Arki

Osakunnan arjessa tapahtuu monenlaista. Osakunnan tilat ovat päivittäin vapaasti osakuntalaisten käytettävissä. Kolmannesta kerroksesta löydätkin aina osakuntalaisia viettämässä päivää, lounaskahveja, pelaamassa pingistä tai nauttimassa perjantai-illasta. Kolmannessa kerroksessa voit lukea Hämeen alueen sanomalehtiä tai vaikka pistää leffan pyörimään suurelle valkokankaalle. Sauna lämpiää osakunnalla miltei joka arki-ilta.

Maanantaina osakunnalla liikutaan maanantaijumpan ja maanantailenkin muodossa klo 18. Jumppa ja lenkki ovat avoimia kaikille. Jumppaa vetävät osakuntalaiset ja siellä on kokeiltu esimerkiksi body pumpia, perinteistä kuntopiiriä, aerobicia ja kehonhuollollisempaa venyttelyä. Lenkki alkaa osakunnalta ja on noin 5–10 km mittainen. Lenkkeilyn ja jumppailun jälkeen kokoonnutaan osakunnan saunatiloihin saunomaan ja syömään liikuntavaliokunnan tarjoamia eväitä yhdessä.

Tiistaina klo 19 osakunnalla tarjoillaan vuorotellen eri osakunnan kerhojen ja valiokuntien loihtima teeilta, josta saa mahansa täyteen iltapalaa. Teeilta katetaan osakunnan kolmanteen kerrokseen. Tarjolla on usein salaattia, pitsaa, keittoa, jotakin makeaa tai muuta purtavaa. Teeilta on ehdottomasti parhaita paikkoja tutustua osakuntaan ja osakuntalaisiin tai vain tulla nauttimaan hyvästä ruoasta ja seurasta.

Keskiviikkoisin osakunnan pelikerho kokoontuu pelaamaan lautapelejä kolmannen kerroksen sohville klo 18. Tarjolla rentoa yhdessäoloa ja pientä purtavaa!

Perinteet & tapahtumat

Osakunnan vuotta rytmittävät lukuisat suuremmat tapahtumat. Helmikuussa tapahtumien vuosi aloitetaan Ilveshiihdolla. Se on jo kuusikymmenvuotias perinne, jossa bussillinen osakuntalaisia lähtee Hämeeseen tarkoituksenaan hiihtää viikonlopussa 150 kilometriä ja tutustua samalla alueen kuntiin. Hiihdossa on tunnelma katossa, eikä erityistä hiihtotaitoa tarvita.

Kevään edetessä päästään Hämäläisten viikolle, joka edeltää osakunnan toisia suuria juhlia, Hämäläisiä pitoja. Hämäläisten viikolla järjestetään myös Hämäläiset sitsit ja muuta erikoislaatuista toimintaa viikon kunniaksi.

Hämäläiset pidot alkavat, kun kaksi bussilastillista osakuntalaisia suuntaa jonnekin päin Hämettä juhlimaan. Pitoja on vietetty upeissa maisemissa Vanajanlinnassa Hämeenlinnassa tai maistellen perinteistä sahtia Hollolassa. Juhlassa nautitaan perinteisen hämäläisen pitopöydän antimista ja tanssitaan pelimannien tahtiin. Juhlissa voi pukeutua monien tavoin kansallispukuun, mutta mikä tahansa juhlava asu on sopiva. Juhla ei missään nimessä ole jäykistelyyn taipuvainen, vaan yksi osakunnan iloisimmista juhlista. Illalla palataan takaisin osakunnalle jatkoille reivaamisen merkeissä.

Huhtikuun lopussa osakunta laittaa parastaan ja tarjoaa Helsingin opiskelijakansalle kaupungin eeppisimmät Wappubileet. Hämiksen Wappu myydään loppuun joka vuosi, eikä näitä bileitä todellakaan kannata missata! Osakuntalaisen näkökulmasta parhaat bileet saa osallistumalla Hämiksen Wapun järjestelyihin vapputyöntekijänä, jolloin saat ilmaiset bileet, ruokaa ja kokea uskomatonta yhteishenkeä! Vappupäivänä emännistö pistää pystyyn upean silliksen wappuhulinan keskelle Ullanlinnanmäelle.

Osakuntatalo hiljenee kesäksi ja toiminta siirtyy kesäpaikallemme Koivuniemeen Hausjärven Oittiin. Kesän kohokohta on toiminnanohjaajan järjestämä kesäretki. Kesäretkellä osakuntalaiset vetävät ylioppilaslakit päähän ja lähtevät kiertoajelulle ympäri Hämettä kokonaiseksi toiminnantäyteiseksi päiväksi. Kesäretkillä on muun muassa käyty sisävesiristeilyillä, tutustumassa Hämeen linnaan, nauttimassa Aulangon näkötornin kansallismaisemista ja pelailtu pelimuseossa. Kesäretkeä parempaa tapaa viettää kesälauantaita ei ole!

Osakunnan syksyn huippukohta on marraskuun vuosijuhlat, osakunnan vuoden suurin juhla. Osakuntalaiset pukeutuvat parhaimpiinsa ja juhlistavat Hämiksen synttäreitä kolmen ruokalajin illallisella ohjelmineen, sekä mahtavilla jatkoilla, joilla juhlijoita tanssittaa muun muassa Hämiksen oma big band.

Vuosi huipentuu Suomen itsenäisyyspäivän juhlintaan Itsenäisyyspäivän sitseillä 6. joulukuuta. Juhlitaan yhdessä Suomea osakunnan vuoden suurimmilla sitseillä!