Tapahtumia ei löytynyt

Hämäläis-Osakunnan Laulajat (HOL) on Suomen vanhin akateeminen sekakuoro. Vuonna 1929 perustetun kuoron toiminnassa kunnianhimoinen musiikinteko yhdistyy monipuoliseen hauskanpitoon. HOL järjestää koelauluja joka syksy, ja innokkaimmat otetaan mukaan vaikka kesken kaudenkin!

Seuraa HOLlia Facebookissa! | HOLlin omat sivut

Hämäläis-Osakunnalla on kunnia pitää omanaan maamme vanhinta akateemista sekakuoroa, Hämäläis-Osakunnan Laulajia. HOL ei kuitenkaan ole jäänyt pölyttymään menneen historiansa loistoon, vaan jaksaa jatkuvasti tehdä uudenlaisia ja kunnianhimoisia juttuja musiikin saralla, sopusointuisesti moninaisen hauskanpidon lomassa. Kuorossa on esiintymiskokoonpanosta riippuen 30–40 laulajaa, joista suurin osa on Helsingin yliopiston opiskelijoita.

Musiikin maisteri, kuoronjohtaja Esko Kallio johti HOL:ia yli kymmenen vuoden ajan ja nosti kuoron tason huiman korkealle. Väsymätön ja ystävällisen tiukka muusikkoinsinööri Kallio sai jokaisen hollilaisen ymmärtämään, että yhdessä todellakin olemme enemmän. Kallion pitkä ja menestyksekäs kausi HOLlin johdossa päättyi alkukesästä 2013, ja kuoron uutena taiteellisena johtajana aloitti Iida Antola. Sibelius-Akatemiassa ja Lyonin konservatoriossa musiikinjohtoa opiskellut Antola on nuoreen ikäänsä nähden häkellyttävän monipuolinen, kokenut ja lahjakas muusikko. Hänen johdollaan HOL suuntaa ilolla kohti uusia innostavia koitoksia.

Viime vuosina HOL on levyttänyt ahkerasti. Tuorein levy Alilo! Lauluja seimen äärellä, kuoron ensimmäinen omakustanne-cd, ilmestyi jouluna 2011 ja sisältää sekä HOLlin perinteistä joulumusiikkia että tuoreempia sävellyksiä. Syksyn 2010 julkaisu Ajan aallot − Sekakuoromusiikkia romantiikan ajan Helsingistä taas koostuu pääosin unohdetuista 1800-luvun lopun kuoromusiikin helmistä. 80-vuotisjuhlan alla keväällä 2009 julkaistuLehdellä − Among the Leaves sai erinomaiset arvostelut, valittiin vuoden kuorolevyksi ja oli ehdolla Emma-palkinnon saajaksi.

Kesällä 2009 HOL palkittiin Tampereen Sävelessä korkeimmalla mahdollisella arviolla, kolmella kultaleimalla.

HOL esiintyy perinteen mukaan säännöllisesti Helsingissä ja Hämeessä. Omien konserttien ja pienyhtye-esiintymisten lisäksi kuoro laulaa usein osakunnan juhlissa ja muissa akateemisissa tilaisuuksissa. Keväällä 2014 HOLlin 85-vuotispäiviä juhlistetaan suurin konsertein ja juhlamenoin.

Ulkomailla HOL on vieraillut useasti 1960-luvulta alkaen. Euroopan nuorisokuoroliiton ainoana suomalaisjäsenenä HOL on osallistunut vuodesta 1979 alkaen useimmiten kolmen vuoden välein järjestettäville kansainvälisille Europa Cantat -festivaaleille. Vuoden 2010 ulkomaanmatka suuntautui Tanskan Århusiin konsertoimaan Graabrødre kammerkorin kanssa. Kesällä 2012 HOL matkasi Europa Cantat -festivaaleille Torinoon, keväällä 2013 puolestaan Pariisiin Chorus 14 -kuoron vieraaksi. Ulkomaanmatkat tarjoavat kuorolaisille ainutlaatuisia keikkakokemuksia ja ikimuistoisia yhteisiä elämyksiä.

HOL esiintyy myös pienempinä kokoonpanoina ja on tilattavissa erilaisiin tilaisuuksiin esiintymään − ota yhteyttä ja tiedustele perusohjelmistoamme, tai ehdota omia kappaleita tilaisuuden ohjelmaksi.

HOL harjoittelee tiistaisin klo 18−21 Hämäläis-Osakunnan talolla Kampissa. Otamme uusia laulajia yleensä lukukausien alkupuolella, mutta voit aina ottaa yhteyttä musiikilautakuntaamme hol-ml(at)helsinki.fi, jos laulaminen tasokkaassa ja mukavassa seurassa kiinnostaa. HOLlin moninaiset upeat saavutukset eivät tarkoita, että kaikki yksittäiset laulajat olisivat täydellisiä muusikoita. Rohkeasti mukaan vaan ja koelauluihin!