitehtuurin ja mielenkiintoisten kulttuurikohteiden keskellä. Alustavan tiedon mukaan olemme lisäksi saamassa seuraksemme pietarilaisen oikisopiskelijan kertomaan kaupungin kiinnostavimmista kohteista. Pietarista matkustetaan takaisiin Helsinkiin jälleen yön yli, ja laiva on takaisin Länsisatamassa maanantaina 17.12. kello 7.00.

 

Matkan hinta määräytyy osallistujamäärän mukaan ja on Hämäläis-Osakunnan jäsenelle enintään 76 euroa. Osakunnan koulutusvaliokunta tarjoaa fukseille 10 euron alennuksen osakunnan jäsenen hinnasta (FUKSIT HUOMIO!). Fuksiksi katsotaan henkilö, joka on kirjautunut ensimmäistä kertaa Hämäläis-Osakunnan jäseneksi syyslukukaudella 2018 tai kevätlukukaudella 2018. Hämäläis-Osakunnan seniorin hinta on 91 euroa. Matkan hinta sisältää laivamatkat Helsinki–Pietari–Helsinki, majoituksen B2V-hytissä sekä buffet-aamiaisen menomatkalla.

 

Moby SPL:n päiväristeilyt Pietariin ovat viisumivapaita, joten Jäänsärkijäisiin osallistumiseen ei tarvitse Venäjälle matkustamiseen oikeuttavaa viisumia. Matkalle osallistumiseen tarvitsee kuitenkin passin, joka on voimassa matkan aikana JA 6 KUUKAUTTA MATKAN JÄLKEEN. Laivayhtiö tarvitsee tiedot matkustajien passeista jo ennen matkaa. Hankithan tästä syystä uuden passin mahdollisimman pian, jos nykyisen passisi voimassaolo päättyy ennen 17.6.2019. Voit tarvittaessa ilmoittautua matkalle ennen passin uusimista ja ilmoittaa uuden passisi tiedot myöhemmin, mutta kuitenkin mieluiten ilmoittautumisajan kuluessa.

 

Ilmoittautuminen vuoden 2018 Jäänsärkijäisiin alkaa maanantaina 15.10.2018 kello 15.00 ja päättyy torstaina 15.11.2018 kello 15.00 tai kun paikat matkalle ovat täynnä. Paikat matkalle jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse lähettämällä osoitteeseen lauri.suokas(a)helsinki.fi viesti otsikolla ”Jäänsärkijäiset”. Ilmoita viestissä seuraavat tiedot itsestäsi:

- etu- ja sukunimi

- sähköpostiosoite

- puhelinnumero

- syntymäaika

- syntymäpaikka

- kansalaisuus

- passin numero

- passin viimeinen voimassaolopäivä

- oletko fuksi, civis (=osakunnan jäsen, joka ei enää ole fuksi) vai seniori

- mahdollinen hyttikaveritoiveesi (hytit ovat kahden hengen hyttejä)

Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova.

 

Ilmoittautumisen yhteydessä kerättäviä tietoja käytetään vain Jäänsärkijäisten järjestämiseen. Tietoja käsittelee matkanjohtajana toimiva Hämäläis-Osakunnan Juristikerhon ulkoasiainvastaava. Lisäksi tietoja annetaan laivamatkoja operoivalle yhtiölle laivamatkojen toteuttamisen edellyttämässä laajuudessa sekä Juristikerhon taloudenhoitajalle matkan osallistumismaksujen suorittamisen seurannan edellyttämässä laajuudessa. Tarvittaessa tietoja voidaan antaa myös muille Juristikerhon hallituksen jäsenille, jos se on tarpeen matkan järjestämisen vuoksi. Ilmoittautumalla matkalle hyväksyt tietojesi käsittelyn edellä kuvatulla tavalla.

 

Matkaan liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä Juristikerhon ulkoasiainvastaavaan Lauri Suokkaaseen (lauri.suokas(a)helsinki.fi).

18 joulu
Juristikerhon kokous
18.12.2018 18:30 - 20:00

Juristikerho kokoontuu kahdesti kuussa lukukausien aikana. Kokoukset pidetään parittomien viikkojen tiistaisin kello 18.30 Sillanpäässä, osakuntatalon 5. kerroksessa.

 

Kokouksiin ovat tervetulleita kaikki kerhon toiminnasta kiinnostuneet. Tarjolla on pientä purtavaa, ja kokousten jälkeen yleensä jatketaan istumaan iltaa Ilves-baariin.

Hämäläis-Osakunnan Juristikerho

Hämäläis-Osakunnan Juristikerho on vuonna 1935 perustettu kaikille osakuntalaisille avoin kerho. Paras tapa tutustua toimintaamme on tulla kokouksiin ja muihin tapahtumiin!

Kerhoa koskevat tiedustelut voi lähettää osoitteeseen .

Kokoukset

Juristikerho kokoontuu kahdesti kuussa lukukausien aikana. Kokoukset pidetään parittomien viikkojen tiistaisin kello 18.30 Sillanpäässä, osakuntatalon 5. kerroksessa.

Kokouksiin ovat tervetulleita kaikki kerhon toiminnasta kiinnostuneet. Tarjolla on pientä purtavaa, ja kokousten jälkeen yleensä jatketaan istumaan iltaa Ilves-baariin.

Juristikerhon haalarimerkkejä ja juhlajulkaisuja on mahdollista ostaa kerhon kokouksissa.

Juhlat, excut, ulkomaanmatkat

Juristikerho järjestää aktiivisesti toimintaa osakuntalaisten iloksi.

Kerhon vuosijuhlaa eli Kristofferin maanlain juhlaa vietetään vuosittain toukokuussa. Lisäksi Juristikerho järjestää talvella hallituksenvaihtokaronkan ja syksyllä fuksisitsit. Erilaisten pienempien bileiden ja kesätapahtumien järjestämisestä päätetään kokouksissa.

Excuilla käydään mm. tuomioistuimissa, asianajotoimistoissa ja muissa juristien työpaikoissa, mutta myös vaikkapa makeistehtaalla tai trampoliinipuistossa. Kiinnostavia vierailukohteita voi ehdottaa kerhon kokouksissa!

Keväisin käymme Tartossa tervehtimässä osakunnan ystävyysjärjestöjä, ja joulun alla Juristikerho risteilee johonkin Itämeren kaupunkiin.

Juristikerhon hallitus

Juristikerhon hallitus valitaan sääntömääräisessä syyskokouksessa, mutta mukaan toimintaan voi tulla läpi vuoden! Hallitukseen kuuluu puheenjohtajan, sihteerin ja taloudenhoitajan lisäksi lukuisia muita virkailijoita. Esimerkiksi emännät huolehtivat kokousruoista ja sitsitarjoiluista, siinä missä opintovastaava pitää yllä kerhon tiivistelmäkokoelmaa.

Hämäläis-Osakunnan jäsenyys

Juristikerhossa aktiivisesti toimivien opiskelijoiden on oltava Hämäläis-Osakunnan jäseniä. Kerhon tapahtumiin ja osakuntaan voi tulla kuitenkin rauhassa tutustumaan ennen liittymispäätöstä. Kaikki Helsingin yliopiston opiskelijat voivat liittyä Hämäläis-Osakunnan jäseniksi.

Tiedotus

Juristikerho tiedottaa tapahtumistaan omalla sähköpostilistallaan sekä osakunnan tiedotuslistalla. Juristikerhon sähköpostilistalle voi liittyä lähettämällä sähköpostiviestin osoitteeseen viestin aihe tyhjäksi ja kirjoita itse viestiin subscribe . Tällöin lista tilataan osoitteeseen, josta ko. viesti on lähetetty. Listalta poistuminen tapahtuu muuten samoin ohjein, mutta sana subscribe korvataan sanalla unsubscribe.

Kerholla on aktiivinen ryhmä Facebookissa.

Valokuvagalleria

Valokuvia kerhon (todella) vanhoista tapahtumista löytyy täältä. Kirjautumistunnuksia voi tiedustella osoitteesta .