Juhla- ja ohjelmavaliokunta

Juhla- ja ohjelmavaliokunnan (JVK) tehtävä on suunnitella ja järjestää osakunnan mahtavimmat bileet ja sitsit yhteistyössä toiminnanohjaajan kanssa.

JVK järjestää ja koristelee yhdessä muiden osakuntalaisten kanssa osakunnan bilekuntoon, hoitaa narikkaa ja lipunmyyntiä bileissä sekä järjestää siivoustalkoot juhlien jälkeen. Yhdessä tehden kaikki on monin verroin kivempaa, ja biletyöntekijöillä on aina ehdottomasti parhaimmat bileet. JVK palkitsee kaikki vapaaehtoiset loistavilla tarjoiluilla!

Koulutusvaliokunta

Koulutusvaliokunnan (KoVK) tehtävänä on tutustuttaa fuksit osakuntatoimintaan sekä järjestää osakuntalaisille erilaisia mahdollisuuksia kouluttautua. Viime vuosina koulutusvaliokunta on järjestänyt fuksitoiminnan lisäksi muun muassa hygieniapassikoulutuksen ja ensiapukurssin.

Uusille jäsenille koulutusvaliokunta järjestää tuutoreiden kanssa fuksibooleja, fuksiaiset ja fuksisitset. Yleensä syksyyn on mahtunut myös muuta fuksitoimintaa esimerkiksi Fuksien yön tai yhteisen mökkeilyn merkeissä.

Kulttuurivaliokunta

Kulttuurivaliokunta (KuVK) järjestää osakuntalaisille elämyksiä kulttuurin parissa. Kulttuurivaliokunta järjestää ekskursioita esimerkiksi teatteriin, oopperaan, taidenäyttelyihin ja konsertteihin. Kesäisin kulttuurivaliokunta vie osakuntalaiset kesäteatteriin ja piknikille Suomenlinnaan.

Kulttuurivaliokunnan kautta on helppo tutustua uusiin taidemuotoihin ja löytää mielenkiintoisia uusia esityksiä.

Liikuntavaliokunta

Liikuntavaliokunta (LVK) tarjoaa hämisläisille mahdollisuuden harrastaa urheilua hyvässä seurassa ja kokeilla edullisesti hieman eksoottisempiakin lajeja. LVK järjestää osakuntalaisille viikottaisen maanantaijumpan ja -lenkin. Ekskursioita erilaisten lajien pariin tehdään noin kerran kuukaudessa. Ekskursioilla on kokeiltu muun muassa tankotanssia, trampoliinipuistoa, SUPpailua, hydrospinningiä, suunnistusta, avantouintia, ilmajoogaa, hohtokeilausta, kyykkää ja monia muita liikunnan (tai siihen etäisesti liittyvän toiminnan) muotoja.

Ulkoasiainvaliokunta

Ulkoasiainvaliokunnan (UAV) päätehtävänä on hoitaa suhteita Hämiksen ulkomaisiin ystävyysjärjestöihin, joita ovat:

Korp! Sakala (Viro, Tartto)
Korp! Filiae Patriae (Viro, Tartto)
Uplands nation (Ruotsi, Uppsala)
Lunds Nation (Ruotsi, Lund)
Korp! Neo-Lithuania (Liettua, Kaunas)

Ystävyysjärjestöt kutsutaan joka vuosi Osakunnan vuosijuhliin, Kesäretkelle ja Hämäläisiin pitoihin, joiden aikana UAV:n tehtävä on pitää huolta heidän viihtymisestään. Vastavuoroisesti ystävyysjärjestömme kutsuvat Hämäläis-Osakunnan edustajia juhliinsa ja muihin tapahtumiin. UAV järjestää nämä ulkomaanmatkat ja pääsee sivussa itsekin vierailemaan ystävyysjärjestöissä.

UAV tarjoaa mielenkiintoista kulttuurivaihtoa ja uusia ystäviä, joiden perinteet ovat todella mielenkiintoisia – varsinkin Baltian maissa meininki on monella lailla erilaista kuin suomalaisissa osakunnissa.

Osakunta tarjoaa vuosittain mahdollisuuden stipendiin Viron ystävyysjärjestöistämme tuleville vaihto-opiskeilijoille. Osakunta tarjoaa stipendiaateille asunnon ja apua suomalaisen opiskelijaelämän kustannuksiin.

Viestintävaliokunta

Viestintävaliokunta (VVK) hoitaa osakunnan ulkoista ja sisäistä tiedotusta ja tarjoaa samalla luovan työn mahdollisuuksia laidasta laitaan. Tiedottaja ja tiedotussihteeri pitävät huolta, että osakunnan nettisivut, Facebook ja Instagram ovat ajan tasalla ja näyttävät hyvältä. He katsovat myös, että joka maanantai osakuntalaisten sähköposteihin kolahtaa viikkotiedote, josta selviävät osakunnan tulevat tapahtumat ja muut tiedotettavat asiat.

Viestintävaliokuntaan kuuluu myös jäsenlehtemme Hälläpyörän toimitus. Hälläpyörä on perustettu vuonna 1859 ja siten on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti ilmestynyt järjestölehti. Lehteen ovat aikoinaan kirjoittaneet niin Pentti Saarikoski kuin Suvi-Anne Siimeskin.

Yleisvaliokunta

Yleisvaliokunnan (YVK) toimenkuvaan kuuluu osakunnan kiinteistöistä, Hämäläisten talosta ja kesäpaikka Koivuniemestä huolehtiminen.

Yleisvaliokunta pitää huolta, että pienimuotoinen remontointi ja uusien kamojen asentelu osakunnalla hoituu. Yleisvaliokunta järjestää osakuntatalossa kaksi kertaa vuodessa siivoustalkoot, joihin jokainen osakuntalainen on tervetullut auttamaan. Yleisvaliokunta huolehtii talkoolaisista tarjoamalla syötävää ja juotavaa.

Myös kesäpaikalla Koivuniemessä järjestetään talkoot kerran keväällä ja kerran syksyllä.

Yleisvaliokunta on oiva tapa päästää sisäinen remonttireiska tai siivousintoilija valloilleen ja tehdä yhdessä osakunnasta entistäkin viihtyisämpi kaikille!