Viikkotiedote 45/2023

TIEDOTUSASIAT

1. Asumisstipendi haettavaksi

Asumisstipendeillä tuetaan Tampereelta ylioppilaaksi kirjoittaneiden Hämäläis-Osakunnan jäsenien asumista Hämäläisten ylioppilassäätiön omistamissa tai hallinnoimissa asunnoissa.
Asumisstipedin myöntämisen ehdot ja muut ohjeet (pdf)

Linkki sähköiseen hakujärjestelmään avataan Hämäläisten Ylioppilassäätiön sivuille 30.10. ja haku jatkuu 22.11. kello 24 asti.

2. Bändikämpän vakiovuorojen varaus

POP-Klubbenin syyskokouksesta 27.10. eteenpäin bändeillä on mahdollista varata max 2 maksullista vakiovuoroa yhtyeensä käyttöön 25e/1 vuoro tai 50e/2 vuoroa. Kausi kestää syyskokouksesta helmikuun loppuun, ja seuraavat vakiovuorot vahvistetaan kevätkokouksessa. Ilmoita vuorotoiveestasi oheisella lomakkeella.

Lomake ja tarkemmat säännöt vakiovuoroihin
Kerhon Telegram

TAPAHTUMAT

1. Kohtalon noppa -approt torstaina 9.11.

“If you like to gamble
I tell you, I’m your man
You win some, lose some
It’s all the same to me”

Vuonna 2022 Hämiksen Juristikerho ja juhlavaliokunta järjestivät yhdessä historian ensimmäisen Kohtalon noppa- appron, jollaiseen kukaan ei koskaan ollut osallistunut, eikä pitänyt koskaan enää osallistuakaan. Tapahtuma oli kuitenkin niin valtava menestys, että vuoden satunnaisin appro palaa jälleen tänä vuonna entistä suurempana ja mahtavampana, ja johon ovat kaikkien osakuntien jäsenet tervetulleita!

Lipunmyynti alkaa tiistaina 24.10. klo 13 Kide Appissa. Kaikki osakuntalaiset ovat tervetulleita mukaan, ilmoitathan lippua ostaessasi oman osakuntasi!

MITÄ? Kohtalon noppa -approt by Hämiksen Juristikerho x JVK
MISSÄ? Minne Kohtalon noppa joukkueesi kuljettaakaan!
MILLOIN? Torstaina 9.11. klo 17:00 alkaen, lähtö klo 17:30. Jatkot 22:30 alkaen
MIKSI? Koska tämä on legendaarinen konsepti
DC? Haalarit tai mukavat vaatteet!
LIPUT? Kide app 5 € / Osakuntalainen

2. Talkoot vuosijuhlaviikkoa varten lauantaina 11.11.

Moi! Ja hyvää tulevaa vuosijuhlaviikkoa kaikille osakuntalaisille. Lauantaina 11.11. järjestetään yhteiset talkoot koko osakunnalle, jossa valmistellaan hämäläisten talo vuosijuhlia varten.
Näistä talkoista on mahdollisuus saada merkintä vujuviikon suorituspassiin. Talkoissa ei tarvitse olla tyhjin vatsoin, sillä talkoolaisille on tarjolla syötävää. Myös talkoosauna lämpenee.
Nähdään siis lauantaina klo 15 Hikiällä, osakunnan 5. kerroksessa. Jos et ole vielä ehtinyt hankkia kulkulätkää, niin mulle voi laittaa viestiä ja tulen avaamaan oven.
⁃ Essi Korhonen

3. UKK-ilta: Tekoäly keskiviikkona 15.11.

Jo perinteeksi muodostuneet UKK-keskustelut ovat palanneet uusitulla konseptilla!

Hämäläis-Osakunnan Juristikerho on aiemmin koonnut yhteen asiantuntijoita muun muassa talouteen, turvallisuuteen ja koulutukseen liittyen. Keskiviikkona 15.11. tartutaan todelliseen kuumaan perunaan: tekoälyyn. Tekoäly on läsnä lähes jokaisen opiskelijan elämässä vähintään ChatGPT:n käyttökieltojen muodossa, mutta tällä kertaa kuullaan asiantuntijoiden mielipiteitä aiheesta laidasta laitaan. Illan aikana on tarkoitus keskustella ainakin tekoälyn vaikutuksesta työelämään ja ihmisten väliseen vuorovaikutukseen, tekoälyn nykyisistä ja tulevista bisnessovelluksista, sekä siitä, millaiset valmiudet Suomella on valtiona siirtyä tekoälyaikaan.
Tekoälyilta järjestetään keskiviikkona 15.11. klo 18 alkaen Hämäläisten talon 2. kerroksen Osakuntabaarissa. Mukaan ovat tervetulleita kaikki korkeakouluopiskelijat ja Hämäläis-Osakunnan alumnit, ja osallistuminen on kaikille ilmaista! UKK-tekoälyilta on osa Hämäläis-Osakunnan 370 v -vuosijuhlaviikon ohjelmaa, ja siihen osallistumalla voit napata yhden neljästä tapahtumasta, joihin osallistuttuasi saat itsellesi vujuviikon supersuorittaja-haalarimerkin!

Asiantuntijoina tekoälyillassa ovat:
– Sanna Kulmala, TYÖ2030 -ohjelmajohtaja Työterveyslaitokselta
– Joel Nummelin, Data Engineer Brighlyltä ja Hämäläis-Osakunnan sekä Juristikerhon pitkän linjan aktiivi
– ChatGPT
– poliittinen asiantuntija vahvistetaan myöhemmin

UKK-illan aikana asiantuntijat pitävät lyhyen 5–10 minuutin puheenvuoron, jossa he esittävät oman näkemyksensä illan aihetta koskien. Tämän jälkeen keskustellaan ohjatusti noin 45 minuuttia aiheesta, jonka jälkeen on tarjolla cocktail-paloja ja virvokkeita, mikä tarjoaa viitekehyksen illan annin ruotimiselle.

Tarkoituksena on saada aikaan laadukasta, faktapohjaista ja ennakkoluulotonta keskustelua yhteiskunnallisesti äärimmäisen kiinnostavasta teemasta. Tervetuloa mukaan!

MITÄ? UKK-ilta: tekoäly
MISSÄ? Osakuntabaari (2. krs), Hämäläis-Osakunta, Urho Kekkosen katu 4-6 D, 00100 Helsinki
MILLOIN? Keskiviikkona 15.11. klo 18
MIKSI? Vujuviikolla on hyvä juhlia historiaa ja katsoa tulevaisuuteen
LIPUT? ILMAISET

4. 1653-sitsit torstaina 16.11.

MITÄ? 1600-luvusta inspiroituneet sitsit!
MISSÄ? Myllyssä osakunnan 4. kerroksessa
MILLOIN? Torstaina 16.11.23, alkumaljat klo 17.30, pöytiin klo 18
MIKSI? Koska onko mitään parempaa kuin juhlia rakkaan osakuntamme perustamista!
DC? Vuosi 1653 tai cocktail
LIPUT JA LISÄTIEDOT? Kide.app

5. Hämiksen Lanit 8.-10.12.

Heipparallaa.
Tervetuloa ilmottautumaan Hämiksen laneille 8.-10.12. Ohjelmassa vapaata lanitusta, internethuumoria, ja saunakin varmastikin lämpenee. Mikäli oman koneen raahaaminen osakunnalle ei kiinnosta, on myös mahdollista tulla poikkeamaan ja pelaamaan vaikka pari peliä Smashia. Sitoutuneet ilmottautumiset viimeistään 4.12. mennessä. Tapahtuman telegram

Mitä on lanit? Wikipedia kertoo meille että:
Lähiverkkotapahtuma (arkikielessä myös lanit), joskus myös verkkopelitapahtuma, tarkoittaa tapahtumaa, jossa yhteen tilaan kokoontuu ihmisiä pelaamaan omien tietokoneidensa tai konsoleidensa kanssa. LAN on lyhenne sanoista Local Area Network. Tapahtumassa koneet ovat liitettynä toisiinsa lähiverkon avulla. Tapahtuman koko voi vaihdella muutamasta osallistujasta tuhansiin osallistujiin. Esimerkiksi irkkaus, ohjelmointi, musiikki, grafiikka ja tiedostojen jako on osa tällaista tapahtumaa.

TULEVAT KOKOUKSET:

Osakunnan kokous ti 21.11.

Aulanko, Hämäläis-Osakunnan 3. kerros klo 18.00

Hallituksen kokous ma 27.11.

Paasikivi, Hämäläis-Osakunnan 5. kerros klo 17.00

Lynces Academicin syyskokous ma 13.11.

Aika: 13.11.2023 klo 16.00
Paikka: Hämäläis-Osakunnan 3. kerros, Ratina
Esityslista:
1. Kokouksen avaaminen
2. Kokouksen päätösvaltaisuus
3. Työjärjestys
4. Kokousvirkailijoiden valinta
5. Ilmoitusasiat
6. Vuoden 2024 virkailijoiden valinta
a. Kerhon puheenjohtajan valinta
b. Kerhon sihteerin valinta
7. Vuoden 2024 toimintamäärärahahakemuksen hyväksyminen
8. Muut esille tulevat asiat
9. Kokouksen päättäminen

VIIKOITTAIN TOISTUVAT:

Maanantaisin maanantailenkki

Kokoontuminen osakunnan viidenteen kerrokseen Hikiälle kello 19 ja lähtö kello 19.15. Lenkki kulkee vakioreittiä Seurasaaren sillalle ja takaisin. Matkaa kertyy noin 10 kilometriä. Ketään ei jätetä jälkeen, ja juosta voi myös vain osan matkasta. Lenkin jälkeen Hikiällä on tarjolla eväitä ja lämmin sauna.

Maanantailenkki järjestetään yhteistyössä Satakuntalaisen Osakunnan kanssa. Lenkin vetäjänä ja yhteyshenkilönä toimii Mikko Mäkipää, puh. 0505822386.

Maanantaisin taidekerho

Taidekerho maalaa akryyleillä! Jos sinulla jäi syksyn öljyvärimaalauskerta väliin, älä huoli, sillä maalaaminen ei loppunut tähän! Taidekerho kokoontuu normaaliin tapaansa klo 18.30 eteenpäin Sillanpäähän osakunnan viidenteen kerrokseen maalaamaan.

Akryylivärit kuivuvat nopeasti ja koetaan usein aloittelijaystävällisemmiksi maaleiksi kuin öljyvärit, joten tule ihmeessä mukaan vaikka ensikertalaisenakin. Kuten öljymaalausillassa, voi paikalle saapua joko oman kanvas-pohjan kanssa, tai vaihtoehtoisesti saada pohjan suoraan osakunnalta, jolloin osallistujan tulee maksaa 3 euron materiaalimaksu illan aluksi. Taidekerholta saatava pohja on 35 cm X 28 cm pohja.

Mikäli pohjan haluaa saada suoraan osakunnalta, on se täytynyt kertoa jo aiemmin ilmoittautumislomakkeessa, joka on linkattu mm. Hämiksen telegramiin. Paikalle voi kuitenkin saapua myös ilman ilmoittautumista, kunhan käy itse ostamassa kanvas-pohjan esim. Tigerista tai Søstrene Grenestä.

Muutoin tapahtuma on ilmainen ja paikalta löytyy niin maalit kuin siveltimet että kaikki muukin tarvittava. Tällä kertaa konseptina ei varsinaisesti ole ”Paints & Wine” vaan enempi rento maalailu seurassa, mutta toki mukaan saa ottaa halutessaan myös juotavaa. Illan teema on ”identiteetti”. Tästä saa hakea inspiraatiota omaa työtä varten, mutta mukaan saa ehdottomasti tulla maalaamaan myös jotain aivan omaa! Siis tervetuloa!

Maanantaisin HOS Big Bandin treenit

HOS Big Band treenaa maanantaisin klo 18.30 – 20.30 Punaisessa Myllyssä (4. krs). Jos sinua kiinnostaisi soittaa big bandissä, tule rohkeasti mukaan! Lisätietoja saa sähköpostilla hos@hamalais-osakunta.fi tai Facebookin tai IG:n kautta @hosbigband

Tiistaisin teeilta

Teeillassa tarjoillaan vaihtuvaa ruokaa/naposteltavaa ja tutustutaan osakuntalaisiin matalalla kynnyksellä. Tervetuloa mukaan klo 19 alkaen osakunnan kolmanteen kerrokseen!

Tiistaisin HOLin kuorotreenit

Hämäläis-Osakunnan Laulajat treenaa tiistaisin klo 18-21 Punaisessa Myllyssä. Kuoron koelaulut järjestetään syksyisin ja keväisin kauden alussa. Jos koelaulut ehtivät mennä ohitse mutta haluaisit päästä mukaan, voit ottaa yhteyttä hol.rekrytointi@gmail.com. Kuoron toimintaa voi seurata Facebookissa tai Instagramissa @holchoir.

Keskiviikkoisin pelikerhon peli-ilta

Pelikerho kokoontuu pelaamaan lautapelejä keskiviikkoisin klo 18 alkaen osakunnan 3. kerroksessa Aulangolla.

Torstaisin HOResin pienoispistoolivuorot

Pienoispistoolivuorot jatkuvat jälleen torstaisin klo 18 alkaen. Ilmoittautuminen löytyy lomakkeesta.
Kysymykset pienoispistoolivuoroihin ja ampumarataan liittyen voi osoittaa ratamestarille: ratamestari@hamalais-osakunta.fi

PÄIVYSTYSAJAT viikko 45

Tiistai 7.11.
Ei päivystystä

Keskiviikko 8.11.
11:00-17:00 Sihteeri
12:00-15:00 Taloudenhoitaja
16:00-21:00 Toiminnanohjaaja

Torstai 9.11.
Ei päivystystä

Perjantai 10.11.
14:30-19:30 Toiminnanohjaaja

Lauantai 11.11.
13:00-18:00 Toiminnanohjaaja