Kaikki Helsingin yliopiston läsnäolevat opiskelijat voivat liittyä Hämäläis-Osakunnan, tuttavallisemmin Hämiksen, varsinaisiksi jäseniksi. Muiden Helsingin seudun yliopistojen läsnäolevat opiskelijat voivat hakea ulkojäseniksi. Ulkojäsenillä on vain muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta samat oikeudet kuin varsinaisilla jäsenillä.

Voit liittyä osakunnan jäseneksi päivystysaikoina osakunnan toimistossa. Uusien jäsenten on helppo liittyä mukaan myös fuksitapahtumien yhteydessä!

Jäsenyys tulee uusia joka syksy lukuvuoden alussa kirjautumalla jäseneksi osakunnan toimistossa ja maksamalla jäsenmaksu. Kirjautuminen onnistuu päivystysaikoina, jotka löydät täältä.

Kirjautuessasi saat opiskelijakorttiisi osakuntatarran, jolla pystyt todistamaan jäsenyytesi. Mikäli sinulla ei ole fyysistä opiskelijakorttia, saat osakunnalta erillisen jäsenkortin, johon tarra tulee.

Ulkojäseneksi haluavan on täytettävä ulkojäsenhakemus osakunnan toimistossa ja kirjauduttava ulkojäseneksi hyväksymisen jälkeen jäseneksi osakunnalla.

Jäsenyys tulee uusia vuosittain! Jäsenyys ja lukuvuositarra ovat voimassa kirjautumishetkestä yliopiston kuluvan lukuvuoden loppuun asti. Jäsenyytesi päättyy myös kun valmistut yliopistosta tai kun ilmoitat erostasi osakunnan sihteerille. Valmistuessasi jäsenetusi ovat voimassa lukukauden loppuun.

Helsingin yliopiston opiskelijat

Jäsenmaksu on 12 € lukuvuodelta. Voit maksaa jäsenmaksun:

  • Samalla, kun maksat Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) jäsenmaksun, eli kirjautuessasi läsnäolevaksi yliopistoon.
  • Jäseneksi kirjautumisen yhteydessä osakunnan toimistossa käteisellä, kortilla tai MobilePaylla.

Mikäli maksat jäsenmaksun Osakunnan tilille, otathan mukaan maksutositteen tai valmistaudu näyttämään maksu verkkopankistasi.

Ulkojäsenet (Aalto, Hanken, Taideyliopisto & MPKK)

Ulkojäseneksi voivat hakea Aalto-yliopiston, Handelshögskolanin, Taideyliopiston ja Maanpuolustuskorkeakoulun opiskelijat. Tärkein ulkojäseneksi valitsemisen kriteereistä on, että hakijalla on suhteita osakunnan kanta-alueeseen, Hämeeseen. Tarkempaa tietoa ulkojäseneksi valitsemisen kriteereistä ja osakunnan kanta-alueesta löydät ulkojäsenohjesäännöstä.

Ulkojäseneksi haet täyttämällä hakulomakeen osakunnan toimistolla. Voit tulla kirjautumaan jäseneksi ensimmäisen kerran, kun sinut on hyväksytty ulkojäseneksi.

Ulkojäsenyyttä haetaan erikseen ainoastaan ensimmäisenä vuotena. Muina vuosina riittää, että tulet osakunnalle kirjautumaan ja maksamaan jäsenmaksun normaalisti.

Ulkojäsenmaksu on 17 € lukuvuodelta. Voit maksaa ulkojäsenmaksun:

  • kirjautuessasi toimistossa käteisellä, kortilla tai MobilePaylla.

Mikäli maksat jäsenmaksun Osakunnan tilille, otathan mukaan maksutositteen tai valmistaudu näyttämään maksu verkkopankistasi.