Hämäläis-Osakunta eli Hämis on maamme suurin osakunta ja yli 350-vuotias poikkitieteellinen opiskelijajärjestö. Hämiksen jäsenillä on käytössään nelikerroksinen, Kampin sydämessä sijaitseva osakuntatalo ympäri vuorokauden. Talosta löytyvät myös saunatilat, ikioma kirjasto ja opiskelijaravintola Osakuntabaari.

Koko kesäkauden ajan Hämiksen jäsenten käytössä on kesähuvila Koivuniemi Hausjärvellä. Hämiksellä järjestetään ympäri vuoden hulppeita juhlia ja hauskoja tapahtumia, ja osakunnan laaja kerhotarjonta varmistaa, että voit harrastaa osakunnalla juuri sitä, mikä sinua kiinnostaa. Hämiksen tilat täyttyvät viikoittain muun muassa illanistujaisista, tanssitunneista, kuoro- ja orkesteriharjoituksista ja lautapelailusta. Jäsenet voivat myös hakea Hämäläisten Säätiön asuntoja ja stipendejä.

Hämiksen jäseniksi voivat liittyä kaikki Helsingin yliopistossa opiskelevat kotipaikkakunnasta riippumatta. Muiden Helsingin seudun yliopistojen läsnäolevat opiskelijat voivat hakea ulkojäseniksi. Lue lisää liittymisestä!

Syksyn tärkeät päivämäärät

Koulutusvaliokunta ja tuutorit järjestävät osakunnan uusille jäsenille erilaisia tapahtumia ja toimintaa. Alta löydät tärkeät päivämäärät!

Syyskuu:

Syyskuussa ma–to klo 14–19 Tehostetut jäsenpäivystykset

Pelkkä Osakunnan jäsenmaksun maksaminen ei vielä riitä, vaan jäsenen tulee käydä lisäksi paikan päällä kirjautumassa joka syksy. Tehostetut jäsenpäivystykset pidetään osakunnan kolmannen kerroksen toimistossa syyskuun ajan ma–to klo 14–19. Ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä saat osakuntatarran lisäksi Hämiksen fuksilehden, fuksipassin ja lounaslipukkeen, jolla saat syksyn aikana yhden ilmaisen lounaan toisen kerroksen Osakuntabaarissa.

ti 15.9, 29.9 ja to 15.10 klo 18-21 Fuksipizzat & talokierros

Tule herkuttelemaan pizzalla ja tutustumaan Hämiksen tiloihin! Jokaisella kerralla yksi osakunnan kerhoista tai valiokunnista esittäytyy ja järjestää hauskaa tekemistä. Luvassa on mm. saunailta ja lautapelejä. Facebook

5.9.2020 Fuksipuisto

Kaikki osakunnat järjestävät yhdessä esittäytymistapahtuman lauantaina 5.9.2020 klo 14 Hesperian puistossa! Maksuttomassa ulkoilmatapahtumassa pääsee kiertämään ständejä ja tutustumaan eri osakuntien touhuihin. Hämäläis-Osakunnan teltalla pääset herkuttelemaan muurikkaletuilla ja koittamaan onneasi onnenpyörässä. Meidät tunnistat punaisesta teltasta sekä punaisiin paitoihin pukeutuneista tutoreista. Facebook

12.9.2020 Fuksiaiset

Hämiksen fuksiaisissa pääset seikkailemaan osakunnalla ja suorittamaan erilaisia tehtäviä rasteilla. Paras joukkue palkitaan!

Lokakuu:

9.-11.10.2020 Fuksimökki

Viikonlopun aikana rentoudutaan, saunotaan, lillutaan paljussa ja grillataan osakunnan omalla mökillä Koivuniemessä. Ohjelmassa on myös ainakin mökkisitsit.

23.10.2020 Fuksisitsit

Hämiksen sitseillä nautitaan hyvästä ruoasta, juomasta, seurasta ja tietysti laulusta. Tule siis rohkeasti mukaan kajauttamaan fuksilaulu ja tutustumaan osakunnan sitsiperinteisiin!

Lisää tietoa kaikista tapahtumista ja osakunnan fuksitoiminnasta tulee syksyn edetessä!

Fuksihämäys:

Osakunnan joka syksy ilmestyvä tietopaketti uusille jäsenillemme. Fuksihämäystä jaetaan Fuksipuistossa ja liittymisen yhteydessä osakunnalla. Fuksihämäyksen digitaalisen version löydät tästä.

Saapuminen osakunnalle

Osakunnalle pääsee päivystysaikoina ajoportin kautta, jossa lukee ”Hämäläisten ylioppilassäätiö” (kuvassa 1). Osakuntabaarin aukioloaikoina pääsee kulkemaan myös osakuntabaarin ovesta.