Viikkotiedote 18/24

TIEDOTUSASIAT

Vapaaehtoiseksi Hämiksen Wappuun 2024

Haluaisitko sinä tai kaverisi Hämiksen Wappuun, mutta jäit ilman lippua? Ei hätää, wappunakkeja on vielä jonkun verran jäljellä! Nappaamalla itsellesi wappunakin saat ilmaisen sisäänpääsyn, olet mukana järjestämässä Helsingin mahtavimpia vappubileitä ja pääset nauttimaan huikeista nakkeilijaeduista 😎!

Wappunakin pääset nappaamaan täältä.
Nakkeja saa mainostaa kavereille, nakkeilijan ei tarvitse olla hämiksen jäsen!

Mikäli nakeista tai mistään muusta herää kysymyksiä, voit viestitellä hämiksen toimarille TG @paahtis tai suoraan puhelimeen 040 152 4988

Kirjaston vappu

Vappuaattona 30.4. kirjasto on avoinna klo 9-16. Klo 13 alkaen tarjolla on vappuherkkuja kirjaston asiakkaille.
Vapunpäivänä 1.5. kirjasto on suljettu.

Kirjaston tilavaraukset netissä

Kirjaston varattavien tilojen (Ryhmätyötila ja upouusi Peräkammari) varaukset voi tehdä nyt sähköisen varauskalenterin kautta. Kalenteri löytyy täältä.

Liity vuosijuhlatoimikuntaan

Oletko aina halunnut päästä vuosijuhlien kulissien taakse? Kiinnostaako juhlien ja oheisohjelman järjestäminen? Nyt sinulla on mahdollisuus päästä työstämään juuri näitä asioita!

Hämäläis-Osakunnan 371. vuosijuhlaa varten kootaan vuosijuhlatoimikunta, jota johtavat juhlamestarit Anne Penttilä ja Jani Mäenpää. Juhlamestarit ovat kokeneita osakunnan juhlien järjestäjiä, ja he ovatkin mainioita oppaita, vaikka sinulla ei vielä erityistä kokemusta löytyisikään!

Juhlapaikka on valittu ja juhlapäivä on 16.11.2024, mutta kaikki muu on vielä ideoitavissa. Vuosijuhlatoimikunnassa voitkin toimia esimerkiksi seuraaviin asioihin keskittyen:
– Juhlan visuaalinen ilme ja mainokset
– Yhteistyökumppanit
– Päiväjuhla
– Juhlan ohjelma ja esiintyjät
– Juhlatilan koristelu
– Sillis
– Vujuviikon muu ohjelma
– Joku ihan muu, mikä sinua kiinnostaa!

Toimikuntalaisille tarjotaan lippu vuosijuhlille puoleen hintaan tai alennettuun hintaan omasta panoksestasi riippuen. Lipunkantajat ovat virkansa puolesta mukana järjestämässä juhlaa yhdessä sovittavalla tavalla ja juhlavaliokunta huolehtii jatkojen järjestämisestä. Vuosijuhlatoimikunta saakin siis huolehtia kaikesta muusta!

Kiinnostuitko? Täytä tämä ilmoittautumislomake mahdollisimman pian.
Toimikuntaan voi ilmoittautua maanantaihin 6.5. asti, jolloin juhlamestarit viimeistään ottavat yhteyttä kaikkiin mukaan ilmoittautuneisiin.
Kysyttävää? Kysy rohkeasti! Juhlamestarit tavoitat joko sähköpostitse juhlamestarit@hamalais-osakunta.fi tai Telegramissa @djpentaila (Anne) ja @maenpaalla (Jani).

Lämpimästi tervetuloa mukaan 💕

HOTin toukokuun tiivarit: lindy hop ja kansantanssit 

Hyviä uutisia! HOT järjestää toukokuussa kaksi huipputiivaria, joilla pääset tutustumaan lindy hopin ja kansantanssin saloihin. Tule mukaan ja ota lajit haltuun ennen kesän tanssitapahtumia! 😎☀️

Lindy hop – keskiviikkoisin 8.5.–29.5. (4 kertaa) klo 17:00 –> 19:00
Lindy hop -tiiviskurssilla pääset tanssimaan iloista ja energistä swing-paritanssia! Kurssilla lähdetään lajin alkeista, ja se soveltuu alkeiskurssin käyneille. Tämä antaa hyvän pohjan käydä kesällä tiistaisin järjestettävässä lindytapahtumassa Designmuseon lavalla ja muissakin Helsingin hyvin aktiivisen lindy hop -yhteisön tapahtumissa.

Kurssin hinta:
Hämisläinen 20€
Opiskelija 25€
Muu 35€

Missä: Hämäläis-Osakunta, Punainen Mylly
Opettajat: Tiina Ranta ja Milla Peltoniemi

Kansantanssit – keskiviikkoisin 8.5.–29.5. (4 kertaa) klo 19:00 –> 21:00
Kansantanssikurssilla pääset hiomaan kansantanssien tekniikkaa paremmaksi ja saat inspiraatiota miten monipuoliseen kansanmusiikkiin voi tanssia! Kurssilla keskitymme sottiisiin ja polkkaan. Kurssi soveltuu alkeiskurssin käyneille.

Kurssin hinta:
Hämisläinen 20€
Opiskelija 25€
Muu 35€

Missä: Hämäläis-Osakunta, Punainen Mylly
Opettajat: Marianne Krause (1. ja 2. kurssikerta) sekä Arttu Peltoniemi (3. ja 4. kurssikerta), + opetusparit

Kurssi-ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumalla sitoudut maksamaan kurssimaksun. Kurssien maksutiedot ja muut lisätiedot löytyvät ilmoittautumislomakkeilta.

TAPAHTUMAT

Toimarin skumpat ja ilveksen lakitus 30.4.

Toimarin skumpat
Toimari tarjoilee perinteiset vappuskumpat ja munkkeja hikiällä tiistaina 30.4. kello 15.00 alkaen, tervetuloa! 🥳
Ilveksen lakitus
Toimarin skumpilta siirrytään Ilvekseen lakittamaan ilves kello 16.00

Hämiksen Wappu 2024

Hämiksen Wappu tarkoittaa neljän kerroksen bileitä, live-esiintyjiä, DJ:tä, tanssia, haalareita, lakkeja ja iloista juhlakansaa! Wappuna pääset Hämiksen ytimeen; sauna lämpenee ja karaoke on avoinna koko illan, yöruokaa ja isännän palveluita unohtamatta.

Esiintyjinä Hämiksellä on tänä vuonna Henrik Illikainen (Tiisu-show) ja Pesso! Henrik Illikainen astuu lavalle klo 21:00 ja Pesso klo 22:00. Huomioithan, että esiintymistilan koko on rajallinen, joten mikäli haluat nähdä esiintyjät varmasti, kannattaa olla ajoissa paikalla! Järjestyshenkilöillä on oikeus rajoittaa keikkojen yleisömäärää turvallisuussyistä.

Vappuna ovet avautuvat klo 20:00, ja sisään pääsee klo 01:00 asti sisäpihan kautta. Huomioithan, että sisäänpääsyn takaraja on ehdoton – tulethan siis ajoissa paikalle! Sisäänpääsy edellyttää henkilöllisyystodistusta, opiskelijakorttia, Kide.appista ostettua lippua ja Hämiksen jäsenlipun ostaneilta myös jäsentarraa (muistathan kirjautua jäseneksi toimistossa päivystysaikoina ennen tapahtumaa!).

Mikäli missaat lipunmyynnin – ei hätää! Pikkulinnut lauloivat, että lippuja on myynnissä vielä ovella (hyvin) rajattu määrä pienellä lisämaksulla.

Liput tulevat myyntiin torstaina 4.4. klo 13:00. Hämäläis-Osakunnan jäsenelle lippu kustantaa 12 € ja muille korkeakouluopiskelijoille 18 €. Huomioithan, että tapahtuma on K18! Haalarimerkit myydään erikseen, ja ne kustantavat 3 € / kpl. Haalarimerkin saat noudettua tapahtuman aikana; tästä ja muista aikatauluista tulossa lisätietoa myöhemmin! Lippuja myydään maksimissaan 5 kpl / henkilö. Linkki lipunmyyntiin

Tänä vuonna Hämiksellä virittäydytään vapputunnelmaan jo hyvissä ajoin – kalenteriin kannattaa pistää myös vappusitsit, jotka järjestetään perjantaina 26.4.! Muistathan myös vappusilliksen Ullanlinnanmäellä keskiviikkona 1.5.

Mikäli koet tapahtumassa häirintää, voit matalalla kynnyksellä ottaa yhteyttä viestitse tai puhelimitse häirintäyhdyshenkilöihin. Heidät saat kiinni numerosta 040 135 5899, ja heidät tunnistat tapahtuman aikana huomioliiveistä.. Tapahtumassa noudatetaan Hämäläis-Osakunnan turvallisemman tilan periaatteita, jotka löydät täältä. Tapahtumaan osallistumalla sitoudut näihin periaatteisiin ja käyttäydyt asiallisesti sekä reilusti muita kohtaan. Huumausaineet ovat tapahtumassa ehdottomasti kiellettyjä. Hämäläis-Osakunnan tilat ovat valitettavasti esteelliset.

Lämpimästi tervetuloa Hämiksen legendaarisimpaan tapahtumaan!

MITÄ? HÄMIKSEN legendaarinen WAPPU
MISSÄ? Hämäläis-Osakunta, Urho Kekkosen katu 4-6, 00100 Helsinki
MILLOIN? Tiistaina 30.4. Ovet klo 20:00-01:00
MIKSI? WAPPU
DC? HAALARIT (VAPAAEHTOINEN) + YO-LAKKI (VAPAAEHTOINEN) + WAPPU
LIPUT? Kide.app to 4.4. klo 13:00 Hämäläis-Osakunnan jäsen 12 € / Muu korkeakouluopiskelija 18 €

Lisätiedot: Olavi Pakola / toiminnanohjaaja@hamalais-osakunta.fi

Vappusillis Ullanlinnanmäellä 1.5.

Perinteistä vappusillistä vietetään Ullanlinnanmäellä keskiviikkona 1.5. klo 12 alkaen! Tervetuloa nauttimaan emännistön herkuista, vappufiiliksestä ja hyvästä seurasta <3. Siirry lipunmyyntiiin.

Juristikerhon vuosijuhlat 4.5.

Perinteisen Juristikerhon perinteisin ja arvokkain juhla järjestetään tänä vuonna lauantaina 4.5. Hämäläisten talon Osakuntabaarissa!

Juhla alkaa cocktailtilaisuudella osakunnan neljännessä kerroksessa klo 17, jossa voi esittää tervehdyksen Juristikerholle! Cocktailtilaisuudessa Juristikerho tarjoaa alkumaljat ja erilaisia cocktailpaloja. Pöytiin siirrytään klo 18. Pääjuhlan ohjelmaan kuuluu erinomaisen kolmen ruokalajin illallisen lisäksi muun muassa juhlapuhe ja lautamiesten – ansioituneiden ei-oikkareiden – lyönti. Jatkoille siirrytään klo 00, ja sinne ovat tervetulleita kaikki Hämäläis-Osakunnan jäsenet!

Kristoille ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat juhlia kerhon tärkeintä ja loistokkainta juhlaa – opiskelualastasi riippumatta! Juhla on myös erinomainen tilaisuus tutustua Juristikerhon toimijoihin ja toimintaan.

Illalliskortti kustantaa (osakunta)fukseilta 32€, vanhemmilta opiskelijoilta 34€ sekä senioreilta ja osakunnan ulkopuolisilta opiskelijoilta 48€. Vuosijuhlan pukukoodina on tumma puku ja akateemiset kunnia- ja arvomerkit.

Sunnuntain sillikselle lähdetään osakunnalta klo 12, ja palautumaan pääset varsin kohtuullisella 3 € hinnalla! Silliksen pukukoodi on haalarit.

Lämpimästi tervetuloa juhlimaan Juristikerhon vuoden tärkeintä juhlaa!

MITÄ? Kristofferin maanlain 582. juhla – Juristikerhon vuosijuhla
MISSÄ? Mylly (4. krs) ja Osakuntabaari (2. krs), Hämäläis-Osakunta, Urho Kekkosen katu 4-6 D, 00100 Helsinki
MILLOIN? Lauantaina 4.5., cocktail-tilaisuus klo 17, pääjuhla klo 18
MIKSI? Koska Juristikerhon tärkein juhla
DC? Tumma puku akateemisin kunnia- ja ansiomerkein
LIPUT? KideApp 8.4. klo 14. Hämiksen fuksi 32€, Hämiksen civis 38€, Seniorit ja muut opiskelijat 48€, Sillis 3€

HORes marssi 9.5.

Haluatko haastaa itseäsi? Entäpä viettää iltapäivää nauttien kävelyvauhdissa  keväisistä merellisistä nähtävyyksistä Helsingissä ja Itä-Espoossa? Vastauksien laadusta riippumatta olet jälleen tervetullut osallistumaan HOResin järjestämälle marssille torstaina 9.5. ja marssin jälkeen huoltamaan itseäsi Hämäläis-Osakunnalle Hikiälle ainakin saunomisen ja pienten virvokkeiden merkeissä.

Marssi lähtee klo 12 Mannerheimin ratsastajapatsaan edustalta ja tarkoituksena on marssia noin 25 km Laajalahden ympäri paluun ollessa Hämikselle arviolta puoli kuuden aikoihin. Mikäli matka kuulostaa pitkältä, voi matkan varrelta liittyä mukaan ja marssia lyhyemmän matkaa. Otaniemestä lähdettäessä lyhyemmälle marssille matkaa kertyy noin 14 kilometriä. Maarin lintutornilta Otaniemestä matkaa jatketaan aikaisintaan 14.15, jolloin lyhyemmälle marssille mielivät pääsevät liittymään joukkoon. Marssin aikana pidetään pidempiä ja lyhyempiä marssitaukoja.

Päälle laita mukavat vaatteet ja jalkaan kengät, jotka eivät hierrä ja uskoisit selviäväsi niillä marssista. Mukaan ota vettä.

Marssi liittyy RESULin (Reserviläisurheiluliiton) kansainväliseen Four Day March -etämarssitapahtumaan. HOResin kanssa on yhdessä marssimassa Akateeminen maanpuolustusyhdistys – ARU ry.

Tämä on loistava tilaisuus lähteä haastamaan itseään matalalla kynnyksellä, ketään ei jätetä matkalle. HOResin tapahtumassa ei tarvitse olla reserviläinen, mutta haittaakaan siitä ei ole. Osallistujamäärien ja tarjoilujen kartoittamiseksi on suositeltavaa täyttää ilmoittautumislomake tästä. Seuraa tiedotusta! Kysymyksien ilmaantuessa ota epäröimättä yhteyttä: hores@hamalais-osakunta.fi

Mitä? HOResin marssi
Missä? Laajalahden ympäri, jonka jälkeen huoltoa Hämiksellä Hikiällä
Milloin? 9.5. klo 12 lähtö Mannerheimin ratsastajapatsaalta alkaen; klo 14.15 aikaisintaan jatkuu Maarin lintutornilta, Otaniemestä
Varustus? Mukavat vaatteet, hiertämättömät kengät, vettä
Miksi? Koska itsensä haastaminen ja RESUL Four Day March!

Tamminiemi-museoekskursio 11.5.

Lähde mukaan opastetulle kierrokselle presidenttien kotiin Tamminiemeen!

Vuonna 1987 museona avattu Tamminiemen huvila oli presidenttien Ryti, Mannerheim ja Kekkonen virka-asunto ja monien poliittisten neuvottelujen ja ratkaisujen näyttämö.
Parhaiten Tamminiemi tunnetaan Urho Kekkosen 25-vuotisen virkakauden ajoilta, jolloin nimestä Tamminiemi muodostui suorastaan käsite Suomen poliittisessa elämässä ja kielenkäytössä. Opastetuilla kierroksilla tutustutaan Tamminiemen historiaan presidenttien virka-asuntona ja erityisesti talon pitkäaikaisimman asukkaan, Urho Kekkosen, aikaan talossa. Osana kierrosta kävijät pääsevät näkemään myös Tamminiemen kuuluisan saunan.

Kierroksen jälkeen on mahdollista piipahtaa omakustanteisesti museon kahvila Café Adjutantiin.
Tapaamme museolla klo 14.45, josta lähdemme opastetulle kierrokselle tutustumaan museoon ja Urho Kekkosen Kadun nimikkohenkilöön.

Mitä: Opastettu kierros Tamminiemi-museossa
Missä: Tamminiemi-museossa (💁🏼‍♀️), Seurasaarentie 15
Milloin: 11.5. Klo 15.
Hinta: 4 € / 0 € museokortin omistajille
Miksi: Kevään vika kulttuuritapahtuma 🤯
Lipunmyynti alkaa 16.4 klo 11.00

Koivuniemen kevättalkoot 17.-19.5.

Kevät lähestyy vähitellen, joten nyt on aika kääntää katseet kohti Oittia. Pursijärven rannalla on hyvä unohtaa kevään stressi ja vaihtaa vapaalle. Sitä ennen on kuitenkin piha haravoitava ja huussit tyhjennettävä. Koivuniemen kausi alkaakin tietysti kevättalkoista.

Kevättalkoot järjestetään 17.-19.5.2024. Talkoissa tehdään hyvässä hengessä hommia, syödään, juodaan ja saunotaan. Mikään työleiri ei siis ole kyseessä. Hommaa kuitenkin riittää, joten toivomme paikalle runsasta osallistujamäärää. Jos näistä karkeloista herää mitään kysyttävää, olethan yhteydessä kesäpaikkavastaaviin Michaela Kiianmieheen (0414938547) tai Ismo Uusitaloon (0451243945)
Ilmoittautuminen

VIIKOITTAIN TOISTUVAT

Maanantaisin maanantailenkki

Kokoontuminen osakunnan viidenteen kerrokseen Hikiälle kello 19 ja lähtö kello 19.15. Lenkki kulkee vakioreittiä Seurasaaren sillalle ja takaisin. Matkaa kertyy noin 10 kilometriä. Ketään ei jätetä jälkeen, ja juosta voi myös vain osan matkasta. Lenkin jälkeen Hikiällä on lämmin sauna.

Maanantailenkki järjestetään yhteistyössä Satakuntalaisen Osakunnan kanssa. Lenkin vetäjänä ja yhteyshenkilönä toimii Mikko Mäkipää, puh. 0505822386.

Maanantaisin taidekerho

Taidekerho kokoontuu normaalisti klo 18.30 eteenpäin Sillanpäässä (5. krs). Ajankohtaisimman ja yksityiskohtasimman tiedon taidekerhon ohjelmasta löydät WhatsApp-ryhmästä.

Maanantaisin HOS Big Bandin treenit

HOS Big Band harjoittelee maanantaisin klo 18.30 – 20.30 Punaisessa Myllyssä (4. krs).

Tiistaisin teeilta

Teeillassa tarjoillaan vaihtuvaa ruokaa/naposteltavaa ja tutustutaan osakuntalaisiin matalalla kynnyksellä. Tervetuloa mukaan klo 19 alkaen osakunnan kolmanteen kerrokseen!

Keskiviikkoisin pelikerhon peli-ilta

Pelikerho kokoontuu keskiviikkoisin klo 18 alkaen pelaamaan lautapelejä osakunnan 3. kerroksessa Aulangolla.
Viikoittaiset peli-illat ovat hyvä mahdollisuus tulla pelaamaan monenlaisia hauskoja lauta- ja korttipelejä matalalla kynnyksellä.

Torstaisin HOResin pienoispistoolivuorot

Pienoispistoolivuorot kirmaavat kohta kesälaitumille, joten kevään viimeiset vuorot pidetään 25.4. Perusmuotoinen pyssyttely palailee lomilta jälleen syyslukukaudella. Kannattaa kuitenkin merkitä kalenteriin HOResin Koivuniemeen päätyvä kesäretki 6.7. ulkoampumarataosuuksineen, jotta kesällekin saa ruudinkäryä elämään – hyvää seuraa tietenkään unohtamatta.

Pienoispistoolivuorot jatkuvat jälleen torstaisin klo 18 alkaen. Ilmoittautumislomake
Kysymykset pienoispistoolivuoroihin ja ampumarataan liittyen voi osoittaa ratamestarille: ratamestari@hamalais-osakunta.fi

PÄIVYSTYSAJAT

Maanantai 29.4.
11:00  –  13:30 sihteeri
12:00  –  16:00 taloudenhoitaja
Tiistai 30.4.
ei päivystystä
Keskiviikko 1.5.
ei päivystystä
Torstai 2.5.
ei päivystystä
Perjantai 3.5.
10:00  –  18:00 sihteeri
13:00  –  17:00 taloudenhoitaja
14:00  –  20:00 toiminnanohjaaja