Viikkotiedote 19/24

TIEDOTUSASIAT

Kirjaston tilavaraukset netissä

Kirjaston varattavien tilojen (Ryhmätyötila ja upouusi Peräkammari) varaukset voi tehdä nyt sähköisen varauskalenterin kautta. Kalenteri löytyy täältä.

Liity vuosijuhlatoimikuntaan

Oletko aina halunnut päästä vuosijuhlien kulissien taakse? Kiinnostaako juhlien ja oheisohjelman järjestäminen? Nyt sinulla on mahdollisuus päästä työstämään juuri näitä asioita!

Hämäläis-Osakunnan 371. vuosijuhlaa varten kootaan vuosijuhlatoimikunta, jota johtavat juhlamestarit Anne Penttilä ja Jani Mäenpää. Juhlamestarit ovat kokeneita osakunnan juhlien järjestäjiä, ja he ovatkin mainioita oppaita, vaikka sinulla ei vielä erityistä kokemusta löytyisikään!

Juhlapaikka on valittu ja juhlapäivä on 16.11.2024, mutta kaikki muu on vielä ideoitavissa. Vuosijuhlatoimikunnassa voitkin toimia esimerkiksi seuraaviin asioihin keskittyen:
– Juhlan visuaalinen ilme ja mainokset
– Yhteistyökumppanit
– Päiväjuhla
– Juhlan ohjelma ja esiintyjät
– Juhlatilan koristelu
– Sillis
– Vujuviikon muu ohjelma
– Joku ihan muu, mikä sinua kiinnostaa!

Toimikuntalaisille tarjotaan lippu vuosijuhlille puoleen hintaan tai alennettuun hintaan omasta panoksestasi riippuen. Lipunkantajat ovat virkansa puolesta mukana järjestämässä juhlaa yhdessä sovittavalla tavalla ja juhlavaliokunta huolehtii jatkojen järjestämisestä. Vuosijuhlatoimikunta saakin siis huolehtia kaikesta muusta!

Kiinnostuitko? Täytä tämä ilmoittautumislomake mahdollisimman pian.
Toimikuntaan voi ilmoittautua maanantaihin 6.5. asti, jolloin juhlamestarit viimeistään ottavat yhteyttä kaikkiin mukaan ilmoittautuneisiin.
Kysyttävää? Kysy rohkeasti! Juhlamestarit tavoitat joko sähköpostitse juhlamestarit@hamalais-osakunta.fi tai Telegramissa @djpentaila (Anne) ja @maenpaalla (Jani).

Lämpimästi tervetuloa mukaan 💕

HOTin toukokuun tiivarit: lindy hop ja kansantanssit 

Hyviä uutisia! HOT järjestää toukokuussa kaksi huipputiivaria, joilla pääset tutustumaan lindy hopin ja kansantanssin saloihin. Tule mukaan ja ota lajit haltuun ennen kesän tanssitapahtumia! 😎☀️

Lindy hop – keskiviikkoisin 8.5.–29.5. (4 kertaa) klo 17:00 –> 19:00
Lindy hop -tiiviskurssilla pääset tanssimaan iloista ja energistä swing-paritanssia! Kurssilla lähdetään lajin alkeista, ja se soveltuu alkeiskurssin käyneille. Tämä antaa hyvän pohjan käydä kesällä tiistaisin järjestettävässä lindytapahtumassa Designmuseon lavalla ja muissakin Helsingin hyvin aktiivisen lindy hop -yhteisön tapahtumissa.

Kurssin hinta:
Hämisläinen 20€
Opiskelija 25€
Muu 35€

Missä: Hämäläis-Osakunta, Punainen Mylly
Opettajat: Tiina Ranta ja Milla Peltoniemi

Kansantanssit – keskiviikkoisin 8.5.–29.5. (4 kertaa) klo 19:00 –> 21:00
Kansantanssikurssilla pääset hiomaan kansantanssien tekniikkaa paremmaksi ja saat inspiraatiota miten monipuoliseen kansanmusiikkiin voi tanssia! Kurssilla keskitymme sottiisiin ja polkkaan. Kurssi soveltuu alkeiskurssin käyneille.

Kurssin hinta:
Hämisläinen 20€
Opiskelija 25€
Muu 35€

Missä: Hämäläis-Osakunta, Punainen Mylly
Opettajat: Marianne Krause (1. ja 2. kurssikerta) sekä Arttu Peltoniemi (3. ja 4. kurssikerta), + opetusparit

Kurssi-ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumalla sitoudut maksamaan kurssimaksun. Kurssien maksutiedot ja muut lisätiedot löytyvät ilmoittautumislomakkeilta.

TAPAHTUMAT

Leffailta 7.5. klo 19.30 The Battle at Lake Changjin

Leffaillassa seuraavaksi vuorossa kolmen tunnin mittainen kiinalainen sotaeepos, joka kertoo fiktiivisestä taistelusta USA:n ja Kiinan joukkojen välillä. Kotimaassaan elokuva on yksi viime vuosien menestyneimmistä. Tule teeillasta suoraan seuraamaan leffaa!

HORes marssi 9.5.

Haluatko haastaa itseäsi? Entäpä viettää iltapäivää nauttien kävelyvauhdissa  keväisistä merellisistä nähtävyyksistä Helsingissä ja Itä-Espoossa? Vastauksien laadusta riippumatta olet jälleen tervetullut osallistumaan HOResin järjestämälle marssille tämän viikon torstaina 9.5. ja marssin jälkeen huoltamaan itseäsi Hämäläis-Osakunnalle Hikiälle ainakin saunomisen ja pienten virvokkeiden merkeissä.

Marssi lähtee klo 12 Mannerheimin ratsastajapatsaan edustalta ja tarkoituksena on marssia noin 25 km Laajalahden ympäri paluun ollessa Hämikselle arviolta puoli kuuden aikoihin. Mikäli matka kuulostaa pitkältä, voi matkan varrelta liittyä mukaan ja marssia lyhyemmän matkaa. Otaniemestä lähdettäessä lyhyemmälle marssille matkaa kertyy noin 14 kilometriä. Maarin lintutornilta Otaniemestä matkaa jatketaan aikaisintaan 14.15, jolloin lyhyemmälle marssille mielivät pääsevät liittymään joukkoon. Marssin aikana pidetään pidempiä ja lyhyempiä marssitaukoja.

Päälle laita mukavat vaatteet ja jalkaan kengät, jotka eivät hierrä ja uskoisit selviäväsi niillä marssista. Mukaan ota vettä vähintään litra.

Marssi liittyy RESULin (Reserviläisurheiluliiton) kansainväliseen Four Day March -etämarssitapahtumaan. HOResin kanssa on yhdessä marssimassa Akateeminen maanpuolustusyhdistys – ARU ry.

Tämä on loistava tilaisuus lähteä haastamaan itseään matalalla kynnyksellä, ketään ei jätetä matkalle. HOResin tapahtumassa ei tarvitse olla reserviläinen, mutta haittaakaan siitä ei ole. Osallistujamäärien ja tarjoilujen kartoittamiseksi on suositeltavaa täyttää ilmoittautumislomake tästä. Seuraa tiedotusta! Kysymyksien ilmaantuessa ota epäröimättä yhteyttä: hores@hamalais-osakunta.fi
 

Mitä? HOResin marssi
Missä? Laajalahden ympäri, jonka jälkeen huoltoa Hämiksellä Hikiällä
Milloin? 9.5. klo 12 lähtö Mannerheimin ratsastajapatsaalta alkaen; klo 14.15 aikaisintaan jatkuu Maarin lintutornilta, Otaniemestä
Varustus? Mukavat vaatteet, hiertämättömät kengät, vettä vähintään litra
Miksi? Koska itsensä haastaminen ja RESUL Four Day March!

HOLin Laulu lainehilla – 95-vuotisjuhlakonsertti 11.5.

Tervetuloa Hämäläis-Osakunnan Laulajien (HOL) Laulu lainehilla – 95-vuotisjuhlakonserttiin 11.5. klo 12 Kallion kirkossa! 🎶 Osakunnan jäsenille konsertin sisäänpääsy on ilmainen jäsenkorttia näyttämällä. Lisätietoa fb-tapahtumassa.
 

Tamminiemi-museoekskursio 11.5.

Lähde mukaan opastetulle kierrokselle presidenttien kotiin Tamminiemeen!

Vuonna 1987 museona avattu Tamminiemen huvila oli presidenttien Ryti, Mannerheim ja Kekkonen virka-asunto ja monien poliittisten neuvottelujen ja ratkaisujen näyttämö.
Parhaiten Tamminiemi tunnetaan Urho Kekkosen 25-vuotisen virkakauden ajoilta, jolloin nimestä Tamminiemi muodostui suorastaan käsite Suomen poliittisessa elämässä ja kielenkäytössä. Opastetuilla kierroksilla tutustutaan Tamminiemen historiaan presidenttien virka-asuntona ja erityisesti talon pitkäaikaisimman asukkaan, Urho Kekkosen, aikaan talossa. Osana kierrosta kävijät pääsevät näkemään myös Tamminiemen kuuluisan saunan.

Kierroksen jälkeen on mahdollista piipahtaa omakustanteisesti museon kahvila Café Adjutantiin.
Tapaamme museolla klo 14.45, josta lähdemme opastetulle kierrokselle tutustumaan museoon ja Urho Kekkosen Kadun nimikkohenkilöön.

Mitä: Opastettu kierros Tamminiemi-museossa
Missä: Tamminiemi-museossa (💁🏼‍♀️), Seurasaarentie 15
Milloin: 11.5. Klo 15.
Hinta: 4 € / 0 € museokortin omistajille
Miksi: Kevään vika kulttuuritapahtuma 🤯
Lipunmyynti alkaa 16.4 klo 11.00

Koivuniemen kevättalkoot 17.-19.5.

Kevät lähestyy vähitellen, joten nyt on aika kääntää katseet kohti Oittia. Pursijärven rannalla on hyvä unohtaa kevään stressi ja vaihtaa vapaalle. Sitä ennen on kuitenkin piha haravoitava ja huussit tyhjennettävä. Koivuniemen kausi alkaakin tietysti kevättalkoista.

Kevättalkoot järjestetään 17.-19.5.2024. Talkoissa tehdään hyvässä hengessä hommia, syödään, juodaan ja saunotaan. Mikään työleiri ei siis ole kyseessä. Hommaa kuitenkin riittää, joten toivomme paikalle runsasta osallistujamäärää. Jos näistä karkeloista herää mitään kysyttävää, olethan yhteydessä kesäpaikkavastaaviin Michaela Kiianmieheen (0414938547) tai Ismo Uusitaloon (0451243945)
Ilmoittautuminen

Jukolan viesti Kauhavalla 15.-16.6.

Koe maailman suurin viestisuunnistuskilpailu ja lähde Hämiksen mukaan Jukolan viestiin! Jukolan viesti on suunnistuskilpailu, joka on järjestetty Suomessa jo vuodesta 1949 lähtien. Hämiksellä on pitkät perinteet Jukolaan osallistumisessa.

Hämistä lähtee edustamaan yksi joukkue Jukolan viestiin sekä halukkaita riittäessä yksi joukkue Venlojen viestiin. Lauantaina iltapäivällä suunnistettavaan Venlojen viestiin mahtuu 4 juoksijaa (naisia), ja lauantain sekä sunnuntain välisenä yönä juostavaan Jukolan viestiin mahtuu 7 juoksijaa (sekajoukkue).

Osakunta kustantaa joukkuemaksut ja telttapaikat osallistujille. Osallistujien kulkeminen Kauhavalle onnistuu junalla. Juna-Asemalta on 4km kisapaikalle – jatkoyhteyksiä selvitetään. Ilmoittautuneiden kesken luodaan viestiryhmä.

Ilmoittautuminen joukkueisiin alkaa maanantaina 6.5. klo 18 nettilomakkeella. Pyydämme pikaisia ilmoittautumisia.

Osallistuminen ei vaadi suurta suunnistustaustaa, mutta kokemuksesta voi olla hyötyä erityisesti Jukolan pidemmillä ja hämärillä osuuksilla. Toiveet osuuksista voit kertoa ilmoittautumisen yhteydessä. Lisätietoja tapahtumasta ja osuuksien pituuksista löydät kilpailukutsusta

Lisätietoja Tanelilta 050 538 2191

TULEVAT KOKOUKSET

Ompeluseuran kokous 14.5.

 

Hämäläis-Osakunnan Ompeluseura pitää kokouksen tiistaina 14.5.2024 klo 19.30 alkaen osakunnan teeillan yhteydessä.

Ompeluseuran toiminta on tarkoitettu kaikille hämisläisille. Tässä kokouksessa muun muassa suunnitellaan tulevia Ompeluseuran tapahtumia ja voidaan valita uusia virkailijoita. Tule siis matalalla kynnyksellä mukaan etenkin, jos kiinnostaa kuulla kerhon tulevasta toiminnasta, ideoida tapahtumia tai ryhtyä virkailijaksi!

Asialista:

1. Kokouksen avaaminen
2. Kokouksen päätösvaltaisuus
3. Työjärjestys
4. Kokousvirkailijoiden valinta
5. Ilmoitusasiat
6. Uusien vuoden 2024 virkailijoiden valinta
7. Tulevien tapahtumien suunnittelu
8. Virkailijoiden virkistäminen
9. Muut esille tulevat asiat
10. Kokouksen päättäminen

VIIKOITTAIN TOISTUVAT

Maanantaisin maanantailenkki

Kokoontuminen osakunnan viidenteen kerrokseen Hikiälle kello 19 ja lähtö kello 19.15. Lenkki kulkee vakioreittiä Seurasaaren sillalle ja takaisin. Matkaa kertyy noin 10 kilometriä. Ketään ei jätetä jälkeen, ja juosta voi myös vain osan matkasta. Lenkin jälkeen Hikiällä on lämmin sauna.

Maanantailenkki järjestetään yhteistyössä Satakuntalaisen Osakunnan kanssa. Lenkin vetäjänä ja yhteyshenkilönä toimii Mikko Mäkipää, puh. 0505822386.

Maanantaisin taidekerho

Taidekerho kokoontuu normaalisti klo 18.30 eteenpäin Sillanpäässä (5. krs). Ajankohtaisimman ja yksityiskohtasimman tiedon taidekerhon ohjelmasta löydät WhatsApp-ryhmästä.

Maanantaisin HOS Big Bandin treenit

HOS Big Band harjoittelee maanantaisin klo 18.30 – 20.30 Punaisessa Myllyssä (4. krs).

Tiistaisin teeilta

Teeillassa tarjoillaan vaihtuvaa ruokaa/naposteltavaa ja tutustutaan osakuntalaisiin matalalla kynnyksellä. Tervetuloa mukaan klo 19 alkaen osakunnan kolmanteen kerrokseen!

Keskiviikkoisin pelikerhon peli-ilta

Pelikerho kokoontuu keskiviikkoisin klo 18 alkaen pelaamaan lautapelejä osakunnan 3. kerroksessa Aulangolla.
Viikoittaiset peli-illat ovat hyvä mahdollisuus tulla pelaamaan monenlaisia hauskoja lauta- ja korttipelejä matalalla kynnyksellä.

Torstaisin HOResin pienoispistoolivuorot

Pienoispistoolivuorot ovat nyt kesätauolla ja palaavat syyslukukaudella. Kysymykset pienoispistoolivuoroihin ja ampumarataan liittyen voi osoittaa ratamestarille: ratamestari@hamalais-osakunta.fi

PÄIVYSTYSAJAT

Maanantai 6.5.
12:00  –  16:00 sihteeri
Tiistai 7.5.
14:00  –  20:00 toiminnanohjaaja
15:30  –  18:00 sihteeri
Keskiviikko 8.5.
10:50  –  13:30 sihteeri
14:00  –  20:00 toiminnanohjaaja
Torstai 9.5.
14:00  –  20:00 toiminnanohjaaja
Perjantai 10.5.
12:00  –  15:00 sihteeri
14:00  –  16:00 toiminnanohjaaja