Hallituksen kokoukset ovat jatkossa avoimia kaikille jäsenille!

Tiedätkö mitä osakunnan hallitus tekee? Tuntuuko hallituksen toiminta salamyhkäiseltä? Oletko halunnut tietää, mistä hallitus keskustelee?

Hyviä uutisia! Osakunnan hallitus on kokouksessaan 8.4.2020 päättänyt myöntää kaikille osakunnan jäsenillä läsnäolo-oikeuden tuleviin hallituksen kokouksiin. Hallitus voi tarvittaessa myöntää osallistujille myös puheoikeudet, tai rajoittaa läsnäolo-oikeutta tiettyjen käsiteltävien asioiden, kuten henkilövalintojen, kohdalla.

Päätöksen taustalla on lisätä päätöksenteon avoimuutta osakunnalla, saada jäseniä kiinnostumaan hallituksen toiminnasta sekä poistaa osakuntalaisilta turhia osallistumisen esteitä.

”Eihän tässä nyt mitään yleisöryntäystä odotella, mutta onhan se kiva antaa kiinnostuneille mahdollisuus tulla kuulemaan mistä tästä kaikessa on nyt kyse. Emme hallituksen kanssa oikein nähneet perusteita osallistumisen rajoittamiselle”, kommentoi osakunnan kuraattori Topias Tolonen.

Jatkossa hallituksen kokousten käsiteltävistä asioista sekä mahdollisuuksista osallistua kokouksiin viestitään osakuntalaisille kattavasti eri kanavissa.

Päätös on kokonaisuudessaan seuraavanlainen: ”Päätettiin myöntää Hämäläis-Osakunnan kaikille jäsenille läsnäolo-oikeus hallituksen vuoden 2020 kokouksiin. Puheoikeus heille voidaan myöntää esityslistan kohtiin erikseen pyydettäessä. Lisäksi hallitus voi kokouksen avauksen yhteydessä päättää, jos edellä mainittua läsnäolo-oikeutta halutaan rajoittaa yksittäisten käsiteltävien asioiden, esimerkiksi henkilövalintojen, kohdalla.

Päätös ei koske hallituksen kurinpitokokouksia.”

 

Lisätietoja:
Topias Tolonen, kuraattori ja hallituksen puheenjohtaja (q(at)hamalais-osakunta.fi)