Ajankohtaista

Hyvää uutta vuotta!

Uusi vuosi on alkanut ja sitä myöten Hämiksellä on uudet toimijat. Sinulla taas on mahdollisuus löytää uusi aktiviteetti osakunnalta. Olet ehkä huomannutkin, että Hämis on saanut uudet, näyttävät nettisivut. Tammikuun aikana sivuille päivittyy tietoa sitä mukaan, kun toimintakin lähtee käyntiin.

Päivystykset alkavat viikolla 3, maanantaina 14.1. Tervetuloa kirjautumaan jäseneksi!

Lue kokonaan

Itsenäisyyspäivän viettoa Hämiksellä

Torstaina 6.12. juhlistetaan jälleen Suomen itsenäisyyttä. Mikäli Linnan juhlat on jo nähty, ei huolta: Hämäläis-Osakunta tarjoaa juhlallisia vaihtoehtoja opiskelijoiden makuun!

Hämäläis-Osakunta ei hiljene itsenäisyyspäivänäkään. Mikäli et mahtunut mukaan supersuosituille itsenäisyyspäivän sitseille, tervetuloa hakemaan juhlatunnelmaa vaikkapa kulkueesta!

Stipendien jako 

Hämäläisten ylioppilassäätiö jakaa opintostipendit saajilleen 6.12. järjestettävässä juhlatilaisuudessa. Stipendien saajat julkaistiin marraskuun lopussa, ja heille lähetetään tarkemmat ohjeet tilaisuudesta sähköpostitse.

Lue lisää: https://hys.net/stipendit/myonnetyt-stipendit/

Ylioppilaiden juhlakulkue klo 17

Perinteinen Helsingin seudun ylioppilas- ja opiskelijakuntien järjestämä itsenäisyyspäivän kulkue lähtee liikkeelle Hietaniemen hautausmaan pääsisäänkäynnin luota klo 17.00. Voit tulla paikalle suoraan tai yhteislähdöllä Hämäläisten talolta (Tavastia-Klubin edestä, Urho Kekkosen katu 4-6D) klo 16.15.

Mikäli tulet paikalle itsenäisesti, saavuthan viimeistään 16:50 paikalle, jotta kerkeät mukaan. Hämäläiset löytyvät kulkueen alkupäästä muiden osakuntien läheltä. ​Pukeutumistoiveena kulkueeseen tummat ja säänkestävät vaatteet sekä ylioppilaslakki, mutta mukaan voit tulla sellaisena kuin olet.

Itsenäisyyspäivän sitsit klo 19

Itsenäisyyspäivän sitsit – tuttavallisemmin itsarisitsit – ovat osakunnan perinteikkäät ja astetta hienommat sitsit, joilla nautitaan kolmen ruokalajin illallisesta, pöytäseurasta ja laulusta. Kysymyksiin tapahtumasta vastaa Maria Saraste, maria.saraste@gmail.com. HUOM! Ilmoittautuminen on päättynyt ja paikat täyttyneet.

Lue lisää: https://www.facebook.com/events/1279451058862405/

 

Loistavaa itsenäisyyspäivää kaikille!

Lue kokonaan

Hämäläis-Osakunnan 365. vuosijuhla lauantaina 17.11.

Tänä vuonna Hämiksen vuosijuhlat tulevat loistokkaampina kuin koskaan ennen! Olit sitten fuksi tai osakuntakonkari, olet tervetullut juhlistamaan rakkaan osakuntamme 365-vuotissynttäreitä lauantaina 17. marraskuuta. Ilmoittautuminen alkaa lokakuun puolivälin tienoilla.

Hämäläis-Osakunnan vuosijuhlista ei koskaan puutu juhlallisuutta, mutta tämän vuoden marraskuussa rima asetetaan entistä korkeammalle: pääseehän osakuntamme jo kunnioitettavaan 365. vuoden ikään. Luvassa on paitsi tuttua vuosijuhlaohjelmaa, myös suuria yllätyksiä! Tänä vuonna osakuntalaiset saavat suunnata iltapuvuissaan ravintola Koskenrannan Wirtaamo-saliin. Juhlamestarit Jukka Heliö ja Jonna Rinne painottavat, että arvokkuuden lisäksi juhlilta voi odottaa myös hauskanpitoa.

Vuosijuhlapäivä ei kuitenkaan tarkoita vain iltajuhlaa. Aamu käynnistyy osakuntalaisten jättäessä vuosittaisen seppeletervehdyksensä J. K. Paasikiven haudalle airuiden johdolla. Päiväjuhlassa Osakuntabaarin tiloissa vastaanotetaan muiden järjestöjen onnitteluja, jaetaan harrastusmerkit aktiivisille osakuntalaisille ja nautitaan cocktail-tilaisuudesta. Mikäli et ehdi mukaan ennen myöhäisiltaa, Hämäläisten talolla virallisen osuuden jälkeen alkavat vauhdikkaat jatkot ovat avoimet kaikille osakuntalaisille. Tuttuun tapaan sunnuntai-aamuna juhlakansan on myös mahdollista osallistua emännistön loihtimalle sillikselle; muista ilmoittautua etukäteen!

Ilmoittautuminen iltajuhlaan alkaa lokakuun puolivälissä ja tapahtuu nettilomakkeen kautta. Hinnasto julkaistaan ilmoittautumisen alkaessa, mutta varmaa on, että fukseille on Koulutusvaliokunnan sponsoroinnin myötä tarjolla tavallista edullisempi hinta. Jatkot ovat kaikille osakuntalaisille ilmaiset.

Lämpimästi tervetuloa juhlimaan!

Lue kokonaan

Hallituksen jäsen, emäntä, lipunkantaja… Nappaa oma virkasi marraskuun yleiskokouksessa!

Marraskuun yleiskokous tunnetaan myös nimellä vaalikokous, ja hyvästä syystä: suurin osa Hämiksen viroista jaetaan tuolloin innokkaille tekijöille. Vaikuta ensi vuoden toimintaan asettumalla ehdolle itse tai saavu äänestämään suosikkiehdokkaitasi!

Marraskuun yleiskokous järjestetään Punaisessa Myllyssä, osakunnan 4. kerroksessa Xna XX.11. kello 17 alkaen. Vaalitunnelmasta kannattaa tulla nauttimaan paikan päälle: äänestäminen ja kokoustauon herkut ovat tarjolla vain läsnäolijoille.

Mikäli olet kiinnostunut hakemaan jotakin kolmesta päävirasta (toiminnanohjaaja, sihteeri, taloudenhoitaja) tai huoneistomestarin virkaa, tulee sinun toimittaa hakemus osakunnan sihteerille etukäteen. Hakemusten tulee olla sihteerin hallussa viimeistään vaalikokouksen alkaessa, mutta jotta päävirkailijoiden vaalipaneelin järjestäminen etukäteen olisi mahdollista, hakemuksia pyydetään su 18.11. mennessä.

Muiden virkojen hakeminen ei edellytä kirjallisten hakemusten tekoa: voit ilmoittautua ehdokkaaksi suoraan kokouksessa, kun haaveilemasi viran vuoro koittaa esityslistalla! Ennen kokousta lisätietoja hakemastasi virasta ja sen hoitamisesta kannattaa kysellä sen nykyiseltä haltijalta; yhteystiedot löydät täältä. (linkki yhteystietoihin)

Kaikki haettavissa olevat virat kuvauksineen löydät täältä .(Linkki Virkailijaksi?-alasivulle) Onnea äänestykseen, nähdään kokouksessa!

Kokousväen muistilista:

– Tule paikalle hyvissä ajoin, sillä paikallaolijoiden jäsenyyden tarkistaminen saattaa aiheuttaa pientä ruuhkaa.
– Ota mukaan opiskelijakorttisi, jäsenyys tarkastetaan osakuntatarrasta!
– Virkailijavaaleissa kaikilla osakunnan jäsenillä, myös ulkojäsenillä, on äänioikeus. Ulkojäsenet voivat asettua ehdolle kaikkiin muihin virkoihin paitsi päävirkoihin ja osakunnan hallitukseen.
– Marraskuun kokouksen esityslistalla riittää käsiteltävää useammaksi tunniksi. Jos sinulla ei ole koko iltaa aikaa, tule mukaan vaikkapa ensimmäisinä äänestettävien päävirkailijoiden valintaan!
– Osakunnan kerhojen virkailijat valitaan kunkin kerhon omassa syyskokouksessa. Tarkista päivämäärät verkkosivujen kalenterista!

Lue kokonaan