Sijainti

Osoite: Urho Kekkosen katu 46 D, 00100 Helsinki
Puhelin: (09) 2522 5500 

Hämäläisten talo on Hämäläisten ylioppilassäätiön omistama punatiilinen rakennus Urho Kekkosen kadulla, aivan Helsingin ydinkeskustassa. Suurin osa talosta on vuokrattu toimistotiloiksi ja talon katutaso liike- ja ravintolakäyttöön. Hämäläis-Osakunnan oleskelutilat sijaitsevat D-rapun neljässä eri kerroksessa ja kirjasto sijaitsee A-rapun ylimmässä kerroksessa.

 

Pääsy osakunnalle

 

Sisäpihan kautta (magneettiavaimella)

Osakunnalle kuljetaan pääsääntöisesti Tiketin vierestä löytyvän ajoportin ja sisäpihan kautta. Reitti on kaikille avoin osakunnan päivystysaikoina, ja osakunnan aukioloaikoina magneettiavaimella:

  • päivystysajat: ks. täältä
  • osakunnan aukioloajat: ma–su klo 9.00–23.00

Näin kuljet sisäpihan kautta: mene sisään ajoportista, jossa lukee "Hämäläis-Osakunta", käänny ensimmäisellä sisäpihalla oikealle, jossa on rautaportti, jonka yllä lukee "Hämäläis-Osakunta". Jos portti on suljettu, paina summerinappia ja kävele portaita suoraan ylös. Tulet toiselle sisäpihalle, josta pääset osakunnalle. (Toisen sisäpihan ovella tarvitset magneettiavainta, jos tulet päivystysaikojen ulkopuolella.)

Jäsenen liikkumista rapussa helpottaa suuresti magneettiavaimen hankkiminen – se kannattaakin hankkia heti, kun kirjautuu jäseneksi opiskelujen alussa! Magneettiavain on lunastettavissa 15 euron käteispanttia vastaan toiminnanohjaajalta, joka on tavattavissa päivystysaikoina.

 

Tavastia-klubin vierestä

Tavastia-klubin oikealla puolella olevan oven kautta pääsee sisään osakunnalle Osakuntabaarin aukioloaikoina:

  • ma–to klo 11.00–15.30
  • pe klo 11.00–15.00
  • (ks. poikkeukset täältä)

Huom! Osakuntabaarista eteenpäin (muualle osakunnan tiloihin) pääsee ainoastaan päivystysaikoina tai magneettiavaimella ma–su klo 9.00–23.00.

 

Osakunnan rapun tilat

  

Hämäläisten talon opiskelijoiden siiven neljässä kerroksessa ovat muun muassa seuraavat tilat:

Osakuntabaari (tunnetaan myös nimellä Pieni juhlasali): Maistuva lounas Tavastian yläkerrasta opiskelijahintaan. Taatusti parempaa kuin UniCafessa ja lounastaukosi ei kulu jonottamiseen. ;) Myös akateemiset pöytäjuhlat, sitsit, järjestetään Osakuntabaarissa.

Ratina, Aulanko ja Herrala (toimisto): Ratina ja Aulanko – kolmannessa kerroksessa sijaitsevat olohuoneet – ovat Hämiksen sydän. Nahkasohvat on todettu hyväksi ainakin penkkiurheiluun ja lehtien lueskeluun. Ratinassa voi mm. katsella telkkaria ja pelata pingistä. Aulankoon katetaan tiistai-iltaisin teeiltaruoat. Aulangon vieressä on toimisto.

Punainen Mylly: Osakunnan juhlasali neljännessä kerroksessa. Myös jumppaajat, tanssijat ja big band harjoittelevat täällä. Myllyn tanssilattia tunnetaan myös rankan bilettämisen hikisenä keitaana. Nimi juontaa juurensa Helsingissä 1940–60-luvulla toimineesta revyyteatterista.

Hunninko: Osakunnan neljännen kerroksen biljardihuone, joka on Punaisen Myllyn seinän takana. Tänne pääsee myös portaita pitkin Ratinasta.

Mämmilä: Osakunnan keittiö neljännessä kerroksessa. Janoisten ja nälkäisten sankarien, isännän ja emännän, valtakunta.

Hikiä: Viidennen kerroksen sauna- ja oleskelutilat. Kuuluu muun muuassa Äijäkerhon, Mimmikerhon ja Viiniseuran suosimiin toimintatiloihin.

Sillanpää: Isoilla pöydillä varustettu kerhojen huone viidennessä kerroksessa. Täällä mm. Juristikerho kokoustaa ja Taidekerho maalaa.

Paasikivi: Taulujen koristama, osakunnan hallituksen kokoushuone viidennessä kerroksessa. Nimetty kunniajäsenen, presidentti Juho Kusti Paasikiven mukaan. Täällä myös Hälläpyörän toimitus kokoustaa.

 

Liikkuminen kirjaston rapussa

Osakunnan kirjaston rappuun on kaksi sisäänkäyntiä: Urho Kekkosen kadulla Tiketin oikealta puolelta (paina summerin "Kirjasto"-nappia) ja Tiketin vasemmalta puolelta (mene ajoportista sisäpihalle, käänny oikealle, mustasta rautaportista sisään tultuasi käänny välittömästi oikealle). Päästäksesi kirjastoon et tarvitse magneettiavainta (ks. kirjaston aukioloajat täältä).