Sijainti

Osoite: Urho Kekkosen katu 4–6 D, 00100 Helsinki
Puhelin: (09) 2522 5500

Hämäläis-Osakunnan tilat sijaitsevat Hämäläisten talossa Urho Kekkosen kadulla Helsingin Kampissa. Osakunnan oleskelutilat löydät D-rapun neljästä kerroksesta, mutta kirjasto sijaitsee A-rapun ylimmässä kerroksessa.

Näin löydät osakunnalle.

Hämäläis-Osakunta ei vuokraa tilojaan.

Osakuntabaari

Käynti osakunnan ruokalaan, Osakuntabaariin, tapahtuu Tavastia-klubin oikealla puolella olevan oven kautta. Osakuntabaarin aukioloajat löydät täältä.

Kirjasto

Osakunnan kirjaston sisäänkäynti tapahtuu Urho Kekkosen kadulta, Levykauppa Keltaisen Jäänsärkijän vasemmalta puolelta painamalla A-rapun summerin ”Kirjasto”-nappia. Kirjasto sijaitsee rapun kahdeksannessa kerroksessa ja aukioloajat löydät täältä.

Osakunnan rapun tilat

Hämäläisten talon opiskelijoiden siiven neljässä kerroksessa ovat muun muassa seuraavat tilat:

Osakuntabaari  Maistuva lounas Tavastian yläkerrasta opiskelijahintaan. Taatusti parempaa kuin UniCafessa eikä lounastaukosi kulu jonottamiseen. Myös osakunnan akateemiset pöytäjuhlat, sitsit, järjestetään Osakuntabaarissa.

Ratina, Aulanko ja Herrala (toimisto): Ratina ja Aulanko – kolmannessa kerroksessa sijaitsevat olohuoneet – ovat Hämiksen sydän. Nahkasohvat on todettu hyväksi ainakin penkkiurheiluun ja lehtien lueskeluun. Ratinassa voi mm. katsella telkkaria ja pelata pingistä. Aulankoon katetaan tiistai-iltaisin teeiltaruoat. Aulangon vieressä sijaitsee toimisto, Herrala, josta löydät päävirkailijat.

Punainen Mylly: Osakunnan juhlasali neljännessä kerroksessa. Myös maanataijumppaajat, tanssijat, kuoro ja big band harjoittelevat täällä. Myllyn tanssilattia tunnetaan myös rankan bilettämisen hikisenä keitaana. Nimi juontaa juurensa Helsingissä 1940–60-luvulla toimineesta revyyteatterista.

Hunninko: Osakunnan neljännen kerroksen biljardihuone, joka on Punaisen Myllyn seinän takana. Tänne pääsee myös portaita pitkin Ratinasta. Biljardia saa pelata koska vain haluaa!

Mämmilä: Osakunnan keittiö neljännessä kerroksessa. Janoisten ja nälkäisten sankarien, isännän ja emännän, valtakunta.

Hikiä: Viidennen kerroksen sauna- ja oleskelutilat. Kuuluu muun muuassa Äijäkerhon, Mimmikerhon ja Viiniseuran suosimiin toimintatiloihin. Saunan käytänteistä voit lukea täältä.

 

Sillanpää: Vapaata opiskelu- tai hengailutilaa! Kerhojen ja valiokuntien kaapit sijaitsevat täällä. Tilaa käytetään säännöllisesti myös muun muassa Juristikerhon kokous- ja Taidekerhon maalaustilana.

Paasikivi: Taulujen koristama osakunnan hallituksen kokoushuone viidennessä kerroksessa. Nimetty osakunnan kunniajäsenen, presidentti Juho Kusti Paasikiven mukaan.