Viikkotiedote 14/24

TIEDOTUSASIAT

Kesäisäntähaku auki 11.4. asti

Kesäisäntä Oittiin – kesä-, heinä- tai elokuuksi 2024.

Kesäisäntiä valitaan yksi jokaiselle kesäkuukaudelle (kesä, heinä, elo), ja tänä aikana kesäisännän oletetaan olevan tavoitettavissa kesäpaikalta. Kesäisännän vastaa toimikautensa ajan osakunnan kesäpaikan käytöstä, osakuntalaisten ja muiden vieraiden palveluista sekä kesäpaikan kunnossapidosta, siisteydestä ja kulunvalvonnasta yhdessä osakunnan kesäpaikkavastaavan kanssa Hämäläis-Osakunnan ohjeiden mukaisesti.

Vapaamuotoiset hakemukset toimitetaan Hämäläisten ylioppilassäätiön toimistoon 11.4.2024 mennessä joko kirjallisesti tai sähköpostitse riikka.kauramaki@hys.net. Osakunnan hallitus tekee suositukset säätiölle, joiden perusteella säätiö valitsee kesäisännät.

Osakunnan hallitus arvioi hakemuksia seuraavien seikkojen perusteella:
1) Hakijan tuntemus Koivuniemestä ja osakunnan toiminnasta,
2) Hakijan motivaatio tehtävään,
3) Hakijan käytettävyys kesäkuukausina,
4) Muut mahdolliset toimenkuvaan liittyvät seikat
 
Lisätietoja työstä saa:
Kesäpaikkavastaavilta
– Michaela Kiianmies puh. 041 493 8547 michaela.kiianmies@gmail.com
– Ismo Uusitalo puh. 045 124 3945 ismo.uusitalo11@gmail.com
Osakunnan toiminnanohjaajalta
– Olavi Pakola puh. 040 152 4988 (päivystysaikoina) toiminnanohjaaja@hamalais-osakunta.fi

Tutustu myös osoitteeseen

TAPAHTUMAT

Mimmikerhon Barbie-leffailta 7.4.

Kaipaatko tähän kevääseen aimo annosta nostalgiaa ja säihkettä? Mimmikerho hoitaa! Järjestämme paljon toivotun Barbie-leffaillan sunnuntaina 7.4. Klo 15 alkaen, osakunnan 3. Kerroksessa. Katselemme leffaillassa neljä ensimmäistä Barbie-leffaa kronologisessa järjestyksessä: Pähkinänsärkijä, Tähkäpää, Joutsenlapsi sekä Prinsessa ja kerjäläistyttö. Kukin elokuva kestää noin 1,5h. Mukaan voi tulla missä vain vaiheessa iltaa ja tarjolla on tietysti myös pientä leffaevästä! 

Hämiksen Wappu 2024

Hämiksen Wappu tarkoittaa neljän kerroksen bileitä, live-esiintyjiä, DJ:tä, tanssia, haalareita, lakkeja ja iloista juhlakansaa! Wappuna pääset Hämiksen ytimeen; sauna lämpenee ja karaoke on avoinna koko illan, yöruokaa ja isännän palveluita unohtamatta.

Illan live-esiintyjistä tulee myöhemmin lisätietoja!

Vappuna ovet avautuvat klo 20:00, ja sisään pääsee klo 01:00 asti sisäpihan kautta. Huomioithan, että sisäänpääsyn takaraja on ehdoton – tulethan siis ajoissa paikalle! Sisäänpääsy edellyttää henkilöllisyystodistusta, opiskelijakorttia, Kide.appista ostettua lippua ja Hämiksen jäsenlipun ostaneilta myös jäsentarraa (muistathan kirjautua jäseneksi toimistossa päivystysaikoina ennen tapahtumaa!).

Mikäli missaat lipunmyynnin – ei hätää! Pikkulinnut lauloivat, että lippuja on myynnissä vielä ovella (hyvin) rajattu määrä pienellä lisämaksulla.

Liput tulevat myyntiin torstaina 4.4. klo 13:00. Hämäläis-Osakunnan jäsenelle lippu kustantaa 12 € ja muille korkeakouluopiskelijoille 18 €. Huomioithan, että tapahtuma on K18! Haalarimerkit myydään erikseen, ja ne kustantavat 3 € / kpl. Haalarimerkin saat noudettua tapahtuman aikana; tästä ja muista aikatauluista tulossa lisätietoa myöhemmin! Lippuja myydään maksimissaan 5 kpl / henkilö. Linkki lipunmyyntiin

Tänä vuonna Hämiksellä virittäydytään vapputunnelmaan jo hyvissä ajoin – kalenteriin kannattaa pistää myös vappusitsit, jotka järjestetään perjantaina 26.4.! Muistathan myös vappusilliksen Ullanlinnanmäellä keskiviikkona 1.5.

Mikäli koet tapahtumassa häirintää, voit matalalla kynnyksellä ottaa yhteyttä viestitse tai puhelimitse häirintäyhdyshenkilöihin. Heidät saat kiinni numerosta 040 135 5899, ja heidät tunnistat tapahtuman aikana huomioliiveistä.. Tapahtumassa noudatetaan Hämäläis-Osakunnan turvallisemman tilan periaatteita, jotka löydät täältä. Tapahtumaan osallistumalla sitoudut näihin periaatteisiin ja käyttäydyt asiallisesti sekä reilusti muita kohtaan. Huumausaineet ovat tapahtumassa ehdottomasti kiellettyjä. Hämäläis-Osakunnan tilat ovat valitettavasti esteelliset.

Lämpimästi tervetuloa Hämiksen legendaarisimpaan tapahtumaan!

MITÄ? HÄMIKSEN legendaarinen WAPPU
MISSÄ? Hämäläis-Osakunta, Urho Kekkosen katu 4-6, 00100 Helsinki
MILLOIN? Tiistaina 30.4. Ovet klo 20:00-01:00
MIKSI? WAPPU
DC? HAALARIT (VAPAAEHTOINEN) + YO-LAKKI (VAPAAEHTOINEN) + WAPPU
LIPUT? Kide.app to 4.4. klo 13:00 Hämäläis-Osakunnan jäsen 12 € / Muu korkeakouluopiskelija 18 €

Lisätiedot: Olavi Pakola / toiminnanohjaaja@hamalais-osakunta.fi

Volber 2024 eli Tarton vappu

Tervetuloa viettämään vappua Viron Tartoon ystävyysjärjestöillämme Korp! Sakalalla ja Korp! Filiae partiaella.
Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen. Ilmoittaudu viimeistään 10.4. tai joudut hankkimaan majoituksesi itse.

HOL95-vuosijuhlat 11.5.

Tervetuloa HOL95-juhliin 11.5.2024!

Hämäläis-Osakunnan Laulajat juhlii 95-vuotista taivaltaan juhlakonsertin ja -illallisen muodossa lauantaina 11.5. Juhlapäivä alkaa konsertilla klo 12.00 Kallion kirkossa. Juhlakonsertissa kuullaan tämänhetkisen HOLlin kokoonpanon lisäksi tuttuja kappaleita suurkuoron esittämänä. Konsertti päättyy klo 13.30, minkä jälkeen siirrymme viettämään päiväjuhlaa Hämäläis-Osakunnan tiloihin. Päiväjuhlassa pidetään juhlapuheita ja jaetaan ansiomerkkejä. Tarjolla kuohuviiniä ja pientä purtavaa. Päiväjuhlan jälkeen siirrymme juhlaillalliselle Kilta-saliin, missä alkumalja on tarjolla klo 18 alkaen. Illallinen tarjoillaan klo 18.45. Tilaisuus päättyy klo 00, minkä jälkeen juhlinta jatkuu Hämäläis-Osakunnalla. Tarjolla on myös yöpalaa. Sillis-aamiainen tarjoillaan osakunnalla sunnuntaina klo 10.

Ilmoitattehan osallistumisestanne illallisjuhlaan 14.4. mennessä täyttämällä lomakkeen.

Illalliskortin hinta konserttilipun kanssa on 100 e ja kannatuslipun 120 e.

Vastaamme mielellämme kaikkiin HOL95-juhliin liittyviin kysymyksiin.

Nähdään toukokuussa!
Ystävällisin terveisin vuosijuhlamestarit,
Kerttu Kivioja Liisa Maunu
kerttu.kivioja@hotmail.fi
maunuliisa@gmail.com

TULEVAT KOKOUKSET

Boheemiseuran kevätkokous 2.4.

Boheemiseuran sääntömääräinen kevätkokous
Aika: 2.4.2024
Paikka: Etänä Zoomissa
Zoom-linkki, Passcode: 101010

Esityslista:

  1. Kokouksen avaaminen
  2. Kokouksen päätösvaltaisuus
  3. Työjärjestys
  4. Kokousvirkailijoiden valinta
  5. Ilmoitusasiat
  6. Vuoden 2023 toimintakertomuksen vahvistaminen
  7. Vuoden 2024 toimintasuunnitelman vahvistaminen
  8. Tulevien tapahtumien suunnittelu ja ideointi
  9. Muut esille tulevat asiat
  10. Kokouksen päättäminen

VIIKOITTAIN TOISTUVAT

Maanantaisin maanantailenkki

Kokoontuminen osakunnan viidenteen kerrokseen Hikiälle kello 19 ja lähtö kello 19.15. Lenkki kulkee vakioreittiä Seurasaaren sillalle ja takaisin. Matkaa kertyy noin 10 kilometriä. Ketään ei jätetä jälkeen, ja juosta voi myös vain osan matkasta. Lenkin jälkeen Hikiällä on lämmin sauna.

Maanantailenkki järjestetään yhteistyössä Satakuntalaisen Osakunnan kanssa. Lenkin vetäjänä ja yhteyshenkilönä toimii Mikko Mäkipää, puh. 0505822386.

Maanantaisin taidekerho

Jatketaan Sillanpäässä musteiden ja vesivärien parissa aprillipäivänä 1.4. klo 18–21. Tapaamisessa on mahdollista jatkaa kesken jääneitä töitä tai aloittaa kokonaan uusi projekti. Tapaamiseen tullakseen ei tarvitse taitaa musteita tai vesivärejä täydellisesti, vaan sopii hyvin tulla kokeilemaan näitä materiaaleja ensimmäistä kertaa. Kaikki tarvittavat materiaalit sekä neuvoja niiden käyttöön saa paikan päältä.

Taidekerho kokoontuu normaalisti klo 18.30 eteenpäin Sillanpäässä (5. krs). Ajankohtaisimman ja yksityiskohtasimman tiedon taidekerhon ohjelmasta löydät WhatsApp-ryhmästä.

Maanantaisin HOS Big Bandin treenit

HOS Big Band harjoittelee maanantaisin klo 18.30 – 20.30 Punaisessa Myllyssä (4. krs).

Tiistaisin teeilta

Teeillassa tarjoillaan vaihtuvaa ruokaa/naposteltavaa ja tutustutaan osakuntalaisiin matalalla kynnyksellä. Tervetuloa mukaan klo 19 alkaen osakunnan kolmanteen kerrokseen!

Keskiviikkoisin pelikerhon peli-ilta

Pelikerho kokoontuu keskiviikkoisin klo 18 alkaen pelaamaan lautapelejä osakunnan 3. kerroksessa Aulangolla.
Viikoittaiset peli-illat ovat hyvä mahdollisuus tulla pelaamaan monenlaisia hauskoja lauta- ja korttipelejä matalalla kynnyksellä.

Torstaisin HOResin pienoispistoolivuorot

Pienoispistoolivuorot jatkuvat jälleen torstaisin klo 18 alkaen. Ilmoittautumislomake
Kysymykset pienoispistoolivuoroihin ja ampumarataan liittyen voi osoittaa ratamestarille: ratamestari@hamalais-osakunta.fi

PÄIVYSTYSAJAT

Maanantai 1.4. 
ei päivystystä
Tiistai 2.4.
11:00  –  17:30 sihteeri
14:00  –  17:00 taloudenhoitaja
14:00  –  20:00 toiminnanohjaaja
Keskiviikko 3.4.
11:00  –  16:30 sihteeri
12:00  –  17:00 toiminnanohjaaja
Torstai 4.4.
14:00  –  17:00 taloudenhoitaja
14:00  –  20:00 toiminnanohjaaja
Perjantai 5.4.
14:00  –  17:00 toiminnanohjaaja