Bittikerho (HOBitti)

Bittikerho on kerho osakunnan nörteille ja nörtinmielisille.

Hämäläis-Osakunnan Bittikerho perustettiin (nimellä Nörttikerho) tarkoituksenaan edistää nörtteilyä osakunnan tiloissa sekä järjestää nörttikulttuuriin liittyviä tapahtumia, esimerkiksi IRC-tapaamisia, LANeja ja teknobileitä. Jos tunnet palavaa halua ryhtyä nörtiksi tai olet jo sellainen, liity toimintaamme!

Bittikerhon Facebook-ryhmä

Hämäläis-Osakunnan Boheemiseura (HOBo)

Kerhon tarkoituksena on kerätä yhteen boheemien ihanteiden – vapaamielisyyden, dekadenssin ja taiteiden nauttimisen – ystävät. Boheemiseura järjestää teeman mukaisia sitsejä, leffa- ja taideiltoja sekä ekskuja mm. viinibaareihin, taidenäyttelyihin, brunsseille ja kahvitastingeihin.

Hämäläis-Osakunnan Laulajat (HOL)

Hämäläis-Osakunnalla on kunnia pitää omanaan maamme vanhinta akateemista sekakuoroa, Hämäläis-Osakunnan Laulajia (HOL). Vuonna 1929 perustetun kuoron toiminnassa kunnianhimoinen musiikinteko yhdistyy monipuoliseen hauskanpitoon. HOL järjestää koelauluja joka syksy, ja innokkaimmat otetaan mukaan vaikka kesken kaudenkin!

HOL harjoittelee tiistaisin klo 18−21 Hämäläis-Osakunnan talolla Kampissa Chloé Dufresnen johdolla. Otamme uusia laulajia yleensä lukukausien alkupuolella, mutta voit aina ottaa yhteyttä musiikkilautakuntaamme hol-ml(at)helsinki.fi, jos laulaminen tasokkaassa ja mukavassa seurassa kiinnostaa.

Kuorossa on esiintymiskokoonpanosta riippuen 30–40 laulajaa, joista suurin osa on Helsingin yliopiston opiskelijoita. HOL konsertoi säännöllisesti Helsingissä ja Hämeessä, ja esiintyy myös usein osakunnan juhlissa ja muissa akateemisissa tilaisuuksissa.
Iästään huolimatta HOL ei ole jäänyt pölyttymään menneen historiansa loistoon, vaan jaksaa jatkuvasti tehdä uudenlaisia ja kunnianhimoisia projekteja musiikin saralla, sopusointuisesti moninaisen hauskanpidon lomassa. Voipa HOL:n taidonnäytteitä ihailla silloin tällöin myös kilpalavoilla ja levytysten muodossa! Kuoro vierailee säännöllisesti myös ulkomailla, erityisesti Europa Cantat -kuorofestivaaleilla.

HOL esiintyy myös pienempinä kokoonpanoina ja on tilattavissa erilaisiin tilaisuuksiin esiintymään − ota yhteyttä osoitteeseen hol.kvartetti(at)gmail.com ja tiedustele perusohjelmistoamme, tai ehdota omia kappaleita tilaisuuden ohjelmaksi.

HOL:n omat sivut ja Facebook-sivu

 

Hämäläis-Osakunnan Soittajien Big Band (HOS Big Band)

Hämäläis-Osakunnan Soittajien Big Band (HOS Big Band) on Helsingin yliopiston ainoa ja paras big band.

18-henkinen orkesteri tahdittaa niin yksityisten, yritysten kuin opiskelijajärjestöjenkin juhlia. Hämäläis-Osakunnan osakuntabaarissa heitä on mahdollisuus kuunnella kahdesti vuodessa: Hämäläisten pitojen ja osakunnan vuosijuhlien jatkoilla. Big Bandin ohjelmiston perusrungon muodostavat perinteiset swing-klassikot, mutta mukana on myös modernimpaa jazzia, lattareita, suomalaiskansallista tanssimusiikkia, funkia…

Hämäläis-Osakunnan soittajilla on myös torviseitsikko, joka säestää vanhat tanssit, valssit ja viihdyttää perinteisellä vaskimusiikilla. Tarpeen vaatiessa soittajat improvisoivat myös muunlaisia kokoonpanoja.

Haluatko tulla soittajaksi? Ota instrumenttisi mukaan, tule treeneihimme, jotka järjestetään maanantaisin Punaisessa Myllyssä osakunnan 4. kerroksessa klo 19.15 ja anna soida! Haluatko tilata Big Bandin tai seitsikon? Ota yhteyttä HOS:n puheenjohtajaan, jonka yhteystiedot löydät täältä!

Big Bandin Facebook-sivu

Juristikerho

Hämäläis-Osakunnan Juristikerho on perustettu vuonna 1935. Juristikerho kokoontuu lukukausien aikana kahdesti kuussa. Kokoukset pidetään parittomien viikkojen tiistaisin kello 18.30 Sillanpäässä, osakuntatalon 5. Kerroksessa. Juristikerhon toimintaan ovat tervetulleita kaikki opiskelualasta riippumatta!

Kerhon vuosijuhlaa eli Kristofferin maanlain juhlaa vietetään vuosittain toukokuussa. Lisäksi Juristikerho järjestää talvella hallituksenvaihtokaronkan ja syksyllä omat fuksisitsit. Kerho on käynyt ekskursioilla muun muassa tuomioistuimissa, asianajotoimistoissa ja muissa juristien työpaikoissa, mutta myös makeistehtaalla ja trampoliinipuistossa. Keväisin käymme Tartossa tervehtimässä osakunnan ystävyysjärjestöjä, ja joulun alla Juristikerho risteilee johonkin Itämeren kaupunkiin.

Juristikerho tiedottaa tapahtumistaan omalla sähköpostilistallaan sekä osakunnan tiedotuslistalla. Juristikerhon sähköpostilistalle voi liittyä lähettämällä sähköpostiviestin osoitteeseen majordomo(a)helsinki.fi. Jätä viestin aihe tyhjäksi ja kirjoita itse viestiin subscribe ho-juristikerho(a)helsinki.fi. Listalta poistuminen tapahtuu muuten samoin ohjein, mutta sana subscribe korvataan sanalla unsubscribe.

Juristikerhon Facebook-ryhmä

Kirjallisuusseura

Hämäläis-Osakunnan kirjallisuusseura perustettiin tarinan nälkäisten osakuntalaisten iloksi. Mikäli haluat elvyttää lukuharrastusta, aloittaa sen kokonaan tyhjästä tai vain päästä keskustelemaan kirjallisuudesta, tule mukaan.

Kirjallisuusseura kokoontuu noin kerran kuussa keskustelemaan edellisessä kokouksessa valitusta kirjasta. Mukaan voi saapua, vaikkei kirjaa olisikaan ehtinyt lukea.

Kirjallisuusseuran Facebook-ryhmä

Kokkikerho

Kokkikerhossa opit uusia kokkaustaitoja, syöt hyvää ruokaa ja vietät aikaa mukavassa seurassa. Kokkikerhossa ruoka tehdään hiljaa ja huolella, joten eihän siitä voi tulla kuin hyvää! Tervetuloa mukaan!

Kokkikerholaisten tapaamispaikkana toimii osakunnan 4. kerroksen keittiö, Mämmilä. Tapaamisia, joissa ruokaa laitetaan yhdessä järjestetään sovitusti. Yleensä kokkikerhossa valmistamme alkuruoan, pääruoan ja jälkiruoan jonkin teeman mukaisesti ja siitä jokainen saa syödä kyllikseen.

Kokkikerhon Facebook-ryhmä

Leffaklubi

Hämäläis-Osakunnan Leffaklubin tarkoitus on tarjota yhdessäoloa elokuvaviihteen parissa ja edistää osakuntalaisten tietoisuutta elokuvan tyylilajeista.

Leffaklubin pääasiallinen toiminta koostuu osakunnalla järjestettävistä leffailloista, joita pyritään järjestämään vähintään kerran kuussa lukukausien aikana. Leffaillat ovat avoimia ja maksuttomia kaikille osakuntalaisille. Leffaillan aikana katsotaan valkokankaalta yksi tai useampia elokuvia.

Leffaklubi pyrkii tarjoamaan mahdollisimman monipuolisen ja vaihtelevan kattauksen osakuntalaisia kiinnostavia elokuvia.

Klubi järjestää myös satunnaisesti yhteislähtöjä elokuviin. Mahdollisuuksien mukaan vieraillaan myös muissa elokuvaharrastukseen liittyvissä paikoissa.

Luontokerho

Luontokerhon tarkoituksena on yhdistää luontoharrastuksesta ja aktiivisesta ulkoilmaelämästä kiinnostuneita osakuntalaisia. Kevät- ja syysretket ja luontoaiheiset illat osakunnalla antavat mahdollisuuden hengähtää luonnon parissa. Kerho järjestää myös luontoaiheisia ekskursioita osakunnan jäsenten toiveiden pohjalta. Tervetuloa mukaan toimintaan!

Luontokerhon Facebook-sivu

Lynces Academici

Lynces Academici on osakunnan perinteikäs jääkiekkokerho. Lynces järjestää niin kisakatsomoita osakunnan tiloissa kuin excuja oikeisiin lätkämatseihin. Jos olet kiekkofani ja haluat kuulla lisää kerhon toiminnasta, otathan yhteyttä kerhon puheenjohtajaan.

Mimmikerho

Kerho järjestää etkoja, brunsseja, saunailtoja, leffailtoja sekä erilaisia ekskursioita. Mimmikerho on järjestänyt muun muassa kosmetiikkatuote-esittelyjä, private shopping -iltoja vaateliikkeissä, ekskursion I love me -hyvinvointimessuille, olutmaistelun, Room Escape -ekskursion ja kalajalkahoidon. Saunailtoja järjestetään jäsenistön toiveiden mukaan. Kerholla on kattava valikoima erilaisia kauneudenhoitotuotteita, jotka ovat kaikkien tapahtumaan tulleiden käytössä saunailtoina.

Kaikki tapahtumien aiheista kiinnostuneet ovat tervetulleita Mimmikerhon tapahtumiin rentoutumaan ja viettämään aikaa hyvässä seurassa!

Mimmikerhon Facebook-ryhmä

Näytelmäkerho

Näytelmäkerho on Hämäläis-Osakunnan kerho, jonka tarkoitus on tarjota iloinen ja mukava tapa tutustua näyttelemiseen. Kerho järjestää säännöllisen epäsäännöllisesti osakunnalla muun muassa improvisaatiotunteja!

Improvisaatio on eräs tapa irtaantua omasta arjesta ja avartaa mieltään mukavassa seurassa ja ilon kautta. Improvisaatiossa on kyse tilanteeseen heittäytymisestä ja omien ideoiden esille tuomisen vapaudesta. Yleensä improvisaatiossa tilanne alustetaan jotenkin, mutta sen jälkeen tarinan eteneminen on näyttelijän omissa käsissä. Vain mielikuvitus on rajana!

Mukaan vain kaikki näyttelemisestä kiinnostuneet!

Näytelmäkerhon Facebook-ryhmä

Ompeluseura

Ompeluseuran tarkoitus on kehittää ja ylläpitää osakuntalaisten käsityötaitoa, ja mukaan ovat tervetulleita niin kokeneet neulojat kuin myös he, joille jo langan työntäminen neulansilmästä on suuri ponnistus. Tapaamisissa harrastetaan ompelun lisäksi myös muunlaisia käsitöitä ja askartelua.

Ompeluseuralla on saumuri, kolme ompelukonetta, ompelutarvikkeita, paljon käsityölehtiä sekä muutama käsityöaiheinen kirja, jotka ovat osakuntalaisten käytössä aina tapaamisiltoina.

Satunnaisesti kerho tekee myös ekskursioita käsityöaiheisiin tapahtumiin tai vaikkapa museoihin.

Tervetuloa mukaan!

Ompeluseuran Facebook-ryhmä

Pelikerho

Osakunnalla pelataan lautapelejä aina keskiviikkoisin klo 18 alkaen kolmannen kerroksen sohvilla toimiston kupeessa. Viikoittaisissa peli-illoissa pelataan yleensä helppoja ja hauskoja lautapelejä, joskus korttipelejäkin. Yleensä tarjolla on myös pientä purtavaa. Osakunnalta löytyy noin 30 lautapeliä, ja omiakin pelejä saa tuoda. Viime aikoina suosittuja pelejä ovat olleet muun muassa Codenames, Isle of Skye, 7 Wonders, Tsuro sekä muutamat korttipelit. Tavallisesti keskiviikkoisin pelaillaan muutama tunti, mutta mukaan voi pistäytyä tietenkin lyhyemmäksikin toviksi.

Tervetuloa pelailemaan!

Pelikerhon Facebook-ryhmä

Pop-klubben

Pop-klubben on osakunnan musiikkikerho ja se vastaa osakunnan bändikämpästä. Lisäksi kerho edistää sekä kevyen musiikin harrastamista että elävän musiikkikulttuurin vaalimista.

Pop-klubben tarjoaa jäsenbändeilleen treenikämpän ja mahdollisuuden esiintyä erilaisissa tilaisuuksissa. Pop-klubbenin treenikämppää voivat hakea kaikki sellaiset yhtyeet, joiden jäsenistä vähintään puolet ovat Hämäläis-Osakunnan jäseniä. Mikäli olet bändikämpän tarpeessa, viestiä voi laittaa kerhon puheenjohtajalle.

Hämäläis-Osakunnan Raskaan musiikin nautiskelijat

Hämäläis-Osakunnan Raskaan musiikin nautiskelijat (HORNA) perustettiin tarkoituksenaan edistää metallimusiikin harrastusta osakunnalla. Kerho järjestää metallimusiikkiin liittyviä tapahtumia osakunnan tiloissa sekä ekskursioita metallimusiikkitapahtumiin ja -konsertteihin, erityisesti lähellä sijaitsevalle Tavastialle.

HORna järjestää osakunnalla kuunteluiltoja, festari- ja keikkatapaamisia sekä mökkiviikonloppuja Koivuniemessä.

HORNAn Facebook-ryhmä

Hämäläis-Osakunnan Reserviläiset

Hämäläis-Osakunnan Reserviläiset (HORes) ylläpitää osakunnan ampumarataa ja edistää osakuntalaisten maanpuolustustahtoa.

HORes järjestää muun muassa pienoispistoolivuoroja osakunnan ampumaradalle, sekä vuosittaisen kesämarssin. Pienoispistoolivuorot ovat avoimia osakuntalaisille aiemmasta kokemuksesta riippumatta. Radalla on aina paikalla valvoja, joka opastaa ampumisessa ja aseen turvallisessa käsittelyssä. Varaa mukaan 5 euroa käteisellä patruunoihin ja ratamaksuun. Pistoolivuorot ovat tällä hetkellä tauolla.

Reserviläisten Facebook-ryhmä

SnookerHO

Kerhon toiminta keskittyy erilaisten osakunnan snooker-pöytää hyödyntävien tapahtumien järjestämiseen sekä pöydän ja sen välineiden kunnossa pitämiseen.

Osakunnan snooker-pöytä on hieman tavallista snooker-pöytää pienempi, joten se soveltuu monenlaiseen biljardipelaamiseen. Snooker-pallojen lisäksi käytössä ovat myös perinteisen kasipallon välineet.

SnookerHO järjestää avoimia turnauksia osakuntalaisille. Biljardia voi jokainen osakuntalainen pelata myös kerhotapahtumien ulkopuolella!

Taidekerho

Haluatko luoda taidetta ja kokea ”vähänkö mä oon hyvä” -tunteen teoksesi valmistuttua? Haluatko myös kokeilla eri taiteenmuotoja ja tekniikoita? Et kuitenkaan halua maksaa itseäsi kipeäksi tarvikehankinnoista? Eivätkö opiskelija-ateljeesi neliömetrit riitä pienelle taiteilijalle? Taidekerho mahdollistaa osakuntalaisille kuvataiteen ja muun käsillä tehtävän taiteen tekemisen sekä askartelun hyvässä seurassa.

Emme ole taideopiskelijoita emmekä tee aina niin vakavaa taidetta. Tekotaiteellisiin edesottamuksiin kuuluvat kynttilänvalut ja korttien taiteilut. Vähän vakavampaan meininkiin voidaan kai lukea muutamat croquis-illat sekä suositut akryylivärityöt. Työt voi jättää lukittavaan kaappiin kuivumaan.

Tervetuloa siis Taidekerhoon vaikkapa vain tekemään ystävänpäiväkortteja. Jos kiinnostuit, tule kurkkaamaan, mitä olemme tekemässä.

Käytössäsi on:

  • Akryyli- ja öljymaalit, -pohjat ja siveltimet
  • Värikyniä jos jonkinlaisia
  • Kalvovärit (lasimaalausten tapaisia, jotka isoina käyvät katedraalin ikkunasta ja pieninä siirrettävistä kylppärikaakelikoristeista)
  • Mosaiikkimateriaalit: palat ja pohjat (nelikulmiot ja ovaalit)
  • Värillisiä pahveja ja höyheniä tms. Kortintekotilpehööriä

Taidekerhon Facebook-ryhmä

Hämäläis-Osakunnan Tanssikerho

Hämäläis-Osakunnan Tanssikerhon (HOT) kurssit on tarkoitettu opiskelijoille, erityisesti Hämäläis-Osakunnan jäsenille. Kerhossa opetetaan lavatansseja neljällä eri tasoisella kurssilla, eikä omaa paria tarvita. Lisäksi kerho järjestää kuukausittaisia tanssibileitä ja erilaisia extrakursseja ja ekskursioita, joilla taitojaan pääsee hiomaan lisää. Hottilaisia näkyy usein Etelä-Suomen tanssilavoilla ja -tapahtumissa.

Tarkempia tietoja löydät tanssikerhon omalta sivulta ja Facebook-ryhmästä.

Viiniseura

Hämäläis-Osakunnan Viiniseura (HäVis) on perustettu vuonna 1990 ja voi näin ylpeillä Suomen vanhimman akateemisen viiniseuran statuksellaan.

Viiniseuran ydintoimintaa on viininmaistajaisten eli pruuvien järjestäminen osakuntalaisille, jotta nämä voivat tutustua erilaisiin viineihin, niiden ominaisuuksiin ja viinikulttuuriin.

Emme kuitenkaan tutustu viineihin otsa rypyssä, vaan nauttien iloisesta seurasta – ja tietysti itse viineistä ja niiden kera tarjolla olevista juustoista ja hedelmistä. Viinien tuntijaksi kasvaa vain maistelemalla ja ajan kanssa. Järjestämme pruuveja vuodessa keskimäärin seitsemän kertaa. Noin viisi kertaa osakunnalla ja kaksi kertaa kesällä osakunnan kesäpaikalla Koivuniemessä.

Viini on hauska asia ja ilo paranee kun sen jakaa toisten kanssa. Tule siis mukaan!

Viiniseuran Facebook-ryhmä

Äijäkerho

Hämäläis-Osakunnan Äijäkerho järjestää perinteistä ja vähemmän perinteistä toimintaa osakunnan miehille ja mieshenkisille naisille. Toiminnan rajana on vain tekijöidensä mielikuvitus.

Kerhon perinteisimpiin tapahtumiin kuuluvat pokeri-illat sekä kesällä järjestettävät Oktoberfestit. Lisäksi Äijäkerho järjestää parillisina vuosina dammarit osakunnan naisille. Lähde rohkeasti etsimään sisäistä miestäsi Äijäkerhosta!

Äijäkerhon Facebook-sivu