Tapahtumia ei löytynyt

Kokkikerhossa opit uusia kokkaustaitoja, syöt hyvää ruokaa ja vietät aikaa mukavassa seurassa. Tervetuloa mukaan!

Hämäläis-Osakunnan kokkikerho, perustettiin syksyllä 2004 täyttämään nälkäisten osakuntalaisten toiveet (...ja vatsat). Visioita ja ideoita kokkikerhon toiminnasta on varmasti ollut monenlaisia, ainakin ennen kuin kerhoa oli vielä perustettu, mutta tällä hetkellä toiminta on yksinkertaisuudessaan yhdessä kokkaamista, yhdessä kokkaamisen opettelemista ja yhdessä syömistä. Kaikkihan on yhdessä tehden moninverroin mukavampaa. Sitä paitsi monikaan ei varmasti jaksa kuluttaa neljää tuntia keittiössä tehden vain ja ainoastaan itselleen kolmen ruokalajin illallisen.

Kokkikerhossa me teemme ruoan hiljaa ja huolella, niin eihän siitä voi tulla kuin hyvää!

Kokkikerholaisten tapaamispaikkana on osakunnan 4. kerroksen keittiö, Mämmilä. Käsite kokkikerholainen tarkoittaa ketä tahansa osakunnan jäsentä, joka on kiinnostunut ruoanlaitosta. "Kokkikerholaiseksi" ei siis tarvitse erikseen ilmoittautua, ei maksaa jäsenmaksua, ei sitoutua mihinkään pitkäkestoiseen velvollisuuteen, ei osata yhtään mitään.

Yleensä kokkikerhossa valmistamme alkuruoan, pääruoan ja jälkiruoan, mutta teemasta riippuen tästä voidaan poiketa. Joka tapauksessa syömme itsemme aina yltäkylläiseksi. Ruokaa teemmekin aina hieman ylimäärin, jolloin jää rääppiäisiä kotiinvietäviksikin. Kannattaa ottaa oma pakastusrasia mukaan niin seuraavanakin päivänä on einesruokia parempaa syötävää.

Tulevasta toiminnasta mainostetaan osakunnan kotisivuilla sekä ho-tiedotuslistalla. Osallistumismaksu joko käteisellä paikan päällä tai myöhemmin kokkikerhon tilille. Osallistumismaksu on n. 5 euroa/ kerta/henkilö.

Kokkikerhon toiminta noudattaa pitkälti seuraavaa kaavaa:

  1. Kokkikerhon virkailijat pohtivat keskenään tulevan kokkaamisen ajankohtaa ja muistelevat mitä toiveita osakuntalaiset ovat esittäneet.
  2. Innostuneet kokkaajat, uudet ja vanhat, tapaavat Mämmilässä ja vesi herahtaa kielelle reseptejä lukiessa. Ruokalajeja aletaan valmistaa pareittain, kaikkein yksinkertaisempia ohjeita valmistetaan yksin. Kaveria ei jätetä pulaan vaan kaikki auttavat aina tarpeen vaatiessa toisiaan. Ruokapöytä katetaan osakuntabaariin ja kun kaikki on valmista, ruoat kannetaan alakertaan. Ja sitten syödään, jutellaan ja syödään. Lopuksi tiskataan astiat ja jaetaan jäljelle jääneet ruoat kotiinvietäviksi.

Mutta jos olet sitä mieltä että nyt olisi muutoksen aika, uudet ideat otetaan kiitollisuudella vastaan!

Lisätietoja saat kerhon puheenjohtajalta.