Kuraattoripaneeli 2021

Päiväys: 12/03/2021
Aika: 17:15  -  18:30

Paneelin tallenteen löydät täältä: https://youtu.be/9rcaIM2ltVk


Hämäläis-Osakunnan kuraattoripaneeli järjestetään osakunnan kuraattoriehdokkaille perjantaina 12.3.2021 klo 17.15 alkaen. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille osakunnan jäsenille, tervetuloa!

Paneelin kesto on n. 1,5 tuntia, ja sen tarkoituksena on tarjota osakuntalaisille mahdollisimman kattavasti tietoa ehdokkaiden motivaatiosta, visiosta, arvoista ja taidoista Hämäläis-Osakunnan kuraattorin toimeen liittyen. Kuraattori valitaan kaudelle 1.4.2021-31.3.2023 osakunnan maaliskuun varsinaisessa kokouksessa 15.3. klo 18 alkaen, ja paneelin tarkoituksena on lisäksi tututstuttaa osakuntalaiset ehdokkaisiin niin, että esittäytymisiin ei menisi kokouksessa liikaa aikaa. Kysymyksiä paneeliin voit ehdottaa alla olevasta linkistä!

Osakunnan kuraattoriksi haki määräaikaan mennessä kolme henkilöä, joista yksi veti myöhemmin hakemuksensa pois. Paneelissa haastateltavat ehdokkaat ovat (lainaukset omakuvauksia):

  • Jukka Solehmainen”Osakunnan eläviä fossiileja. Taloon v. 2006, aktiiviksi 2015. Nyt VTK ja FK, pian LuKki ja FM. Ohessa perustanut ja johtanut ry:tä. Ikää on paljon, ja iän tuomia ongelmiakin, kuten esim. malttia. Osakunnalla tuttu kasvo ja tutumpi ääni. Ollut saunamajuri, apuisäntä, lipunkantaja, jäsensihteeri, huoneistomestari ja hallituslainen v. 2017. Kuraattorius viim. askel HO:n cursus honorumissa. Sitten pääsette eroon.”

 

  • Taneli Laine”Olen Taneli Laine: yhdeksännen vuoden kohta valmis oikkari ja se, jolla on parta sekä slipoveri. Minut on voinut tavata Osakunnalla keväästä 2013 lähtien. Saavuin tuolloin Juristikerhon sihteerin valloittamana tuntemattomana fuksina, mutta sopeuduin nopeasti taloon ja olenkin vuosien aikana hoitanut mm. toiminnanohjaajan, laulunjohtajan, kesäpaikkavastaavan, sekä koulutusvaliokunnan ja Juristikerhon puheenjohtajan virkoja.
    Tänä aikana on ollut elämys sekä kunnia tutustua isoon joukkoon osakuntalaisia ja toivonkin voivani kuraattorina toimia linkkinä niin sukupolvien, kuin myös erilaisten näkemysten välillä. Myös säätiömme henkilökunta on tullut itselleni siinä määrin tutuksi, että jopa talonmiehen vaimo kadulla tunnisti.”

Paneeli järjestetään Zoom-alustalla, ja paneeli tallennetaan. Tallenne on saatavissa osakunnan kokoukseen 15.3. asti, jotta myös he osakuntalaiset, jotka eivät kerkeä seuraamaan paneelia, voivat saada tietoa ehdokkaista jo ennen kokousta. Tilaisuutta puheenjohtaa ja kysymykset kysyy sekä moderoi osakunnan istuva kuraattori Topias Tolonen (q@hamalais-osakunta.fi).

Paneelin kulku on seuraava:

  • Paneelin avaus klo 17.15 (5 min)
  • Ehdokkaiden esittäytyminen, paneelin ohjeistus ja tekniset asiat (10 min)
  • Ehdokkaille yhteiset ja avoimet kysymykset (10-15 kysymystä, 30 min)
  • Kyllä-ei-kysymysten sarja (10min)
  • Ehdokkaiden tiivistelmä siitä, miksi juuri heidät pitäisi valita kuraattoriksi (5 min)
  • Lopuksi yleisökysymyksiä, jos aika sallii (15+ min)

Muistetaan, että paneeli voi olla jännittävä tilanne hakijalle: kuunnellaan heidän vastauksia, kannustetaan heitä ja luodaan heille mahdollisimman kiva ja turvallinen ilmapiiri puhua itsestään ja osakunnasta.

 

Tervetuloa!


Ehdota paneeliin kysymyksiä! https://forms.gle/rj6VzNmhEqpduv6G7


Paneelin Zoom-yhteys: https://helsinki.zoom.us/j/66570997978?pwd=ZktwcEVJbWJ1QllFaWN2OVdIWFhHZz09


Paneelin puheenjohtajan eli istuvan kuraattorin yhteystiedot: Topias Tolonen, q@hamalais-osakunta.fi.