Tervetuloa mukaan HOTin aktiiviseen toimintaan!

Hämäläis-Osakunnan Tanssikerhon kurssit on tarkoitettu pääsääntöisesti opiskelijoille, erityisesti Hämäläis-Osakunnan (HO) jäsenille sekä myös entisille tanssikerholaisille/osakuntalaisille. Lisätietoa osakunnan jäsenyydestä löydät täältä.

Kerhossa opetetaan paritansseja kolmella eritasoisella kurssilla ja vaihtuvalla tiiviskurssilla. HOT järjestää myös kuukausittaisia tanssibileitä ja erilaisia extrakursseja ja ekskursioita. ”Hottilaisia” näkyy usein Etelä-Suomen tanssilavoilla ja -tapahtumissa.

Kursseilla et tarvitse omaa paria, koska pareja vaihdetaan jatkuvasti. Ensimmäisellä kerralla et tarvitse erityisempiä varusteita, ainoastaan mukavat vaatteet ja sisätiloihin soveltuvat kengät. Voit tanssia alkuun myös sukilla. Myöhemmin voit hankkia mieltymyksiäsi vastaavat tanssikengät, jotka voivat olla kaikkea tanssilenkkareista kevyisiin tennareihin ja nahkapohjakenkiin.

📍Opetus järjestetään Hämäläis-Osakunnalla aivan Kampin kauppakeskuksen vieressä osoitteessa Urho Kekkosen katu 4-6D, neljännessä kerroksessa tanssisalissa Punainen Mylly.

Katso tarkemmat ohjeet Osakunnalle löytämiseen osakunnan sivulta Näin löydät meille.

 

Syksy 2023

Halutessasi voit antaa oheisella ilmolomakkeella sähköpostiosoitteesi, jos toivot sitä kautta ennakkotiedotusta syksyn kausikursseista:

https://hamis.nettilomake.fi/form/15553

Kesän 2023 tapahtumia

 

Kevään 2023 tapahtumia

 • Sunnuntaina 28.5 päättärit yhdessä POTin kanssa

Kevään 2023 tiiviskurssit

Suljetun otteen tanssitekniikkatiivari 2

HOT järjestää Marianne Krausen kanssa toisen suljetun otteen tanssitekniikkakurssin tutussa Punaisessa Myllyssä torstaina 25.5 jälleen klo 17.15 – 20.45 puolen tunnin tauolla.

Kurssilla pohditaan, mistä komponenteista hyvä vienti ja seuraaminen syntyy. Ennakkovaatimuksena kurssille on foksin / suomalaisen tangon oikea ja vasen käännös (käännösmäärällä ei ole merkitystä). Jos et ihan tarkkaan muista yksityiskohtia, ei se haittaa; ne tulee samalla kerrattua.
Muista päkiästä liukkaat kengät tai käytä sukkahousuniksiä lempilenkkareihisi; tekniikasta tulee väärä, jos päkiäsi ei liu’u. Lisäksi ota vaatteet, joilla suostut makaamaan lattialla.

Toistamme joitain harjoitteita ykkösosalta, kertauksen vuoksi, ja lisäämme ”uutta”. Mitään varsinaisesti uuttahan tällä kurssilla ei ole, eli semiprofessionaalille täällä tuskin on mitään jännää, sen sijaan alkeet käyneelle, alkeisjatkolla tanssivalle sekä kaikille, joiden vienti tai seuraaminen tökkii tai jolla on asennon kanssa haasteita – tervetuloa! Opetellaan viemään myös yksi argentiinalaisen tangon kuvio, jota voi käyttää tansseissa – meillä se toimii harjoitteena.

Ja superkiitokset kaikille ykkösosalle tulleille <3

Sisältöä koskevia kysymyksiä voi pyytää välittämään opettaja Marianne Krauselle, maksuja ja ilmoittautumisia koskevia kysymyksiä on mahdollista kysyä esimerkiksi telegramissa Elias Jakalalta.

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen: https://hamis.nettilomake.fi/form/15577

Suljetun otteen tanssitekniikkatiivarin 2 maksutiedot:
Muistathan käyttää viitenumeroa!
Saaja: Hämäläis-Osakunnan Tanssikerho
Tili: Nordea FI13 1270 3000 2074 93
Viitenumero: 29298
Hinta Hämäläis-Osakunnan jäsenille: 7 €
Hinta muille opiskelijoille: 10 €
Hinta muille: 15 €

Suljetun otteen tanssitekniikkatiivari

Haluatko varmistaa, että suljetun otteen tansseissa (foksi / hidas lavafoksi, suomalainen tai argentiinalainen tango) vientisi, seuraamisesi ja tekniikka on kohdillaan? Silloin Marianne Krausen opettama tiivari tutussa Punaisessa Myllyssä torstaina 11.5 klo 17.15 – 20.45 puolen tunnin tauolla on juuri sinua varten!

Tarkka ja oikea-aikainen vienti antaa seuraajalle mahdollisuuden aidosti osallistua hyvän ja miellyttävän tanssin luomiseen. Tarkka ja vasteeltaan sopiva seuraaminen taas antaa viejälle mahdollisuuden kehittyä viejänä ja myös tanssia haastavia kuvioita ja erityisesti musiikintulkintoja.

Ehkä olet lavalla tanssittavien suljetun otteen tanssien konkari, mutta haluat tarkentaa tekniikkaasi? Ehkä osallistut POTin argentiinalaisen tangon kurssille?

Tällä tiivarilla opettelemme vientiä ja seuraamista ja siihen liittyvää tekniikkaa. Jos haluat oppia argentiinalaista tangoa, suosittelemme POTin 2.5 alkavia kursseja. Tältä kurssilta sen sijaan saat eväitä myös parempaan argentiinalaiseen tangoon – aivan kuten saat eväitä suomalaisiin lavatansseihinkin. Kurssi soveltuu vähintään paritanssin perusteet tunteville tanssijoille eli esimerkiksi HOTin tai POTin alkeiskurssin käyneille. Erityisen hyvin kurssi sopii argentiinalaisesta tangosta kiinnostuneille.

Jos olet epätietoinen kurssin sisällöstä, HOT voi välittää kysymyksesi opettajalle.

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen: https://hamis.nettilomake.fi/form/15515

Suljetun otteen tanssitekniikkatiivarin maksutiedot:
Muistathan käyttää viitenumeroa!
Saaja: Hämäläis-Osakunnan Tanssikerho
Tili: Nordea FI13 1270 3000 2074 93
Viitenumero: 29272
Hinta Hämäläis-Osakunnan jäsenille: 7 €
Hinta muille opiskelijoille: 10 €
Hinta muille: 15 €

West Coast Swing – tiiviskurssi

HOTin kesään valmistautumiseen kuuluu westitaitojen hiominen kuntoon 3 kerran tiivarilla tutussa Punaisessa Myllyssä keskiviikkoisin 10.5 – 24.5 klo 18 – 20. Suvi Leskinen ja Arto Hälli opettavat kurssilla. Westitiivari sopii vähintään paritanssin perusteet tunteville eli esimerkiksi HOTin alkeiskurssin käyneille tanssijoille. Erityispainotuksena on musiikintulkinta, ja kurssi soveltuukin myös kokeneemmille ja aikaisemmin westiä tanssineille tanssijoille. West Coast Swing lajina sopii hyvin nykymusiikkiin tanssittavaksi!

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen: https://hamis.nettilomake.fi/form/15507

West Coast Swing -tiivarin maksutiedot:
Muistathan käyttää viitenumeroa!
Saaja: Hämäläis-Osakunnan Tanssikerho
Tili: Nordea FI13 1270 3000 2074 93
Viitenumero: 29285
Hinta Hämäläis-Osakunnan jäsenille: 15 €
Hinta muille opiskelijoille: 20 €
Hinta muille: 30 €

Boogie Woogie -tiiviskurssi

Lauantaina 22.4 klo 12.00 – 16.30 järjestetään Boogie Woogie -tiivari tutussa Punaisessa Myllyssä. Klo 12 – 14 opetellaan hidasta boogieta ja klo 14.30 – 16.30 nopeata boogieta. Osioiden puoliväleissä on lyhyet juomatauot, ja osioiden välissä on puolen tunnin tauko, jonka aikana soi musiikki. Lähtötasona on syytä olla ainakin jostain “triplatanssista” (boogie woogie, west coast swing, jive, lindy hop) alkeisjatkotason oppimäärää vastaava taso. Pelkkään ensimmäiseen tai jälkimmäiseen osioon voi myös osallistua, mutta pelkkään jälkimmäiseen nopean boogien osioon osallistuvan tulisi jo hallita Boogie Woogielle ominainen perusaskel ja jousto. Opettajina toimivat Suvi Leskinen ja Jussi Eerola.

Hitaan boogien osuudessa opetellaan Boogie Woogien perusaskel rauhalliseen musiikkiin, jousto hitaan boogien tyyliin, peruskuvioita mutta myös vähän edistyneempiä kuvioita ja musiikintulkintaa sekä vientiä ja seuraamista.

Nopean boogien osuuteen on hyvä jatkaa ensimmäisen osion jälkeen tai siihen voi tulla suoraan, jos osaa jo vähän Boogie Woogia. Tähän osioon kuuluu perusaskel nopean musiikin joustolla, lisää kuviomateriaalia (eritasoisia progressioita) ja nopeahkossa musiikissa tanssimista helpottavaa tekniikkaa. Harjoitteet tuovat taukoja nopeaan tanssiin, joten kurssille uskaltaa lähteä, vaikka kaksi tuntia nopeaa buugia pelottaisi.

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen: https://hamis.nettilomake.fi/form/15393

Boogie Woogie -tiivarin maksutiedot:
Muistathan käyttää viitenumeroa!
Saaja: Hämäläis-Osakunnan Tanssikerho
Tili: Nordea FI13 1270 3000 2074 93
Viitenumero: 29269

Koko kurssin hinta:
Hämäläis-Osakunnan jäsenille: 10 €
muille opiskelijoille: 15 €
muille: 20 €

Vain 1. osion (hidas boogie) tai 2. osion (nopea boogie) hinta:
Hämäläis-Osakunnan jäsenille: 7 €
muille opiskelijoille: 10 €
muille: 14 €

 

Cha cha -tiivari

Kevään neljän kerran Cha cha -tiivarilla tutustutaan lajinomaiseen musiikkiin, vartalonkäyttöön ja kuvioihin. Kurssilla keskitymme linjassa tanssittavan Cha cha:n maailmaan mutta monet kurssin opeista ovat myös suoraan sovellettavissa muihin lajin tyyleihin.

Opettajina Julia Toivanen ja Mikko Ruuska.

Kurssi on suunnattu niille joilla on paritanssin perusteet hallussa, eli HOT:in alkeiskurssin käyneille tai muuten vastaavien taitojen omaaville.

Kurssi on torstaisin 30.3.-20.4. klo 19-21, sijaintina tuttu punainen mylly.

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen: https://hamis.nettilomake.fi/form/15199

Cha cha -tiivarin maksutiedot:
Muistathan käyttää viitenumeroa!
Saaja: Hämäläis-Osakunnan Tanssikerho
Tili: Nordea FI13 1270 3000 2074 93
Viitenumero: 29256
Hinta Hämäläis-Osakunnan jäsenille: 20
Hinta muille opiskelijoille: 25
Hinta muille: 35

Kevään 2023 tanssikurssit

Alkeiskurssi

Keskiviikkoisin alkaen 1.2.2023, yhteensä 13 kurssikertaa, kello 17-19.

Alkeiskurssi ei edellytä aiempaa tanssikokemusta. Kurssilla käydään läpi yleisimpien lavatanssilajien (kuten foksi, fusku, tango, valssi ja bugg) perusteet. Alkeiskurssilla on kolme ilmaista kokeilukertaa. Kurssin ohjelma on tarkentumassa myöhemmin. Kurssille tullaksesi et siis tarvitse kuin intoa ja iloista mieltä!

Opettajina Suvi Leskinen ja Henrik Schmidt.

Alkeiskurssin tanssilajit:

 • 1.2. Foksi
 • 8.2. Foksi
 • 15.2. Fusku (Jenkka)
 • 22.2. Fusku (Jenkka)
 • 1.3. Tango (Jenkka)
 • 8.3. Tango
 • 15.3. Bugg
 • 22.3. Bugg
 • 29.3. Valssi
 • 5.4. Valssi
 • 12.4. Chacha
 • 19.4. Chacha
 • 26.4. Kertaus

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen: https://hamis.nettilomake.fi/form/14705

Alkeiskurssin maksutiedot:
Muistathan käyttää viitenumeroa!
Saaja: Hämäläis-Osakunnan Tanssikerho
Tili: Nordea FI13 1270 3000 2074 93
Viitenumero: 19101
Hinta Hämäläis-Osakunnan jäsenille: 35
Hinta muille opiskelijoille: 60
Hinta muille: 95

Alkeisjatkokurssi

Keskiviikkoisin alkaen 25.1.2023, 14 kurssikertaa, kello 19-21

Alkeisjatkokurssilla opit tanssimista helpottavaa tekniikkaa ja uusia kuvioita sekä pääset kertaamaan jo alkeissa oppimiasi asioita. Kurssin voi käydä useampaankin kertaan. Kurssin ohjelma on tarkentumassa myöhemmin. Pyydettyäsi suostumuksen opettajilta voit käydä kurssia myös samanaikaisesti alkeiden kanssa.

Opettajina Suvi Leskinen ja Jussi Eerola

Alkeisjatkokurssin tanssilajit:

 • 25.1 Fusku
 • 1.2 Fusku
 • 8.2 Foksi
 • 15.2 West Coast Swing
 • 22.2 West Coast Swing
 • 1.3 Valssi
 • 8.3 Valssi
 • 15.3 Bugg
 • 22.3 Bugg
 • 29.3 Humppa
 • 5.4 Tango
 • 12.4 Tango / Slovari
 • 19.4 Salsa
 • 26.4 Salsa

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen: https://hamis.nettilomake.fi/form/14706

Alkeisjatkokurssin maksutiedot:
Muistathan käyttää viitenumeroa!
Saaja: Hämäläis-Osakunnan Tanssikerho
Tili: Nordea FI13 1270 3000 2074 93
Viitenumero: 19208
Hinta Hämäläis-Osakunnan jäsenille: 55
Hinta muille opiskelijoille: 75
Hinta muille: 95

Jatkokurssi

Torstaisin alkaen 26.1.2023, yhteensä 14 kurssikertaa, kello 17-19

Tullessasi jatkokurssille oletetaan, että olet käynyt alkeis- ja alkeisjatkokurssin tai olet muuten hankkinut vastaavat taidot. Osaat siten tavallisimpien lavatanssilajien perusteet, ja pysyt rytmissä. Jatkokurssia voit käydä useamman kauden ajan. Myös edistyneemmät tanssijat voivat hyvin mennä jatkokurssille – täällä riittää heillekin varmasti uutta asiaa!

Opettajina Tiina Ranta ja Kimmo Luukkonen

Jatkokurssin tanssilajit:

 • 26.1 Kuubalainen salsa
 • 2.2 Kuubalainen salsa
 • 9.2 Bugg
 • 16.2 Bugg
 • 23.2 Slovarit
 • 2.3 Slovarit
 • 9.3 Jenkka/sottiisi
 • 16.3 Jenkka/sottiisi
 • 23.3 Tango
 • 30.3 Tango
 • 6.4 Valssi
 • 13.4 Valssi
 • 20.4 Kertaus/toivelaji
 • 27.4 Kertaus/toivelaji

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen: https://hamis.nettilomake.fi/form/14707

Jatkokurssin maksutiedot:

Muistathan käyttää viitenumeroa!
Saaja: Hämäläis-Osakunnan Tanssikerho
Tili: Nordea FI13 1270 3000 2074 93
Viitenumero: 19305
Hinta Hämäläis-Osakunnan jäsenille: 55
Hinta muille opiskelijoille: 75
Hinta muille: 95

 

Miksi opetella paritanssia?

Et ehkä tajuakaan kuinka tuttua paritanssi sinulle on. Olet tanssinut Wanhojen tanssit💃, joista pidit todella paljon. Olet joskus ihastellut Tanssi Tähtien Kanssa -ohjelmaa. Olet vuosijuhlilla osallistunut tansseihin, mutta et tuntenut itseäsi täysin varmaksi liikkeissäsi.

Nyt sinulla on mahdollisuus oppia paritansseja rennossa ilmapiirissä ja saada onnistumisen kokemuksia Hämäläis-Osakunnan Tanssikerholla.

Tanssitaidot eivät koskaan mene elämässä hukkaan

Kurssilla opit yleisimmät ja suosituimmat tanssilajit, kuten valssi, tango, foksi, fusku ja bugg. Näiden paritanssien perusteiden osaamisella vältät parisi varpaille astumisen ja muut nolot tilanteet niin ainejärjestön vuosijuhlilla kuin kaverisi häissä.

HOT:in tanssikursseilla opit viemään, seuraamaan ja liikkumaan sulavasti tanssilattialla. Nämä taidot ovat oleellisia HOT:in tanssibileissä, mutta niistä on hyötyä myös perinteisten opiskelijabileiden tanssilattialla.

Tanssi saa sinut voimaan paremmin

Tanssiminen on erinomaista liikuntaa, sillä se harjaannuttaa tasapainoa, kehonhallintaa ja koordinaatiota, etkä edes huomaa liikkuneesi.

Hyvän tanssiasennon pitäminen parantaa asentoa ylläpitävien lihasten kestävyyttä sekä lapaluiden alueen ryhtilihasten kuntoa. Parantuneesta ryhdistä hyödyt niin luennolla istuessa kuin työhaastattelussa käydessä.

Tanssiessa tutustut uusiin ihmisiin

Tanssin kautta pääset tutustumaan vaivatta uusiin ihmisiin ja sosiaalinen itsetuntosi kohenee. Tanssitunneilla vaihdetaan paria koko ajan, joten tutustut takuulla uusiin ihmisiin. Hämäläis-Osakunnalle tanssijoita tulee lukuisilta eri aloilta ja kouluilta, joten saat uusia tuttavuuksia niin opettajista, lääkäreistä, tietojenkäsittelijöistä kuin teekkareista.

Helsingin Sanomissa kuvataan hyvin paritanssin ainutlaatuisuutta uusia ihmisiä tavattaessa.

“Paritanssin erottaa muusta ihmisten välisestä kanssakäymisestä se, että siinä on hyvin selkeä etiketti. Ensiksi kysytään lupa, sitten tanssitaan yhdessä kaksi tanssia ja sanotaan heipat. Siksi se ehkä sopii kansalle, joka ei perinteisesti osaa smalltalkata ja karttaa koskettamista.”

Tanssibileet ovat maksuttomia ja alkoholittomia

HOT järjestää kuukausittain suosittuja korkeakouluopiskelijat yhteen kerääviä tanssibileitä Hämäläis-Osakunnalla. Bileet ovat maksuttomat ja tyypillisesti alkoholittomat, paritanssia raikkaasti nykypäivään tuoden. Bileissä nautitaan tanssista, hyvästä seurasta ja pienestä purtavasta. Soittolistalla on sekä alkeisystävällistä musiikkia että illan edetessä laaja kattaus eri genrejä. Lista soi tyypillisesti klo 18-23, joten voit hyvin viettää illan bileissä ja käyttää seuraavan päivän tehokkaaseen opiskeluun.

Ota yhteyttä / Contact

Tanssikerhon asioissa ota yhteyttä kerhon hallitukseen.

hot@hamalais-osakunta.fi

(hamalais.osakunnan.tanssikerho@gmail.com)

Tanssikerhon puheenjohtaja 2023

Elias Jakala
elias.jakala [at] gmail.com (040 7598151)

Tiedotus

Kerhon virallinen tiedotuskanava on Facebook-ryhmä, johon on suositeltavaa liittyä. Lisäksi tiedotamme osakunnan viikkotiedotteessa ja ilmoitustaululla, sekä Telegram-ryhmässämme (linkki vaatii näkyäkseen jäsenyyden Facebook-ryhmässämme).