Juhlavaliokunta

Juhlavaliokkunan (JVK) tehtävä on suunnitella ja järjestää osakunnan mahtavimmat bileet ja sitsit yhteistyössä toiminnanohjaajan kanssa. JVK järjestää ja koristelee osakunnan bilekuntoon, hoitaa narikkaa ja lipunmyyntiä bileissä sekä järjestää siivoustalkoot juhlien jälkeen. Yhdessä tehden kaikki on monin verroin kivempaa, ja biletyöntekijöillä on aina ehdottomasti parhaimmat bileet. JVK palkitsee kaikki vapaaehtoiset loistavilla tarjoiluilla!

Fuksivaliokunta

Fuksivaliokunnan tehtävänä on tutustuttaa fuksit osakuntatoimintaan.

Uusille jäsenille fuksivaliokunta järjestää tuutoreiden kanssa fuksibooleja, fuksiaiset ja fuksisitsit. Yleensä syksyyn on mahtunut myös muuta fuksitoimintaa esimerkiksi Fuksien yön tai yhteisen mökkeilyn merkeissä.

Ohjelmavaliokunta

Ohjelmavaliokunta järjestää osakuntalaisille elämyksiä kulttuurin, liikunnan tai oikeastaan minkä tahansa parissa. Aikaisemmin ollaan päästy nauttimaan esimerkiksi ekskursioista teatteriin, oopperaan, taidenäyttelyihin ja konsertteihin. Liikunnan saralla ollaan ohjelmavaliokunnan ansiosta päästy tutustumaan erikoisempiinkin lajeihin kuten ilmajoogaan, hydrospinningiin ja tankotanssiin. Osakunnan säännölliseen viikko-ohjelmaan kuuluu myös ohjelmavaliokunnan järjestämä maanantailenkki. Tänä keväänä päästään viikoittain nauttimaan myös maananjumpasta.

Ulkoasiainvaliokunta

Ulkoasiainvaliokunnan (UAV) päätehtävänä on hoitaa suhteita Hämiksen ulkomaisiin ystävyysjärjestöihin, joita ovat:

Korp! Sakala (Viro, Tartto)
Korp! Filiae Patriae (Viro, Tartto)
Uplands nation (Ruotsi, Uppsala)
Lunds Nation (Ruotsi, Lund)
Korp! Neo-Lithuania (Liettua, Kaunas)

Ystävyysjärjestöt kutsutaan joka vuosi Osakunnan vuosijuhliin, Kesäretkelle ja Hämäläisiin pitoihin, joiden aikana UAV:n tehtävä on pitää huolta heidän viihtymisestään. Vastavuoroisesti ystävyysjärjestömme kutsuvat Hämäläis-Osakunnan edustajia juhliinsa ja muihin tapahtumiin. UAV järjestää nämä ulkomaanmatkat ja pääsee sivussa itsekin vierailemaan ystävyysjärjestöissä.

UAV tarjoaa mielenkiintoista kulttuurivaihtoa ja uusia ystäviä, joiden perinteet ovat todella mielenkiintoisia – varsinkin Baltian maissa meininki on monella lailla erilaista kuin suomalaisissa osakunnissa.

Osakunta tarjoaa vuosittain mahdollisuuden stipendiin Viron ystävyysjärjestöistämme tuleville vaihto-opiskeilijoille. Osakunta tarjoaa stipendiaateille asunnon ja apua suomalaisen opiskelijaelämän kustannuksiin.

Viestintävaliokunta

Viestintävaliokunta (VVK) hoitaa osakunnan ulkoista ja sisäistä tiedotusta ja tarjoaa samalla luovan työn mahdollisuuksia laidasta laitaan. Tiedottaja ja viestijät pitävät huolta, että osakunnan nettisivut, Facebook ja Instagram ovat ajan tasalla ja näyttävät hyvältä. He katsovat myös, että joka maanantai osakuntalaisten sähköposteihin kolahtaa viikkotiedote, josta selviävät osakunnan tulevat tapahtumat ja muut tiedotettavat asiat.

 

Tilavaliokunta

Tilavaliokunnan toimenkuvaan kuuluu osakunnan kiinteistöistä, Hämäläisten talosta ja kesäpaikka Koivuniemestä huolehtiminen.

Tilavaliokunta pitää huolta, että pienimuotoinen remontointi ja uusien kamojen asentelu osakunnalla hoituu. Tilavaliokunta myös järjestää osakuntatalossa kaksi kertaa vuodessa siivoustalkoot, joihin jokainen osakuntalainen on tervetullut auttamaan. Tilavaliokunta huolehtii talkoolaisista tarjoamalla syötävää ja juotavaa.

Myös kesäpaikalla Koivuniemessä järjestetään talkoot kerran keväällä ja kerran syksyllä.

Tilavaliokunnan toimintaan osallistuminen on oiva tapa päästää sisäinen remonttireiska tai siivousintoilija valloilleen ja tehdä yhdessä osakunnasta entistäkin viihtyisämpi kaikille!