Hämäläis-Osakunta on Helsingin yliopistossa toimiva opiskelijajärjestö, jonka pääasiallisena tavoitteena on tarjota opiskelijoille mielekästä vapaa-ajan toimintaa. Hämäläis-Osakunta eli tuttavallisemmin Hämis on perustettu 1653 ja jäseniä meillä on yli tuhat. Hämis onkin paitsi yksi vanhimmista osakunnista myös isoin.

Osakunta toimii Hämäläisten talossa Kampissa ja kesäisin osakunnan kesäpaikassa Koivuniemessä, Hausjärven Oitissa. Toimintaa osakunnalla on lähes joka lähtöön. Pääosa siitä keskittyy valiokuntiin ja kerhoihin, joiden virkailijat vastaavat sen järjestämisestä. Jos et löydä kerhoista mieleistäsi, voit itse perustaa uuden! Hämäläis-Osakunnalla on myös oma lehti, Hälläpyörä, joka ilmestyy muutaman kerran vuodessa. Osakunnalla järjestetään lähes päivittäin kaikkea laidasta laitaan: lautapeli-iltoja, kuorotreenejä, tanssikursseja, kokkausiltoja, ekskuja museoihin, konserttehin yms., bileitä, sitsejä yms... Tärkein jäsenetu on kuitenkin tilat: jäsenet saavat vapaasti oleskella osakunnan neljässä kerroksessa Kampissa joka päivä klo 9.00–23.00.

Hämäläis-Osakunta toimii yhteistyössä Helsingin yliopiston muiden osakuntien kanssa sekä pitää yhteyttä ulkomaisiin ystävyysosakuntiinsa, joita on Virossa, Ruotsissa ja Liettuassa.

Koko osakuntaa koskevat päätökset tehdään osakunnan kokouksissa ja hallituksen kokouksissa. Toiminta dokumentoidaan vuosittaiseen toimintakertomukseen. Kerhojen ja valiokuntien toimintaa koskevat päätökset tehdään niiden omissa kokouksissa.

Hämäläis-Osakunnan toimintaa tukee Hämäläisten ylioppilassäätiö, joka tarjoaa asuntoja, kirjaston sekä opiskelijaruokalan (Osakuntabaari) osakuntalaisten käyttöön. Säätiö jakaa vuosittain myös opiskelija-, gradu- ja tutkimusstipendejä.

Toiminnasta ja eduista huolimatta parasta ovat kuitenkin uudet ystävät!

 

Miten toimintaan pääsee mukaan?

Aivan ensimmäiseksi sinun on kirjauduttava jäseneksi eli tultava osakunnan 3. kerroksen toimistoon. Kirjautumisen yhteydessä tarkistetaan yhteystietosi ja saat opiskelijakorttiisi jäsentarran. Huomaathan, että toimistossa on kirjauduttava aina uudestaan joka lukuvuosi! Kaikki jäsenedut (oleskelu osakunnalla ja sen kesäpaikalla, asunto, toiminta osakunnalla ja sen kerhoissa, stipendit, päätöksenteko kokouksissa yms.) ovat ainoastaan niillä, jotka ovat kirjautuneet toimistossa jäseniksi kuluvana lukuvuonna.

Kirjauduttuasi sinun kannattaa hankkia saman tien magneettiavain. Avaimen pantti on 15 euroa, jonka saat takaisin palauttaessasi avaimen. Avaimella voi liikkua tiloissa joka päivä klo 9.00–23.00. Kannattaa jäädä luentojen jälkeen vaikka kahville kolmoskerrokseen, juttuseuraa ja uusia tuttavuuksia löytyy aina! :)

 

Lisää infoa?

Lisätietoja voit kysellä osakunnan virkailijoilta. Tapahtumat löytyvät kalenterin lisäksi myös Facebookista.

 

Entä valmistumisen jälkeen?

Ei hätää, vaikka valmistut. Osakunnan entisten jäsenten yhdistys Tavastia järjestää toimintaa ympäri vuoden.