Tervetuloa marraskuun osakunnan kokoukseen Punaiseen Myllyyn Hämäläisten talon neljänteen kerrokseen ti 20.11.2018 klo 17.00. Kokouksessa valitaan tulevan vuoden virkailijat, joten kannattaa tulla paikalle!

Hämäläis-Osakunta juhlii 365. vuosijuhlaansa lauantaina 17.11. akateemisen iltajuhlan merkeissä ravintola Koskenrannassa, mutta vuosijuhlaviikolla tapahtumia ja tekemistä löytyy jokaiseen makuun ja jokaiselle osakuntalaiselle. Katso viikon monipuolinen ohjelma alta ja merkkaa suosikkisi kalenteriin!

* * *

Maanantai 12.11. - AVOIMET OVET, TAIDENÄYTTELY JA VUJUTANSSITREENIT

-Avoimet ovet ja taidenäyttely klo 15-20
Hämäläis-Osakunta järjestää avoimien ovien päivän Hämäläisten talossa!  Olitpa sitten nuori tai vanha, nykyinen tai entinen osakuntalainen tai muuten vain tiloista ja taiteesta kiinnostunut, tervetuloa vierailemaan osakuntatalossa ja tutustumaan toimintaan! Tiloissa on tapahtuman ajan esillä osakunnan taideteoksia, joista monet ovat yleisön nähtävillä vain harvoin.

Tapahtumassa pääset tutustumaan Hämäläisten talon tiloihin ja taiteeseen! Kaivamme vuosijuhlaviikon kunniaksi esiin taideteoksia eri aikakausilta, pääset näkemään osakunnan kirjaston ja kurkistamaan osakunnan arkeen. Vieraille on kahvitarjoilu, ja osakunta-aktiivit ovat paikalla esittelemässä osakunnan tiloja ja toimintaa.

Tapahtuma on osa HYY150-festaria, ja on avoin kaikille kiinnostuneille kaupunkilaisille! Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/334040603813268/


-Vuosijuhlien tanssitreenit klo 17.30
Tanssitaitojaan ja akateemisten juhlien etikettiä pääsee harjoittelemaan vuosijuhlaviikolla Osakuntabaarissa maanantaina 12.11. klo 17.30 ja keskiviikkona 14.11. klo 18. Kumpikin harjoituskerta kestää 2-2,5 tuntia. Osallistuminen on ilmaista ja treeneihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/247576019244748/

* * *

Tiistai 13.11. - HENGAILUA PERINTEISEN TEEILLAN MERKEISSÄ

-Teeilta klo 19
Vuosijuhlaviikonkin tiistaina hengaillaan osakunnalla viikottaisen teeillan merkeissä. Teeilta Osakunnan 3. kerroksessa klo 19 alkaen, tällä kertaa ilmaisen iltapalan loihtivat

* * *

Keskiviikko 14.11. - VIRKAILIJAMIETTEITÄ JA VUJUTANSSITREENIT

-Sinustakin Hämiksen virkailija? - Virkojen esittelyilta
Oletko miettinyt mitä kaikkea osakunnalla voi oppia tai tehdä? Miten osakunta tukee opinnoissa? Sinustakin hämiksen virkailija?-illassa nykyiset virkailijat kertovat viroistaan ja siitä, mitä virka on antanut ja opettanut. Tule paikan päälle kuuntelemaan lisää viroista ja virkailijaeduista (ilmainen perjantailounas ja muut loistavat edut).

Osakunnan virkailijana oleminen ei vaadi monienkaan virkojen osalta aiempaa kokemusta tai tietoa osakunnasta, vaan virassa ollessa hommat oppii! Eli olit sitten vaikka fuksi tai viidennen vuoden opiskelija niin tule paikalle! Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/356393101773403/

-Vuosijuhlien tanssitreenit
Tanssitaitojaan ja akateemisten juhlien etikettiä pääsee harjoittelemaan vuosijuhlaviikolla Osakuntabaarissa maanantaina 12.11. klo 17.30 ja keskiviikkona 14.11. klo 18. Kumpikin harjoituskerta kestää 2-2,5 tuntia. Osallistuminen on ilmaista ja treeneihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/247576019244748/

* * *

Torstai 15.11. - ILTAMUSIIKKI & ILTAJUHLAN KÄSIOHJELMIEN ASKARTELU

-Iltajuhlan käsiohjelmien askartelua klo 17 alkaen
Osakunnan 3. kerroksessa askarrellaan lauantain iltajuhlan käsiohjelmia klo 17 alkaen. Helppoa ja hauskaa, tervetuloa taiteilemaan! Osallistujille tarjolla syötävää ja juotavaa.

-Iltamusiikki-konsertti klo 18
Tiedossa on monen aikakauden taidemusiikkia Hämiksen omassa konsertissa, jossa osakuntalaiset toimivat esiintyjinä. Sisään pääsee osakunnan sisäpihan kautta, ja konsertti on kaikille osallistujille ilmainen. Tule siis nauttimaan taidemusiikista Osakunnalle Osakuntabaariin torstaina 15.11. kello 18! Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/2131785803751177/

* * *

Perjantai 16.11. - VIERAITA ULKOMAILTA JA JATKOJEN KORISTEASKARTELUA

-Vuosijuhlien jatkojen askartelutalkoot klo 17 alkaen
Illalla järjestetään vuosijuhlien jatkojen askartelutalkoot klo 17 alkaen, tule sinäkin apuun!


-Hengailua vuosijuhlavieraiden kanssa klo 18 alkaen
Ystävyysosakunnistamme Uppsalasta, Lundista ja Tarttosta on saapumassa vieraita vuosijuhlan viettoon. Perjantaina luvassa on mukavaa hengailua vieraidemme kanssa klo 18 alkaen.

* * *

Lauantai 17.11. - VUOSIJUHLAPÄIVÄ JA JATKOT

-Vuosijuhlapäivä
Koko juhlaviikon tarkoitus, eli vuosijuhla, on lauantaina 17.11! Lue lisätietoa päivän kulusta ja juhlasta Facebookista osoitteessa: https://www.facebook.com/events/1815433891837378/

Juhlapäivä alkaa arvokkaasti seppeleenlaskulla kunniajäsenemme, presidentti J. K. Paasikiven haudalla Hietaniemen hautausmaalla klo 12.00. Juhlallisempaan vauhtiin päästään klo 15.30 alkavassa päiväjuhlassa Osakunnalla ja iltajuhlaa vietetään Ravintola Koskenrannassa klo 18.00 alkaen.

-Vuosijuhlan jatkot klo 00
Vaikka et pääsisi itse juhlaan, saavu silti nauttimaan jatkoista Osakunnalle n. 00.00 alkaen. Vuosijuhlien jatkot löydät myös Facebookista osoitteesta: xxx

* * *

Sunnuntai 18.11. - SILLIS JA RENTOILUA

-Silliaamiainen klo 10
Juhlaviikko päättyy kuplivaan silliaamiaiseen sunnuntaina 18.11. klo 10 alkaen, jonne on ilmoittauduttu etukäteen. Silliksen jälkeen osakunnalla on luvassa rentoa hengailua ja leffoja.

Lämpimästi tervetuloa juhlimaan 365-vuotiasta Hämäläis-Osakuntaa!

Vujuja vietetään lauantaina 17.11.2018. Päivä alkaa päiväjuhlassa osakunnan pienessä juhlasalissa (Urho Kekkosen katu 4–6 D). Päiväjuhlassa jaetaan osakunnan harrastusmerkit, kuullaan muiden järjestöjen tervehdykset sekä nautitaan cocktailpaloista.

Iltajuhlaa vietetään Vanhassakaupungissa ravintola Koskenrannan Wirtaamo-salissa (Katariina Saksilaisen katu 9). Luvassa on mm. kolmen ruokalajin illallinen, laulua, Hämäläis-Osakunnan Laulajien esitys, juhlapuhe ja kunnia- ja ansiomerkkien jako. Hämäläisiä kun ollaan niin juhlat paranevat koko ajan ja illan huipentava yllätysohjelma on... JÄNNÄ tai ainakin ihan jotain muuta kuin mihin olet ehkä tottunut. Älä siis jätä väliin. Iltajuhlan päätteeksi tanssimme akateemiset tanssit Hämäläis-Osakunnan Soittajien säestyksellä.

Iltajuhlan jälkeen noin klo 00 alkaen juhlitaan jatkoja Hämäläisten talolla (Urho Kekkosen katu 4–6 D). Jatkoilla soittaa osakunnan oma orkesteri HOS Big Band ja tarjolla on myös yöruokaa. Jatkoille on bussikuljetus Koskenrannasta. Opiskelijakortilliset ovat tervetulleita jatkoille, vaikka eivät pääsisikään osallistumaan iltajuhlaan.

Emännistön loihtimaa silliaamiaista nautitaan sunnuntaina 18.11. klo 10.00.

Yleinen ilmoittautuminen alkaa lokakuun puolenvälin paikkeilla, jolloin viimeistään ilmoitetaan myös vuosijuhlien osallistumismaksu. Vuonna 2018 ensimmäistä kertaa HO:n jäseniksi kirjautuneet saavat normaalia hieman alemman osallistumismaksun. Päiväjuhla alkaa kolmen ja neljän välillä, iltajuhla kuuden kieppeillä. Tarkat kellonajat ilmoitetaan lähiaikoina.

Pukukoodi:
* iltajuhlaan juhla- tai tumma puku akateemisin ansio- ja kunniamerkein
* jatkoille tumma puku tai muu siisti asu

Lisätietoja antavat juhlamestarit

Jonna Rinne


Jukka Heliö

Syksyn viimeinen fuksitapahtuma, Fuksien yö, koittaa tulevana viikonloppuna! Tällöin koko talo on varattu vain tapahtumaan osallistuvien fuksien, tuutoreiden ja Koulutusvaliokunnan käyttöön, joten osakunta on suljettu muilta jäseniltä pe 2.11. klo 18 - la 3.11. klo 13 välisen ajan.

Mitä viikonloppuna sitten oikein on luvassa? Ainakin hyvää ruokaa, rentoa yhdessäoloa, leffailua ja saunomista. Vielä mahdut mukaankin, sillä ilmoittautuminen loppuu maanantaina 29.10. klo 23.59. Mikäli et halua jäädä koko yöksi osakunnalle, voit tulla myös illaksi viettämään mukavaa aikaa uusien fuksien ja tuutoreiden kanssa. Ilmoittaudu osoitteessa: http://hamis.nettilomake.fi/form/6709.

Lisätietoja löydät Facebook-tapahtumasta: https://www.facebook.com/events/2132446333672482/. Nähdään perjantaina!


Hyvät osakuntalaiset!

Osakunta on uudistamassa sivujaan, jotka julkaistaan lokakuussa. Odotamme innolla uusia sivuja, ja ilmoitamme heti niiden julkaisusta. Sivut, joilla luet juuri ajankohtaista uutista ovat selvästi arvanneet tulevansa korvatuiksi ja ovat rentoutuneet reistailemaan alkusyksyksi. Tästä syystä nykyisiä sivuja on päivitetty hitaasti. Pahoittelemme asiaa!

Ennen tätä suosittelemme seuraamaan Facebook-sivuamme ja ryhmäämme ajankohtaisista asioista ja tapahtumista. Joka maanantai sähköpostiin saapuvaan viikkotiedotteeseen kootaan myöskin kaikki, mitä sillä viikolla osakunnalla tapahtuu tai mihin voi ilmottautua tuleville viikoille. 

Tervetuloa osakunnalle!