Viikkotiedote 49/2023

TIEDOTUSASIAT

1. Hämäläis-Osakunnan kirjaston tutkijanhuonehaku 1/2024

Tutkijanhuonejakso 1/2024 alkaa 2.1. ja jatkuu 2.3. asti. Tälle jaksolle hakemukset tulee jättää erityisen ajoissa, viimeistään tiistaina 5.12.2023 lomakkeella netissä.

Kirjaston rauhallisissa tutkijanhuoneissa käyttöön saa ergonomisen työtuolin, sähköpöydän, säilytystilaa sekä valinnan mukaan talon työaseman tai lisälaitteiden kytkentämahdollisuuden omaan tietokoneeseen. Lue ennen lomakkeen täyttämistä hakuohjeet. Jos hakemuksia saapuu enemmän kuin paikkoja on tarjolla, voidaan yksi paikka jakaa kahden hakijan kesken ilta- ja aamuvuoroihin.

2. Esiintyjäksi POP-Klubbenin Open Stagelle 15.12.

Hämiksen POP-Klubben järjestää Open Stagen osakunnan 3. kerroksessa Ratinassa 15.12. klo 19 alkaen. Bändeillä ja esiintyjillä on nyt mahdollisuus ilmoittautua tapahtumaan mukaan esiintymään. Lomakkeella ilmoitetut esitykset käynnistävät illan. Myöhäisillasta on tilaa extempore esiintymisille ja soittamisille kuten kevään Open Stagella. Esiintymisen kesto voi olla mitä tahansa vartista tuntiin. Ilmoittaudu mukaan tästä.

TAPAHTUMAT

1. Itsenäisyyspäivän soihtukulkue 6.12.

Hämis on mukana opiskelijoiden soihtukulkueessa itsenäisyyspäivänä! Kulkue lähtee klo 17 Hietaniemenkadulta hautausmaan läheltä, josta pääset hyppäämään mukaan kulkueeseen Hämiksen lipun taakse. Mukaan voit tulla myös myöhemmin kulkueen reitin varrelta! Muistathan yo-lakin ja mahdolliset korvaläpät kylmän sään varalta sekä soihtua varten hanskat, joiden mahdollinen likaantuminen ei haittaa. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoa tapahtumasta

2. Pelikerhon pikkujoulut 9.12.

Tervetuloa Pelikerhon pikkujoulun viettoon lauantaina 9.12. klo 16 alkaen osakunnan 5. kerrokseen. Luvassa vapaamuotoista pelailua, saunomista ja jouluisia tarjoiluja sekä muuta teeman mukaista ohjelmaa.

3. Viiniseuran glögitasting 9.12.

Hämäläis-Osakunnan viiniseura järjestää perinteisen glögitastingin osakunnalla lauantaina 9.12.2023 klo 17:00 alkaen. Tastingissa maistellaan glögejä pienten naposteltavien kanssa. Tässä tapahtumassa pääset maistamaan Alkon kausiglögejä sekä mm. ikisuosikin Hehkuviinin. Osallistumismaksu on kuusi euroa ja ilmoittautumiset sitovia. Tapahtuma järjestetään Osakuntabaarissa, Hämäläis-Osakunnan alimmassa kerroksessa.
Osallistua voi osakunnan jäsenet ja mukaan voit halutessasi ottaa ei-hämisläisen ystävän. Huomioithan, että ystävän tulee siinä tapauksessa ostaa kuitenkin oma lippu!

Lipunmyynti KideAppissa

4. Hämiksen Lanit 8.-10.12.

Heipparallaa.
Tervetuloa ilmottautumaan Hämiksen laneille 8.-10.12. Ohjelmassa vapaata lanitusta, internethuumoria, ja saunakin varmastikin lämpenee. Mikäli oman koneen raahaaminen osakunnalle ei kiinnosta, on myös mahdollista tulla poikkeamaan ja pelaamaan vaikka pari peliä Smashia. Sitoutuneet ilmottautumiset viimeistään 4.12. mennessä.

Mitä on lanit? Wikipedia kertoo meille että:
Lähiverkkotapahtuma (arkikielessä myös lanit), joskus myös verkkopelitapahtuma, tarkoittaa tapahtumaa, jossa yhteen tilaan kokoontuu ihmisiä pelaamaan omien tietokoneidensa tai konsoleidensa kanssa. LAN on lyhenne sanoista Local Area Network. Tapahtumassa koneet ovat liitettynä toisiinsa lähiverkon avulla. Tapahtuman koko voi vaihdella muutamasta osallistujasta tuhansiin osallistujiin. Esimerkiksi irkkaus, ohjelmointi, musiikki, grafiikka ja tiedostojen jako on osa tällaista tapahtumaa.

5. Sisäpeliexcu 10.12.

Tervetuloa mukaan ohjelmavaliokunnan kanssa pelaamaan sisäliikuntapelejä Unisport Kumpulaan sunnuntaina 10.12. klo 12–13! Meille on varattu kenttä ja ohjelmassa on erilaisia sisäliikuntapelejä ja aktiviteetteja, puhetta on jo ollut esimerkiksi polttopallosta, viivahipasta, futsalista, kahden tulen välissä yms. ja toiveita voi esittää Telegramissa @KorhonenEssi.

Ilmoittautuminen on käynnissä ja tapahtuu tällä lomakkeella. Paikkoja on rajoitettu määrä ja ne täytetään ilmojärjestyksessä. Lomakkeelta löytyy myös tarkempaa infoa!

Excu on maksuton eikä exculla tarvitse taitoa eikä kuntoa, ainoastaan sisäliikkavarusteet, reipasta mieltä sekä opiskelijakortin joka todistaa että olet HY:n, Aallon, Taideyliopiston tai Hankenin opiskelija. Tule siis ja ota vaikka avecejakin mukaan – Kumpulassa nähdään!

t. liikuntavastaavat Artturi ja Ella sekä sisäpeliasiantuntija Essi

6. OVK:n kulttuuriekskursio: Lepakko 13.12.

13.12. klo 19 oopperan kultaiset portit aukeavat, kun Hämis saapuu katsomaan operetin kuolematonta klassikkoa Lepakkoa! Kestävän suosion taustalla on osuvien henkilöhahmojen ja hauskasti etenevän tarinan lisäksi ennen kaikkea Johan Straussin hilpeän melodinen musiikki! Lepakko on viihdyttävä, hauska ja helposti lähestyttävä, joten tämä sopii erittäin hyvin myös aloittelevalle oopperassa kävijälle! Lue arvostelu tästä.

Liput tulevat myyntiin kide.appiin ja lipun hinta tarkentuu myöhemmin. Seuraathan siis tarkkana Hämiksen somea ja telegramia!

TULEVAT KOKOUKSET:

Osakunnan kokous ti 5.12.

Aulanko, Hämäläis-Osakunnan 3. kerros, kello 17:00.

Kokouksessa:
– valitaan osakunnan toiminnantarkastajat seuraavalle kaudelle
– käsitellään seuraavan vuoden talousarvio
– valitaan virkaatekevä kuraattori ajalle 1.2.2024-31.5.2024.
– haettavana ne vuoden 2024 virat, joita ei täytetty vielä marraskuun vaalikokouksessa ja lipunkantajan virka

Hallituksen kokous ma 4.12.

Paasikivi, Hämäläis-Osakunnan 5. kerros klo 17.00

OYV:n syyskokous 13.12.

Arvoisa Osakuntien Yhteisvaltuuskunnan jäsenosakunta, tervetuloa Osakuntien Yhteisvaltuuskunnan sääntömääräiseen syyskokoukseen, joka pidetään keskiviikkona 13.12.2023 klo 19.00 Satakuntatalolla, Osakuntahuoneisto Viisissä (Lapinrinne 1 A 5).

Kullakin osakunnalla on kokouksessa yksi ääni, jota osakunnan valtuuttama edustaja tai tämän estyneenä ollessa varaedustaja käyttää. Läsnäolo- ja puheoikeus kokouksessa on sekä varsinaisella, että varaedustajalla. Halutessaan kokous voi myöntää läsnäolo- ja puheoikeuden myös muille henkilöille.

Pyydämme huomioimaan, että edustajan ja varaedustajan tulee osoittaa valtuutuksensa edustaa osakuntaansa kokouksessa esittämällä asianmukainen valtakirja. Muussa tapauksessa osakunta ei voi käyttää äänivaltaansa kokouksessa.

Ohessa kokouksen asialista.

VIIKOITTAIN TOISTUVAT:

Maanantaisin maanantailenkki

Kokoontuminen osakunnan viidenteen kerrokseen Hikiälle kello 19 ja lähtö kello 19.15. Lenkki kulkee vakioreittiä Seurasaaren sillalle ja takaisin. Matkaa kertyy noin 10 kilometriä. Ketään ei jätetä jälkeen, ja juosta voi myös vain osan matkasta. Lenkin jälkeen Hikiällä on tarjolla eväitä ja lämmin sauna.

Maanantailenkki järjestetään yhteistyössä Satakuntalaisen Osakunnan kanssa. Lenkin vetäjänä ja yhteyshenkilönä toimii Mikko Mäkipää, puh. 0505822386.

Maanantaisin taidekerho

Taidekerho tapaa Sillanpäässä osakunnan viidennessä kerroksessa kello 18.30 eteenpäin.

Tällä kertaa vuorossa on muutama viikko sitten aloitettujen keramiikkatöiden viimeistely lasittamalla ne. Valitettavasti lasittamaan pääsevät vain ne ilmoittautuneet, jotka olivat aiemmalla keramiikkakerralla mukana, mutta halutessaan paikalle voi tuttuun tapaan tulla tekemään myös omia töitä tai jatkamaan jotakin muuta keskeneräistä. Tervetuloa!

Maanantaisin HOS Big Bandin treenit

HOS Big Band treenaa maanantaisin klo 18.30 – 20.30 Punaisessa Myllyssä (4. krs). Jos sinua kiinnostaisi soittaa big bandissä, tule rohkeasti mukaan! Lisätietoja saa sähköpostilla hos@hamalais-osakunta.fi tai Facebookin tai IG:n kautta @hosbigband

Tiistaisin teeilta

Teeillassa tarjoillaan vaihtuvaa ruokaa/naposteltavaa ja tutustutaan osakuntalaisiin matalalla kynnyksellä. Tervetuloa mukaan klo 19 alkaen osakunnan kolmanteen kerrokseen!

Tiistaisin HOLin kuorotreenit

Hämäläis-Osakunnan Laulajat treenaa tiistaisin klo 18-21 Punaisessa Myllyssä. Kuoron koelaulut järjestetään syksyisin ja keväisin kauden alussa. Jos koelaulut ehtivät mennä ohitse mutta haluaisit päästä mukaan, voit ottaa yhteyttä hol.rekrytointi@gmail.com. Kuoron toimintaa voi seurata Facebookissa tai Instagramissa @holchoir.

Keskiviikkoisin pelikerhon peli-ilta

Pelikerho kokoontuu pelaamaan lautapelejä keskiviikkoisin klo 18 alkaen osakunnan 3. kerroksessa Aulangolla.

Torstaisin HOResin pienoispistoolivuorot

Pienoispistoolivuorot jatkuvat jälleen torstaisin klo 18 alkaen. Ilmoittautuminen löytyy lomakkeesta.
Kysymykset pienoispistoolivuoroihin ja ampumarataan liittyen voi osoittaa ratamestarille: ratamestari@hamalais-osakunta.fi

PÄIVYSTYSAJAT viikko 49

Maanantai 4.12.
11:30-16:45 Sihteeri
13:00-16:00 Taloudenhoitaja
17:00-20:00 Toiminnanohjaaja

Tiistai 5.12.
13:00-16:00 Taloudenhoitaja
16:15-18:00 Sihteeri

Keskiviikko 6.12.
Ei päivystystä

Torstai 7.12.
16:00-21:00 Toiminnanohjaaja

Perjantai 8.12.
11:00-16:00 Sihteeri

Lauantai 9.12.
Ei päivystystä