Virkailijaksiko?

Vuoden lähetessä loppuaan valitaan Hämäläis-Osakunnalla jälleen uudet toimijat tulevalle vuodelle. Virkoja löytyykin joka lähtöön. Löytyy muun muassa emäntää, isäntää, jäsensihteeriä ja taloudenhoitajaa, mutta hieman eksoottisempiakin virkoja osakunnallamme täytetään, nimittäin voit ryhtyä myös esimerkiksi lipunkantajaksi, saunamajuriksi tai ohjelmasihteeriksi. Kaikille jotakin, voisi sanoa.

Virkailijana saat käyttöösi etuja, kuten ilmaisen Osakuntabaarin lounaan joka perjantai, alehintaisen lounaan muulloin ja ilmaisen sisäänpääsyn itsellesi ja avecillesi moniin huikeisiin bileisiin. Virkailijaetuja hienompaa kuitenkin on tietysti se, että virkailijana pääset omalla toiminnallasi vaikuttamaan osakuntamme arkeen sekä tutustumaan uusiin ihmisiin tekemällä ja kokemalla. Esimerkiksi juhla- ja ohjelmavaliokunnassa pääset suunnittelemaan bileitä ja muita tapahtumia, viestintävaliokunnassa pääset toteuttamana visioitasi Hämäläis-Osakunnan viestintään liittyen ja emännistössä saat tilaisuuden loihtia sitseillemme mitä mielikuvituksellisempia ruokalajeja, etenkin, kun sitsiemme budjetit sallivat hieman reilummatkin ostokset.

Paineita ei kannata ottaa, sillä tärkeintä on, että kunkin vuoden virkailijat tekevät Hämäläis-Osakunnasta juuri omansa näköisen. Osakunnallamme asenne on se, että tekemisen tulee olla mukavaa ja antoisaa, ei pakkopullaa! Tässä auttaa muiden virkailijoiden tuki, ja asioita pyritäänkin tekemään yhdessä. Ei siis hätää, vaikka joskus menisi sormi suuhun, sillä apua ja neuvoa voi kysyä aina. Virkailijakoulutuksilla ja kattavilla kirjallisilla virkailijaohjeilla pyritään takaamaan, että virkaan ryhtyminen lähtee huolettomasti käyntiin. Virkailijoille järjestetään myös perinteinen virkailijanvaihtokaronkka, jossa edellisvuoden virkailijat tapaavat uudet valitut virkailijat mukavan yhdessäolon merkeissä. Virkaan voi ryhtyä, vaikket olisi muuten ollut aktiivinen osakunnalla, tai vaikket tuntisi osakunnaltamme ketään. Virkaan ryhtyminen onkin oiva tilaisuus tutustua muihin osakuntalaisiin.

Virat täytetään marraskuun yleiskokouksessa 13.11.2019. Poikkeuksena toiminnanohjaajan, sihteerin, taloudenhoitajan sekä huoneistomestarin virat, joihin voit hakea lähettämällä sihteerille vapaamuotoisen kirjallisen hakemuksen sähköpostitse (sihteeri@hamalais-osakunta.fi) tai toimittamalla paperisen hakemuksen toimistoon sihteerin postilaatikkoon sunnuntaihin 10.11.2019 mennessä, sillä maanantaina 11.11.2019 järjestetään virkailijapaneeli kyseisiin virkoihin liittyen. Kiinnostuksesta muita virkoja kohtaan voit myös lähettää viestin sihteerille, vaikkei hakemusta vaadita. Tee näin myös, mikäli et pääse osallistumaan kokoukseen, mutta haluat kuitenkin hakea virkaan.

Kuvaukset eri viroista löytyvät täältä: https://hamalais-osakunta.fi/tule-mukaan/virkailijaksi. Tutustu kuvauksiin rauhassa, valitse itseä kiinnostava virka ja laita yleiskokouksen päivämäärä kalenteriisi! Kokousta varten voit miettiä valmiiksi yhden tai kaksi kuvaavaa lausetta siitä, miksi juuri sinut tulisi valita kyseiseen virkaan sitä varalta, että hakijoita on useampia. Tällöin kokousväelle järjestetään äänestys. Ei paineita, saat kuulostaa juuri omalta hienolta itseltäsi. Aiempia meriittejä ei missään nimessä tarvitse olla, vaan virkaan ryhtymiseen riittää jo pelkkä kiinnostus ottaa virka vastaan. Siispä jo tämän toteaminen riittää myyntipuheeksi!

Virkailijaksi ryhtymisestä voit kysyä joko sihteeriltä tai toiminnanohjaajaltamme sähköpostilla (toiminnanohjaajan sähköposti: toiminnanohjaaja@hamalais-osakunta.fi). Marraskuun yleiskokouksen facebook-event löytyy täältä: https://www.facebook.com/events/691154491372801/.