Viikkotiedote 38/2022

I TIEDOTUSASIAT
– Osakunnan syyskuun kokous ti 27.9.
– Hämiksen excu Hämeenkadun approon
– Opintostipendien haku jatkuu
– HOTin syksyn paritanssikurssit käynnistyvät

II TAPAHTUMAT
– Fuksipizzat to 22.9.
– Juristikerhon fuksiboolit pe 23.9.
– Kaudenavajaiset la 24.9.
– HOTin ja POTin syyskauden avajaistanssibileet su 25.9.
– Vinksinvonksin-sitsit la 1.10.
– Juristikerhon fuksisitsit pe 21.10.
– Pikkujouluristeily pe-su 9.-11.12.

Viikottain toistuvat:
– Maanantaisin taidekerho
– Tiistaisin teeilta
– Keskiviikkoisin pelikerhon peli-ilta
– Keskiviikkoisin ja torstaisin HOTin tanssikurssit
– Torstaisin HOResin pienoispistoolivuorot
– Sunnuntaisin Tanssii tähtien kanssa -kisakatsomo
———————————————————

I TIEDOTUSASIAT

1. Osakunnan syyskuun kokous ti 27.9.

Osakunnan syyskuun kokous järjestetään Hämäläisten talolla tiistaina 27.9. klo 18.
Osakunnan kokous käyttää Hämiksen korkeinta päätösvaltaa – kaikki kynnelle kykenevät siis paikalle.

Kokouksen esityslista lähetetään erillisen kokouskutsun yhteydessä.

2. Hämiksen excu Hämeenkadun approon

Hämis järjestää excun Tampereelle Suomen suurimpaan opiskelijatapahtumaan Hämeenkadun approon! Lähtö tapahtuu iltapäivällä bussilla Hämiksen edestä ja paluubussi lähtee Tampereelta noin klo 2 yöllä. Jos et ehdi paluukyytiin, Tampereelta lähtee myös junia pilkun jälkeen Helsinkiin. Osakunta maksaa osan kuluista, joten hinnaksi osallistujalle tulee noin 36 euroa. Tarkka aikataulu, jatkopaikka ja hinta selviävät myöhemmin tämän päivän aikana. Hinta sisältää bussikuljetuksen Tampereelle, appropassin, jatkot, haalarimerkin sekä paluukyydin Helsinkiin! Lipunmyynti alkaa huomenna tiistaina klo 15 osoitteessa: https://kide.app/events/8ae6fdfc-4eca-4df2-8302-5d4fbff2d220

3. Opintostipendien haku on alkanut

HAETTAVAKSI JULISTETAAN
HÄMÄLÄISTEN YLIOPPILASSÄÄTIÖN
OPINTOSTIPENDIT

Stipendejä voivat hakea Hämäläis-Osakunnan
varsinaiset jäsenet, jotka ovat hakiessaan
osakunnan jäseninä vähintään kolmatta lukukauttaan.

Stipendejä jaetaan enintään 57 kpl ja
yhden stipendin suuruus on 950 euroa.

Hakuohjeet ja sähköinen hakujärjestelmä löytyvät
säätiön kotisivuilta www.hys.net

Hakuaika päättyy 13.10.2022 klo 24.00.

4. HOTin syksyn paritanssikurssit käynnistyvät

Tanssitaitoa pääsee kartuttamaan kursseille seuraavina ajankohtina:

Alkeiskurssi keskiviikkoisin klo 17-19
Alkeisjatkokurssi keskiviikkoisin klo 19-21
Jatkokurssi torstaisin klo 17-19

Omaa kurssiparia ei tarvitse, sillä tunneilla on kiertävä parinvaihto. Ohjeet ilmoittautumiseen alempana.

Paikka on Osakunnan Punainen Mylly 4. kerroksessa, Urho Kekkosen katu 4-6.

Maksutiedot, hinnat ja muuta lisätietoa tanssikerhon sivuilla:
a href=”https://hamalais-osakunta.fi/toiminta/valiokunnat-ja-kerhot/kerhot/hamalais-osakunnan-tanssikerho”>https://hamalais-osakunta.fi/toiminta/valiokunnat-ja-kerhot/kerhot/hamalais-osakunnan-tanssikerho

ILMOITTAUTUMINEN

Linkit ilmoittautumiseen löytyvät alta ja tanssikerhon sivuilta. Alkeiskurssilla on kolme ilmaista kokeilukertaa, joten nappaa kaverisikin mukaan kokeilemaan!

Alkeet https://hamis.nettilomake.fi/form/13631
Alkeisjatko https://hamis.nettilomake.fi/form/13632
Jatko https://hamis.nettilomake.fi/form/13633

Lomakkeessa kysytään pääasiallista tanssiroolia (seuraaja/viejä). Tämä ei sido yhteen rooliin tai jätä ketään ulkopuolelle, mutta auttaa järjestäjiä ennakoimaan millainen paritasapaino on.

Kurssit on suunnattu ensisijaisesti Hämäläis-Osakunnan jäsenille ja korkeakouluopiskelijoille. Suosittelemme lämpimästi liittymistä Hämäläis-Osakuntaan kaikille keille se on mahdollista. Teemme yhteistyötä myös Pohjalaisten tanssikerhon POT:in sekä Opiskelijakansantanssijoiden eli OKT:n kanssa ja suosittelemme tutustumaan myös heidän kurssitarjontaansa.

MITÄ? HOTin tanssikurssit
MISSÄ? Punainen Mylly, Urho Kekkosen katu 4-6, 4.krs, siis Hämäläis-Osakunta
MILLOIN? Ke 7.9. alkaen, yhteensä 14 opetuskertaa (alkeet ke 14.9. alkaen, 13 opetuskertaa)
MAKSAA? Kurssitasosta riippuen osakuntalaisille 35-55 € ja muille opiskelijoille 60-75 €
LISÄTIETOA https://hamalais-osakunta.fi/toiminta/valiokunnat-ja-kerhot/kerhot/hamalais-osakunnan-tanssikerho

Tervetuloa tanssimaan!

II TAPAHTUMAT

1. Fuksipizzat to 22.9.

Tule herkuttelemaan pizzalla ja tutustumaan Hämiksen tiloihin! Tässä tapahtumassa sinulle esitellään osakunta perusteellisesti, minkä lisäksi pääset tutustumaan vanhempiin osakuntalaisiin. Voit tulla mukaan vaikka jokaisille fuksipizzoille, sillä esittelyjen ja pizzojen lisäksi jokin osakunnan kerhoista tai valiokunnista tulee järjestämään fukseille jotakin hauskaa aktiviteettia, kuten saunomista tai viininmaistelua.

Tapahtuma on maksuton. Tule rohkeasti yksin tai ota kaverit mukaan! Tapahtuman yhteydessä voit halutessasi myös kirjautua jäseneksi.

Hämäläisten talo sijaitsee osoitteessa Urho Kekkosen katu 4-6, ja osakunnan tilat löydät D-rapusta, johon kuljetaan sisäpihan kautta. Täältä löydät kartan saapumiseen sekä kattavan tietopaketin fukseille: https://hamalais-osakunta.fi/uudelle-jasenelle

Nähdään 3. kerroksen Ratinassa, yhtä kerrosta Osakuntabaaria ylempänä.

2. Juristikerhon fuksiboolit pe 23.9.

Kiinnostaako osakuntatoiminta? Haluaisitko tutustua Hämäläis-Osakunnan Juristikerhon meininkiin? Tule fuksibooleille!

Hämäläis-Osakunnan Juristikerho on perustettu vuonna 1935. Kerho järjestää monenlaista toimintaa, kuten sitsejä, ekskursioita, keskustelutilaisuuksia ja risteilyjä. Keväisin käymme Tartossa ystävyysjärjestöjemme luona ja kesällä järjestämme kesäviikonlopun osakunnan kesäpaikalla Hausjärvellä.

Perjantaina 23.9 klo 18.30 alkaen järjestämme jo perinteeksi muodostuneet Fuksiboolit erityisesti opintonsa juuri aloittaneille. Tervetuloa ovat aivan kaikki juuri omana itsenään – opiskelualasta ja kotipaikkakunnastaan riippumatta.

Tarjolla on talon puolesta ruokaa sekä tietysti sitä boolia! Paikkana Sillanpää, jonka löydät osakunnan (os. Urho Kekkosen katu 4-6, Helsinki) viidennestä kerroksesta. Ennakkoilmoittautuminen ei ole tarpeen.

Tulethan rohkeasti tutustumaan kerhon meininkiin!

Tarkemmat saapumisohjeet löydät Hämäläis-Osakunnan nettisivuilta: https://hamalais-osakunta.fi/yhteystiedot/nain-loydat-meille

Halukkaille saunomismahdollisuus boolien jälkeen.

3. Kaudenavajaiset la 24.9.

Lyhyt ja vähäluminen kesä on vihdoin ja viimein ohitse ja se on varma merkki syyskauden avajaisista!

MIAU! Tiedätkö mitä kettu sanoo? Vai saapuisitko tanssimaan illan tullen, kuten kobrat konsanaan? Olit sitten kotikissa tai villi leijona, nyt on aika esitellä sisäistä eläimellisyyttäsi – ja mikäs sen parempaa, kuin tehdä se Hämiksellä, ilvesten kotona!

Syyskausi avataan koko osakuntakansan voimin lauantaina 24.9, eikä tätä eläimellistä spektaakkelia kannata missään nimessä missata! Fuksiaisia juhlitaan alkuillasta ja kun ilta pimenee, villieläimet tulevat vihdoin esiin. Kaukkarit ovat perinteitä kunnioittaen fuksiaisten eeppiset jatkot, ja tällä kertaa myös kaukkareita juhlitaan teemalla Eläimellistä menoa. Kaiva kaapista siis kissankorvat, villieläimen häkki, leopardipöksyt tai jotain ihan muuta ja tule esittelemään Hämiksen bilekulttuuria uusille fukseille!

Kaukkareissa pääset vapauttamaan sisäisen eläimesi sekä live-esiintyjän, että DJ:n tahtiin, eikä näistäkään bileistä ole unohdettu ilveskansan suosikkipuuhaa, eli karaokea ja saunomista!

Civikset pääsevät sisään klo 22:00 alkaen – olethan ajoissa paikalla, laiskiaisiakaan ei päästetä sisään enää klo 01:00 jälkeen! Narikka on haukan katseella vartioitu klo 04:30 asti.

Fuksiaisiin osallistuvat fuksit ja rastinpitäjät pääsevät automaattisesti mukaan myös kaukkareihin. Muillekaan liput eivät liikaa reikiä lompakkoon aiheuta, sillä Hämiksen kotikissana pääset mukaan bileisiin kolmella (3) eurolla, muiden osakuntien pikkulintuna saat pulittaa tästä illasta viisi (5) euroa, ja mikäli olet vielä toistaiseksi osakuntien ulkopuolinen villieläin, pääset mukaan seitsemällä (7) eurolla!

Lipunmyynti käynnistyy keskiviikkona 14.9. klo 13:00. Varauduthan näihin eläimellisiin juhliin ottamalla mukaan Hämiksen jäsenkortin, osakuntanauhan tai opiskelijakortin (tai vaikka kaikki).

Lipunmyyntiin pääset tästä: https://kide.app/events/68465383-7ed6-4471-ac3f-4c6613f6b5bc

Fuksiaisten tapaan: lähde mukaan syksyn mau-ahtavimpaan seikkailuun! Niin ja jos ihmettelit kobravertausta, suosittelemme tutustumaan kuningaskobran elämään vielä tarkemmin.

Päivystysajat jäseneksi kirjautumiselle lukuvuodelle 2022-2023 löydät Hämäläis-Osakunnan nettisivuilta. Jatkaville jäsenille riittää, että uusit jäsenyytesi ennen tapahtumaa.

Mikäli koet tapahtumassa häirintää, voit matalalla kynnyksellä ottaa yhteyttä viestitse tai puhelimitse häirintäyhdyshenkilöihin. Heidät saat kiinni numerosta 040 135 5899. Häirintätilanteista voit ilmoittaa myös lomakkeella, jonka löydät Hämäläis-Osakunnan nettisivuilta.

MITÄ? Syyskauden avajaiset
MISSÄ? Hämäläis-Osakunta, Urho Kekkosen katu 4-6 D, 00100 Helsinki
MILLOIN? Lauantaina 24.9, ovi auki klo 22:00-01:00
MIKSI? Koska villieläintä ei todellakaan voi sulkea häkkiin
DC? Eläimellistä menoa
LIPUT? Kide app ke 14.9. klo 13:00: https://kide.app/events/68465383-7ed6-4471-ac3f-4c6613f6b5bc. ILMAINEN / fuksiaisten osallistujat ja rastinpitäjät, 3e / Hämiksen jäsenet, 5e / muut osakuntalaiset, 7e / muut opiskelijat

4. HOTin ja POTin syyskauden avajaistanssibileet su 25.9.

HOTin ja POTin syyskauden avajaistanssibileet Smökissä su 25.9. feat. Weranta!

Hämäläisten ja pohjalaisten tanssikerhot HOT ja POT juhlistavat syksyn tanssitoiminnan käynnistymistä sunnuntai-iltana 25.9. Koronavuosien aiheuttaman tauon jälkeen bileitä päästään taas vihdoin tanssimaan perinteiden mukaisesti Otaniemen Servin mökkiin, Smökkiin – tietysti livebändin säestyksen tahtiin ja aina iltaan asti.

Illan musiikista vastaa mahtava Weranta, joten luvassa on varmasti unohtumattomat tanssit hyvässä seurassa! Tarjolla on perinteiseen tapaan myös pientä purtavaa.
Näitä tansseja ja tätä keikkaa ei kannata missata! Kaikki hyvästä musiikista ja rennosta tunnelmasta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita tanssitaitoihin katsomatta.

Ovet avautuvat ja levymusiikki soi klo 17.30 alkaen, Weranta aloittaa klo 18 jälkeen. Liput Hämäläis-Osakunnan jäsenille 16 € (sisältää tarjoilut). Muut lippuhinnat ja maksuohjeet löydät tapahtumasivulta: https://facebook.com/events/s/syyskauden-avajaisbileet-feat-/1088723602048736/ (liity ensin HOTin ryhmään https://www.facebook.com/groups/7538262156/?ref=share).
Nähdään Smökissä!

5. Vinksinvonksin-sitsit la 1.10.

unʞᴉǝʞ unʞᴉǝɥ uᴉʞɐuᴉɐ ᴉɐʇ uᴉsʞuoʌ uᴉsʞuᴉʌ uo ᴉʞʞᴉɐʞ

senetäj miksenäH / e 15 .a0362ca59bb4-87df-4d02-341c-4a2717ba/events/app.kide//:https :00:13 klo .9.13 ti app Kide ?LIPUT

inärinpääv ja Vinksinvonksin ?DC

rjestykseenäjäep pyrkii Luonto ?MIKSI

30:18 klo .10.1 Lauantaina ?MILLOIN

Helsinki 00100 ,D 6-4 katu Kekkosen Urho ,Osakunta-isälämäH ?ÄMISS

sitsit-Vinksinvonksin ?ÄMIT

Tuntuuko sinusta joskus, että koko maailma on ihan sekaisin? Kaikesta on kadonnut järki? Ei huolta – näillä sitseillä juhlitaan kaaosta ja sitä, kun kaikki on ihan väärin päin ja sekaisin!

Sitsit aloitetaan jatkoilla lauantaina 1.10. klo 18:30 osakunnan neljännessä kerroksessa, Myllyssä. Jatkoilta siirrytään pöytiin, jossa nautimme kolmen ruokalajin illallisen ja päätämme illan luonnollisesti alkumaljoihin. Näiltä sitseiltä ei yllätyksiä puutu, mutta yksi asia on varmaa – tätä et halua jättää väliin!

Vinksinvonksin-sitseillä myös pukukoodi on käännetty väärinpäin – emme pukeudu coktailiin, vaan voit tulkita dresscodea ihan miten haluat!

Liput myydään sitseille (valitettavasti) normaalisti, Hämiksen jäsenenä pääset sitsaamaan 15 eurolla. Myös fuksit ovat tervetulleita sitsaamaan! Huomioithan kuitenkin, että fuksisitsit ovat vielä tulossa – siellä pääset todella oppimaan Hämis-sitsien salat! Lipunmyynti käynnistyy Kide appissa heti tiistaina 13.9. klo 13:00.

Lipunmyyntiin pääset tästä: https://kide.app/events/4a2717ba-341c-4d02-87df-a0362ca59bb4

Olet lämpimästi tervetullut nauttimaan rauhoittavasta epäjärjestyksestä näille syksyn erikoisimmille sitseille!

Mikäli koet tapahtumassa häirintää, voit matalalla kynnyksellä ottaa yhteyttä viestitse tai puhelimitse häirintäyhdyshenkilöihin. Heidät saat kiinni numerosta 040 135 5899. Häirintätilanteista voit ilmoittaa myös lomakkeella, jonka löydät Hämäläis-Osakunnan nettisivuilta.

P.S. https://www.upsidedowntext.com / https://www.textreverse.com

6. Juristikerhon fuksisitsit pe 21.10.

Juristikerhon fuksisitsit pidetään 21.10. klo 19 alkaen. Teemana on kasino(talous) ja pukukoodina tumma puku.

Ilmoittautuminen sitseille aukeaa fuksibooleilla. Muille ilmoittautumislinkki tulee jakoon fuksiboolien jälkeen. Tulkaahan sitsaamaan!

7. Pikkujouluristeily pe-su 9.-11.12.

Tahtoisin gini tonicin, gini tonicin…

HERE WE GO AGAIN – Tukholma kutsuu ja me vastataan! Syksyn unohtumattomimmat päätösbileet pidetään Itämeren laineilla myös tänä vuonna, ja jokainen hämisläinen on lämpimästi tervetullut mukaan!

Laivaan noustaan perjantaina 9.12. klo 17:00 Olympiaterminaalista. Tukholmaan saavumme klo 10:00 lauantaiaamuna 10.12, ja olojen salliessa Tukholmassa seikkailuun on aikaa runsaasti. Laiva lähtee takaisin koti-Suomeen klo 16:45. Kaikki hyvä päättyy aikanaan, ja Suomen maaperälle palaamme sunnuntaina 11.12. klo 10:30.

Risteilylippuun kuuluu tapahtuman upea haalarimerkki, mutta ei ruokailuja. Ruokailut voit ostaa erikseen Kide Appista, iltabuffetin (perjantai ja lauantai myynnissä erikseen) 45 eurolla ja aamiaisen (lauantai ja sunnuntai myynnissä erikseen) 15 eurolla. Iltabuffet on molempina päivinä klo 19:30 paikallista aikaa ja aamiaiskattaus… noh, aamulla varmaan. Ruokailut ovat myynnissä 28.11. asti.

Lipunmyynti käynnistyy keskiviikkona 31.8. klo 13:00 Kide Appissa. Suosittelemme paikan varaamista mahdollisimman pian, jotta pääset varmasti mukaan! Jokainen ristelijä ostaa oman lippunsa, joko A-luokan tai B-luokan hytistä. Ikkunallinen A-hytti maksaa 47 e/hlö ja ikkunaton B-hytti 37 e/hlö. Halutessasi voit toivoa hyttiseuraa ostaessasi lippua, kaikkiin hytteihin mahtuu neljä (4) risteilijää. Lopullinen hyttijako tehdään näiden toiveiden pohjalta, mutta Tirehtöörikaksikko pidättää oikeuden muokata toiveita tarvittaessa. Toiveita voit päivittää lomakkeella 1.11. saakka.

Koska kyseessä on suuripaikkainen ryhmämatka, voi osallistumisen peruuttaa 16.9. mennessä, mutta sen jälkeen tulleista peruutuksista emme valitettavasti kykene palauttamaan rahoja (edes sairaustapauksissa).

Lipunmyyntiin pääset tästä: https://kide.app/events/00b3e948-3bc2-4da9-8ec0-ca67857accfa

Tervetuloa juhlimaan pikkujouluja yhdessä koko Hämis-perheen kanssa!

Mikäli koet tapahtumassa häirintää, voit matalalla kynnyksellä ottaa yhteyttä viestitse tai puhelimitse häirintäyhdyshenkilöihin. Heidät saat kiinni risteilyn aikana osallistujille myöhemmin tarkennettavalla tavalla. Häirintätilanteista voit ilmoittaa myös lomakkeella, jonka löydät Hämäläis-Osakunnan nettisivuilta.

MITÄ? Pikkujouluristeily
MISSÄ? Itämeri ja rakas länsinaapuri Tukhålma
MILLOIN? Perjantaista sunnuntaihin 9.-11.12.
MIKSI? Syyskauden legendaarisin päätösjuhla
DC? Haalarit! Ja/tai joulu! Inspiraatiota voi ottaa esimerkiksi risteilyn haalarimerkin mallista.
LIPUT? Kide app ke 31.8. klo 13:00: https://kide.app/events/00b3e948-3bc2-4da9-8ec0-ca67857accfa . Paikka A-hytissä 47 e / paikka B-hytissä 37 e. Risteilylippu sisältää haalarimerkin!

Viikottain toistuvat:

Maanantaisin taidekerho
Taidekerho kokoontuu viikottain Sillanpäässä osakunnan 5. kerroksessa klo 18.30 alkaen.

Tiistaisin teeilta
Osakunnan eri valiokunnat, kerhot ja muut toimijat järjestävät omalla vuorollaan viikottain teeillan joka tiistai klo 19 osakunnan 3. kerroksessa, jossa on tarjolla osakuntalaisille pientä purtavaa.

Keskiviikkoisin pelikerhon peli-ilta
Pelikerho kokoontuu pelaamaan lautapelejä keskiviikkoisin klo 18 alkaen osakunnan 3. kerroksessa Aulangossa.

Keskiviikkoisin ja torstaisin HOTin tanssikurssit
HOTin tanssikurssit pyörivät jälleen normaaliin tapaan keskiviikkoisin ja torstaisin kello 17-21 Punaisessa Myllyssä (4. krs). Mukaan ehtii vielä hyvin, tervetuloa! Lisätietoja kursseista löydät nettisivuiltamme.

Torstaisin HORes:in pienoispistoolivuoro
Viikottaiset pienoispistoolivuorot torstaisin klo 18 alkaen. Ilmoittautuminen ja lisätietoja löytyy lomakkeesta.
Kysymykset pienoispistoolivuoroihin ja ampumarataan liittyen voi osoittaa ratamestarille: ratamestari@hamalais-osakunta.fi

Sunnuntaisin Tanssii tähtien kanssa -kisakatsomo
Ratinassa osakunnan 3. kerroksessa seurataan sunnuntaisin valkokankaalta Tanssii tähtien kanssa -tanssikilpailun suoraa lähetystä kello 19:30 alkaen.