Hämäläis-Osakunta julkaisee kahta lehteä – Hälläpyörää sekä uusille jäsenille suunnattua Fuksihämäystä. Osakunnan julkaisuja voit lukea sähköisenä täältä.

Hälläpyörä

Hälläpyörä osakunnan oma lehti, joka on perustettu vuonna 1859 ja on siten Suomen vanhin yhtäjaksoisesti ilmestynyt järjestölehti. Lehteen ovat aikoinaan kirjoittaneet niin Pentti Saarikoski kuin Suvi-Anne Siimeskin.

Osakunnan jäsenet saavat halutessaan Hälläpyörän kotiin postitettuna.

Toimitus ottaa mielellään palautetta ja juttuideoita vastaan osoitteessa hallapyora(a)hamalais-osakunta.fi. Jos et halua Hälläpyörää enää kotiisi tai osoitteesi muuttuu, ota yhteyttä sihteeri(a)hamalais-osakunta.fi.

Haluatko taitto- tai toimituskokemusta? – Tule mukaan tekemään Hälläpyörää!

Toimittajana pääset kirjoittamaan lehteen juttuja, kuvittamaan, valokuvaamaan tai opettelemaan lehden taittoa. Päätoimittajana vastaat lehden tuotannosta sekä saat ainutkertaista kokemusta lehden kokonaisuuden suunnittelusta ja toteutuksesta. Ryhtymällä toimittajaksi tai päätoimittajaksi pääset myös nauttimaan osakunnan virkailijaeduista.

Lehteen voi kirjoittaa juttuja myös kuka tahansa osakuntalainen vaikka kertaluontoisesti.

Lisätietoja toimittajaksi tai päätoimittajaksi ryhtymisestä sekä yksittäisen jutun kirjoittamisesta voit kysyä päätoimittajalta osoitteesta hallapyora(a)hamalais-osakunta.fi.

Fuksihämäys

Fuksihämäys on osakunnan uusille jäsenille suunnattu lehti, joka ilmestyy vuosittain elo–syyskuussa. Viestintävaliokunnan ja Koulutusvaliokunnan yhteistyönä julkaistava lukupaketti esittelee paitsi perustietoja osakunnan toiminnasta ja perinteistä, tutustuttaa jo etukäteen Koulutusvaliokuntaan ja tuutoreihin. Fuksihämäystä jaetaan yliopiston Avajaiskarnevaaleilla ja liittymisen yhteydessä osakunnalla.