Viikkotiedote 46/2023

TIEDOTUSASIAT

1. Asumisstipendi haettavaksi

Asumisstipendeillä tuetaan Tampereelta ylioppilaaksi kirjoittaneiden Hämäläis-Osakunnan jäsenien asumista Hämäläisten ylioppilassäätiön omistamissa tai hallinnoimissa asunnoissa.
Asumisstipedin myöntämisen ehdot ja muut ohjeet (pdf)

Linkki sähköiseen hakujärjestelmään avataan Hämäläisten Ylioppilassäätiön sivuille 30.10. ja haku jatkuu 22.11. kello 24 asti.

2. Esiintyjäksi POP-Klubbenin Open Stagelle 15.12.

Hämiksen POP-Klubben järjestää Open Stagen osakunnan 3. kerroksessa Ratinassa 15.12. klo 19 alkaen. Bändeillä ja esiintyjillä on nyt mahdollisuus ilmoittautua tapahtumaan mukaan esiintymään. Lomakkeella ilmoitetut esitykset käynnistävät illan. Myöhäisillasta on tilaa extempore esiintymisille ja soittamisille kuten kevään Open Stagella. Esiintymisen kesto voi olla mitä tahansa vartista tuntiin. Ilmoittaudu mukaan tästä.

3. Bändikämpän vakiovuorojen varaus

POP-Klubbenin syyskokouksesta 27.10. eteenpäin bändeillä on mahdollista varata max 2 maksullista vakiovuoroa yhtyeensä käyttöön 25e/1 vuoro tai 50e/2 vuoroa. Kausi kestää syyskokouksesta helmikuun loppuun, ja seuraavat vakiovuorot vahvistetaan kevätkokouksessa. Ilmoita vuorotoiveestasi oheisella lomakkeella.

Lomake ja tarkemmat säännöt vakiovuoroihin

TAPAHTUMAT

1. Vuosijuhlaviikon ampumakilpailu

Hämäläis-Osakunnan Reserviläiset (HORes) järjestää tällä viikolla vuosijuhlan kunniaksi ampumakilpailun. Osallistuminen ei maksa mitään ja kilpailussa ammutaan 20 laukausta pienoispistoolilla ilman aikarajaa. Lisäksi kilpailijat saavat ennen suoritusta ampua 5 kohdistuslaukausta.

Kilpasarjoja on kaksi: yhden ja kahden käden sarja. Vain yhteen sarjaan voi osallistua ja vain yksi suorituskerta on sallittu. Voittajat julkistetaan vuosijuhlan päiväosuudessa.

Osallistuminen on mahdollista alla olevina aikoina:
maanantaina 13.11. klo 19.00-21.00
tiistaina 14.11. klo 18.00-19.00 ja 20.00-21.00

Lisäksi torstain pienoispistoolivuorolle ilmoittautuneet voivat osallistua. Muista ajankohdista voidaan tarvittaessa sopia erikseen.

Siirtyminen ampumaradalle tapahtuu 3. kerroksesta, osakunnan toimiston edestä. Riittää, että saapuu paikalle, eli etukäteen ei tarvitse ilmoittautua. Aikaa suoritukseen kuluu hieman yli 30 minuuttia ja radalle otetaan noin 4 henkilöä kerrallaan.

Jos tarvitset lisätietoja, niin olethan yhteydessä ratamestari@hamalais-osakunta.fi.

2. UKK-ilta: Tekoäly keskiviikkona 15.11.

Jo perinteeksi muodostuneet UKK-keskustelut ovat palanneet uusitulla konseptilla!

Hämäläis-Osakunnan Juristikerho on aiemmin koonnut yhteen asiantuntijoita muun muassa talouteen, turvallisuuteen ja koulutukseen liittyen. Keskiviikkona 15.11. tartutaan todelliseen kuumaan perunaan: tekoälyyn. Tekoäly on läsnä lähes jokaisen opiskelijan elämässä vähintään ChatGPT:n käyttökieltojen muodossa, mutta tällä kertaa kuullaan asiantuntijoiden mielipiteitä aiheesta laidasta laitaan. Illan aikana on tarkoitus keskustella ainakin tekoälyn vaikutuksesta työelämään ja ihmisten väliseen vuorovaikutukseen, tekoälyn nykyisistä ja tulevista bisnessovelluksista, sekä siitä, millaiset valmiudet Suomella on valtiona siirtyä tekoälyaikaan.
Tekoälyilta järjestetään keskiviikkona 15.11. klo 18 alkaen Hämäläisten talon 2. kerroksen Osakuntabaarissa. Mukaan ovat tervetulleita kaikki korkeakouluopiskelijat ja Hämäläis-Osakunnan alumnit, ja osallistuminen on kaikille ilmaista! UKK-tekoälyilta on osa Hämäläis-Osakunnan 370 v -vuosijuhlaviikon ohjelmaa, ja siihen osallistumalla voit napata yhden neljästä tapahtumasta, joihin osallistuttuasi saat itsellesi vujuviikon supersuorittaja-haalarimerkin!

Asiantuntijoina tekoälyillassa ovat:
– Sanna Kulmala, TYÖ2030 -ohjelmajohtaja Työterveyslaitokselta
– Joel Nummelin, Data Engineer Brighlyltä ja Hämäläis-Osakunnan sekä Juristikerhon pitkän linjan aktiivi
– ChatGPT
– poliittinen asiantuntija vahvistetaan myöhemmin

UKK-illan aikana asiantuntijat pitävät lyhyen 5–10 minuutin puheenvuoron, jossa he esittävät oman näkemyksensä illan aihetta koskien. Tämän jälkeen keskustellaan ohjatusti noin 45 minuuttia aiheesta, jonka jälkeen on tarjolla cocktail-paloja ja virvokkeita, mikä tarjoaa viitekehyksen illan annin ruotimiselle.

Tarkoituksena on saada aikaan laadukasta, faktapohjaista ja ennakkoluulotonta keskustelua yhteiskunnallisesti äärimmäisen kiinnostavasta teemasta. Tervetuloa mukaan!

MITÄ? UKK-ilta: tekoäly
MISSÄ? Osakuntabaari (2. krs), Hämäläis-Osakunta, Urho Kekkosen katu 4-6 D, 00100 Helsinki
MILLOIN? Keskiviikkona 15.11. klo 18
MIKSI? Vujuviikolla on hyvä juhlia historiaa ja katsoa tulevaisuuteen
LIPUT? ILMAISET

3. HOResin pikkujoulut 25.11.

Hämäläis-Osakunnan Reserviläiset viettää pikkujoulujaan lauantaina 25.11. museo-excursion ja illanvieton merkeissä. Tämän vuoden kohteena excursiolle on Mannerheim-museo (Kalliolinnantie 14), jossa opastettu kierros alkaa klo 14.00, tapaamme museon edessä 13.50. Museovierailu on omakustanteinen ja paikkoja on rajoitetusti (20 hlö!). Kierros kestää noin tunnin. Illanviettoa aloitellaan Hikiällä (Hämäläis-Osakunta, 5. kerros) klo 16 ja seuraan sopii ilmestyä illan aikana, tarjolla jouluisia herkkuja.

Museokierrokselle mahtuvan rajallisen henkilömäärän takia ilmoittautumiset exculle ja/tai illanviettoon tapahtuu nettilomakkeen kautta perjantaihin 17.11. klo 12.00 mennessä.

Mitä? HOResin pikkujoulut: Mannerheim-museo excu ja illanvietto
Missä? Kalliolinnantie 14 ja Urho Kekkosen katu 4-6 D, 5. kerros, Hikiä
Milloin? lauantai 25.11., museoexcu 13.50 ja illanvietto 16 ->
Mitä maksaa? museoexcu opiskelijalta 10 €, museokortilla maksutta

4. Hämiksen Lanit 8.-10.12.

Heipparallaa.
Tervetuloa ilmottautumaan Hämiksen laneille 8.-10.12. Ohjelmassa vapaata lanitusta, internethuumoria, ja saunakin varmastikin lämpenee. Mikäli oman koneen raahaaminen osakunnalle ei kiinnosta, on myös mahdollista tulla poikkeamaan ja pelaamaan vaikka pari peliä Smashia. Sitoutuneet ilmottautumiset viimeistään 4.12. mennessä.

Mitä on lanit? Wikipedia kertoo meille että:
Lähiverkkotapahtuma (arkikielessä myös lanit), joskus myös verkkopelitapahtuma, tarkoittaa tapahtumaa, jossa yhteen tilaan kokoontuu ihmisiä pelaamaan omien tietokoneidensa tai konsoleidensa kanssa. LAN on lyhenne sanoista Local Area Network. Tapahtumassa koneet ovat liitettynä toisiinsa lähiverkon avulla. Tapahtuman koko voi vaihdella muutamasta osallistujasta tuhansiin osallistujiin. Esimerkiksi irkkaus, ohjelmointi, musiikki, grafiikka ja tiedostojen jako on osa tällaista tapahtumaa.

TULEVAT KOKOUKSET:

Osakunnan kokous ti 21.11.

Aulanko, Hämäläis-Osakunnan 3. kerros klo 18.00

Hallituksen kokous ma 27.11.

Paasikivi, Hämäläis-Osakunnan 5. kerros klo 17.00

Lynces Academicin syyskokous ma 13.11.

Aika: 13.11.2023 klo 16.00
Paikka: Hämäläis-Osakunnan 3. kerros, Ratina
Esityslista:
1. Kokouksen avaaminen
2. Kokouksen päätösvaltaisuus
3. Työjärjestys
4. Kokousvirkailijoiden valinta
5. Ilmoitusasiat
6. Vuoden 2024 virkailijoiden valinta
a. Kerhon puheenjohtajan valinta
b. Kerhon sihteerin valinta
7. Vuoden 2024 toimintamäärärahahakemuksen hyväksyminen
8. Muut esille tulevat asiat
9. Kokouksen päättäminen

VIIKOITTAIN TOISTUVAT:

Maanantaisin maanantailenkki

Kokoontuminen osakunnan viidenteen kerrokseen Hikiälle kello 19 ja lähtö kello 19.15. Lenkki kulkee vakioreittiä Seurasaaren sillalle ja takaisin. Matkaa kertyy noin 10 kilometriä. Ketään ei jätetä jälkeen, ja juosta voi myös vain osan matkasta. Lenkin jälkeen Hikiällä on tarjolla eväitä ja lämmin sauna.

Maanantailenkki järjestetään yhteistyössä Satakuntalaisen Osakunnan kanssa. Lenkin vetäjänä ja yhteyshenkilönä toimii Mikko Mäkipää, puh. 0505822386.

(Maanantaisin taidekerho)

HUOM. Tällä viikolla ei poikkeuksellisesti ole taidekerhon tapaamista!

Maanantaisin HOS Big Bandin treenit

HOS Big Band treenaa maanantaisin klo 18.30 – 20.30 Punaisessa Myllyssä (4. krs). Jos sinua kiinnostaisi soittaa big bandissä, tule rohkeasti mukaan! Lisätietoja saa sähköpostilla hos@hamalais-osakunta.fi tai Facebookin tai IG:n kautta @hosbigband

Tiistaisin teeilta

Teeillassa tarjoillaan vaihtuvaa ruokaa/naposteltavaa ja tutustutaan osakuntalaisiin matalalla kynnyksellä. Tervetuloa mukaan klo 19 alkaen osakunnan kolmanteen kerrokseen!

Tiistaisin HOLin kuorotreenit

Hämäläis-Osakunnan Laulajat treenaa tiistaisin klo 18-21 Punaisessa Myllyssä. Kuoron koelaulut järjestetään syksyisin ja keväisin kauden alussa. Jos koelaulut ehtivät mennä ohitse mutta haluaisit päästä mukaan, voit ottaa yhteyttä hol.rekrytointi@gmail.com. Kuoron toimintaa voi seurata Facebookissa tai Instagramissa @holchoir.

Keskiviikkoisin pelikerhon peli-ilta

Pelikerho kokoontuu pelaamaan lautapelejä keskiviikkoisin klo 18 alkaen osakunnan 3. kerroksessa Aulangolla.

Torstaisin HOResin pienoispistoolivuorot

Pienoispistoolivuorot jatkuvat jälleen torstaisin klo 18 alkaen. Ilmoittautuminen löytyy lomakkeesta.
Kysymykset pienoispistoolivuoroihin ja ampumarataan liittyen voi osoittaa ratamestarille: ratamestari@hamalais-osakunta.fi

PÄIVYSTYSAJAT viikko 46

Maanantai 13.11.
11:00-17:00 Sihteeri

Tiistai 14.11.
13:00-17:00 Taloudenhoitaja

Keskiviikko 15.11.
12:00-18:00 Sihteeri
16:00-21:00 Toiminnanohjaaja

Torstai 16.11.
Ei päivystystä

Perjantai 17.11.
16:00-20:00 Toiminnanohjaaja