Hämäläis-Osakunta eli Hämis on maamme suurin osakunta ja yli 350-vuotias poikkitieteellinen opiskelijajärjestö. Hämiksen jäsenillä on käytössään nelikerroksinen, Kampin sydämessä sijaitseva osakuntatalo ympäri vuorokauden. Talosta löytyvät myös saunatilat, ikioma kirjasto ja opiskelijaravintola Osakuntabaari.

Koko kesäkauden ajan Hämiksen jäsenten käytössä on kesähuvila Koivuniemi Hausjärvellä. Hämiksellä järjestetään ympäri vuoden hulppeita juhlia ja hauskoja tapahtumia, ja osakunnan laaja kerhotarjonta varmistaa, että voit harrastaa osakunnalla juuri sitä, mikä sinua kiinnostaa. Hämiksen tilat täyttyvät viikoittain muun muassa illanistujaisista, tanssitunneista, kuoro- ja orkesteriharjoituksista ja lautapelailusta. Jäsenet voivat myös hakea Hämäläisten Säätiön asuntoja ja stipendejä. Katso jäsenedut!

Hämiksen jäseniksi voivat liittyä kaikki Helsingin yliopistossa opiskelevat kotipaikkakunnasta riippumatta. Muiden Helsingin seudun yliopistojen läsnäolevat opiskelijat voivat hakea ulkojäseniksi. Lue lisää liittymisestä!

Kevään toiminta

Osakunnan kevään tapahtumat tarkentuvat koronatilanteen edetessä. Järjestämme ainakin etä- tai ulkotapahtumia, ja toivon mukaan pääsemme kesän lähestyessä järjestämään toimintaa myös tiloissamme Hämäläisten talolla.

Parhaiten pysyt mukana kevään käänteissä seuraamalla Hämistä somessa tai liittymällä tiedotuslistalle!

Fuksihämäys:

Osakunnan joka syksy ilmestyvä tietopaketti uusille jäsenillemme. Fuksihämäystä jaetaan Fuksipuistossa ja liittymisen yhteydessä osakunnalla. Fuksihämäyksen digitaalisen version löydät tästä.

Saapuminen osakunnalle

Osakunnalle pääsee päivystysaikoina ajoportin kautta, jossa lukee ”Hämäläisten ylioppilassäätiö” (kuvassa 1). Osakuntabaarin aukioloaikoina pääsee kulkemaan myös osakuntabaarin ovesta.