Viikkotiedote 34/2022

I TIEDOTUSASIAT
– Äijäkerhon ylimääräinen kokous to 25.8.
– HOLin koelaulut ti 6.9. ja 13.9.
– HOTin syksyn tanssikurssit alkavat syyskuun alussa

II TAPAHTUMAT
– Tervetuloiltama ti 23.8.
– Luontokerho Itämeripäivässä to 25.8.
– Fuksipiknik su 28.8.
– Vielä on kesää jäljellä -bileet la 3.9.
———————————————————

I TIEDOTUSASIAT

1. Äijäkerhon ylimääräinen kokous to 25.8.

[Hämäläis-Osakunnan Äijäkerhon] ylimääräinen kokous

Aika: 25.8.2022 klo 15:00
Paikka: Hämäläis-Osakunnan 5. kerros, Sillanpää

Esityslista
1. Kokouksen avaaminen
2. Kokouksen päätösvaltaisuus
3. Työjärjestys
4. Kokousvirkailijoiden valinta
5. Ilmoitusasiat
6. Vanhan puheenjohtajan erottaminen
7. Uuden puheenjohtajan valitseminen
8. Äijäkerhon tapahtumien tulevaisuus
9. Muut esille tulevat asiat
10. Kokouksen päättäminen

2. HOLin koelaulut ti 6.9. ja 13.9.

Hämäläis-Osakunnan Laulajat hakee nyt uusia laulajia

Koelaulut järjestetään tiistaina 6.9. ja 13.9. klo 16-18 Hämäläis-Osakunnalla Kampissa. Koelauluihin voi ilmoittautua tässä spreadsheetissä: https://docs.google.com/spreadsheets/u/0/d/1BC8n5-AVSFTDD7CMjopKuzirXH532brfedxiqyYFyOo/htmlview

Olemme Suomen vanhin akateeminen sekakuoro, jossa yhdistyvät kunnianhimoinen musiikinteko ja monimuotoinen hauskanpito. Etsimme laulajia etenkin altto-, tenori- ja bassoääniin, mutta muut äänet ovat myös tervetulleita!

Koelauluissa hakija esittää itse valitsemansa laulun sekä suorittaa muutaman laulutehtävän. Voit ilmoittautua koelauluihin laittamalla nimikirjaimesi Excel-taulukkoon valitsemaasi ajankohtaan. Ota lisäksi yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen hol.rekrytointi@gmail.com, jotta voimme lähettää sinulle Finlandia-hymnin nuotin, joka koelaulutilaisuudessa lauletaan kvartetin kanssa. Kuoromme on kansainvälinen, ja myös vaihto-opiskelijat ovat tervetulleita. Jos sinulla on kysyttävää HOLlista tai koelauluista, vastaamme mielellämme sähköpostilla tai Facebookissa.

Toivotamme kaikki kuorolaulusta ja uusista ystävistä kiinnostuneet tervetulleiksi koelauluihin!

3. HOTin syksyn tanssikurssit alkavat syyskuun alussa

HOTin syksyn 2022 tanssikurssit pyörähtävät jälleen käyntiin syyskuun alussa!

Tanssitaitoa pääsee kartuttamaan kursseille seuraavina ajankohtina:

Alkeiskurssi keskiviikkoisin klo 17-19
Alkeisjatkokurssi keskiviikkoisin klo 19-21
Jatkokurssi torstaisin klo 17-19

Omaa kurssiparia ei tarvitse, sillä tunneilla on kiertävä parinvaihto. Ohjeet ilmoittautumiseen alempana.

Paikka on Osakunnan Punainen Mylly 4. kerroksessa, Urho Kekkosen katu 4-6.

Maksutiedot, hinnat ja muuta lisätietoa tanssikerhon sivuilla:
https://hamalais-osakunta.fi/toiminta/valiokunnat-ja-kerhot/kerhot/hamalais-osakunnan-tanssikerho

ILMOITTAUTUMINEN

Linkit ilmoittautumiseen löytyvät alta ja tanssikerhon sivuilta. Alkeiskurssilla on kolme ilmaista kokeilukertaa, joten nappaa kaverisikin mukaan kokeilemaan!

Alkeet https://hamis.nettilomake.fi/form/13631
Alkeisjatko https://hamis.nettilomake.fi/form/13632
Jatko https://hamis.nettilomake.fi/form/13633

Lomakkeessa kysytään pääasiallista tanssiroolia (seuraaja/viejä). Tämä ei sido yhteen rooliin tai jätä ketään ulkopuolelle, mutta auttaa järjestäjiä ennakoimaan millainen paritasapaino on.

Kurssit on suunnattu ensisijaisesti Hämäläis-Osakunnan jäsenille ja korkeakouluopiskelijoille. Suosittelemme lämpimästi liittymistä Hämäläis-Osakuntaan kaikille keille se on mahdollista. Teemme yhteistyötä myös Pohjalaisten tanssikerhon POT:in sekä Opiskelijakansantanssijoiden eli OKT:n kanssa ja suosittelemme tutustumaan myös heidän kurssitarjontaansa.

MITÄ? HOTin tanssikurssit
MISSÄ? Punainen Mylly, Urho Kekkosen katu 4-6, 4.krs, siis Hämäläis-Osakunta
MILLOIN? Ke 7.9. alkaen, yhteensä 14 opetuskertaa (alkeet ke 14.9. alkaen, 13 opetuskertaa)
MAKSAA? Kurssitasosta riippuen osakuntalaisille 35-55 € ja muille opiskelijoille 60-75 €
LISÄTIETOA https://hamalais-osakunta.fi/toiminta/valiokunnat-ja-kerhot/kerhot/hamalais-osakunnan-tanssikerho

II TAPAHTUMAT

1. Tervetuloiltama ti 23.8.

Hei opiskelija! Aloitatko tänä syksynä uudet opinnot? Tai oletko ehkä aloittanut opinnot jo jokunen vuosi sitten, mutta haluat tänä vuonna korkata uudet opiskelijaympyrät?

Hämäläis-Osakunta on 369-vuotias poikkitieteellinen opiskelijajärjestö. Toivotamme kaikki Helsingin yliopiston uudet ja vanhat opiskelijat tervetulleiksi viettämään rentoa iltaa tiloihimme tiistaina 23.8. Hämäläisyys ei ole missään tapauksessa vaatimus osallistumiselle, mutta mikäli olet esimerkiksi juuri muuttanut Helsinkiin, tartu tilaisuuteen löytää palanen kotia Kampin sydämestä!

Hämäläis-Osakunnan Fuksivaliokunta ja tuutorit ovat paikalla kestitsemässä tulijoita. Tiedossa on ainakin hyvää ruokaa, lautapelailua ja rentoa tutustumista. Tapahtuma on maksuton. Tule rohkeasti yksin, tai tuo kaverit mukanasi – ihan miten haluat! Me Hämiksellä odotetamme innolla, että pääsemme tutustumaan vuoden 2022 fukseihin! Tapahtuman yhteydessä voit halutessasi myös kirjautua jäseneksi.

Hämäläisten talo sijaitsee osoitteessa Urho Kekkosen katu 4-6, ja osakunnan tilat löydät D-rapusta, johon kuljetaan sisäpihan kautta. Täältä löydät kartan saapumiseen sekä kattavan tietopaketin fukseille: https://hamalais-osakunta.fi/uudelle-jasenelle

MITÄ? Poikkitieteellinen opiskelijatapahtuma
MISSÄ? Hämäläis-Osakunta, Urho Kekkosen katu 4-6 D, käynti sisäpihan kautta
MILLOIN? 23.8. klo 18 eteenpäin
MIKSI? Koska uudet fuksit ovat tärkeitä

2. Luontokerho Itämeripäivässä to 25.8.

Luontokerho osallistuu Laguuni Hietsun järjestämään plogging-hankkeeseen meloen Itämeripäivänä 25.8. kello 17 lähdössä. Tarkoituksena on siivota merta ja saaristoa samanaikaisesti mahdollisimman laajalti. Tapahtuma on ilmainen ja kestää enintään 3 tuntia.

Osoitteessa https://itameri.johku.com/fi_FI voi itse käydä ilmoittautumassa tapahtumaan. Lisäksi ilmoita luontokerhon pj:lle (maija.ohman@gmail.com) haluatko osallistua yhteislähtöön Hämäläis-Osakunnan edustalta klo 16.30. Luontokerho tarjoaa pientä evästä, joten ilmoita myös mahdollisista ruokavalioista ja allergioista.

3. Fuksipiknik su 28.8.

Hei opiskelija! Aloitatko tänä syksynä uudet opinnot? Tai oletko ehkä aloittanut opinnot jo jokunen vuosi sitten, mutta haluat tänä vuonna korkata uudet opiskelijaympyrät? Tule tutustumaan Hämikseen fuksipiknikin muodossa!

Tervetuloa Hämäläis-Osakunnan fuksipiknikille tutustumaan uusiin osakuntakavereihin jo ennen lukuvuoden alkua! Piknikillä pääset aloittamaan opiskeluelämän rennosti eväiden, jutustelun ja vaikkapa seurapelien muodossa. Hämis tuo piknikviltit ja eväät, joten sinun ei tarvitse tuoda kuin itsesi. Tule rohkeasti yksin, tai tuo kaverit mukanasi – ihan miten haluat! Me Hämiksellä odotetamme innolla, että pääsemme tutustumaan vuoden 2022 fukseihin!

Tapahtuman yhteydessä voit halutessasi myös kirjautua jäseneksi.
Hämäläis-Osakunta on 369-vuotias poikkitieteellinen opiskelijajärjestö. Toivotamme kaikki Helsingin yliopiston uudet ja vanhat opiskelijat tervetulleiksi tutustumaan toisiinsa ja osakuntaan piknikin muodossa 28.8. klo 17 alkaen Lastenlehdon puistoon. Hämäläisyys ei ole missään tapauksessa edellytys osakunnan toiminnassa, mutta mikäli olet esimerkiksi juuri muuttanut Helsinkiin, tartu tilaisuuteen löytää palanen kotia Kampin sydämestä!

Lastenlehdon puisto sijaitsee Helsingin Kampissa, ja helpoiten pääset paikalle esimerkiksi metrolla.

MITÄ? Poikkitieteellinen opiskelijatapahtuma piknik-versiona
MISSÄ? Lastenlehdon puisto Kampissa, Ruoholahdenkadun ja Lapinlahdenkadun risteämässä.
MILLOIN? 28.8. klo 17 alkaen
MIKSI? Koska uudet fuksit ovat tärkeitä

4. Vielä on kesää jäljellä -bileet la 3.9.

Mutta vielä tulee noita – lämpimiä öitä, joita sä koko pitkän talven jaksoit odottaa…

Kesälomat alkaa vihdoinkin olla lusittu ja paatuneimmatkin lomailijat ovat palailemassa kaupunkiin. On siis tullut myös aika kaivaa bilehousut jalkaan ja suunnata pitkästä aikaa osakunnalle! Tänä syksynä Hämis on yhdistänyt voimansa uuden kämppiksen SavOn kanssa, ja näissä bileissä pääset ensimmäistä kertaa nauttimaan tämän yhteistyön hedelmistä!

Vielä on kesää jäljellä -bileet ovat samalla fuksipuiston jatkot ja civiksille mahdollisuus paitsi juhlia pitkän loman päättymistä, myös mahdollisuus tavata uusia fukseja sekä vanhoja osakuntaystäviä. Juhlakansaa viihdyttää dj Osakuntabaarissa, lisäksi talossa lämpeää sauna, pääset laulamaan karaokea ja tanssimaan sydämesi kyllyydestä!

Fuksina pääset bileisiin ILMAISEKSI, näyttämällä haalarimerkkiä jonka saat joko kirjautuessasi Hämiksen tai SavOn jäseneksi tai fuksipuistosta lauantaina 3.9. klo 14-20 Hämiksen tai SavOn teltalta! Fuksit siirtyvät Hämikselle yhdessä puistosta, ja fuksien bileet alkavatkin jo n. klo 20:30. Voit kuitenkin liittyä mukaan myös myöhemmin!

Civikset pääsevät sisään klo 22:00 alkaen ja ovi suljetaan klo 1:00 – olethan ajoissa paikalla, jottet missaa syksyn (ainakin toistaiseksi) suurimpia ja kauneimpia osakuntabileitä! Narikka on avoinna klo 04:30 asti.

Lipunmyynti käynnistyy perjantaina 12.8. klo 13:00. Hämiksen tai SavOn jäsenenä saat lipun kolmella (3) eurolla, muiden osakuntien jäseneille hinta on varsin huokea viisi (5) euroa. Tapahtuma on lähtökohtaisesti tarkoitettu vain osakuntalaisille ja uusille fukseille. Varauduthan ottamalla mukaan Hämiksen tai SavOn jäsenkortin, osakuntanauhan tai opiskelijakortin (tai vaikka kaikki).

Lipunmyyntiin pääset tästä: https://kide.app/events/e5f47124-ae28-4341-b62d-4329162d75e9

Tervetuloa takaisin, osakuntaystävät ja ennen kaikkea – tervetuloa uudet fuksit!

MITÄ? Vielä on kesää jäljellä -bileet
MISSÄ? Hämäläis-Osakunta, Urho Kekkosen katu 4-6, 00100 Helsinki
MILLOIN? Lauantaina 3.9, ovi auki klo 22:00-01:00
MIKSI? Koska kaikki hyvä päättyy aikanaan, myös kesä
DC? Haalarit!
LIPUT? Kide app pe 12.8. klo 13:00: https://kide.app/events/e5f47124-ae28-4341-b62d-4329162d75e9
ILMAINEN / fuksit, 3e / Hämiksen ja SavOn jäsenet, 5e / muut osakuntalaiset