Viikkotiedote 16/24

TAPAHTUMAT

Haalarimerkkien ompeluilta 18.4.

Tervetuloa osakunnalle tuunaamaan haalarit kuntoon ja kiinnittämään vaivalla ansaitut merkit ennen Hämiksen vappua torstaina 18.4. klo 19!

Vaihtoehtoisesti mukaan voi tulla työskentelemään myös muun oman käsityöprojektin kanssa. Ompelemme tällä kertaa osakunnan 3. kerroksessa Aulangolla. Luvassa rentoa hengailua, vertaistukea ja hyvää Ompeluseuraa!

Hämiksen Wappu 2024

Hämiksen Wappu tarkoittaa neljän kerroksen bileitä, live-esiintyjiä, DJ:tä, tanssia, haalareita, lakkeja ja iloista juhlakansaa! Wappuna pääset Hämiksen ytimeen; sauna lämpenee ja karaoke on avoinna koko illan, yöruokaa ja isännän palveluita unohtamatta.

Illan live-esiintyjistä tulee myöhemmin lisätietoja!

Vappuna ovet avautuvat klo 20:00, ja sisään pääsee klo 01:00 asti sisäpihan kautta. Huomioithan, että sisäänpääsyn takaraja on ehdoton – tulethan siis ajoissa paikalle! Sisäänpääsy edellyttää henkilöllisyystodistusta, opiskelijakorttia, Kide.appista ostettua lippua ja Hämiksen jäsenlipun ostaneilta myös jäsentarraa (muistathan kirjautua jäseneksi toimistossa päivystysaikoina ennen tapahtumaa!).

Mikäli missaat lipunmyynnin – ei hätää! Pikkulinnut lauloivat, että lippuja on myynnissä vielä ovella (hyvin) rajattu määrä pienellä lisämaksulla.

Liput tulevat myyntiin torstaina 4.4. klo 13:00. Hämäläis-Osakunnan jäsenelle lippu kustantaa 12 € ja muille korkeakouluopiskelijoille 18 €. Huomioithan, että tapahtuma on K18! Haalarimerkit myydään erikseen, ja ne kustantavat 3 € / kpl. Haalarimerkin saat noudettua tapahtuman aikana; tästä ja muista aikatauluista tulossa lisätietoa myöhemmin! Lippuja myydään maksimissaan 5 kpl / henkilö. Linkki lipunmyyntiin

Tänä vuonna Hämiksellä virittäydytään vapputunnelmaan jo hyvissä ajoin – kalenteriin kannattaa pistää myös vappusitsit, jotka järjestetään perjantaina 26.4.! Muistathan myös vappusilliksen Ullanlinnanmäellä keskiviikkona 1.5.

Mikäli koet tapahtumassa häirintää, voit matalalla kynnyksellä ottaa yhteyttä viestitse tai puhelimitse häirintäyhdyshenkilöihin. Heidät saat kiinni numerosta 040 135 5899, ja heidät tunnistat tapahtuman aikana huomioliiveistä.. Tapahtumassa noudatetaan Hämäläis-Osakunnan turvallisemman tilan periaatteita, jotka löydät täältä. Tapahtumaan osallistumalla sitoudut näihin periaatteisiin ja käyttäydyt asiallisesti sekä reilusti muita kohtaan. Huumausaineet ovat tapahtumassa ehdottomasti kiellettyjä. Hämäläis-Osakunnan tilat ovat valitettavasti esteelliset.

Lämpimästi tervetuloa Hämiksen legendaarisimpaan tapahtumaan!

MITÄ? HÄMIKSEN legendaarinen WAPPU
MISSÄ? Hämäläis-Osakunta, Urho Kekkosen katu 4-6, 00100 Helsinki
MILLOIN? Tiistaina 30.4. Ovet klo 20:00-01:00
MIKSI? WAPPU
DC? HAALARIT (VAPAAEHTOINEN) + YO-LAKKI (VAPAAEHTOINEN) + WAPPU
LIPUT? Kide.app to 4.4. klo 13:00 Hämäläis-Osakunnan jäsen 12 € / Muu korkeakouluopiskelija 18 €

Lisätiedot: Olavi Pakola / toiminnanohjaaja@hamalais-osakunta.fi

HORes marssi 9.5.

Haluatko haastaa itseäsi? Entäpä viettää iltapäivää nauttien kävelyvauhdissa keväisistä merellisistä nähtävyyksistä Helsingissä ja Itä-Espoossa? Vastauksien laadusta riippumatta olet jälleen tervetullut osallistumaan HOResin järjestämälle marssille torstaina 9.5. ja marssin jälkeen huoltamaan itseäsi Hämäläis-Osakunnalle Hikiälle ainakin saunomisen merkeissä.

Marssi lähtee klo 12 Mannerheimin ratsastajapatsaan edustalta ja tarkoituksena on marssia noin 25 km paluun ollessa Hämikselle arviolta puoli kuuden aikoihin. Mikäli matka kuulostaa pitkältä, voi matkan varrelta liittyä mukaan ja marssia lyhyemmän matkaa. Marssin aikana pidetään pidempiä ja lyhyempiä marssitaukoja.

Päälle laita mukavat vaatteet ja jalkaan kengät, jotka eivät hierrä ja uskoisit selviäväsi niillä marssista. Mukaan ota vettä.

Marssi liittyy RESULin (Reserviläisurheiluliiton) Four Day March -etämarssitapahtumaan. HOResin kanssa on yhdessä marssimassa Akateeminen maanpuolustusyhdistys – ARU ry.

Tämä on loistava tilaisuus lähteä haastamaan itseään matalalla kynnyksellä, ketään ei jätetä matkalle. HOResin tapahtumassa ei tarvitse olla reserviläinen, mutta haittaakaan siitä ei ole. Tarkempia tietoja tulee ajankohdan lähestyessä. Seuraa tiedotusta! Kysymyksien ilmaantuessa ota epäröimättä yhteyttä: hores@hamalais-osakunta.fi

Vappusillis Ullanlinnanmäellä 1.5.

Perinteistä vappusillistä vietetään Ullanlinnanmäellä keskiviikkona 1.5. klo 12 alkaen! Tervetuloa nauttimaan emännistön herkuista, vappufiiliksestä ja hyvästä seurasta <3. Siirry lipunmyyntiiin.

Tamminiemi-museoekskursio 11.5.

Lähde mukaan opastetulle kierrokselle presidenttien kotiin Tamminiemeen!

Vuonna 1987 museona avattu Tamminiemen huvila oli presidenttien Ryti, Mannerheim ja Kekkonen virka-asunto ja monien poliittisten neuvottelujen ja ratkaisujen näyttämö.
Parhaiten Tamminiemi tunnetaan Urho Kekkosen 25-vuotisen virkakauden ajoilta, jolloin nimestä Tamminiemi muodostui suorastaan käsite Suomen poliittisessa elämässä ja kielenkäytössä. Opastetuilla kierroksilla tutustutaan Tamminiemen historiaan presidenttien virka-asuntona ja erityisesti talon pitkäaikaisimman asukkaan, Urho Kekkosen, aikaan talossa. Osana kierrosta kävijät pääsevät näkemään myös Tamminiemen kuuluisan saunan.

Kierroksen jälkeen on mahdollista piipahtaa omakustanteisesti museon kahvila Café Adjutantiin.
Tapaamme museolla klo 14.45, josta lähdemme opastetulle kierrokselle tutustumaan museoon ja Urho Kekkosen Kadun nimikkohenkilöön.

Mitä: Opastettu kierros Tamminiemi-museossa
Missä: Tamminiemi-museossa (💁🏼‍♀️), Seurasaarentie 15
Milloin: 11.5. Klo 15.
Hinta: 4 € / 0 € museokortin omistajille
Miksi: Kevään vika kulttuuritapahtuma 🤯
Lipunmyynti alkaa 16.4 klo 11.00

VIIKOITTAIN TOISTUVAT

Maanantaisin maanantailenkki

Kokoontuminen osakunnan viidenteen kerrokseen Hikiälle kello 19 ja lähtö kello 19.15. Lenkki kulkee vakioreittiä Seurasaaren sillalle ja takaisin. Matkaa kertyy noin 10 kilometriä. Ketään ei jätetä jälkeen, ja juosta voi myös vain osan matkasta. Lenkin jälkeen Hikiällä on lämmin sauna.

Maanantailenkki järjestetään yhteistyössä Satakuntalaisen Osakunnan kanssa. Lenkin vetäjänä ja yhteyshenkilönä toimii Mikko Mäkipää, puh. 0505822386.

Maanantaisin taidekerho

Taidekerhossa on luvassa kangaskassien maalausta kevään kunniaksi maanantaina 15.4 klo 18–21! Tapaaminen järjestetään Sillanpäässä, 5. kerroksessa.
Taidekerholta on saatavilla kaikki tarvittavat välineet maalaamiseen, mutta kangaskassipohja tulee tuoda ja kustantaa itse. Tyhjiä kangaskassipohjia on saatavilla esim. suomalaisesta kirjakaupasta 2,95 € hintaan.

Taidekerho kokoontuu normaalisti klo 18.30 eteenpäin Sillanpäässä (5. krs). Ajankohtaisimman ja yksityiskohtasimman tiedon taidekerhon ohjelmasta löydät WhatsApp-ryhmästä.

Maanantaisin HOS Big Bandin treenit

HOS Big Band harjoittelee maanantaisin klo 18.30 – 20.30 Punaisessa Myllyssä (4. krs).

Tiistaisin teeilta

Teeillassa tarjoillaan vaihtuvaa ruokaa/naposteltavaa ja tutustutaan osakuntalaisiin matalalla kynnyksellä. Tervetuloa mukaan klo 19 alkaen osakunnan kolmanteen kerrokseen!

Keskiviikkoisin pelikerhon peli-ilta

Pelikerho kokoontuu keskiviikkoisin klo 18 alkaen pelaamaan lautapelejä osakunnan 3. kerroksessa Aulangolla.
Viikoittaiset peli-illat ovat hyvä mahdollisuus tulla pelaamaan monenlaisia hauskoja lauta- ja korttipelejä matalalla kynnyksellä.

Torstaisin HOResin pienoispistoolivuorot

Pienoispistoolivuorot jatkuvat jälleen torstaisin klo 18 alkaen. Ilmoittautumislomake
Kysymykset pienoispistoolivuoroihin ja ampumarataan liittyen voi osoittaa ratamestarille: ratamestari@hamalais-osakunta.fi

PÄIVYSTYSAJAT

Maanantai 15.4. 
ei päivystystä
Tiistai 16.4.
11:00  –  14:00 taloudenhoitaja
14:00  –  20:00 toiminnanohjaaja
Keskiviikko 17.4.
10:30  –  15:30 sihteeri
14:00  –  20:00 toiminnanohjaaja
Torstai 18.4.
10:30  –  13:30 sihteeri
14:00  –  17:00 taloudenhoitaja
14:00  –  20:00 toiminnanohjaaja
Perjantai 19.4.
14:00  –  16:00 toiminnanohjaaja
15:00  –  19:00 sihteeri