Lämpimästi tervetuloa juhlimaan 365-vuotiasta Hämäläis-Osakuntaa!

Vujuja vietetään lauantaina 17.11.2018. Päivä alkaa päiväjuhlassa osakunnan pienessä juhlasalissa (Urho Kekkosen katu 4–6 D). Päiväjuhlassa jaetaan osakunnan harrastusmerkit, kuullaan muiden järjestöjen tervehdykset sekä nautitaan cocktailpaloista.

Iltajuhlaa vietetään Vanhassakaupungissa ravintola Koskenrannan Wirtaamo-salissa (Katariina Saksilaisen katu 9). Luvassa on mm. kolmen ruokalajin illallinen, laulua, Hämäläis-Osakunnan Laulajien esitys, juhlapuhe ja kunnia- ja ansiomerkkien jako. Hämäläisiä kun ollaan niin juhlat paranevat koko ajan ja illan huipentava yllätysohjelma on... JÄNNÄ tai ainakin ihan jotain muuta kuin mihin olet ehkä tottunut. Älä siis jätä väliin. Iltajuhlan päätteeksi tanssimme akateemiset tanssit Hämäläis-Osakunnan Soittajien säestyksellä.

Iltajuhlan jälkeen noin klo 00 alkaen juhlitaan jatkoja Hämäläisten talolla (Urho Kekkosen katu 4–6 D). Jatkoilla soittaa osakunnan oma orkesteri HOS Big Band ja tarjolla on myös yöruokaa. Jatkoille on bussikuljetus Koskenrannasta. Opiskelijakortilliset ovat tervetulleita jatkoille, vaikka eivät pääsisikään osallistumaan iltajuhlaan.

Emännistön loihtimaa silliaamiaista nautitaan sunnuntaina 18.11. klo 10.00.

Yleinen ilmoittautuminen alkaa lokakuun puolenvälin paikkeilla, jolloin viimeistään ilmoitetaan myös vuosijuhlien osallistumismaksu. Vuonna 2018 ensimmäistä kertaa HO:n jäseniksi kirjautuneet saavat normaalia hieman alemman osallistumismaksun. Päiväjuhla alkaa kolmen ja neljän välillä, iltajuhla kuuden kieppeillä. Tarkat kellonajat ilmoitetaan lähiaikoina.

Pukukoodi:
* iltajuhlaan juhla- tai tumma puku akateemisin ansio- ja kunniamerkein
* jatkoille tumma puku tai muu siisti asu

Lisätietoja antavat juhlamestarit

Jonna Rinne


Jukka Heliö

Hyvät osakuntalaiset!

Osakunta on uudistamassa sivujaan, jotka julkaistaan lokakuussa. Odotamme innolla uusia sivuja, ja ilmoitamme heti niiden julkaisusta. Sivut, joilla luet juuri ajankohtaista uutista ovat selvästi arvanneet tulevansa korvatuiksi ja ovat rentoutuneet reistailemaan alkusyksyksi. Tästä syystä nykyisiä sivuja on päivitetty hitaasti. Pahoittelemme asiaa!

Ennen tätä suosittelemme seuraamaan Facebook-sivuamme ja ryhmäämme ajankohtaisista asioista ja tapahtumista. Joka maanantai sähköpostiin saapuvaan viikkotiedotteeseen kootaan myöskin kaikki, mitä sillä viikolla osakunnalla tapahtuu tai mihin voi ilmottautua tuleville viikoille. 

Tervetuloa osakunnalle!

Hämäläisten talon putkistoon tehdään tällä viikolla kuntotarkastus, minkä vuoksi kaikenlainen veden käyttö on kielletty keskiviikkona 18.4. ja torstaina 19.4. klo 8-15.30.

Mainituilla aikaväleillä on kiellettyä:

* avata vesihanoja tai edes yrittää valuttaa niitä
* kaataa viemäreihin/vessanpönttöihin yhtään mitään
* vetää vessoja


Wc-tilat, sauna ja keittiö ovat luonnollisesti poissa käytöstä ilmoitettuina aikoina.
Lisätietoja huoneistomestarilta ().

Hämäläis-Osakunta toivottaa mainiota kesää kaikille nykyisille ja tuleville jäsenilleen! Kesäajan toiminta on keskittynyt kesähuvilallemme Koivuniemeen Hausjärven Oittiin, mutta syksyllä toiminta pyörähtää Urho Kekkosen kadulla käyntiin heti lukukauden alkaessa.

Oletko juuri opiskelupaikan saanut fuksi vai jo akateemisen maailman konkari? Omaatko sukujuuria Hämeessä vai oletko paljasjalkainen stadilainen? Vastasitpa edellisiin mitä vain, olet tervetullut liittymään jäseneksemme! Osakunta tarjoaa monipuolista harrastustoimintaa, erilaisia juhlia, pitkiä perinteitä ja jokaiselle jäsenelle avoimen olohuoneen Helsingin parhailla paikoilla Kampissa. Jäsenenämme sinulla on myös mahdollisuus hakea Hämäläisten Ylioppilassäätiön tarjoamia asuntoja ja stipendejä sekä hyödyntää rauhallista ja kattavaa kirjastoa.

Lukuisista eduista huolimatta moni nimeää osakuntatoiminnan parhaaksi puoleksi kuitenkin poikkitieteellisyyden ja mielenkiintoiset ihmiset ympäri yliopistoa ja Suomea - tule sinäkin toteuttamaan oman näköistä opiskelijaelämää kanssamme! Vilkaisuja osakuntaelämään näet muun muassa Hämäläis-Osakunnan Facebook- ja Instagram-tileillä. Kurkkaa myös syksyn tärkeimmät päivämäärät uusille jäsenillemme täältä - luvassa on niin tutustumista, juhlia kuin yhteisiä seikkailuja!

Rentouttavia kesäkuukausia, toivottavasti näemme syksyllä!

*** English below ***

Paras ja perinteisin opiskelijavappu, jonka rahalla saa. Seniliteetti voi jo vaivata isovanhempia, mutta nämä bileet hekin muistavat. Hilaa haalarisi vappuaaton iltana Hämäläisten talolle Kamppiin ja tule juhlimaan satojen yo-lakkien sekaan vuoden suurimpiin bileisiin! Käsitteeksi muodostuneet neljän kerroksen pirskeet ovat täynnä poikkitieteellistä meininkiä ja kevään juhlaa. Osta lippusi ennakkoon – nämä bileet myydään AINA loppuun!

* Maanantai 30.4. klo 21–04 (sisään klo 01 asti)
* Sisäänkäynti Urho Kekkosen kadun porttikongista (sisäpihan kautta taloon)
* Liput: Hämiksen jäsenet 8 €, muut opiskelijat 14 €
* K-18; sisään VAIN lipulla ja voimassaolevalla opiskelijakortilla!
* 3. narikkaa: katettuja & ilmaisia
* 2. krs: Sisäpihan bileet ja Livebändejä – GET ME!, TIMO VIRKKUNEN & THE BERNINGERS,
* 4. krs: DJ
* 3. & 5. krs: olohuoneet & sauna

Opiskelijakortti on esitettävä myös lippua ostettaessa. HUOM! Yksi Hämiksen jäsen voi ostaa yhdelle kaverilleen yhden alehintaisen lipun (à 8 €).

** Lipunmyynti **

Lippuja myydään ennakkoon viikkolla 16 alkaen 18.-27.4 ti–pe klo 13–19 osakunnan 3. kerroksen toimistolla. (Ei myyntiä siis maanantaina 16.4 eikä tiistaina 17.4.) Muista varata käteistä mukaasi – lippua ei kortilla saa.

Välttääksesi ruuhkan muistathan tulla bileisiin ennen klo 24!
Ylioppilaslakkiin kannattaa teipata yhteystiedot – lakkeja on löytötavaroissa vähintään 30 joka vapun jäljiltä :)

***TERVETULOA!***

*********

Buy your tickets in advance: we're SOLD OUT every year!

* Monday, April 30th, doors are open from 9pm to 1am (party until 4am)
* Entrance: Through a gateway on Urho Kekkonen’s street to the courtyard. You won’t miss it.
* Tickets: members of Hämäläis-Osakunta €8, all other students €14
* Age limit: 18 years and up, entry only with a ticket + a valid student card
* 3 coatchecks: free of charge & sheltered
* 2nd floor: Party in the courtyard + live music inside: Get me! Timo Virkkunen and the Berningers
* 4th floor: DJ
* 3rd & 5th floor: living rooms & sauna

You need to have a student card with you when buying the tickets (as well as at the party). NB! A member of Hämäläis-Osakunta can buy one discount ticket (€8 ea.) for a friend.
** Ticket sales **
Pre-sales at Hämäläis-Osakunta. Find your way to our office located on the 3rd floor.
Pre-sales begin on Wednesday April 18th and tickets are sold every week Tuesdays to Fridays from 1pm to 7pm (so 18.-27.4.).
Make sure you have some cash with you – cards can’t buy a ticket to this party.
To avoid queuing in, make sure you're here before midnight! If you're wearing a student cap, it is worth the effort to craft a little “owner’s contact” label inside – after each Wappu we have about 30 of them in the lost-property boxes. ;)

*** WELCOME! ***