Viikkotiedote 44/2023

TIEDOTUSASIAT

1. Asumisstipendi haettavaksi

Asumisstipendeillä tuetaan Tampereelta ylioppilaaksi kirjoittaneiden Hämäläis-Osakunnan jäsenien asumista Hämäläisten ylioppilassäätiön omistamissa tai hallinnoimissa asunnoissa.

Asumisstipendin myöntämisen edellytyksenä on se, että hakija on stipendiä hakiessaan Hämäläis-Osakunnan jäsen. Osakunnan jäsenyys tarkistetaan jäsenrekisteristä, joten jäsenmaksun tulee olla maksettu ja hakijan tulee olla kirjautunut jäseneksi osakunnan toimistossa.

Voidakseen saada asumisstipendin
1) hakijan on oltava valmistunut ylioppilaaksi vuonna 2021 tai myöhemmin Tampereen kaupungin alueella sijaitsevasta lukiosta,
2) hakijan on oltava Hämäläis-Osakunnan jäsen,
3) hakijalla on oltava voimassa oleva vuokrasopimus Hämäläisten ylioppilassäätiön omistamaan tai hallinnoimaan asuntoon, ja
4) hakijan on toimitettava kaikki hakemuksen liitteeksi pyydetyt asiakirjat (kopio yo-todistuksesta, kopio vuokrasopimuksesta ja todistus osakunnan jäsenyydestä) stipendien hakuaikana.

Samalle hakijalle asumisstipendi voidaan myöntää korkeintaan kerran. Stipendin suuruus on 900 €. Asumisstipendi maksetaan Lahja Julinin muistorahasto -nimisestä rahastosta. Rahasto on perustettu Lahja Julinin Hämäläis-Osakunnalle testamenttaamista varoista. Testamentissa määrätyn mukaisesti varat käytetään Tampereelta valmistuvien ylioppilaiden opiskelija-asumisen tukemiseen Helsingissä.

Linkki sähköiseen hakujärjestelmään avataan Hämäläisten Ylioppilassäätiön sivuille 30.10. ja haku jatkuu 22.11. kello 24 asti.

2. Bändikämpän vakiovuorojen varaus

POP-Klubbenin syyskokouksesta 27.10. eteenpäin bändeillä on mahdollista varata max 2 maksullista vakiovuoroa yhtyeensä käyttöön 25e/1 vuoro tai 50e/2 vuoroa. Kausi kestää syyskokouksesta helmikuun loppuun, ja seuraavat vakiovuorot vahvistetaan kevätkokouksessa. Ilmoita vuorotoiveestasi oheisella lomakkeella.

Lomake ja tarkemmat säännöt vakiovuoroihin: https://forms.gle/2z8haLjb7iJbBysk6

TAPAHTUMAT

1. Hämäläis-Osakunnan 370. vuosijuhla 18.11. – ILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYY PERJANTAINA 3.11. klo 23.59

16. marraskuuta 2023 tulee kuluneeksi 370 vuotta siitä, kun hämäläiset ylioppilaat ensi kertaa määrättiin inspehtorin valvontaan. Tämän merkiksi juhlistamme 370-vuotiasta Hämäläis-Osakuntaa lauantaina 18. marraskuuta, ja meillä on ilo kutsua kaikki osakuntalaiset mukaan viettämään juhlapäivää kanssamme. Tänä vuonna juhlamme teemassa kuvastuvat järvet.

Juhlapäivä alkaa klo 12 seppeleenlaskulla J. K. Paasikiven haudalle, jatkuu päiväjuhlassa Tavastia-klubilla klo 14 ja huipentuu iltajuhlaan Tapahtumakeskus Koskenrannassa klo 18. Palaamme keskiyön paikkeilla jatkamaan juhlaa Osakunnan tiloissa. Sunnuntaina tarjoillaan silliaamiainen klo 12 alkaen.

Illalliskortti kustantaa ei-jäsenille 115 €, opiskelijoille 95 €, Hämäläis-Osakunnan civiksille 80 € ja Hämäläis-Osakunnan fukseille 70 €.

Liput ja lisätiedot Kide.appissa.

2. Leffailta: The Shawshank Redemption torstaina 2.11.

Torstaina 2.11. klo 20 on jälleen leffaillan vuoro! Elokuvana on tällä kertaa tunnettu vankiladraama The Shawshank Redemption (suomeksi: Rita Hayworth – avain pakoon) vuodelta 1994. Pääosissa näyttelevät Tim Robbins, Morgan Freeman ja Bob Gunton. Elokuva kuuluu Yhdysvaltain Kansalliseen elokuvaluetteloon ja on ollut ehdolla useisiin Oscar- ja Golden Globe -palkintokategorioihin. Elokuva on myös äänestetty IMDb:ssä maailman parhaimmaksi.

Rotten Tomatoes: 91%/ 8.40

3. Osakunta-appro 3.11.

LISÄERÄ APPROLIPPUJA MYYNTIIN – jatkot Casalla

Osakunta-appron (pe 3.11.) lipunmyynti starttasi niin vauhdikkaasti, että kaikki jatkot sisältävät liput myytiin heti viikonloppuna loppuun.

Jäitkö ilman jatkollista approlippua? Ei hätää, sillä suuren kysynnän vuoksi saimme lisäerän lippuja myyntiin. Nämä approliput sisältävät appropassin ja täyttä passia vastaan saatavan haalarimerkin lisäksi jatkot Casa Academicalla Keskisuomalaisen Osakunnan tiloissa!

Lisäerä lippuja myynnissä Kide.appissa. Ole nopea, sillä nämä ovat viimeiset liput tämän vuoden mahtavimpaan approon!

4. Kokkikerhon juustoworkshop ja minibrunssi lauantaina 4.11.

Kokkikerhon juustoworkshop ja minibrunssi lauantaina 4.11.2023 klo 15-18

Oletko aina haaveillut oman mozzarellan tai täytetyn mozzarellan, tunnetummin burrata-juuston valmistuksesta?

Kokkikerhon syystapahtumassa harjoitellaan mozzarellan ja burratan valmistusta sekä valmistetaan yhdessä maittava myöhäinen iltapäiväbrunssi.

Tapahtumaan sisältyy:
Opastus mozzarellan ja burratan valmistamiseen
Tarvittavat ainesosat
Oman burratan valmistus
Muiden aterian osien valmistus pienissä ryhmissä: Tuoretta hapanjuurileipää, pestoa, pistaasijäätelöä ja muuta osallistujamäärästä riippuen
Punaviiniä kokkailun ja ruokailun oheen
Yhteinen ruokailu jota seuraa kokkikerhon syyskokous

Paras asettelu ja toteutus palkitaan! Tapahtuma on avoin kaikille Hämäläis-Osakunnan jäsenille. Liput 5e viinillä ja ilmainen alkoholittomana!

5. Kohtalon noppa -approt torstaina 9.11.

“If you like to gamble
I tell you, I’m your man
You win some, lose some
It’s all the same to me”

Vuonna 2022 Hämiksen Juristikerho ja juhlavaliokunta järjestivät yhdessä historian ensimmäisen Kohtalon noppa- appron, jollaiseen kukaan ei koskaan ollut osallistunut, eikä pitänyt koskaan enää osallistuakaan. Tapahtuma oli kuitenkin niin valtava menestys, että vuoden satunnaisin appro palaa jälleen tänä vuonna entistä suurempana ja mahtavampana, ja johon ovat kaikkien osakuntien jäsenet tervetulleita!

Lipunmyynti alkaa tiistaina 24.10. klo 13 Kide Appissa. Kaikki osakuntalaiset ovat tervetulleita mukaan, ilmoitathan lippua ostaessasi oman osakuntasi!

MITÄ? Kohtalon noppa -approt by Hämiksen Juristikerho x JVK
MISSÄ? Minne Kohtalon noppa joukkueesi kuljettaakaan!
MILLOIN? Torstaina 9.11. klo 17:00 alkaen, lähtö klo 17:30. Jatkot 22:30 alkaen
MIKSI? Koska tämä on legendaarinen konsepti
DC? Haalarit tai mukavat vaatteet!
LIPUT? Kide app ti 24.10. klo 13:00. 5 € / Osakuntalainen

6. Pikkujouluristeily 2.-4.12. – LIPUNMYYNTI PÄÄTTYY TIISTAINA KLO 23:55

Tahtoisin gini tonicin, gini tonicin…
HERE WE GO AGAIN – Tukholma kutsuu ja me vastataan! Syksyn unohtumattomimmat päätösbileet pidetään Itämeren laineilla myös tänä vuonna, ja jokainen hämisläinen on lämpimästi tervetullut mukaan!

Laivaan noustaan tänä vuonna pikkujoulukauden prime timeen lauantaina 2.12. klo 17:00 Olympiaterminaalista. Tukholmaan saavumme klo 10:00 sunnuntaiaamuna 2.12, ja olojen salliessa Tukholmassa seikkailuun on aikaa… sopivasti. Laiva lähtee takaisin koti-Suomeen klo 16:45. Kaikki hyvä päättyy aikanaan, ja Suomen maaperälle palaamme maanantaina 4.12. klo 10:30.

Tervetuloa juhlimaan pikkujouluja yhdessä koko Hämis-perheen kanssa!

Kaikkiin kysymyksiin tai huoliin saat vastauksen juhlavaliokunnan puheenjohtajalta Telegramissa @maenpaalla tai toiminnanohjaajalta sähköpostitse toiminnanohjaaja@hamalais-osakunta.fi ja Telegramissa @djpentaila.

MITÄ? Pikkujouluristeily
MISSÄ? Itämeri ja rakas länsinaapuri Tukhålma
MILLOIN? Lauantaista maanantaihin 2.12.-4.12.
MIKSI? Syyskauden legendaarisin päätösjuhla
DC? Haalarit! Ja/tai joulu!
LIPUT? Kide app la 16.9. klo 13:00! Paikka A-hytissä 47 e / paikka B-hytissä 37 e. Risteilylippu sisältää haalarimerkin!

7. Hämiksen Lanit 8.-10.12.

Heipparallaa.
Tervetuloa ilmottautumaan Hämiksen laneille 8.-10.12. Ohjelmassa vapaata lanitusta, internethuumoria, ja saunakin varmastikin lämpenee. Mikäli oman koneen raahaaminen osakunnalle ei kiinnosta, on myös mahdollista tulla poikkeamaan ja pelaamaan vaikka pari peliä Smashia. Sitoutuneet ilmottautumiset viimeistään 4.12. mennessä.

Mitä on lanit? Wikipedia kertoo meille että:
Lähiverkkotapahtuma (arkikielessä myös lanit), joskus myös verkkopelitapahtuma, tarkoittaa tapahtumaa, jossa yhteen tilaan kokoontuu ihmisiä pelaamaan omien tietokoneidensa tai konsoleidensa kanssa. LAN on lyhenne sanoista Local Area Network. Tapahtumassa koneet ovat liitettynä toisiinsa lähiverkon avulla. Tapahtuman koko voi vaihdella muutamasta osallistujasta tuhansiin osallistujiin. Esimerkiksi irkkaus, ohjelmointi, musiikki, grafiikka ja tiedostojen jako on osa tällaista tapahtumaa.

TULEVAT KOKOUKSET:

Osakunnan kokous ti 21.11.

Aulanko, Hämäläis-Osakunnan 3. kerros klo 18.00

Hallituksen kokous ma 30.10.

Paasikivi, Hämäläis-Osakunnan 5. kerros klo 17.00

Viestintävaliokunnan syyskokous ma 30.10.

Aika: 30.10.2023 klo 17:00
Paikka: Hämäläis-Osakunnan 5. kerros, Sillanpää
Esityslista:
1. Kokouksen avaaminen
2. Kokouksen päätösvaltaisuus
3. Työjärjestys
4. Kokousvirkailijoiden valinta
5. Ilmoitusasiat
6. Vuoden 2024 toimintamäärärahahakemuksen hyväksyminen
7. Tulevan toiminnan suunnittelu
8. Muut esille tulevat asiat
9. Kokouksen päättäminen

Fuksivaliokunnan syyskokous ma 30.10.

Hei ja tervetuloa Fuksivaliokunnan syyskokoukseen maanantaina 30.10.2023 klo 18 Osakunnan 2. kerrokseen Osakuntabaariin.
Esityslista kalenteritapahtumassa.

Terveisin,
Peppiina Heikkilä ja Lotta Putkiranta
Fuksivaliokunnan puheenjohtajat

Viiniseuran syyskokous ma 30.10.

Tervetuloa viiniseuran syyskokoukseen, jossa käsitellään sääntömääräiset asiat sekä suunnitellaan kauden toimintaa.

Aika: 30.10.2023 klo 18:00
Paikka: Hämäläis-Osakunta, 3. kerros, Ratina
Esityslista:
1. Kokouksen avaaminen
2. Kokouksen päätösvaltaisuus
3. Työjärjestys
4. Kokousvirkailijoiden valinta
5. Ilmoitusasiat
6. Vuoden 2023 Viiniseuran virkailijoiden valinta
7. Vuoden 2024 toimintamäärärahahakemuksen hyväksyntä
8. Tulevien tapahtumien suunnittelu
9. Muut esille tulevat asiat
10. Kokouksen päättäminen

SnookerHO:n syyskokous ma 30.10.

Aika: 19.00 30.10.2023
Paikka: Hämäläis-Osakunnan 4. kerros, Hunninko

Esityslista:
Kokouksen avaaminen
Kokouksen päätösvaltaisuus
Työjärjestys
Kokousvirkailijoiden valinta
Ilmoitusasiat
Vuoden 2024 virkailijoiden valinta
Kerhon puheenjohtajan valinta
Kerhon sihteerin valinta
Kerhon pöytämestarin valinta
Vuoden 2024 toimintamäärärahahakemuksen hyväksyminen
Turnaustoiminnan suunnittelu
Muut esille tulevat asiat
Kokouksen päättäminen

Juhlavaliokunnan syyskokous ti 31.10.

Tervetuloa Juhlavaliokunnan sääntömääräiseen syyskokoukseen tiistaina 31.10. klo 17.30 Aulangolle. Kokouksessa käymme läpi mennyttä ja tulevaa toimintaa ja lisäksi tavoitteena on ensi vuoden toimintamäärärahahakemuksen hyväksyminen. Tervetuloa!

Aika: 31.10.2023 klo 17.30
Paikka: Aulanko, Hämäläis-Osakunnan 3. kerros, Urho Kekkosen katu 4–6 D
Esityslista:
1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen päätösvaltaisuus
3. Esityslistan hyväksyminen
4. Kokousvirkailijoiden valinta
5. Ilmoitusasiat
6. Vuoden 2024 toimintamäärärahahakemuksen hyväksyminen
7. Menneiden tapahtumien läpikäynti
8. Tulevien tapahtumien läpikäynti
9. Muut esille tulevat asiat
10. Kokouksen päättäminen

Boheemiseuran syyskokous ti 31.10.

Aika: tiistai 31. lokakuuta 2023 alkaen klo 18.00.
Paikka: Zoom
Esityslista:
Kokouksen avaus
Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin, pöytäkirjantarkastajan ja ääntenlaskijan valinta
Ilmoitusasiat
Vuoden 2024 toimitsijoiden valitseminen (mm. puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja sihteeri.)
Vuoden 2024 toimintamäärärahahakemuksen hyväksyminen. (Ennakkoarvio 250 €.)
Muut esille tulevat asiat
Kokouksen päättäminen

Mimmikerhon syyskokous ti 31.10.

Tervetuloa Mimmikerhon sääntömääräiseen syyskokoukseen 31.10.2023 klo 20.00 osakunnan 3. kerrokseen Ratinaan. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat alla olevan esityslistan mukaisesti.

Esityslista:
Kokouksen avaaminen
Kokouksen päätösvaltaisuus
Työjärjestys
Kokousvirkailijoiden valinta
Ilmoitusasiat
Vuoden 2024 virkailijoiden valinta
a. Kerhon puheenjohtajan valinta
b. Kerhon sihteerin valinta
Vuoden 2024 toimintamäärärahahakemuksen hyväksyminen
Vuoden 2024 toiminnan suunnittelua
Muut esille tulevat asiat
Kokouksen päättäminen

Ompeluseuran syyskokous to 2.11.

Aika: 2.11.2023 klo 18
Paikka: Sillanpää, Hämäläis-Osakunnan 5. kerros
Esityslista:
Kokouksen avaaminen
Kokouksen päätösvaltaisuus
Työjärjestys
Kokousvirkailijoiden valinta
Ilmoitusasiat
Vuoden 2024 virkailijoiden valinta
Kerhon puheenjohtajan valinta
Kerhon sihteerin valinta
Vuoden 2024 toimintamäärärahahakemuksen hyväksyminen
Muut esille tulevat asiat
Kokouksen päättäminen

Tervetuloa mukaan kaikki ompeluseuran toiminnasta kiinnostuneet! Kokouksen jälkeen jatketaan iltaa osakuntanauhoja ja -ruusukkeita ompelemalla.

Kokkikerhon syyskokous la 4.11. (huom. muuttunut kellonaika)

Kokkikerhon vuoden 2023 syyskokous lauantaina 04.11.2023 kello 17.30 alkaen Hämäläis-Osakunnan tiloissa Myllyssä, osoitteessa Urho Kekkosen katu 4-6, 00100 Helsinki. Kokoukseen voi osallistua etänä. Kokoukseen ovat tervetulleita kaikki osakunnan jäsenet.Sääntömääräisessä syyskokouksessa valitaan kerhon seuraavan virkailijat ja hyväksytään seuraavan vuoden toimintamäärärahahakemus.

Kerhon kokous järjestetään kokkikerhon tapahtuman yhteydessä, joten kokouksen aloitus saattaa muuttua. Mahdollisista muutoksista aikatauluun ilmoitetaan Telegram-kanavalla.

Esityslista:
1 § Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus
2 § Hyväksytään kokouksen työjärjestys
3 § Valitaan kokousvirkailijat
4 § Tilannekatsaus
4.1 Vuosi 2023
4.2 Tuleva vuosi
5 § Talousasiat
5.1 Määrärahahakemus
6 § Vuoden 2024 virkailijoiden valinta
6.1 Puheenjohtaja
6.2 Muut virkailijat
7 § Muut esille tulevat asiat

Ulkoasiainvaliokunnan syyskokous ma 6.11.

Tervetuloa ulkoasiainvaliokunnan syyskokoukseen 6.11. klo 18!

Paikka: Hämäläis-Osakunnan 5. kerros, Hikiä
Esityslista:
Kokouksen avaaminen
Kokouksen päätösvaltaisuus
Työjärjestys
Kokousvirkailijoiden valinta
Ilmoitusasiat
Vuoden 2024 toimintamäärärahahakemuksen hyväksyminen
Tulevan toiminnan suunnittelu
Muut esille tulevat asiat
Kokouksen päättäminen

Lynces Academicin syyskokous ma 13.11.

Aika: 13.11.2023 klo 16.00
Paikka: Hämäläis-Osakunnan 3. kerros, Ratina
Esityslista:
1. Kokouksen avaaminen
2. Kokouksen päätösvaltaisuus
3. Työjärjestys
4. Kokousvirkailijoiden valinta
5. Ilmoitusasiat
6. Vuoden 2024 virkailijoiden valinta
a. Kerhon puheenjohtajan valinta
b. Kerhon sihteerin valinta
7. Vuoden 2024 toimintamäärärahahakemuksen hyväksyminen
8. Muut esille tulevat asiat
9. Kokouksen päättäminen

VIIKOITTAIN TOISTUVAT:

Maanantaisin maanantailenkki

Kokoontuminen osakunnan viidenteen kerrokseen Hikiälle kello 19 ja lähtö kello 19.15. Lenkki kulkee vakioreittiä Seurasaaren sillalle ja takaisin. Matkaa kertyy noin 10 kilometriä. Ketään ei jätetä jälkeen, ja juosta voi myös vain osan matkasta. Lenkin jälkeen Hikiällä on tarjolla eväitä ja lämmin sauna.

Maanantailenkki järjestetään yhteistyössä Satakuntalaisen Osakunnan kanssa. Lenkin vetäjänä ja yhteyshenkilönä toimii Mikko Mäkipää, puh. 0505822386.

(Maanantaisin taidekerho)

HUOM. Tällä viikolla ei poikkeuksellisesti ole taidekerhon tapaamista!

Maanantaisin HOS Big Bandin treenit

HOS Big Band treenaa maanantaisin klo 18.30 – 20.30 Punaisessa Myllyssä (4. krs). Jos sinua kiinnostaisi soittaa big bandissä, tule rohkeasti mukaan! Lisätietoja saa sähköpostilla hos@hamalais-osakunta.fi tai Facebookin tai IG:n kautta @hosbigband

Tiistaisin teeilta

Teeillassa tarjoillaan vaihtuvaa ruokaa/naposteltavaa ja tutustutaan osakuntalaisiin matalalla kynnyksellä. Tervetuloa mukaan klo 19 alkaen osakunnan kolmanteen kerrokseen!

Tiistaisin HOLin kuorotreenit

Hämäläis-Osakunnan Laulajat treenaa tiistaisin klo 18-21 Punaisessa Myllyssä. Kuoron koelaulut järjestetään syksyisin ja keväisin kauden alussa. Jos koelaulut ehtivät mennä ohitse mutta haluaisit päästä mukaan, voit ottaa yhteyttä hol.rekrytointi@gmail.com. Kuoron toimintaa voi seurata Facebookissa tai Instagramissa @holchoir.

Keskiviikkoisin pelikerhon peli-ilta

Pelikerho kokoontuu pelaamaan lautapelejä keskiviikkoisin klo 18 alkaen osakunnan 3. kerroksessa Aulangolla.

Torstaisin HOResin pienoispistoolivuorot

Pienoispistoolivuorot jatkuvat jälleen torstaisin klo 18 alkaen. Ilmoittautuminen löytyy lomakkeesta.
Kysymykset pienoispistoolivuoroihin ja ampumarataan liittyen voi osoittaa ratamestarille: ratamestari@hamalais-osakunta.fi

PÄIVYSTYSAJAT viikko 44

Maanantai 30.10.
12:30-16:30 Sihteeri

Tiistai 31.10.
Ei päivystystä

Keskiviikko 1.11.
12:00-18:00 Sihteeri
12:00-15:00 Taloudenhoitaja
16:00-21:00 Toiminnanohjaaja

Torstai 2.11.
16:00-21:00 Toiminnanohjaaja

Perjantai 3.11.
14:30-16:30 Sihteeri

Lauantai 4.11.
13:00-17:00 Toiminnanohjaaja