VIIKKOTIEDOTE 44/2022

VIIKKOTIEDOTE VIIKOLLE 44:

 

I TIEDOTUSASIAT

– Asumisstipendi haettavaksi 2022

– Huoneistomestarin vikailmoituslomake

– Tilavaliokunnan syyskokous tiistaina 8.11.

– Hämäläis-Osakunnan viiniseuran (Hävis) syyskokous 8.11.

– Tarton yliopiston perustamisen 103 vuotisjuhlat 30.11.-2.12.2022

 

II TAPAHTUMAT

– Sadonkorjuun kokkausilta ke 2.11.

– Kohtalon noppa -approt to 3.11.

– Leffailta 9.11.

– Vuosijuhlat 19.11

– Pikkujouluristeily 9-11.12

 

Viikottain toistuvat:

– Maanantaisin taidekerho

– Maanantaisin maanantailenkki

– Tiistaisin HOLin treenit

– Tiistaisin teeilta

– Keskiviikkoisin pelikerhon peli-ilta

– Keskiviikkoisin ja torstaisin HOTin tanssikurssit

– Torstaisin HOResin pienoispistoolivuorot

 

———————————————————

 

I TIEDOTUSASIAT

 

1. Asumisstipendi haettavaksi 2022

 

Asumisstipendeillä tuetaan Tampereelta ylioppilaaksi kirjoittaneiden Hämäläis-Osakunnan jäsenien asumista Hämäläisten ylioppilassäätiön omistamissa tai hallinnoimissa asunnoissa.

Voidakseen saada asumisstipendin

 

1) hakijan on oltava valmistunut ylioppilaaksi vuonna 2021 tai myöhemminTampereen kaupungin alueella sijaitsevasta lukiosta,

2) hakijan on oltava Hämäläis-Osakunnan jäsen,

3) hakijalla on oltava voimassa oleva vuokrasopimus Hämäläisten ylioppilassäätiön omistamaan tai hallinnoimaan asuntoon, ja

4) hakijan on toimitettava kaikki hakemuksen liitteeksi pyydetyt asiakirjat (kopio yo-todistuksesta, kopio vuokrasopimuksesta ja todistus osakunnan jäsenyydestä) stipendien hakuaikana.

Samalle hakijalle asumisstipendi voidaan myöntää korkeintaan kerran. Stipendin suuruus on 900 €.

Asumisstipendi maksetaan Lahja Julinin muistorahasto -nimisestä rahastosta. Rahasto on perustettu Lahja Julinin Hämäläis-Osakunnalle testamenttaamista varoista. Testamentissa määrätyn mukaisesti varat käytetään Tampereelta valmistuvien ylioppilaiden opiskelija-asumisen tukemiseen Helsingissä. Stipendejä jaetaan ensimmäistä kertaa syksyllä 2021.

Linkki sähköiseen hakujärjestelmään avataan Hämäläisten Ylioppilassäätiön sivuille 31.10. ja haku jatkuu 24.11. kello 24 asti. https://hys.net/stipendit/asuntostipendi/

 

2. Huoneistomestarin vikailmoituslomake

 

Huoneistomestarin vikalistan korvaa sähköinen vikailmoituslomake, jonka QR-koodilinkki löytyy tutulta paikalta 3. kerroksen ilmoitustaululta. Vikailmoituslomakkeella voi ilmoittaa osakunnan tiloja ja kalusteita koskevia vikoja ja puutteita.

Linkki vikailmoituslomakkeeseen https://forms.gle/hmWVcSGHy32a9vAu8

 

3. Tilavaliokunnan syyskokous tiistaina 8.11.

 

Tilavaliokunnan syyskokous pidetään Ratinassa (3. kerros) tiistaina 8.11. klo 17:30.

Esityslista

1. Kokouksen avaaminen

2. Kokouksen päätösvaltaisuus

3. Esityslistan hyväksyminen

4. Kokousvirkailijoiden valinta

5. Ilmoitusasiat

6. Kerhon määrärahahakemus vuodelle 2023

7. Tulevien tapahtumien ideointia

8. Muut esille tulevat asiat

9. Kokouksen päättäminen

4. Hämäläis-Osakunnan Viiniseuran (Hävis) syyskokous 8.11

 Tervetuloa Hämäläis-osakunnan Viiniseuran (Hävis) syyskokoukseen osakunnalle tiistaina 8.11. kello 20. Kokouksessa suunnitellaan kerhon toimintaa ja laaditaan määrärahahakemus vuodelle 2023.

Esityslista:

1. Kokouksen avaaminen

2. Kokouksen päätösvaltaisuus

3. Esityslistan hyväksyminen

4. Kokousvirkailijoiden valinta

5. Ilmoitusasiat

6. Vuoden 2023 virkailijoiden valinta

   a. Puheenjohtaja

7. Tulevan toiminnan suunnittelu

8. Vuoden 2023 määrärahahakemuksen hyväksyminen

9. Muut esille tulevat asiat

10. Kokouksen päättäminen

 

5. Tarton yliopiston perustamisen 103 vuotisjuhlat 30.11.-2.12.2022

 

Hei,

 

Tarton yliopisto aloitti viron kielen käytön akateemisena kielenä 103 vuotta sitten. Korp! Filiae Patriae on kutsunut Hämäläis-osakunnan mukaan juhlintaan!

 

Retki on mahdollisuus päästä tutustumaan Viron opiskelijakulttuuriin sekä kulttuurin ja sivistyksen kaupunkiin, Tarttoon! Alustava aikataulu on seuraavanlainen:

30. marraskuuta on tervetuliaisillallinen ja Lipsulaud (puoli muodollinen olutpöytä).

1. joulukuuta lounaan, kulkueen ja predrinks -tapahtuman jälkeen, Poslebalan juhliminen aloitetaan 23.59 ja juhlinta jatkuu siihen saakka, kunnes viimeinenkin tanssija on väsähtänyt. 2. joulukuuta ne, jotka haluavat viipyä hieman pidempään, voivat tutustua Tarttoon ja illalla osallistua pubikierrokselle. Korp! Filiae Patria voi majoittaa tulijat omien jäsentensä kotiin tai luostariinsa. Mikäli yövyt mieluummin hotellissa/hostellissa, ystävämme auttavat löytämään parhaat vaihtoehdot!

 

Ulkoasiainvaliokunta voi tukea matkan kustannuksia pienellä summalla (riippuen lähtijöiden määrästä) mutta suurin osa kuluista jää osallistujan maksettavaksi. Osallistumismaksua ei ole, lukuun ottamatta tervetuliaisillallista, joka tulee maksamaan alle 20 euroa.

 

Ilmoita kiinnostuksesi lähteä laittamalla sähköpostia osoitteeseen uav@hamalais-osakunta.fi 6.11. mennessä. Lisätietoja matkasta saa myös kyseisen sähköpostin kautta.

 

Tervetuloa!

 

II TAPAHTUMAT

1. Sadonkorjuun kokkausilta ke 2.11.

Luontokerho järjestää satokauden päätteeksi kokkausillan osakunnan keittiössä, Mämmilässä, keskiviikkona 2.11. klo 19. Mukaan pääsee 6 nopeinta, jotka ilmoittautuvat sähköpostilla maija.ohman@gmail.com. Ilmoitathan myös ruokavaliosi/allergiasi. Illan aikana tehdään rennolla otteella ruokaa yhdessä ja lopuksi myös syömme ruuat sadonkorjuuta juhlistaen. Ruokalajit tarkentuvat osallistujien ruokavalioiden mukaan, mutta alustava suunnitelma on valmistaa muutama eri salaatti, pääruoka ja jälkiruoka. Inspiraation ruuille antaa Luontokerhon kesällä kasvattamat vihannekset.

 

2. Kohtalon noppa -approt to 3.11.

 

KOHTALON NOPPA -APPROT 3.11.

KOHTALON NOPPA -APPROT 3.11.

 

Oletko etsinyt jotain, millä täyttää osakunta-approjen jättämää aukkoa? Alkaako tavallisen kaavamaiset approt kyllästyttää? Rukouksiisi on nyt vastattu, sillä Hämiksen juhlavaliokunta ja Juristikerho ovat yhdistäneet voimansa, ja luoneet approt, joillaisilla et ole ikinä ollut, etkä todennäköisesti tule ikinä enää olemaankaan!

 

Kohtalon noppa -approja juhlitaan torstaina 3.11. klo 16:30 alkaen Hämäläis-Osakunnalla, mistä saa myös boolilasin ja ensimmäisen leiman. Lähtö tapahtuu Hämikseltä yhteislähdöllä klo 17:00. Approt kustantaa 5 € / hlö, ja osallistumismaksu sisältää haalarimerkin, sekä ahkerimpien approilijoiden palkitsemisen. Tapahtuma on lähtökohtaisesti tarkoitettu Hämäläis-Osakunnan jäsenille, myös Hämis-fuksit ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

 

Approilla kierretään 10 henkilön valmiiksi arvotuissa tiimeissä. Osakunnalta lähtiessä arvotaan tiimeille ensimmäinen kulkuväline, jolla kuljetaan yhtä monta pysäkkiä kuin tiiminvetäjän noppa näyttää. Pysäkille tultua siirrytään lähimpään ravitsemusliikkeeseen (tai pikaruokaravintolaan [tai Lidliin]), nautitaan antimista oman maun mukaan ja jatketaan matkaa seuraavalla vastaan tulevalla julkisella kulkuneuvolla. Haalarimerkin ansaitsee kuudella leimalla, mutta ahkerimmat approilijat (määrä ja reitin rohkea pituus)  palkitaan vielä erikseen.

Osakunnalle palataan takaisin viimeistään klo 22:30 mennessä ja juhlintaa jatketaan avoimien jatkojen merkeissä aamuun saakka.

 

Lipunmyynti alkaa keskiviikkona 12.10. klo 13 Kide Appissa. Muiden osakuntalaisten lipunmyynnistä on lähetetty ohjeistus suoraan osakunnille.

Lipunmyyntiin pääset tästä:https://kide.app/events/1ce72e61-da7e-4764-a78c-f71f14c5da23

 

Mikäli koet tapahtumassa häirintää, voit matalalla kynnyksellä ottaa yhteyttä viestitse tai puhelimitse häirintäyhdyshenkilöihin. Approjen häirintäyhdyshenkilöt ilmoitetaan erikseen tapahtuman alussa. Häirintätilanteista voit ilmoittaa myös lomakkeella, jonka löydät Hämäläis-Osakunnan nettisivuilta.

 

MITÄ? Kohtalon noppa -approt

MISSÄ? Siellä, täällä ja tuolla! Lähtö ja jatkot Hämiksellä.

MILLOIN? Torstaina 3.11. klo 16:30 alkaen, lähtö klo 17:00

MIKSI? Jotta vuosijuhlakuukausi avataan varmasti tyylillä

DC? Haalarit – huom joidenkin ravitsemusliikkeiden nihkeä suhtautuminen – varaathan housut tai ainakin jotain säädyllistä haalarien alle!

LIPUT? Kide app ke 12.10. klo 13:00: https://kide.app/events/1ce72e61-da7e-4764-a78c-f71f14c5da23. 5 € / Hämiksen jäsen ja muiden osakuntien tiimien jäsenet

3. Leffailta 9.11

Tervetuloa katsomaan neljän Oscarin ja Cannesin Kultaisen Palmun voittanutta Parasite-elokuvaa Ratinaan (3.krs) keskiviikkona 9.11. klo 20:00.

 

4. Hämäläis-Osakunnan 369. vuosijuhla 19.11

 

Helsingin yliopiston Hämäläis-Osakunta viettää 369. vuosijuhlaansa, joten meillä on ilo ja kunnia kutsua Teidät viettämään juhlapäivää kanssamme 19.11.2022. Juhlapäivä alkaa klo 12 Hietaniemen hautausmaalla, kun laskemme seppeleen kunniajäsenemme J.K. Paasikiven haudalle. Tämän jälkeen vietämme päiväjuhlaa Hämäläisten talon toisessa kerroksessa klo 15 alkaen.

Iltajuhlaa vietämme Paasitornissa osoitteessa Paasivuorenkatu 5 A. Ovet avautuvat klo 17 ja pöytiin siirrymme klo 18. Iltajuhlan pukukoodina on juhlapuku tai tumma puku sekä akateemiset kunnia- ja ansiomerkit.

Iltajuhlan jälkeen siirrymme bussikuljetuksella takaisin Hämäläisten talolle jatkobileisiin, joissa hauskanpito jatkuu aamun pikkutunneille asti. Sunnuntaina 20.11. Osakunnan emännistö tarjoilee silliaamiaisen klo 12 alkaen.

Lipunmyynti on auki Kide.appissa: https://kide.app/events/1f77c2f7-c035-4be7-8ed4-6041e52977dc

Mikäli kaipaat lisätietoa juhlista, olethan yhteydessä juhlamestareihin:

Michaela Kiianmies (michaela.kiianmies@helsinki.fi) ja Ismo Uusitalo (ismo.uusitalo@helsinki.fi)

 

5. Hämäläis-Osakunnan pikkujouluristeily 9-11.12

 

PIKKUJOULURISTEILY 9.-11.12. – LAST CHANCE! RISTEILIJÄ: TÄYTÄTHÄN LISÄTIETOLOMAKKEEN (LÖYTYY SÄHKÖPOSTISTA JA TELEGRAMISTA)

 

Tahtoisin gini tonicin, gini tonicin…

HERE WE GO AGAIN – Tukholma kutsuu ja me vastataan! Syksyn unohtumattomimmat päätösbileet pidetään Itämeren laineilla myös tänä vuonna, ja jokainen hämisläinen on lämpimästi tervetullut mukaan!

Laivaan noustaan perjantaina 9.12. klo 17:00 Olympiaterminaalista. Tukholmaan saavumme klo 10:00 lauantaiaamuna 10.12, ja olojen salliessa Tukholmassa seikkailuun on aikaa runsaasti. Laiva lähtee takaisin koti-Suomeen klo 16:45. Kaikki hyvä päättyy aikanaan, ja Suomen maaperälle palaamme sunnuntaina 11.12. klo 10:30.

Risteilylippuun kuuluu tapahtuman upea haalarimerkki, mutta ei ruokailuja. Ruokailut voit ostaa erikseen Kide Appista, iltabuffetin (perjantai ja lauantai myynnissä erikseen) 45 eurolla ja aamiaisen (lauantai ja sunnuntai myynnissä erikseen) 15 eurolla. Iltabuffet on molempina päivinä klo 19:30 paikallista aikaa ja aamiaiskattaus… noh, aamulla varmaan.

Suosittelemme paikan varaamista mahdollisimman pian, jotta pääset varmasti mukaan! Jokainen ristelijä ostaa oman lippunsa, joko A-luokan tai B-luokan hytistä. Ikkunallinen A-hytti maksaa 47 e/hlö ja ikkunaton B-hytti 37 e/hlö. Halutessasi voit toivoa hyttiseuraa ostaessasi lippua, kaikkiin hytteihin mahtuu neljä (4) risteilijää. Lopullinen hyttijako tehdään näiden toiveiden pohjalta, mutta Tirehtööri pidättää oikeuden muokata toiveita tarvittaessa. Toiveita voit päivittää lomakkeella 1.11. saakka.

Koska kyseessä on suuripaikkainen ryhmämatka, voi osallistumisen peruuttaa 16.9. mennessä, mutta sen jälkeen tulleista peruutuksista emme valitettavasti kykene palauttamaan rahoja (edes sairaustapauksissa).

Lipunmyyntiin pääset tästä: https://kide.app/events/00b3e948-3bc2-4da9-8ec0-ca67857accfa

Tervetuloa juhlimaan pikkujouluja yhdessä koko Hämis-perheen kanssa!

Mikäli koet tapahtumassa häirintää, voit matalalla kynnyksellä ottaa yhteyttä viestitse tai puhelimitse häirintäyhdyshenkilöihin. Heidät saat kiinni risteilyn aikana osallistujille myöhemmin tarkennettavalla tavalla. Häirintätilanteista voit ilmoittaa myös lomakkeella, jonka löydät Hämäläis-Osakunnan nettisivuilta.

MITÄ? Pikkujouluristeily

MISSÄ? Itämeri ja rakas länsinaapuri Tukhålma

MILLOIN? Perjantaista sunnuntaihin 9.-11.12.

MIKSI? Syyskauden legendaarisin päätösjuhla

DC? Haalarit! Ja/tai joulu! Inspiraatiota voi ottaa esimerkiksi risteilyn haalarimerkin mallista.

LIPUT? Kide app: https://kide.app/events/00b3e948-3bc2-4da9-8ec0-ca67857accfa . Paikka A-hytissä 47 e / paikka B-hytissä 37 e. Risteilylippu sisältää haalarimerkin!

 

Viikottain toistuvat:

 

Maanantaisin taidekerho

Taidekerho kokoontuu viikottain Sillanpäässä osakunnan 5. kerroksessa klo 18.30 alkaen.

 

Maanantaisin maanantailenkki

Kokoontuminen osakunnan viidenteen kerrokseen Hikiälle kello 19 ja lähtö kello 19.15. Lenkki kulkee vakioreittiä Seurasaaren sillalle ja takaisin.  Matkaa kertyy noin 10 kilometriä. Ketään ei jätetä jälkeen, ja juosta voi myös vain osan matkasta. Lenkin jälkeen Hikiällä on tarjolla eväitä ja lämmin sauna.

Maanantailenkki järjestetään yhteistyössä Satakuntalaisen Osakunnan kanssa. Lenkin vetäjänä ja yhteyshenkilönä toimii Mikko Mäkipää, puh. 0505822386.

 

Tiistaisin HOLin treenit

Hämäläis-Osakunnan Laulajat harjoittelevat Punaisessa Myllyssä osakunnan 4. kerroksessa tiistaisin klo 18-21.

 

Tiistaisin teeilta

Osakunnan eri valiokunnat, kerhot ja muut toimijat järjestävät omalla vuorollaan viikottain teeillan joka tiistai klo 19 osakunnan 3. kerroksessa, jossa on tarjolla osakuntalaisille pientä purtavaa.

 

Keskiviikkoisin pelikerhon peli-ilta

Pelikerho kokoontuu pelaamaan lautapelejä keskiviikkoisin klo 18 alkaen osakunnan 3. kerroksessa Aulangossa.

 

Keskiviikkoisin ja torstaisin HOTin tanssikurssit

HOTin tanssikurssit pyörivät jälleen normaaliin tapaan keskiviikkoisin ja torstaisin kello 17-21 Punaisessa Myllyssä (4. krs). Mukaan ehtii vielä hyvin, tervetuloa! Alkeiskurssi järjestetään ke klo 17-19, alkeisjatkokurssi ke klo 19-21 ja jatkokurssi to klo 17-19. Lisätietoja kursseista löydät nettisivuiltamme.

Torstaisin HORes:in pienoispistoolivuoro

Viikottaiset pienoispistoolivuorot torstaisin klo 18 alkaen. Ilmoittautuminen ja lisätietoja löytyy lomakkeesta.

Kysymykset pienoispistoolivuoroihin ja ampumarataan liittyen voi osoittaa ratamestarille: ratamestari@hamalais-osakunta.fi