Viikkotiedote 50/2023

TIEDOTUSASIAT

1. Viikkotiedotteet jäävät joulutauolle

Luet parhaillaan vuoden 2023 viimeistä viikkotiedotetta. Säännölliset viikkotiedotteet jäävät loppuvuodeksi tauolle, ja palaavat jälleen ensi vuoden alussa uuden viikkotiedotevastaavan toimesta.

Vuoden 2023 viikkotiedotevastaava kiittää yhteistyöstä ja toivottaa kaikille erittäin mukavaa joulunaikaa ja onnellista uutta vuotta. 🎉 🎆

2. Pienoispistoolivuorot joulutauolle

Viikottaiset pienoispistoolivuorot jäävät joulutauolle ja niitä jatketaan loppiaisen jälkeen. Vuoden viimeinen vuoro pidetään 14.12. Ilmoittautuminen löytyy lomakkeesta. Kysymykset pienoispistoolivuoroihin ja ampumarataan liittyen voi osoittaa ratamestarille: ratamestari@hamalais-osakunta.fi

3. Vuoden viimeiset jäsenpäivystykset

Tällä viikolla vuoden viimeiset jäsenpäivystykset! Päävirkailijat toivottavat rauhallista joulua ja ihanaa uutta vuotta kaikille hämisläisille ❤️

4. Kirjaston työpaikkailmoitus: kirjastoapulainen

PALVELUKSEEN HALUTAAN KIRJASTOAPULAINEN

Hämäläisten ylioppilassäätiö hakee kirjastoapulaista määräaikaiseen työsuhteeseen Hämäläis-Osakunnan kirjastoon. Työsuhde alkaa 22.1. tai sopimuksen mukaan ja päättyy 31.5.2024. Työaika on noin 30-80 tuntia kuukaudessa, pääosin arkisin kello 15-21 ja lauantaisin kello 10-18.

Lisätietoja tehtävästä saa Hämäläisten ylioppilassäätiön sivuilta tai kirjastonhoitaja Paula Salmiselta.

Kirjalliset hakemukset ansioluetteloineen toimitetaan 29.12.2023 mennessä osoitteeseen:

Hämäläis-Osakunnan kirjasto
Urho Kekkosen katu 4-6 A, 00100 Helsinki

tai sähköpostitse kirjastonhoitaja@hys.net

TAPAHTUMAT

1. Pikkujoululenkki maanantaina 11.12.

Tänä maanantaina kannattaa lähteä maanantailenkille, sillä nyt juostaan pikkujoululenkki! Pukukoodina toimii tonttulakit tai muu jouluinen asustus – tyyli on vapaa! Lenkin jälkeen keräännytään Hikiälle juomaan glögiä ja syömään pipareita. Myös sauna lämpiää.

Nähdään Hikiällä maanantaina 11.12. klo 19! 🎅🧑‍🎄

2. OVK:n kulttuuriekskursio: Lepakko 13.12.

13.12. klo 19 oopperan kultaiset portit aukeavat, kun Hämis saapuu katsomaan operetin kuolematonta klassikkoa Lepakkoa! Kestävän suosion taustalla on osuvien henkilöhahmojen ja hauskasti etenevän tarinan lisäksi ennen kaikkea Johan Straussin hilpeän melodinen musiikki! Lepakko on viihdyttävä, hauska ja helposti lähestyttävä, joten tämä sopii erittäin hyvin myös aloittelevalle oopperassa kävijälle!

Liput ovat myynnissä nyt! OVK:n sponsoroinnin johdosta vain 27€/kpl!🤩

3. Open Stage 15.12.

Hämiksen syyskausi huipentuu Pop-Klubbenin järjestämään Open Stageen tämän viikon perjantaina 15.12. klo 19 alkaen. Open Stagella päästään kuulemaan monenlaisia esiintyjiä ja paljastamaan osakunnan piileviä lahjakkuuksia! Open Stagen esiintyjäkattaus on valmis, mutta 22:30 aikaan tapahtumassa alkaa vapaa soittaminen johon kaikilla on mahdollisuus osallistua! Tule siis mukaan Hämiksen 3. kerrokseen nauttimaan musiikista ja hyvästä seurasta! Tapahtuma on maksuton eli riittää, että saavut vain paikalle!

4. HOLin joulukonsertti 17.12.

Lämpimästi tervetuloa vuoden 2023 joulukonserttiimme!

Hämäläis-osakunnan Laulajien perinteinen joulukonsertti kuullaan tänä vuonna Kannelmäen kirkossa sunnuntaina 17.12. klo 15. Konserttiin on vapaa pääsy. Myös käsiohjelma on osakuntalaisille ilmainen (muut 10 €).

Tunnelmallisessa konsertissamme kuulemme erityylisiä upeita kuorosävellyksiä – säveltäjien joukossa ovat muun muassa Jean Sibelius, Arvo Pärt, sekä Hugo Distler.

Kuoroa johtaa Hiski Wallenius.

5. Juristikerhon pikkujoulut 21.12.

Ja niin joulu joutui jo taas osakuntaan, joulu joutui jo jurreihinkin…

Hämäläis-Osakunnan Juristikerho palvelee asiakkaitaan (=osakuntalaisia) tänä vuonna vielä viimeisen kerran, ja järjestää kerhon pikkujoulut torstaina 21.12! Ohjelma on seuraavanlainen:

-18.15 alkaen pakohuonepeli EscapeRoom Helsingissä osoitteessa Fabianinkatu 23. Pakohuonepeli toteutetaan 6 hengen joukkueissa. Pakohuonepelin hinnaksi jää Juristikerhon sponsoroinnin myötä pelkästään pelaajakohtainen maksu, eli 10 € (edellyttää voimassa olevaa opiskelijakorttia)

-n. viimeistään 20.00 olemme siirtyneet takaisin osakunnalle, missä nautimme jouluisista herkuista, mahdollisesta jouluisesta ohjelmasta ja Juristikerhon juomavarastoon kertyneiden juomien kumoamisesta. Myös sauna lämpeää! Osakunnalla pidetään myös secret santa, eli tuomalla jonkun haluamasi korkeintaan 5 euron arvoisen lahjan, saat sellaisen myös itsellesi 🎅 Secret santaa lukuun ottamatta osakunnalla tapahtuvaan ohjelmaan ja antimiin osallistuminen on ilmaista!

-Jatkot fiiliksen mukaan osakunnalla tai esim. Torstai-Kallessa! 🍾

Ilmoittautuminen Juristikerhon pikkujouluihin avataan tiistaina 12.12. klo 13.00, ja se sulkeutuu torstaina 14.12. klo 23.59. Pakohuonepelin osalta emme voi taata sen järjestymistä, jos huoneet ovat menneet täyteen ilmon sulkeutumiseen mennessä, mutta tässä tapauksessa osallistujan rahat palautetaan.

Älä siis jätä tätä mahdollisuutta väliin viettää vielä viimeisen kerran aikaa osakuntaystävien kanssa ennen joulunpyhiä ja raskaita sukulaisia. Juristikerhon pikkujoulut ovat jälleen kerran avoimet kaikille osakuntalaisille riippumatta siitä, oletko oikeustieteen tai muun alan opiskelija, tai oletko ollut Juristikerhon toiminnassa aiemmin mukana!

Lisätiedot kerhon puheenjohtajalta Eero Taipaleelta, Telegram @taipalee

Pikkujoulut on taas, riemuitkaa nyt. Juristikerho on tänä yönä sen pitänyt…

TULEVAT KOKOUKSET:

Hallituksen kokous ma 11.12.

Paasikivi, Hämäläis-Osakunnan 5. kerros klo 17.30

Osakunnan hallitus kokoustaa tänä vuonna vielä kerran, maanantaina 11.12. kello 17:30. Tervetuloa mukaan!

OYV:n syyskokous 13.12.

Arvoisa Osakuntien Yhteisvaltuuskunnan jäsenosakunta, tervetuloa Osakuntien Yhteisvaltuuskunnan sääntömääräiseen syyskokoukseen, joka pidetään keskiviikkona 13.12.2023 klo 19.00 Satakuntatalolla, Osakuntahuoneisto Viisissä (Lapinrinne 1 A 5).

Kullakin osakunnalla on kokouksessa yksi ääni, jota osakunnan valtuuttama edustaja tai tämän estyneenä ollessa varaedustaja käyttää. Läsnäolo- ja puheoikeus kokouksessa on sekä varsinaisella, että varaedustajalla. Halutessaan kokous voi myöntää läsnäolo- ja puheoikeuden myös muille henkilöille.

Pyydämme huomioimaan, että edustajan ja varaedustajan tulee osoittaa valtuutuksensa edustaa osakuntaansa kokouksessa esittämällä asianmukainen valtakirja. Muussa tapauksessa osakunta ei voi käyttää äänivaltaansa kokouksessa.

Ohessa kokouksen asialista.

VIIKOITTAIN TOISTUVAT:

Maanantaisin maanantailenkki

Kokoontuminen osakunnan viidenteen kerrokseen Hikiälle kello 19 ja lähtö kello 19.15. Lenkki kulkee vakioreittiä Seurasaaren sillalle ja takaisin. Matkaa kertyy noin 10 kilometriä. Ketään ei jätetä jälkeen, ja juosta voi myös vain osan matkasta. Lenkin jälkeen Hikiällä on tarjolla eväitä ja lämmin sauna.

Maanantailenkki järjestetään yhteistyössä Satakuntalaisen Osakunnan kanssa. Lenkin vetäjänä ja yhteyshenkilönä toimii Mikko Mäkipää, puh. 0505822386.

Maanantaisin taidekerho

11.12. Taidekerho tapaa osakunnan viidennessä kerroksessa kello 18.30 eteenpäin. Tällä kertaa tapaamisessa ei ole erityistä teemaa, mutta mukaan voi tulla tekemään jotakin omaa tai esimerkiksi työstämään lisää joulukortteja, sillä Tonttupajan tarvikkeita on vielä paljon jäljellä!

18.12. Taidekerho tapaa syksyn viimeistä kertaa ja luvassa on kynttilöiden tekoa! Tämän takia tapaaminen tapahtuu poikkeuksellisesti osakunnan keittiössä Mämmilässä, jonka voi löytää neljännestä kerroksesta. Aloitamme kello 18.30. Kerho tarjoaa sekä steariinin, sydänlangat että muutaman eri kynttilävärin, joita sekoittelemalla saa myös luotua uusia värejä. Suosittelen jokaista kuitenkin tuomaan oman lämmönkestävän astian (esim. vanha kynttiläpurkki) kynttilää varten, sillä kerholla ei valitettavasti ole resursseja hankkia omaa purkkia jokaiselle. Kynttilöille tarkoitettuja tyhjiä lasipurnukoita löytyy myös esimerkiksi Sinellistä, joten mikäli sopivaa astiaa ei valmiiksi omista, voi sellaisen käydä ostamassa parilla eurolla. Mikäli sinulta löytyy kotoa vanhoja kynttilän jämiä, jotka haluaisit kierrättää uudeksi kynttiläksi, voit myös tuoda nämä jämät mukanasi! Nähdään vuoden viimeistä kertaa❤️

Maanantaisin HOS Big Bandin treenit

HOS Big Band treenaa maanantaisin klo 18.30 – 20.30 Punaisessa Myllyssä (4. krs). Jos sinua kiinnostaisi soittaa big bandissä, tule rohkeasti mukaan! Lisätietoja saa sähköpostilla hos@hamalais-osakunta.fi tai Facebookin tai IG:n kautta @hosbigband

Tiistaisin HOLin kuorotreenit

Hämäläis-Osakunnan Laulajat treenaa tiistaisin klo 18-21 Punaisessa Myllyssä. Kuoron koelaulut järjestetään syksyisin ja keväisin kauden alussa. Jos koelaulut ehtivät mennä ohitse mutta haluaisit päästä mukaan, voit ottaa yhteyttä hol.rekrytointi@gmail.com. Kuoron toimintaa voi seurata Facebookissa tai Instagramissa @holchoir.

Keskiviikkoisin pelikerhon peli-ilta

Pelikerho kokoontuu pelaamaan lautapelejä keskiviikkoisin klo 18 alkaen osakunnan 3. kerroksessa Aulangolla.

Torstaisin HOResin pienoispistoolivuorot

Pienoispistoolivuorot jatkuvat jälleen torstaisin klo 18 alkaen. Ilmoittautuminen löytyy lomakkeesta.
Kysymykset pienoispistoolivuoroihin ja ampumarataan liittyen voi osoittaa ratamestarille: ratamestari@hamalais-osakunta.fi

PÄIVYSTYSAJAT viikko 50

Maanantai 11.12.
12:30-16:30 Sihteeri
13:00-16:00 Taloudenhoitaja

Tiistai 12.12.
Ei päivystystä

Keskiviikko 13.12.
14:00-18:00 Sihteeri
16:00-21:00 Toiminnanohjaaja

Torstai 14.12.
12:00-15:00 Taloudenhoitaja

Perjantai 15.12. VUODEN VIIMEINEN JÄSENPÄIVYSTYS
14:00-18:00 Sihteeri
15:00-18:00 Toiminnanohjaaja