Hämäläis-Osakunnan Boheemiseura (HOBo)

Kerhon tarkoituksena on kerätä yhteen boheemien ihanteiden – vapaamielisyyden, dekadenssin ja taiteiden nauttimisen – ystävät. Boheemiseura järjestää teeman mukaisia sitsejä, leffa- ja taideiltoja sekä ekskuja mm. viinibaareihin, taidenäyttelyihin, brunsseille ja kahvitastingeihin.

Hämäläis-Osakunnan Laulajat (HOL)

Hämäläis-Osakunnalla on kunnia pitää omanaan maamme vanhinta akateemista sekakuoroa, Hämäläis-Osakunnan Laulajia (HOL). Vuonna 1929 perustetun kuoron toiminnassa kunnianhimoinen musiikinteko yhdistyy monipuoliseen hauskanpitoon. HOL järjestää koelauluja joka syksy, ja innokkaimmat otetaan mukaan vaikka kesken kaudenkin!

HOL harjoittelee tiistaisin klo 18−21 Hämäläis-Osakunnan talolla Kampissa Chloé Dufresnen johdolla. Otamme uusia laulajia yleensä lukukausien alkupuolella, mutta voit aina ottaa yhteyttä musiikkilautakuntaamme hol-ml(at)helsinki.fi, jos laulaminen tasokkaassa ja mukavassa seurassa kiinnostaa.

Kuorossa on esiintymiskokoonpanosta riippuen 30–40 laulajaa, joista suurin osa on Helsingin yliopiston opiskelijoita. HOL konsertoi säännöllisesti Helsingissä ja Hämeessä, ja esiintyy myös usein osakunnan juhlissa ja muissa akateemisissa tilaisuuksissa.
Iästään huolimatta HOL ei ole jäänyt pölyttymään menneen historiansa loistoon, vaan jaksaa jatkuvasti tehdä uudenlaisia ja kunnianhimoisia projekteja musiikin saralla, sopusointuisesti moninaisen hauskanpidon lomassa. Voipa HOL:n taidonnäytteitä ihailla silloin tällöin myös kilpalavoilla ja levytysten muodossa! Kuoro vierailee säännöllisesti myös ulkomailla, erityisesti Europa Cantat -kuorofestivaaleilla.

HOL esiintyy myös pienempinä kokoonpanoina ja on tilattavissa erilaisiin tilaisuuksiin esiintymään − ota yhteyttä osoitteeseen hol.kvartetti(at)gmail.com ja tiedustele perusohjelmistoamme, tai ehdota omia kappaleita tilaisuuden ohjelmaksi.

HOL:n omat sivut ja Facebook-sivu

Hämäläis-Osakunnan Soittajat (HOS Big Band)

HOS Big Band on 20-henkinen yhtye, joka tanssittaa niin julkisissa kuin yksityisissä tapahtumissa. Kapellimestarinamme toimii Viljami Heikkinen. Ohjelmistomme perustan luovat swing-klassikot, joiden rinnalle on tuotu modernimpia lattari- ja funk-rytmejä. Näiden lisäksi taidamme myös perinteisen tanssimusiikin, kuten valssit, tangot ja humpat. 

Big bandin lisäksi meillä on oma seitsikko, joka säestää muun muassa Hämiksen vuosijuhlissa vanhat tanssit ja valssit.

Harjoittelemme maanantaisin klo 18.30 – 20.30 Punaisessa Myllyssä osakunnan 4. kerroksessa. Tervetuloa mukaan soittamaan! 

Lisätietoja meistä saa ottamalla yhteyttä sähköpostilla hos@hamalais-osakunta.fi!

Meidät löytää sekä Instagramista että Facebookista. Tarkempia tietoja toiminnastamme ja mm. keikoistamme löytyy omalta sivultamme.

Juristikerho

Hämäläis-Osakunnan Juristikerho on perustettu vuonna 1935. Juristikerho kokoontuu lukukausien aikana kahdesti kuussa. Kokoukset pidetään parittomien viikkojen tiistaisin kello 18.30 Sillanpäässä, osakuntatalon 5. Kerroksessa. Juristikerhon toimintaan ovat tervetulleita kaikki opiskelualasta riippumatta!

Kerhon vuosijuhlaa eli Kristofferin maanlain juhlaa vietetään vuosittain toukokuussa. Lisäksi Juristikerho järjestää talvella hallituksenvaihtokaronkan ja syksyllä omat fuksisitsit. Kerho on käynyt ekskursioilla muun muassa tuomioistuimissa, asianajotoimistoissa ja muissa juristien työpaikoissa, mutta myös makeistehtaalla ja trampoliinipuistossa. Keväisin käymme Tartossa tervehtimässä osakunnan ystävyysjärjestöjä, ja joulun alla Juristikerho risteilee johonkin Itämeren kaupunkiin.

Juristikerho tiedottaa tapahtumistaan omalla sähköpostilistallaan sekä osakunnan tiedotuslistalla. Juristikerhon sähköpostilistalle voi liittyä lähettämällä sähköpostiviestin osoitteeseen majordomo(a)helsinki.fi. Jätä viestin aihe tyhjäksi ja kirjoita itse viestiin subscribe ho-juristikerho(a)helsinki.fi. Listalta poistuminen tapahtuu muuten samoin ohjein, mutta sana subscribe korvataan sanalla unsubscribe.

Juristikerhon Facebook-ryhmä

Kokkikerho

Kokkikerhossa opit uusia kokkaustaitoja, syöt hyvää ruokaa ja vietät aikaa mukavassa seurassa. Kokkikerhossa ruoka tehdään hiljaa ja huolella, joten eihän siitä voi tulla kuin hyvää! Tervetuloa mukaan!

Kokkikerholaisten tapaamispaikkana toimii osakunnan 4. kerroksen keittiö, Mämmilä. Tapaamisia, joissa ruokaa laitetaan yhdessä järjestetään sovitusti. Yleensä kokkikerhossa valmistamme alkuruoan, pääruoan ja jälkiruoan jonkin teeman mukaisesti ja siitä jokainen saa syödä kyllikseen.

Kokkikerhon Facebook-ryhmä

Luontokerho

Luontokerhon tarkoituksena on yhdistää luontoharrastuksesta ja aktiivisesta ulkoilmaelämästä kiinnostuneita osakuntalaisia. Kevät- ja syysretket ja luontoaiheiset illat osakunnalla antavat mahdollisuuden hengähtää luonnon parissa. Kerho järjestää myös luontoaiheisia ekskursioita osakunnan jäsenten toiveiden pohjalta. Tervetuloa mukaan toimintaan!

Luontokerhon Facebook-sivu

Lynces Academici

Lynces Academici on osakunnan perinteikäs jääkiekkokerho. Lynces järjestää niin kisakatsomoita osakunnan tiloissa kuin excuja oikeisiin lätkämatseihin. Jos olet kiekkofani ja haluat kuulla lisää kerhon toiminnasta, otathan yhteyttä kerhon puheenjohtajaan.

Mimmikerho

Kerho järjestää etkoja, brunsseja, saunailtoja, leffailtoja sekä erilaisia ekskursioita. Mimmikerho on järjestänyt muun muassa kosmetiikkatuote-esittelyjä, private shopping -iltoja vaateliikkeissä, ekskursion I love me -hyvinvointimessuille, olutmaistelun, Room Escape -ekskursion ja kalajalkahoidon. Saunailtoja järjestetään jäsenistön toiveiden mukaan. Kerholla on kattava valikoima erilaisia kauneudenhoitotuotteita, jotka ovat kaikkien tapahtumaan tulleiden käytössä saunailtoina.

Kaikki tapahtumien aiheista kiinnostuneet ovat tervetulleita Mimmikerhon tapahtumiin rentoutumaan ja viettämään aikaa hyvässä seurassa!

Mimmikerhon Facebook-ryhmä

Ompeluseura

Ompeluseuran tarkoitus on kehittää ja ylläpitää osakuntalaisten käsityötaitoa, ja mukaan ovat tervetulleita niin kokeneet neulojat kuin myös he, joille jo langan työntäminen neulansilmästä on suuri ponnistus. Tapaamisissa harrastetaan ompelun lisäksi myös muunlaisia käsitöitä ja askartelua.

Ompeluseuralla on saumuri, kolme ompelukonetta, ompelutarvikkeita, paljon käsityölehtiä sekä muutama käsityöaiheinen kirja, jotka ovat osakuntalaisten käytössä aina tapaamisiltoina.

Satunnaisesti kerho tekee myös ekskursioita käsityöaiheisiin tapahtumiin tai vaikkapa museoihin.

Tervetuloa mukaan!

Ompeluseuran Facebook-ryhmä

Panoseura

HOPSista päivää. Kiinnostaako paneminen osakunnalla?

Hämäläis-Osakunnan panoseura HOPS kokoaa osakunnan panemisesta innostuneet fuksit ja civikset ihmiskunnan kulttuurillisen ja osittain jopa evolutiivisen kehityksen äärelle (Perusteluja väitteelle). Kerho kokoontuu useita kertoja vuodessa keittelemään osakunnan juhlatilaisuuksiin sahtia ja muita etyylialkoholituotoksia. Kerho ei myy tuotoksiaan johtuen Suomen alkoholilainsäädännöstä.

Pelikerho

Osakunnalla pelataan lautapelejä aina keskiviikkoisin klo 18 alkaen kolmannen kerroksen sohvilla toimiston kupeessa. Viikoittaisissa peli-illoissa pelataan yleensä helppoja ja hauskoja lautapelejä, joskus korttipelejäkin. Yleensä tarjolla on myös pientä purtavaa. Osakunnalta löytyy noin 30 lautapeliä, ja omiakin pelejä saa tuoda. Viime aikoina suosittuja pelejä ovat olleet muun muassa Codenames, Isle of Skye, 7 Wonders, Tsuro sekä muutamat korttipelit. Tavallisesti keskiviikkoisin pelaillaan muutama tunti, mutta mukaan voi pistäytyä tietenkin lyhyemmäksikin toviksi.

Tervetuloa pelailemaan!

Pelikerhon Facebook-ryhmä

Pop-klubben

Pop-klubben on osakunnan musiikkikerho ja se vastaa osakunnan bändikämpästä. Lisäksi kerho edistää sekä kevyen musiikin harrastamista että elävän musiikkikulttuurin vaalimista.

Pop-klubben tarjoaa jäsenbändeilleen treenikämpän ja mahdollisuuden esiintyä erilaisissa tilaisuuksissa. Pop-klubbenin treenikämppää voivat hakea kaikki sellaiset yhtyeet, joiden jäsenistä vähintään puolet ovat Hämäläis-Osakunnan jäseniä. Mikäli olet bändikämpän tarpeessa, viestiä voi laittaa kerhon puheenjohtajalle.

Hämäläis-Osakunnan Reserviläiset

Hämäläis-Osakunnan Reserviläiset (HORes) ylläpitää osakunnan ampumarataa ja edistää osakuntalaisten maanpuolustustahtoa.

HORes järjestää muun muassa pienoispistoolivuoroja osakunnan ampumaradalle, sekä vuosittaisen kesämarssin. Pienoispistoolivuorot ovat avoimia osakuntalaisille aiemmasta kokemuksesta riippumatta. Radalla on aina paikalla valvoja, joka opastaa ampumisessa ja aseen turvallisessa käsittelyssä. Varaa mukaan 5 euroa käteisellä patruunoihin ja ratamaksuun.

Reserviläisten Facebook-ryhmä

SnookerHO

Kerhon toiminta keskittyy erilaisten osakunnan snooker-pöytää hyödyntävien tapahtumien järjestämiseen sekä pöydän ja sen välineiden kunnossa pitämiseen.

Osakunnan snooker-pöytä on hieman tavallista snooker-pöytää pienempi, joten se soveltuu monenlaiseen biljardipelaamiseen. Snooker-pallojen lisäksi käytössä ovat myös perinteisen kasipallon välineet.

SnookerHO järjestää avoimia turnauksia osakuntalaisille. Biljardia voi jokainen osakuntalainen pelata myös kerhotapahtumien ulkopuolella!

Taidekerho

Olit sitten nykypäivän Michelangelo tai viimeksi piirtänyt tikku-ukon ala-asteella, Hämäläisen osakunnan taidekerho toivottaa sinut tervetulleeksi! Kerho kokoontuu kerran viikossa maanantaisin klo 18.30 eteenpäin piirtämään, maalaamaan ja pitämään hauskaa. Noin joka toinen viikko luvassa on hiukan ohjatumpaa toimintaa vaihtuvien teemojen parissa, kun taas muilla kerroilla otetaan rennommin ja mukaan voi tulla esimerkiksi jatkamaan keskeneräisiä teoksia. Paikalle voi myös tulla fiilistelemään vaikkapa oman taiteen parissa, tiukkoja sääntöjä ei ole! Kerhoon osallistuminen ei vaadi sitoutumista, vaan mukaan voi tulla silloin kun itseltä tuntuu, vaikka kesken lukukauden. Jos kaipaat lisätietoja, ota yhteyttä kerron puheenjohtajaan.

Taide on kaikille, tervetuloa mukaan!

Hämäläis-Osakunnan Tanssikerho

Hämäläis-Osakunnan Tanssikerhon (HOT) kurssit on tarkoitettu opiskelijoille, erityisesti Hämäläis-Osakunnan jäsenille. Kerhossa opetetaan lavatansseja kolmella eri tasoisella kurssilla, eikä omaa paria tarvita. Lisäksi kerho järjestää kuukausittaisia tanssibileitä ja erilaisia extrakursseja ja ekskursioita, joilla taitojaan pääsee hiomaan lisää. Hottilaisia näkyy usein Etelä-Suomen tanssilavoilla ja -tapahtumissa.

Tarkempia tietoja löydät tanssikerhon omalta sivulta ja Facebook-ryhmästä.

Viiniseura

Hämäläis-Osakunnan Viiniseura (HäVis) on perustettu vuonna 1990 ja voi näin ylpeillä Suomen vanhimman akateemisen viiniseuran statuksellaan.

Viiniseuran ydintoimintaa on viininmaistajaisten eli pruuvien järjestäminen osakuntalaisille, jotta nämä voivat tutustua erilaisiin viineihin, niiden ominaisuuksiin ja viinikulttuuriin.

Emme kuitenkaan tutustu viineihin otsa rypyssä, vaan nauttien iloisesta seurasta – ja tietysti itse viineistä ja niiden kera tarjolla olevista juustoista ja hedelmistä. Viinien tuntijaksi kasvaa vain maistelemalla ja ajan kanssa. Järjestämme pruuveja vuodessa keskimäärin seitsemän kertaa. Noin viisi kertaa osakunnalla ja kaksi kertaa kesällä osakunnan kesäpaikalla Koivuniemessä.

Viini on hauska asia ja ilo paranee kun sen jakaa toisten kanssa. Tule siis mukaan!

Viiniseuran Facebook-ryhmä

Äijäkerho

Hämäläis-Osakunnan Äijäkerho järjestää perinteistä ja vähemmän perinteistä toimintaa osakunnan miehille ja mieshenkisille naisille. Toiminnan rajana on vain tekijöidensä mielikuvitus.

Kerhon perinteisimpiin tapahtumiin kuuluvat pokeri-illat sekä kesällä järjestettävät Oktoberfestit. Lisäksi Äijäkerho järjestää parillisina vuosina dammarit osakunnan naisille. Lähde rohkeasti etsimään sisäistä miestäsi Äijäkerhosta!

Äijäkerhon Facebook-sivu