Viikkotiedote 6/2023

TIEDOTUSASIAT

1. Tutkimus- ja gradustipendien haku

Julistettavaksi haetaan Oskari ja Siiri Vilamon rahaston sekä Hämäläisten ylioppilassäätiön

TUTKIMUS- JA GRADUSTIPENDIT 2023

Gradustipendejä ovat oikeutetut hakemaan
• Helsingin yliopistossa maisterintutkielmaa tekevät Hämäläis-Osakunnan nykyiset jäsenet

Tutkimusstipendejä ovat oikeutetut hakemaan
• Helsingin yliopistossa jatko-opintojaan harjoittavat Hämäläis-Osakunnan nykyiset ja entiset jäsenet
• muut henkilöt, jos tutkimus kohdistuu Hämeeseen

Hyvin perustellulle tutkimusstipendihakemukselle voidaan myöntää vuoden työskentelyn mahdollistava työskentelyapuraha.

Sähköinen hakujärjestelmä ja hakuohjeet löytyvät osoitteesta www.hys.net

Hakuaika päättyy 28.2.2023 klo 24.00

2. Laulukirjan kuvittajahaku 6.-17.2.

Laulukirjan uudistus alkaa pian olla taittovaiheessa!

Tämän vuoksi laulukirjatoimikunta etsii laulukirjalle kuvittajaa luomaan ja toteuttamaan laulukirjan graafista ilmettä. Työhön kuuluu n. 10 aiheenmukaista kuvituskuvaa laulukirjan osioiden aloituslehdille, ja siitä maksetaan kohtuullinen palkkio. Eri osioita kirjassa tulee olemaan mm. kansanlaulut, juomalaulut ja ylioppilaslaulut. Kuvittajan ei tarvitse olla ammattilainen, vaan ensisijaisesti projektista innostunut hämisläinen!

Kuvitusten tulee valmistua viimeistään toukokuussa, jotta kirja saadaan ajoissa painoon – varmistathan siis, että aikataulu on sinulle sopiva. Hyvä kuvitus liittyy teemaan tai tuo sen mieleen, mutta muuten tyyli on täysin vapaa. Kuvittajiksi haluavilta pyydetään työnäyte, jotta toimikunta voi oikeudenmukaisesti valita sopivimman kuvittajan. Työnäytteen tulee olla ilvesaiheinen kuvitus kansanlauluosion aloituslehdille. Työnäytteen tulee sopia A6-sivulle, ja sen täytyy olla mustavalkoinen. Työnäyte pyydetään ensisijaisesti vektorigrafiikkana, mutta tarvittaessa käy myös korkearesoluutioinen rasterigrafiikka.

Työnäytteet pyydetään lähettämään laulukirjatoimikunnan puheenjohtajalle osoitteeseen lassi.koistinen@iki.fi viimeistään 17.2.

Lisätiedot ja kysymykset:
Lassi Koistinen @klassisti

3. Hämis-tuotteiden designer haussa 6.-19.2.

Kauan odotettu Hämiksen merch-projekti on ottanut askeleen eteenpäin, ja seuraavaksi tuotteille etsitään designeria! Designer huolehtii tuotteiden visuaalisesta ilmeestä yhdessä päävirkailijoiden kanssa. Tuotteet tullaan tilaamaan maaliskuun alussa, ja ensimmäiset tilaustuotteet tulevat olemaan punainen ja musta collegepaita, sekä valkoinen kangaskassi. Suunnitelmissa on tarjonnan laajentaminen jatkossa, joten etua on, mikäli olet kiinnostunut avustamaan myös tulevien tuotteiden designin suunnittelussa!

Molempiin collegepaitoihin tulee valkoinen painatus ja kangaskassin painatus tulee olemaan punainen. Kaikkiin tuotteisiin toivotaan kookasta designiä, mutta kangaskassin painatus voi erota collegeiden painatuksesta. PPP-toimisto toivoo designiltä yksinkertaisuutta, ajattomuutta ja yhteyttä esimerkiksi Hämiksen logoon – tsekkaathan myös graafisen ohjeistuksen läpi ennen designin suunnittelua (esimerkiksi tiettyjen fonttien käyttö ei pakollista, mutta mahdollisuuksien mukaan toivottavaa)! Mikäli et löydä graafista ohjeistusta, olethan yhteydessä toiminnanohjaajaan.

Palkkioksi designin suunnittelusta saat ilmaiset tuotteet (2 collegepaitaa ja kangaskassi) sekä mainetta ja kunniaa.

Designejä voi ehdottaa tästä hetkestä alkaen sunnuntaihin 19.2. asti. Ehdotukset voi lähettää kuvana, haluamanasi tiedostona tai parhaassa tapauksessa suoraan vektorigrafiikkana toiminnanohjaajan sähköpostiin toiminnanohjaaja@hamalais-osakunta.fi. Päävirkailijat valitsevat sopivimman designin viimeistään keskiviikkona 22.2.

Merch-tilauksesta tulee lisätietoa vielä helmikuun aikana!

Kysymykset designer-hausta voit ohjata suoraan päävirkailijoille sähköpostitse tai Telegramissa:
Toiminnanohjaaja @djpentaila
Sihteeri @oonauan
Taloudenhoitaja @porkkasanna

TAPAHTUMAT

1. Pulkkamäkiretki 8.2. (säävarauksella)

Tervetuloa mukaan laskemaan mäkeä hämisseurassa! Keskiviikkona 8.2. klo 18 suuntaamme osakunnalta myöhemmin julkistettavaan paikkaan nauttimaan raikkaasta talvi-ilmasta pulkkien kyydissä, ja reippailun jälkeen iltaa jatketaan osakunnalla saunomisen merkeissä.

Osakunnalla on lainapulkkia, joten mukaan tarvitset vain itsesi ja lämmintä päälle! Matkaan saa tietysti napata myös haluamansa laskuvälineen sekä vaikkapa osakuntakaverin tai ei-vielä-osakuntalaisen avecin.

Pulkkamäkeen lähdetään, jos keli sallii. Lisää infoa Telegram-ryhmässä lähempänä keskiviikkoa.

2. HOP pelipäivä la 11.2.

Pelikerho järjestää kuukausittaisen pelipäivänsä 11.2. lauantaina Hämäläis-Osakunnan tiloissa, 3. kerroksessa klo 12:00 eteenpäin. Viikonloppupelit tyypillisesti harrastajapelejä, mutta pelattavat pelit määräytyvät luonnollisesti osallistujien mukaan ja pelivaihtoehdoista käydään etukäteen keskustelua kerhon WhatsApp-ryhmässä.
Lisätietoja:
Elias Nummelin
041 535 4103

3. Kauhuleffamaraton sunnuntaina 12.2.

Kaipaatko elämääsi vähän kauhua? Sunnuntaina 12.2. Ratinassa Hämäläisen talon 3. kerroksessa järjestetään koko päivän kauhuleffamaraton, jossa katsotaan kuusi jännittävää elokuvaa. Mukaan voit liittyä vaikka koko ajaksi, mutta voit myös tulla katsomaan vaikka vain yhden elokuvan. Tapahtumassa on voimassa Hämiksen avec-sääntö, eli voit napata mukaasi myös ei-osakuntalaisen kaverin ja tulla jännittämään yhdessä!

Aikataulu on suuntaa-antava, ja isoista muutoksista päivitetään Hämiksen TG-ryhmässä. Jonkun verran naposteltavaa on tarjolla, mutta maraton kestää pitkään, joten varauduthan myös omilla eväillä!

Lisätietoja saat telegramista @porkkasanna !

Arvioitu aikataulu:

12 – 14 – Promising Young Woman
– ”It took me a while to watch this because I suspected it would be hard going and it is, in its own dark way, quite entertaining. Definitely worth watching.”

14 – 16 – X
– ”Needless to say if you’re looking for a decent movie to check out I’d recommend giving this a go.”

16 – 18 – Escape Room
– ”It was a pretty good movie and I’d recommend.”

18 – 20 – The Menu
– ”With its sharp social observations and satire, clean style, and stellar performances, the Menu is a feast that you won’t want to end.”

20 – 22 – Umma
– ”Unlike the other reviews so far, I enjoyed the movie, found it scary, and would recommend.”

22 – 24 – The Shining
– It’s a classic, 10/10.

4. Ilveshiihtosimulaatio 13.2. (säävarauksella)

Maanantaina 13.2. klo 18 kokoonnumme Keskuspuistossa virittäytymään seuraavan viikonlopun Ilveshiihtoon taikka muuten vain pitämään hauskaa sukset jalassa. Tiedossa on leikkimielistä kisailua, hangessa rämpimistä sekä vapaata hiihtelyä Ilveshiihdon tyyliin.

Mukaan tarvitset omat hiihtovälineet mutta et juurikaan hiihtotaitoa. Tapahtuma järjestetään latuolosuhteiden salliessa, seuraa tiedotusta Telegramissa!

5. Save the date: Rantalentopalloa Pasilan Biitsillä 23.2.

Torstaina 23.2. klo 18–19.30 mennään porukalla pelaamaan rantalenttistä Pasilan Biitsille. Tämä tapahtuma ei ole säävarauksella, vaan tiedossa on tasaiset +26 astetta sisätiloihin luodulla hiekkarannalla! Lisätietoa ja ilmoittautuminen lähempänä tapahtumaa.

6. Risteilysimulaattori(sitsit) lauantaina 25.2.

Tahtoisin gini tonicin, gini tonicin…

Tuliko déjà-vu? Kaipaatko jo Hämiksen pikkujouluristeilyä tai jäikö se kenties täysin kokematta? Meillä on sinulle ratkaisu!

Hämäläis-Osakunnan juhlavaliokunta toivottaa jokaisen osakuntalaisen lämpimästi tervetulleeksi vuoden ensimmäisille sitseille – tai siis vuoden ensimmäiselle risteilylle lauantaina 25.2! Illan kestävällä risteilyllä pääsemme nauttimaan lauluista, ruuista, juomista ja toistemme seurasta ilman merisairautta tai jännitystä siitä, ajaako Viking Line taas karille.

Risteilytunnelmaa nostattamassa on luonnollisesti risteilyemäntä, puhkikulutetut karaokehitit sitsilaulujen seassa, sekä risteilytyyliin paljon ohjelmanumeroita pitkin iltaa! Ainoastaan juomat erottavat sitsipöydän antimet risteilybuffetista – viini ei välttämättä ole yhtä laimeaa. Sitseille pääset pukeutumaan säihkyvimpään pikkumustaasi, rennoimpiin viikonloppulomavaatteisiisi tai opiskelijaristeilylle kuuluviin haalareihin!

Risteily aloitetaan alkumaljoilla klo 18:00 ja laivaan noustaan klo 18:30. Satamaan palataan klo 23:30 ja kaikki osakuntalaiset ovat tervetulleita jatkoille! Risteilylipun lunastat itsellesi 15/17 eurolla, riippuen valinnastasi alkoholillisen ja holittoman menun välillä. Kaikkien osakuntien jäsenet ovat tervetulleita mukaan!

Lipunmyynti alkaa Kide Appissa tiistaina 7.2. klo 13:00, olethan nopea! Lipunmyyntiin pääset tästä.

Mikäli koet tapahtumassa häirintää, voit matalalla kynnyksellä ottaa yhteyttä viestitse tai puhelimitse häirintäyhdyshenkilöihin. Heidät saat kiinni numerosta 040 135 5899. Tapahtumassa noudatetaan Hämäläis-Osakunnan turvallisemman tilan periaatteita, jotka löydät täältä. Tapahtumaan osallistumalla sitoudut näihin periaatteisiin.

MITÄ? Risteilysimulaattori(sitsit)
MISSÄ? Laivaannousu Aulangolla (3. krs), risteily Osakuntabaarissa (2. krs), Hämäläis-Osakunta, Urho Kekkosen katu 4-6 D, 00100 Helsinki
MILLOIN? Lauantaina 25.2, alkumaljat klo 18:00, laivaannousu klo 18:30
MIKSI? Koska edellisestä risteilystä on jo ihan liian pitkä aika
DC? RISSE
LIPUT? Kide App ti 7.2. klo 13:00 Osakuntalainen: alkoholiton lippu 15 € / alkoholillinen lippu 17 €

7. Eduskuntavaalipaneeli keskiviikkona 1.3.

Hämäläis-Osakunnan Juristikerho järjestää perinteisen eduskuntavaalipaneelin osakuntamme jäsenille keskiviikkona 1.3.2023! Paneeliin on kutsuttu edustajat jokaisesta eduskunnassa päättyvällä kaudella toimineesta puolueesta, ja vetäjänä toimii Hämiksen civis Iida Silfverhuth. Paneelissa keskitytään opiskelijoille tärkeisiin kysymyksiin, ja osallistujat pääsevät myös itse esittämään kysymyksiä panelisteille.

Paneeli järjestetään Osakuntabaarissa klo 18:00 alkaen, ja osallistuminen on kaikille ilmaista. Paneelin jälkeen Juristikerho tarjoaa pientä naposteltavaa, eli kotiin ei kannata heti kiirehtiä!

Lämpimästi tervetuloa kuulemaan eturivin poliitikoiden ajatuksia tulevista eduskuntavaaleista!

8. Pummi ja porvari -sitsit perjantaina 3.3.

Kyllästyttääkö Espan high life? Kaivertaako sydäntäsi Kelan kanta-asiakkuus? Kaipaatko salaa pientä vastakkainasettelua tylsään sitsipöytään? Juristikerho pelastaa nyt päiväsi!

Hämäläis-Osakunnan Juristikerho järjestää pummi ja porvari -sitsit perjantaina 3.3! Sitseillä vaikutat itse kohtaloosi valitsemalla jo etukäteen, kumman yhteiskuntaluokan edustajaa aiot larpata illan ajan – porvaria vai pummia. Porvarina tulet luonnollisesti nauttimaan illasta erityisen hyvien ruokajuomien ja fiinien annosten parissa, kun taas pummina nautit opiskelijalle kenties hieman tutummista ruoista, sekä juomista, jotka haetaan useimmiten Alkon alahyllyltä tai Etelä-Helsingistä.

Luokkaerottelun kourissa taistelevaa kansaa viihdytetään Juristikerholle tyypillisesti ruokien ja juomien lisäksi useilla yllätysnumeroilla! Juristikerhon sitseillä ei säästellä tarjottavien, eikä erinomaisen seuran kanssa – huono huumorikin saattaa olla paikallaan tässä tapahtumassa.

Sitsit järjestetään osakunnan neljännessä kerroksessa, Myllyssä. Porvareiden sitsit alkavat Hikiältä (5. krs) klo 18:30, ja pummit tapaavat Osakuntabaarissa (2. krs) samaan aikaan. Porvareiden lipun saat omaksesi 22 euron hinnalla, ja pummina pääset mukaan kohtuullisella 8 euron panostuksella.

Lipunmyynti alkaa Kide Appissa tiistaina 14.2. klo 13:00! Lipunmyyntiin pääset tästä.

Mikäli koet tapahtumassa häirintää, voit matalalla kynnyksellä ottaa yhteyttä viestitse tai puhelimitse häirintäyhdyshenkilöihin. Heidät saat kiinni numerosta 040 135 5899. Tapahtumassa noudatetaan Hämäläis-Osakunnan turvallisemman tilan periaatteita, jotka löydät täältä. Tapahtumaan osallistumalla sitoudut näihin periaatteisiin.

Lämpimästi tervetuloa – joko pummina tai porvarina!

9. HO SKI goes Himos – nyt myös Winterfest 24.-26.3.

Olet ehkä jo kuullut Himoksesta, mutta oletko kuullut Winterfestistä? Himoksella taidettiin innostua Hämiksen kaukkariteemasta, ja nyt pääsemmekin nauttimaan talvifestareista Himos-reissun yhteydessä! Hämiksen laskettelureissulaiset pääsevät nyt nauttimaan myös alppifestareista laskettelun, paljuilun ja mökkibileiden sivussa.

Winterfest lupaa meille seuraavaa: “Tämä Suomessa ennennäkemätön konsepti yhdistää uudella mielenkiintoisella tavalla villit afterski- ja mökkibileet, laskettelun, livemusiikin sekä talviaktiviteetit. Olitpa etsimässä vuosisadan bileitä, festivaalirakkautta, uusia ystäviä tai suosikki artistisi live-showta, löydät sen varmasti Himos Winterfest 2023 tapahtumasta.”

HO SKI -reissu suuntautuu Himokselle 24.-26.3, ja reissulle mahtuu vielä mukaan! Matka on tällä hetkellä tarkentumassa enintään 90 € hintaan, johon sisältyy yöpyminen ja bussikuljetus – sekä tietenkin erinomainen seura!

Lisätietoja laskettelureissusta ja ilmoittautumisen löydät täältä.

10. Juristikerho goes Tartto 31.3.-2.4.

Hyvä osakuntaväki, se aika on taas täällä – Juristikerhon legendaarinen Tarton viikonloppu tuo auringonpilkahduksia harmaaseen lopputalveen! Juristikerho suuntaa maineelleen sopivasti Viron kulttuurin ja sivistyksen pääkaupunkina tunnettuun Tarttoon, ja kaikki hämisläiset on kutsuttu mukaan.

Matkaan lähdetään Helsingistä perjantaiaamuna 31.3, jolloin hyppäämme laivaan kohti Tallinnaa. Tallinnassa aloitamme päivän tunnettujen opiskelijahintaisten virvokkeiden hankkimisella ennen kuin käännämme nupit kaakkoon ja suuntaamme kohti Tarttoa. Tartossa majoitumme hotellimajoituksessa ja tutustumme mm. Tarton opiskelijakulttuuriin ja yöelämään legendaarisen Tarton appron muodossa. Takaisin kotiin palaamme sunnuntai-iltana 2.4. Osallistujille lähetetään tarkempi matkasuunnitelma myöhemmin.

Reissu tulee kustantamaan n. 90€, mutta lopullinen hinta tulee riippumaan osallistujamäärästä. Tästä johtuen hinta voi elää n. 10€. Osallistumismaksu sisältää laivakuljetukset Tallinnaan ja takaisin, bussikuljetukset Tallinnan ja Tarton välillä sekä majoituksen Tartossa. Ilmoittautuminen on sitova ja lomakkeen täyttämällä sitoudut maksamaan matkan eräpäivään 26.3.2022 mennessä. Matkan maksaminen on edellytys mukaan pääsemiselle. Tarkemmat maksutiedot ilmoitetaan osallistujille ilmoittautumisen päätyttyä sunnuntaina 19.3.

Ilmoittautuminen reissuun alkaa Nettilomakkeella välittömästi!

Jos sinulle heräsi kysymyksiä matkasta, voit olla suoraan yhteydessä Juristikerhon ulkoasiainvastaavaan Irene Vuolteeseen (kyllä, se sukunimi taipuu noin) Telegramissa @irenevuollet.

Tulevat kokoukset:

Osakunnan kokous 7.2.

Osakunnan kokous tiistaina 7.2. klo 18 osakunnan 3. kerroksessa Aulangolla.

Hallituksen kokous 9.2.

Hallituksen kokous torstaina 9.2. klo 18 Hämäläis-Osakunnan kirjaston ryhmätyötilassa.

Hämäläis-Osakunnan Reserviläisten sääntömääräinen kevätkokous 8.2.

Tervetuloa Hämäläis-Osakunnan Reserviläisten kevätkokoukseen käymään läpi sääntömääräiset asiat ja suunnittelemaan 70. toimintavuoden aktiviteetteja!

Aika: 8.2.2023 klo 17.00

Paikka: Aulanko, Hämäläis-Osakunnan 3. kerros, Urho Kekkosen katu 4–6 D

Esityslista:
Kokouksen avaaminen
Kokouksen päätösvaltaisuus
Työjärjestys
Kokousvirkailijoiden valinta
Ilmoitusasiat
Vuoden 2022 toimintakertomuksen vahvistaminen
Vuoden 2023 toimintasuunnitelman vahvistaminen
Vuosijuhlat
Muut esille tulevat asiat
Kokouksen päättäminen

Hämäläis-Osakunnan Soittajien kevätkokous 13.2.

Tervetuloa Hämäläis-Osakunnan Soittajien kevätkokoukseen 13.2. klo 19!

Kokous pidetään Punaisessa Myllyssä (4. kerros) ja kokouksen päätyttyä bändi jatkaa harjoituksilla. Tässä siis hyvä matalan kynnyksen mahdollisuus tulla kuulemaan, millaista toimintaa meillä on ollut viime vuonna, ja osallistumaan myös treeneihin!

Esityslista:
1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin ja ääntenlaskijoiden valinta
3. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. Esityslistan hyväksyminen
5. Toimintakalenterin ja -kertomuksen 2022 hyväksyminen
6. Tilin- ja toiminnantarkastus vuodelta 2022
7. Edellisen tilikauden tilinpäätöksen vahvistaminen
8. Päätetään tili- ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle edelliseltä tilikaudelta tai niistä toimenpiteistä, joihin kerhon hallinto ehkä antaa aihetta
9. Muut esille tulevat asiat
10. Kokouksen päätös

Hämäläis-Osakunnan pelikerhon sääntömääräinen kevätkokous 22.2.

Kokous keskiviikkona 22.2. klo 18 osakunnan 3. kerroksessa. Kokouksessa käsitellään normaalit kevätkokoukselle kuuluvat asiat. Tarkka esityslista tulee nähtäville osakunnan ilmoitustaululle.

Viikoittain toistuvat:

Maanantaisin maanantailenkki

Kokoontuminen osakunnan viidenteen kerrokseen Hikiälle kello 19 ja lähtö kello 19.15. Lenkki kulkee vakioreittiä Seurasaaren sillalle ja takaisin. Matkaa kertyy noin 10 kilometriä. Ketään ei jätetä jälkeen, ja juosta voi myös vain osan matkasta. Lenkin jälkeen Hikiällä on tarjolla eväitä ja lämmin sauna.

Maanantailenkki järjestetään yhteistyössä Satakuntalaisen Osakunnan kanssa. Lenkin vetäjänä ja yhteyshenkilönä toimii Mikko Mäkipää, puh. 0505822386.

Maanantaisin taidekerho

Taidekerho kokoontuu viikoittain Sillanpäässä osakunnan 5. kerroksessa klo 18.30 alkaen.

Maanantaisin HOS Big Bandin treenit

HOS Big Band treenaa maanantaisin klo 19 – 21 Punaisessa Myllyssä (4. krs). Jos sinua kiinnostaisi soittaa big bandissä, tule rohkeasti mukaan! Lisätietoja saa sähköpostilla hos@hamalais-osakunta.fi tai Facebookin tai IG:n kautta @hosbigband

Tiistaisin HOLin kuorotreenit

Hämäläis-Osakunnan Laulajat treenaa tiistaisin klo 18-21 Punaisessa Myllyssä. Kuoron koelaulut järjestetään syksyisin ja keväisin kauden alussa. Jos koelaulut ehtivät mennä ohitse mutta haluaisit päästä mukaan, voit ottaa yhteyttä hol.rekrytointi@gmail.com. Kuoron toimintaa voi seurata Facebookissa tai Instagramissa @holchoir.

Tiistaisin teeilta

Teeillassa klo 19 alkaen osakunnan 3. kerroksessa aina vaihtuva osakunnan toimija – valiokunta tai kerho – tarjoilee naposteltavaa, herkkuja ja mahdollista ohjelmaa. Teeilta on matalan kynnyksen tapahtuma, johon voit tulla piipahtamaan tai viettämään aikaa pidemmäksi aikaa!

Keskiviikkoisin pelikerhon peli-ilta

Pelikerho kokoontuu pelaamaan lautapelejä keskiviikkoisin klo 18 alkaen osakunnan 3. kerroksessa Aulangolla.