Viikkotiedote 15/24

TIEDOTUSASIAT

Kesäisäntähaku auki 11.4. asti

Kesäisäntä Oittiin – kesä-, heinä- tai elokuuksi 2024.

Kesäisäntiä valitaan yksi jokaiselle kesäkuukaudelle (kesä, heinä, elo), ja tänä aikana kesäisännän oletetaan olevan tavoitettavissa kesäpaikalta. Kesäisännän vastaa toimikautensa ajan osakunnan kesäpaikan käytöstä, osakuntalaisten ja muiden vieraiden palveluista sekä kesäpaikan kunnossapidosta, siisteydestä ja kulunvalvonnasta yhdessä osakunnan kesäpaikkavastaavan kanssa Hämäläis-Osakunnan ohjeiden mukaisesti.

Vapaamuotoiset hakemukset toimitetaan Hämäläisten ylioppilassäätiön toimistoon 11.4.2024 mennessä joko kirjallisesti tai sähköpostitse riikka.kauramaki@hys.net. Osakunnan hallitus tekee suositukset säätiölle, joiden perusteella säätiö valitsee kesäisännät.

Osakunnan hallitus arvioi hakemuksia seuraavien seikkojen perusteella:
1) Hakijan tuntemus Koivuniemestä ja osakunnan toiminnasta,
2) Hakijan motivaatio tehtävään,
3) Hakijan käytettävyys kesäkuukausina,
4) Muut mahdolliset toimenkuvaan liittyvät seikat
 
Lisätietoja työstä saa:
Kesäpaikkavastaavilta
– Michaela Kiianmies puh. 041 493 8547 michaela.kiianmies@gmail.com
– Ismo Uusitalo puh. 045 124 3945 ismo.uusitalo11@gmail.com
Osakunnan toiminnanohjaajalta
– Olavi Pakola puh. 040 152 4988 (päivystysaikoina) toiminnanohjaaja@hamalais-osakunta.fi

Tutustu myös osoitteeseen

TAPAHTUMAT

HOTin tanssibileet pe 12.4.

Tervetuloa HOTin tanssibileisiin perjantaina 12.4. klo 18 alkaen! Bileet järjestetään tuttuun tapaan Punaisessa Myllyssä. Sauna lämpiää perinteisesti bileiden lopuksi, joten omat saunakamppeet kannattaa pakata mukaan. Bileisiin ovat tervetulleita kaikki HO-, HOT-, POT-jäsenet sekä ex-HOT/POT.

Bilejärjestelyihin otetaan aina mieluusti apukäsiä ja apua kaivataan mm. leipomisessa, tanssilattian siistimisessä sekä loppusiivoilussa. Bileissä auttaminen on loistava tapa tutustua paremmin tanssikerhon toimintaan ja muihin kerholaisiin matalalla kynnyksellä! Kiinnostuneet voivat olla yhteydessä kerhon Telegram-ryhmän kautta, jonka linkki löytyy kerhon Facebook-sivujen kautta.

Pelikerhon kuukauden pelipäivä la 13.4.

Pelikerho järjestää kuukausittaisen pelipäivänsä lauantaina 13.4. klo 12 alkaen osakunnan 3. kerroksessa Aulangolla.

Kuukausittaisissa pelipäivissä pelataan usein pidempiä lautapelejä, joita ei viikoittaisissa peli-illoissa tavallisesti pelata. Pelit valitaan osallistujien toiveiden mukaan, ja pelivaihtoehdoista käydään etukäteen keskustelua kerhon WhatsApp-ryhmässä.

Lisätietoja tapahtumasta ja kerhon toiminnasta antaa pelikerhon puheenjohtaja Jenni Korpelainen.

Haalarimerkkien ompeluilta 18.4.

Tervetuloa osakunnalle tuunaamaan haalarit kuntoon ja kiinnittämään vaivalla ansaitut merkit ennen Hämiksen vappua torstaina 18.4. klo 19!

Vaihtoehtoisesti mukaan voi tulla työskentelemään myös muun oman käsityöprojektin kanssa. Ompelemme tällä kertaa osakunnan 3. kerroksessa Aulangolla. Luvassa rentoa hengailua, vertaistukea ja hyvää Ompeluseuraa!

Vappusitsit pe 26.4.

Etkö ole vielä päässyt vapputunnelmaan? Makaavatko haalarit vielä kaapin pohjalla? Tekeekö vain mieli sitsata kunnolla? Tervetuloa kaikille osakuntalaisille ✨ Hämiksen vappusitseille ✨, nyt jo toista vuotta putkeen!

Alkumaljat korkataan osakunnan 3. kerroksessa klo 18.00 ja sitseille Punaiseen Myllyyn kerrosta ylempänä siirrytään 18.30. Näille sitseille saat myös pukea jalkaan haalarit (ja rohkeimmat voivat vetää ne ylös asti)! 🤩

Liput tulevat myyntiin keskiviikkona 10.4. kello 13.00. Kannattaa olla valmiina, sillä nämä saattavat mennä yhtä salamannopeasti kuin Hämiksen vapun liput! Lippu kustantaa 17€. Lipunmyynti

Nähdään vappusitseillä, ja toivottavasti muistojakin jää! 💛

MITÄ? Hämiksen vappusitsit
MISSÄ? Hämäläis-Osakunta, Urho Kekkosen katu 4-6, 00100 Helsinki
MILLOIN? Perjantaina 26.4. Alkumaljat klo 18, pöytiin 18.30
MIKSI? Vabu
DC? Haalarit ja vappufiilis!
LIPUT? Kide.app ke 10.4. klo 13.00, 17€

Hämiksen Wappu 2024

Hämiksen Wappu tarkoittaa neljän kerroksen bileitä, live-esiintyjiä, DJ:tä, tanssia, haalareita, lakkeja ja iloista juhlakansaa! Wappuna pääset Hämiksen ytimeen; sauna lämpenee ja karaoke on avoinna koko illan, yöruokaa ja isännän palveluita unohtamatta.

Illan live-esiintyjistä tulee myöhemmin lisätietoja!

Vappuna ovet avautuvat klo 20:00, ja sisään pääsee klo 01:00 asti sisäpihan kautta. Huomioithan, että sisäänpääsyn takaraja on ehdoton – tulethan siis ajoissa paikalle! Sisäänpääsy edellyttää henkilöllisyystodistusta, opiskelijakorttia, Kide.appista ostettua lippua ja Hämiksen jäsenlipun ostaneilta myös jäsentarraa (muistathan kirjautua jäseneksi toimistossa päivystysaikoina ennen tapahtumaa!).

Mikäli missaat lipunmyynnin – ei hätää! Pikkulinnut lauloivat, että lippuja on myynnissä vielä ovella (hyvin) rajattu määrä pienellä lisämaksulla.

Liput tulevat myyntiin torstaina 4.4. klo 13:00. Hämäläis-Osakunnan jäsenelle lippu kustantaa 12 € ja muille korkeakouluopiskelijoille 18 €. Huomioithan, että tapahtuma on K18! Haalarimerkit myydään erikseen, ja ne kustantavat 3 € / kpl. Haalarimerkin saat noudettua tapahtuman aikana; tästä ja muista aikatauluista tulossa lisätietoa myöhemmin! Lippuja myydään maksimissaan 5 kpl / henkilö. Linkki lipunmyyntiin

Tänä vuonna Hämiksellä virittäydytään vapputunnelmaan jo hyvissä ajoin – kalenteriin kannattaa pistää myös vappusitsit, jotka järjestetään perjantaina 26.4.! Muistathan myös vappusilliksen Ullanlinnanmäellä keskiviikkona 1.5.

Mikäli koet tapahtumassa häirintää, voit matalalla kynnyksellä ottaa yhteyttä viestitse tai puhelimitse häirintäyhdyshenkilöihin. Heidät saat kiinni numerosta 040 135 5899, ja heidät tunnistat tapahtuman aikana huomioliiveistä.. Tapahtumassa noudatetaan Hämäläis-Osakunnan turvallisemman tilan periaatteita, jotka löydät täältä. Tapahtumaan osallistumalla sitoudut näihin periaatteisiin ja käyttäydyt asiallisesti sekä reilusti muita kohtaan. Huumausaineet ovat tapahtumassa ehdottomasti kiellettyjä. Hämäläis-Osakunnan tilat ovat valitettavasti esteelliset.

Lämpimästi tervetuloa Hämiksen legendaarisimpaan tapahtumaan!

MITÄ? HÄMIKSEN legendaarinen WAPPU
MISSÄ? Hämäläis-Osakunta, Urho Kekkosen katu 4-6, 00100 Helsinki
MILLOIN? Tiistaina 30.4. Ovet klo 20:00-01:00
MIKSI? WAPPU
DC? HAALARIT (VAPAAEHTOINEN) + YO-LAKKI (VAPAAEHTOINEN) + WAPPU
LIPUT? Kide.app to 4.4. klo 13:00 Hämäläis-Osakunnan jäsen 12 € / Muu korkeakouluopiskelija 18 €

Lisätiedot: Olavi Pakola / toiminnanohjaaja@hamalais-osakunta.fi

Volber 2024 eli Tarton vappu

Tervetuloa viettämään vappua Viron Tartoon ystävyysjärjestöillämme Korp! Sakalalla ja Korp! Filiae partiaella.
Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen. Ilmoittaudu viimeistään 10.4. tai joudut hankkimaan majoituksesi itse.

HORes marssi 9.5.

Haluatko haastaa itseäsi? Helatorstaina marssitaan jälleen Helsingissä ja vähän muuallakin sekä nautitaan keväisestä iltapäivästä. Olet tervetullut osallistumaan HOResin järjestämälle marssille torstaina 9.5. ja marssin jälkeen huoltamaan itseäsi Hämäläis-Osakunnalle Hikiälle ainakin saunomisen merkeissä.

Marssi lähtee puolen päivän maissa myöhemmin ilmoitettavasta aloituspaikasta ja tarkoituksena on marssia noin 25 km paluun ollessa Hämikselle arviolta puoli kuuden aikoihin. Mikäli matka kuulostaa pitkältä, voi matkan varrelta liittyä mukaan ja marssia lyhyemmän matkaa. Marssin aikana pidetään pidempiä ja lyhyempiä marssitaukoja.

Päälle laita mukavat vaatteet ja jalkaan kengät, jotka eivät hierrä ja uskoisit selviäväsi niillä marssista. Mukaan ota vettä.

Marssi liittyy RESULin (Reserviläisurheiluliiton) Four Day March -etämarssitapahtumaan. HOResin kanssa on yhdessä marssimassa Akateeminen maanpuolustusyhdistys – ARU ry.

Tämä on loistava tilaisuus lähteä haastamaan itseään matalalla kynnyksellä, ketään ei jätetä matkalle. Tarkempia tietoja tulee ajankohdan lähestyessä. Seuraa tiedotusta! Kysymyksien ilmaantuessa ota epäröimättä yhteyttä: hores@hamalais-osakunta.fi

HOL95-vuosijuhlat 11.5.

Tervetuloa HOL95-juhliin 11.5.2024!

Hämäläis-Osakunnan Laulajat juhlii 95-vuotista taivaltaan juhlakonsertin ja -illallisen muodossa lauantaina 11.5. Juhlapäivä alkaa konsertilla klo 12.00 Kallion kirkossa. Juhlakonsertissa kuullaan tämänhetkisen HOLlin kokoonpanon lisäksi tuttuja kappaleita suurkuoron esittämänä. Konsertti päättyy klo 13.30, minkä jälkeen siirrymme viettämään päiväjuhlaa Hämäläis-Osakunnan tiloihin. Päiväjuhlassa pidetään juhlapuheita ja jaetaan ansiomerkkejä. Tarjolla kuohuviiniä ja pientä purtavaa. Päiväjuhlan jälkeen siirrymme juhlaillalliselle Kilta-saliin, missä alkumalja on tarjolla klo 18 alkaen. Illallinen tarjoillaan klo 18.45. Tilaisuus päättyy klo 00, minkä jälkeen juhlinta jatkuu Hämäläis-Osakunnalla. Tarjolla on myös yöpalaa. Sillis-aamiainen tarjoillaan osakunnalla sunnuntaina klo 10.

Ilmoitattehan osallistumisestanne illallisjuhlaan 14.4. mennessä täyttämällä lomakkeen.

Illalliskortin hinta konserttilipun kanssa on 100 e ja kannatuslipun 120 e.

Vastaamme mielellämme kaikkiin HOL95-juhliin liittyviin kysymyksiin.

Nähdään toukokuussa!
Ystävällisin terveisin vuosijuhlamestarit,
Kerttu Kivioja Liisa Maunu
kerttu.kivioja@hotmail.fi
maunuliisa@gmail.com

VIIKOITTAIN TOISTUVAT

Maanantaisin maanantailenkki

Kokoontuminen osakunnan viidenteen kerrokseen Hikiälle kello 19 ja lähtö kello 19.15. Lenkki kulkee vakioreittiä Seurasaaren sillalle ja takaisin. Matkaa kertyy noin 10 kilometriä. Ketään ei jätetä jälkeen, ja juosta voi myös vain osan matkasta. Lenkin jälkeen Hikiällä on lämmin sauna.

Maanantailenkki järjestetään yhteistyössä Satakuntalaisen Osakunnan kanssa. Lenkin vetäjänä ja yhteyshenkilönä toimii Mikko Mäkipää, puh. 0505822386.

Maanantaisin taidekerho

Taidekerhossa on luvassa kangaskassien maalausta kevään kunniaksi maanantaina 15.4 klo 18–21! Tapaaminen järjestetään Sillanpäässä, 5. kerroksessa.
Taidekerholta on saatavilla kaikki tarvittavat välineet maalaamiseen, mutta kangaskassipohja tulee tuoda ja kustantaa itse. Tyhjiä kangaskassipohjia on saatavilla esim. suomalaisesta kirjakaupasta 2,95 € hintaan.

Taidekerho kokoontuu normaalisti klo 18.30 eteenpäin Sillanpäässä (5. krs). Ajankohtaisimman ja yksityiskohtasimman tiedon taidekerhon ohjelmasta löydät WhatsApp-ryhmästä.

Maanantaisin HOS Big Bandin treenit

HOS Big Band harjoittelee maanantaisin klo 18.30 – 20.30 Punaisessa Myllyssä (4. krs).

Tiistaisin teeilta

Teeillassa tarjoillaan vaihtuvaa ruokaa/naposteltavaa ja tutustutaan osakuntalaisiin matalalla kynnyksellä. Tervetuloa mukaan klo 19 alkaen osakunnan kolmanteen kerrokseen!

Keskiviikkoisin pelikerhon peli-ilta

Pelikerho kokoontuu keskiviikkoisin klo 18 alkaen pelaamaan lautapelejä osakunnan 3. kerroksessa Aulangolla.
Viikoittaiset peli-illat ovat hyvä mahdollisuus tulla pelaamaan monenlaisia hauskoja lauta- ja korttipelejä matalalla kynnyksellä.

Torstaisin HOResin pienoispistoolivuorot

Pienoispistoolivuorot jatkuvat jälleen torstaisin klo 18 alkaen. Ilmoittautumislomake
Kysymykset pienoispistoolivuoroihin ja ampumarataan liittyen voi osoittaa ratamestarille: ratamestari@hamalais-osakunta.fi

PÄIVYSTYSAJAT

Maanantai 8.4. 
14:00  –  20:00 toiminnanohjaaja
12:00  –  13:30 sihteeri 
Tiistai 9.4.
13:00  –  16:00 taloudenhoitaja
14:00  –  20:00 toiminnanohjaaja
Keskiviikko 10.4.
14:00  –  20:00 toiminnanohjaaja
12:00  –  15:30 sihteeri
Torstai 11.4.
11:00  –  13:30 sihteeri
13:00  –  16:00 taloudenhoitaja
14:00  –  18:00 toiminnanohjaaja
Perjantai 12.4.
15:00  –  19:30 sihteeri