Viikkotiedote 7/2023

TIEDOTUSASIAT

1. Tutkimus- ja gradustipendien haku

Julistettavaksi haetaan Oskari ja Siiri Vilamon rahaston sekä Hämäläisten ylioppilassäätiön

TUTKIMUS- JA GRADUSTIPENDIT 2023

Gradustipendejä ovat oikeutetut hakemaan
• Helsingin yliopistossa maisterintutkielmaa tekevät Hämäläis-Osakunnan nykyiset jäsenet

Tutkimusstipendejä ovat oikeutetut hakemaan
• Helsingin yliopistossa jatko-opintojaan harjoittavat Hämäläis-Osakunnan nykyiset ja entiset jäsenet
• muut henkilöt, jos tutkimus kohdistuu Hämeeseen

Hyvin perustellulle tutkimusstipendihakemukselle voidaan myöntää vuoden työskentelyn mahdollistava työskentelyapuraha.

Sähköinen hakujärjestelmä ja hakuohjeet löytyvät osoitteesta www.hys.net

Hakuaika päättyy 28.2.2023 klo 24.00

2. Laulukirjan kuvittajahaku 6.-17.2.

Laulukirjan uudistus alkaa pian olla taittovaiheessa!

Tämän vuoksi laulukirjatoimikunta etsii laulukirjalle kuvittajaa luomaan ja toteuttamaan laulukirjan graafista ilmettä. Työhön kuuluu n. 10 aiheenmukaista kuvituskuvaa laulukirjan osioiden aloituslehdille, ja siitä maksetaan kohtuullinen palkkio. Eri osioita kirjassa tulee olemaan mm. kansanlaulut, juomalaulut ja ylioppilaslaulut. Kuvittajan ei tarvitse olla ammattilainen, vaan ensisijaisesti projektista innostunut hämisläinen!

Kuvitusten tulee valmistua viimeistään toukokuussa, jotta kirja saadaan ajoissa painoon – varmistathan siis, että aikataulu on sinulle sopiva. Hyvä kuvitus liittyy teemaan tai tuo sen mieleen, mutta muuten tyyli on täysin vapaa. Kuvittajiksi haluavilta pyydetään työnäyte, jotta toimikunta voi oikeudenmukaisesti valita sopivimman kuvittajan. Työnäytteen tulee olla ilvesaiheinen kuvitus kansanlauluosion aloituslehdille. Työnäytteen tulee sopia A6-sivulle, ja sen täytyy olla mustavalkoinen. Työnäyte pyydetään ensisijaisesti vektorigrafiikkana, mutta tarvittaessa käy myös korkearesoluutioinen rasterigrafiikka.

Työnäytteet pyydetään lähettämään laulukirjatoimikunnan puheenjohtajalle osoitteeseen lassi.koistinen@iki.fi viimeistään 17.2.

Lisätiedot ja kysymykset:
Lassi Koistinen @klassisti

3. Hämäläis-Osakunnan kirjaston tutkijanhuonehaku II/2023

Tutkijanhuonejakso II/2023 alkaa maanantaina 6.3. ja jatkuu 13.5. asti. Mikäli haluat hakea tutkijanhuonepaikkaa tälle jaksolle, jätä hakemuksesi viimeistään lauantaina 18.2.2023 lomakkeella netissä.

Hakemus osoitetaan kirjaston johtokunnalle. Siinä on mainittava mm. seuraavat asiat:
– Missä vaiheessa tutkielma on ja millainen on realistinen arvio sen etenemisestä
– Arvio työtilan käyttöajasta
– Käytätkö mieluummin aamu- vai ilta-aikoja (mikäli paikkoja joudutaan jakamaan)

Huomioi hakemusta tehdessäsi, että hakemuksia on usein enemmän kuin jaettavia paikkoja. Hyvät perustelut kannattavat.

4. Hämis-tuotteiden designer haussa, DL sunnuntaina 19.2.

Kauan odotettu Hämiksen merch-projekti on ottanut askeleen eteenpäin, ja seuraavaksi tuotteille etsitään designeria! Designer huolehtii tuotteiden visuaalisesta ilmeestä yhdessä päävirkailijoiden kanssa. Tuotteet tullaan tilaamaan maaliskuun alussa, ja ensimmäiset tilaustuotteet tulevat olemaan punainen ja musta collegepaita, sekä valkoinen kangaskassi. Suunnitelmissa on tarjonnan laajentaminen jatkossa, joten etua on, mikäli olet kiinnostunut avustamaan myös tulevien tuotteiden designin suunnittelussa!

Molempiin collegepaitoihin tulee valkoinen painatus ja kangaskassin painatus tulee olemaan punainen. Kaikkiin tuotteisiin toivotaan kookasta designiä, mutta kangaskassin painatus voi erota collegeiden painatuksesta. PPP-toimisto toivoo designiltä yksinkertaisuutta, ajattomuutta ja yhteyttä esimerkiksi Hämiksen logoon – tsekkaathan myös graafisen ohjeistuksen läpi ennen designin suunnittelua (esimerkiksi tiettyjen fonttien käyttö ei pakollista, mutta mahdollisuuksien mukaan toivottavaa)! Mikäli et löydä graafista ohjeistusta (virkailijoilla virkailija-Drivessä), olethan yhteydessä toiminnanohjaajaan.

Palkkioksi designin suunnittelusta saat ilmaiset tuotteet (2 collegepaitaa ja kangaskassi) sekä mainetta ja kunniaa.

Designejä voi ehdottaa sunnuntaihin 19.2. asti. Ehdotukset voi lähettää kuvana, haluamanasi tiedostona tai parhaassa tapauksessa suoraan vektorigrafiikkana toiminnanohjaajan sähköpostiin. Päävirkailijat valitsevat sopivimman designin viimeistään keskiviikkona 22.2.

Merch-tilauksesta tulee lisätietoa vielä helmikuun aikana!

Kysymykset designer-hausta voit ohjata suoraan päävirkailijoille sähköpostitse tai Telegramissa:
Toiminnanohjaaja @djpentaila
Sihteeri @oonauan
Taloudenhoitaja @porkkasanna

5. Löytötavaroita haettavissa Ratinasta 13.-26.2.

Maanantaista 13.2. alkaen osakunnan 3. kerroksesta Ratinasta voi hakea löytötavaroita kahden viikon ajan (26.2. asti), jonka jälkeen hakematta jääneet tavarat viedään kierrätyskeskukseen tai tekstiilikierrätykseen.

TAPAHTUMAT

1. Ilveshiihtosimulaatio 13.2. peruttu

Latutilanteen vuoksi ohjelmavaliokunnan ilveshiihtosimulaatio on peruttu tältä maanantailta. Toivotaan, että ladulle vielä päästään myöhempänä ajankohtana! Sivakoinnin sijasta kaikki ovat tervetulleita muiden muassa liikuntavastaavien mukaan maanantailenkille kävelemään, hölkkäämään tai juoksemaan vapaavalintaisen matkan ja nauttimaan lenkkiseurasta, -eväistä ja -saunasta. Kokoontuminen perinteiseen tapaan klo 19 Hikiällä (5. krs)!

2. Hämäläiset pidot 11.3.

Hämäläisten viikko huipentuu jälleen osakunnan kakkosjuhlaan eli Hämäläisiin pitoihin! Tänä vuonna juhlamme isäntäkaupunkina toimii Päijät-Hämeen kruununjalokivi Lahti, missä Lahden Upseerikerho kestitsee meitä perinteisen hämäläisen pitopöydän antimilla. Maittavan ruoan lisäksi juhla lupaa meille viihdyttävää ohjelmaa, laulua sekä tanssia kansanmusiikin säestyksellä.

Pitokansan yhteiskuljetus lähtee Hämäläisten talolta Tavastian edestä (Urho Kekkosen katu 4–6) juhlapäivänä klo 11.10 ja saapuu Upseerikerholle (Upseerikerhonkatu 3, Lahti) alkuiltapäivästä. Juhlan jälkeen palaamme osakunnalle n. klo 21.30 ja käynnistämme vauhdikkaat neljän kerroksen jatkobileet, joita ei lannista kuin korkeintaan kevään nouseva aurinko. Sunnuntaipäivän virkistykseksi osakunnan emännistö tarjoilee silliaamiaisen klo 12 alkaen.

Avoin lipunmyynti alkaa pe 17.2. klo 13.00! HO fuksit 48 € / HO civikset 53 € / edustajat ja seniorit 65 € / sillis 10 €

Juhlan pukukoodi on kansallispuku tai tumma puku. Hämäläis-Osakunnan jäsenet voivat halutessaan vuokrata kansallispuvun osakunnan kautta.

3. Hämiksen yhteislähtö laskiaisriehaan 21.2.!

Laskiaistiistaina 21.2. Ullanlinnanmäellä juhlitaan perinteistä Laskiaisriehaa. Kiinnostaako osallistuminen, mutta et tiedä kenen kanssa lähteä? Lähdetään riehaan yhdessä Hämis-porukalla! Yhteislähtö laskiaisriehaan lähtee 21.2. klo 12 Hämiksen 3. kerroksesta. Mukaan voi lainata Hämiksen pulkkia tai saapua paikalle ihan vaan katsastamaan menoa! Iltapäivän aikana päästään seuraamaan myös laskiaisriehan Akateemista mäenlaskukilpailua. Ullanlinnanmäelle kerääntyy opiskelijoita ympäri pääkaupunkiseutua. Pukukoodi on haalarit!

4. Rantalentopalloa Pasilan Biitsillä 23.2.

Kyllästyttääkö Helsingin talvi? Tekisikö mieli lämpimään ja valoisaan? Ei hätää! Torstaina 23.2. klo 18–19.30 mennään porukalla pelailemaan rantalenttistä Pasilan Biitsille Triplaan! Tämä tapahtuma ei ole säävarauksella, vaan tiedossa on tasaiset +26 astetta sisätiloihin luoduissa hiekkarantaolosuhteissa. Osallistuminen ei vaadi minkäänlaisia taitoja tai kokemusta rantalentopallon pelaamisesta, joten mukaan kannattaa ehdottomasti lähteä, jos ranta, lentis tai rantalentis osakuntaseurassa hiukkasenkaan kiinnostaa!

Kenttiä on varattu meille klo 18–19.30. Paikalle voi saapua joko yhteislähdössä, joka lähtee klo 17.10 osakunnalta Aulangosta (3. krs), tai omatoimisesti (ks. saapumisohjeet). Yhteislähdössä matkataan julkisilla, joten tarvitset A-vyöhykkeelle kelpaavan lipun.

Mukaan tarvitset rantalenttikseen soveltuvat vaatteet, ja lisäksi pyyhkeen/uima-asun, jos haluat saunoa pelailun jälkeen. Huomioithan, että omien eväiden, alkoholijuomien ja lasipullojen tuominen Biitsille on kielletty.

Osallistumismaksu on 8 €. Lipunmyynti alkaa huomenna ti 14.2. klo 13.00 ja päättyy ma 20.2. tai kun paikat ovat täynnä. Linkki lipunmyyntiin laitetaan Telegram-ryhmään ja verkkosivujen kalenteriin.

Lisätiedot liikuntavastaavilta:
Artturi Hiiro, 0451654755 / @artturihiiro
Ella Starck, 0440808741 / @ellastarck

5. Risteilysimulaattori(sitsit) lauantaina 25.2.

Tahtoisin gini tonicin, gini tonicin…

Tuliko déjà-vu? Kaipaatko jo Hämiksen pikkujouluristeilyä tai jäikö se kenties täysin kokematta? Meillä on sinulle ratkaisu!

Hämäläis-Osakunnan juhlavaliokunta toivottaa jokaisen osakuntalaisen lämpimästi tervetulleeksi vuoden ensimmäisille sitseille – tai siis vuoden ensimmäiselle risteilylle lauantaina 25.2! Illan kestävällä risteilyllä pääsemme nauttimaan lauluista, ruuista, juomista ja toistemme seurasta ilman merisairautta tai jännitystä siitä, ajaako Viking Line taas karille.

Risteilytunnelmaa nostattamassa on luonnollisesti risteilyemäntä, puhkikulutetut karaokehitit sitsilaulujen seassa, sekä risteilytyyliin paljon ohjelmanumeroita pitkin iltaa! Ainoastaan juomat erottavat sitsipöydän antimet risteilybuffetista – viini ei välttämättä ole yhtä laimeaa. Sitseille pääset pukeutumaan säihkyvimpään pikkumustaasi, rennoimpiin viikonloppulomavaatteisiisi tai opiskelijaristeilylle kuuluviin haalareihin!

Risteily aloitetaan alkumaljoilla klo 18:00 ja laivaan noustaan klo 18:30. Satamaan palataan klo 23:30 ja kaikki osakuntalaiset ovat tervetulleita jatkoille! Risteilylipun lunastat itsellesi 15/17 eurolla, riippuen valinnastasi alkoholillisen ja holittoman menun välillä. Kaikkien osakuntien jäsenet ovat tervetulleita mukaan!

Lipunmyynti alkaa Kide Appissa tiistaina 7.2. klo 13:00, olethan nopea! Lipunmyyntiin pääset tästä.

Mikäli koet tapahtumassa häirintää, voit matalalla kynnyksellä ottaa yhteyttä viestitse tai puhelimitse häirintäyhdyshenkilöihin. Heidät saat kiinni numerosta 040 135 5899. Tapahtumassa noudatetaan Hämäläis-Osakunnan turvallisemman tilan periaatteita, jotka löydät täältä. Tapahtumaan osallistumalla sitoudut näihin periaatteisiin.

MITÄ? Risteilysimulaattori(sitsit)
MISSÄ? Laivaannousu Aulangolla (3. krs), risteily Osakuntabaarissa (2. krs), Hämäläis-Osakunta, Urho Kekkosen katu 4-6 D, 00100 Helsinki
MILLOIN? Lauantaina 25.2, alkumaljat klo 18:00, laivaannousu klo 18:30
MIKSI? Koska edellisestä risteilystä on jo ihan liian pitkä aika
DC? RISSE
LIPUT? Kide App ti 7.2. klo 13:00 Osakuntalainen: alkoholiton lippu 15 € / alkoholillinen lippu 17 €

6. Eduskuntavaalipaneeli keskiviikkona 1.3.

Hämäläis-Osakunnan Juristikerho järjestää perinteisen eduskuntavaalipaneelin osakuntamme jäsenille keskiviikkona 1.3.2023! Paneeliin on kutsuttu edustajat jokaisesta eduskunnassa päättyvällä kaudella toimineesta puolueesta, ja vetäjänä toimii Hämiksen civis Iida Silfverhuth. Paneelissa keskitytään opiskelijoille tärkeisiin kysymyksiin, ja osallistujat pääsevät myös itse esittämään kysymyksiä panelisteille.

Paneeli järjestetään Osakuntabaarissa klo 18:00 alkaen, ja osallistuminen on kaikille ilmaista. Paneelin jälkeen Juristikerho tarjoaa pientä naposteltavaa, eli kotiin ei kannata heti kiirehtiä!

Lämpimästi tervetuloa kuulemaan eturivin poliitikoiden ajatuksia tulevista eduskuntavaaleista!

7. Pummi ja porvari -sitsit perjantaina 3.3.

Kyllästyttääkö Espan high life? Kaivertaako sydäntäsi Kelan kanta-asiakkuus? Kaipaatko salaa pientä vastakkainasettelua tylsään sitsipöytään? Juristikerho pelastaa nyt päiväsi!

Hämäläis-Osakunnan Juristikerho järjestää pummi ja porvari -sitsit perjantaina 3.3! Sitseillä vaikutat itse kohtaloosi valitsemalla jo etukäteen, kumman yhteiskuntaluokan edustajaa aiot larpata illan ajan – porvaria vai pummia. Porvarina tulet luonnollisesti nauttimaan illasta erityisen hyvien ruokajuomien ja fiinien annosten parissa, kun taas pummina nautit opiskelijalle kenties hieman tutummista ruoista, sekä juomista, jotka haetaan useimmiten Alkon alahyllyltä tai Etelä-Helsingistä.

Luokkaerottelun kourissa taistelevaa kansaa viihdytetään Juristikerholle tyypillisesti ruokien ja juomien lisäksi useilla yllätysnumeroilla! Juristikerhon sitseillä ei säästellä tarjottavien, eikä erinomaisen seuran kanssa – huono huumorikin saattaa olla paikallaan tässä tapahtumassa.

Sitsit järjestetään osakunnan neljännessä kerroksessa, Myllyssä. Porvareiden sitsit alkavat Hikiältä (5. krs) klo 18:30, ja pummit tapaavat Osakuntabaarissa (2. krs) samaan aikaan. Porvareiden lipun saat omaksesi 22 euron hinnalla, ja pummina pääset mukaan kohtuullisella 8 euron panostuksella.

Lipunmyynti alkaa Kide Appissa tiistaina 14.2. klo 13:00! Lipunmyyntiin pääset tästä.

Mikäli koet tapahtumassa häirintää, voit matalalla kynnyksellä ottaa yhteyttä viestitse tai puhelimitse häirintäyhdyshenkilöihin. Heidät saat kiinni numerosta 040 135 5899. Tapahtumassa noudatetaan Hämäläis-Osakunnan turvallisemman tilan periaatteita, jotka löydät täältä. Tapahtumaan osallistumalla sitoudut näihin periaatteisiin.

Lämpimästi tervetuloa – joko pummina tai porvarina!

8. Hämäläiset sitsit 8.3.

Hämäläiset pidot pidetään lauantaina 11.3, mutta virittäydymme tunnelmaan jo keskiviikkona 8.3!

Hämäläis-Osakunnan toiseksi tärkein ja hienoin juhlaviikko juhlitaan maaliskuussa. Viikko huipentuu Hämäläisiin pitoihin lauantaina, mutta aloitamme juhlimisen jo keskiviikkona 8.3. Hämäläisten sitsien merkeissä. Sitseillä pääset virittäytymään hämäläiseen tunnelmaan, nauttimaan muiden osakuntalaisten seurasta sekä laulamaan ja juhlimaan kuten Hämeessä on tapana.

Alkumaljat kohotetaan osakunnan kolmannessa kerroksessa klo 18:30 ja pöytiin siirrytään klo 19:00 – olethan ajoissa paikalla! Dresscode on kiistanalainen cocktail osakuntanauhoineen, mutta mikäli haluat näyttää kotiseutuylpeytesi jo näillä sitseillä, olet varsin tervetullut pukemaan päällesi myös jotain hämäläistä.

Näille sitseille pääset osallistumaan Hämäläis-Osakunnan tai muun osakunnan jäsenenä holillisena 15 euron ja holittomana 13 euron hintaan. Tähän hintaan sisältyy maukkaat hämäläistyyliset ruuat (liha/kasvis/vegaani), laadukkaat alkoholilliset tai holittomat juomat ja vielä kaupan päälle erinomaiset jatkot, joissa pääset pitoja silmällä pitäen hiomaan vielä tanssiliikkeesi timanttisiksi! Paikkoja on rajoitetusti – olethan nopea!

Lipunmyynti alkaa Kide Appissa maanantaina 20.2. klo 13:00! Lipunmyyntiin pääset tästä.

Mikäli liput viedään nenäsi edestä nopeammin kuin hämäläinen tekee… no, mitään – ei hätää! Pääset osallistumaan jatkoille, kunhan sitsaajat nousevat pöydästä! Kaikki osakuntalaiset ovat tervetulleita.

Tätä et halua missata!

Mikäli koet tapahtumassa häirintää, voit matalalla kynnyksellä ottaa yhteyttä viestitse tai puhelimitse häirintäyhdyshenkilöihin. Heidät saat kiinni numerosta 040 135 5899. Tapahtumassa noudatetaan Hämäläis-Osakunnan turvallisemman tilan periaatteita, jotka löydät täältä. Tapahtumaan osallistumalla sitoudut näihin periaatteisiin.

9. Excursio Lahteen 10.3.

Hämäläis-Osakunta on kutsuttu tutustumiskäynnille Lahteen! Lahti on muun muassa Suomen uusin yliopistokaupunki. Excursiolle suunnataan pitoviikon perjantaina, 10.3. Nyt on hyvä mahdollisuus päästä fiilistelemään Lahtea jo ennen lauantain pitoja!

Excursion ohjelma pitää sisällään tutustumisen Lahden yliopistokampuksen ja Helsingin yliopiston toimintaan ja tiloihin, tarkemman tutustumisen Lahden kaupunkiin sekä Lahden kaupungin tarjoaman lounaan! Excursion päätteeksi pääsemme vierailemaan visuaalisten taiteiden museossa Malvassa.

Matkaan lähdetään bussilla klo 9:30 osakunnan edestä, ja takaisin Helsingissä ollaan n. klo 17.

Excursio on osallistujille täysin ilmainen! Ilmoittautuminen alkaa maanantaina 20.2 klo 12 nettilomakkeessa. Tätä hupia ei kannata jättää väliin, sillä tilaisuus on ainutkertainen!! Nähdään exculla!

10. HO SKI goes Himos – nyt myös Winterfest 24.-26.3.

Olet ehkä jo kuullut Himoksesta, mutta oletko kuullut Winterfestistä? Himoksella taidettiin innostua Hämiksen kaukkariteemasta, ja nyt pääsemmekin nauttimaan talvifestareista Himos-reissun yhteydessä! Hämiksen laskettelureissulaiset pääsevät nyt nauttimaan myös alppifestareista laskettelun, paljuilun ja mökkibileiden sivussa.

Winterfest lupaa meille seuraavaa: “Tämä Suomessa ennennäkemätön konsepti yhdistää uudella mielenkiintoisella tavalla villit afterski- ja mökkibileet, laskettelun, livemusiikin sekä talviaktiviteetit. Olitpa etsimässä vuosisadan bileitä, festivaalirakkautta, uusia ystäviä tai suosikki artistisi live-showta, löydät sen varmasti Himos Winterfest 2023 tapahtumasta.”

HO SKI -reissu suuntautuu Himokselle 24.-26.3, ja reissulle mahtuu vielä mukaan! Matka on tällä hetkellä tarkentumassa enintään 90 € hintaan, johon sisältyy yöpyminen ja bussikuljetus – sekä tietenkin erinomainen seura!

Lisätietoja laskettelureissusta ja ilmoittautumisen löydät täältä.

11. Juristikerho goes Tartto 31.3.-2.4.

Hyvä osakuntaväki, se aika on taas täällä – Juristikerhon legendaarinen Tarton viikonloppu tuo auringonpilkahduksia harmaaseen lopputalveen! Juristikerho suuntaa maineelleen sopivasti Viron kulttuurin ja sivistyksen pääkaupunkina tunnettuun Tarttoon, ja kaikki hämisläiset on kutsuttu mukaan.

Matkaan lähdetään Helsingistä perjantaiaamuna 31.3, jolloin hyppäämme laivaan kohti Tallinnaa. Tallinnassa aloitamme päivän tunnettujen opiskelijahintaisten virvokkeiden hankkimisella ennen kuin käännämme nupit kaakkoon ja suuntaamme kohti Tarttoa. Tartossa majoitumme hotellimajoituksessa ja tutustumme mm. Tarton opiskelijakulttuuriin ja yöelämään legendaarisen Tarton appron muodossa. Takaisin kotiin palaamme sunnuntai-iltana 2.4. Osallistujille lähetetään tarkempi matkasuunnitelma myöhemmin.

Reissu tulee kustantamaan n. 90€, mutta lopullinen hinta tulee riippumaan osallistujamäärästä. Tästä johtuen hinta voi elää n. 10€. Osallistumismaksu sisältää laivakuljetukset Tallinnaan ja takaisin, bussikuljetukset Tallinnan ja Tarton välillä sekä majoituksen Tartossa. Ilmoittautuminen on sitova ja lomakkeen täyttämällä sitoudut maksamaan matkan eräpäivään 26.3.2022 mennessä. Matkan maksaminen on edellytys mukaan pääsemiselle. Tarkemmat maksutiedot ilmoitetaan osallistujille ilmoittautumisen päätyttyä sunnuntaina 19.3.

Ilmoittautuminen reissuun alkaa Nettilomakkeella välittömästi!

Jos sinulle heräsi kysymyksiä matkasta, voit olla suoraan yhteydessä Juristikerhon ulkoasiainvastaavaan Irene Vuolteeseen (kyllä, se sukunimi taipuu noin) Telegramissa @irenevuollet.

Tulevat kokoukset:

Hallituksen kokous 23.2.

Hallituksen kokous torstaina 23.2. klo 18 Hämäläis-Osakunnan kirjaston ryhmätyötilassa.

Osakunnan kokous 14.3.

Osakunnan kokous tiistaina 14.3. klo 18 osakunnan 3. kerroksessa Aulangolla.

Hämäläis-Osakunnan Soittajien kevätkokous 13.2.

Tervetuloa Hämäläis-Osakunnan Soittajien kevätkokoukseen 13.2. klo 19!

Kokous pidetään Punaisessa Myllyssä (4. kerros) ja kokouksen päätyttyä bändi jatkaa harjoituksilla. Tässä siis hyvä matalan kynnyksen mahdollisuus tulla kuulemaan, millaista toimintaa meillä on ollut viime vuonna, ja osallistumaan myös treeneihin!

Esityslista:
1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin ja ääntenlaskijoiden valinta
3. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. Esityslistan hyväksyminen
5. Toimintakalenterin ja -kertomuksen 2022 hyväksyminen
6. Tilin- ja toiminnantarkastus vuodelta 2022
7. Edellisen tilikauden tilinpäätöksen vahvistaminen
8. Päätetään tili- ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle edelliseltä tilikaudelta tai niistä toimenpiteistä, joihin kerhon hallinto ehkä antaa aihetta
9. Muut esille tulevat asiat
10. Kokouksen päätös

Taidekerhon sääntömääräinen kevätkokous 20.2.

Hei ja tervetuloa taidekerhon kevätkokoukseen Sillanpäähän maanantaina 20.2. kello 18.30 eteenpäin. Kokouksessa käydään läpi edellisen vuoden toimintakertomus ja suunnitellaan tulevan vuoden toimintaa. Kokouksen jälkeen on luvassa kerhon normaali tapaaminen. Tällä kertaa askartelemme magneetteja, tule mukaan tekemään omasi!

Esityslista:
Kokouksen avaaminen
Kokouksen päätösvaltaisuus
Esityslistan hyväksyminen
Kokousvirkailijoiden valinta
Ilmoitusasiat
Vuoden 2022 toimintakertomuksen vahvistaminen
Vuoden 2023 toiminnan suunnittelu
Vuoden 2023 toimintasuunnitelman vahvistaminen
Muut esille tulevat asiat
Kokouksen päättäminen

Ulkoasiainvaliokunnan sääntömääräinen kevätkokous 20.2.

Tervetuloa Ulkoasiainvaliokunnan kevätkokoukseen, kokoustamme maanantaina 20.2.2023 klo 18.30 Osakunnan 5. kerroksessa Hikiällä.

Esityslista:
Kokouksen avaaminen
Kokouksen päätösvaltaisuus
Työjärjestys
Kokousvirkailijoiden valinta
Ilmoitusasiat
Vuoden 2022 toimintakertomuksen vahvistaminen
Vuoden 2023 toimintasuunnitelman vahvistaminen
Tulevan toiminnan suunnittelua
Keskustelu uuden ystävyysjärjestön hankkimisesta
Muut esille tulevat asiat
Kokouksen päättäminen

Kokousterveisin,
Ulkoministerit 2023
Alexia ja Elisa

Lynces Academicin sääntömääräinen kevätkokous 21.2.

Tervetuloa Lynces Academicin kevätkokoukseen käymään läpi sääntömääräiset asiat ja suunnittelemaan alkaneen vuoden toimintaa!

Aika: 21.2.2023 klo 18.00

Paikka: Sillanpää, Hämäläis-Osakunnan 5. kerros, Urho Kekkosen katu 4–6 D

Esityslista:
1. Kokouksen avaaminen
2. Kokouksen päätösvaltaisuus
3. Työjärjestys
4. Kokousvirkailijoiden valinta
5. Ilmoitusasiat
6. Vuoden 2022 toimintakertomuksen vahvistaminen
7. Vuoden 2023 toimintasuunnitelman vahvistaminen
8. Muut esille tulevat asiat
9. Kokouksen päättäminen

HOLin kevätkokous 21.2.

Hämäläis-Osakunnan Laulajien sääntömääräinen vuosikokous pidetään ti 21.2.2023 klo 18.00 etäkokouksena Zoomissa. Kokouksessa käsitellään vuosikokouksen sääntömääräiset asiat ja keskustellaan tulevista vuoden 2024 vuosijuhlista sekä muista mahdollisesti esille tulevista asioista. Esityslista löytyy myös 3. kerroksen ilmoitustaululta.

Kokouksen esityslista:
1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
3. Kokouksen puheenjohtajan valinta
4. Kokouksen sihteerin valinta
5. Kahden pöytäkirjantarkastajan ja ääntenlaskijan valinta
6. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
7. Tili- ja toimintakausi 2022
7.1 Toimintakertomuksen esittäminen ja hyväksyminen
7.2 Tilinpäätöksen vahvistaminen
7.3 Toiminnantarkastajien lausunto ja vastuuvapauden myöntäminen tilivelvollisille
8. Tili- ja toimintakausi 2023
8.1 Toimintasuunnitelman hyväksyminen
8.2 Jäsenmaksun määrääminen kuluvalle toimintakaudelle
8.3 Talousarvion hyväksyminen
9. Ympäristösuunnitelman ja yhdenvertaisuussuunnitelman hyväksyminen
10. Vuosijuhlat keväällä 2024
10.1 Vuosijuhlamestarin valinta
11. Tulevan kevään tapahtumat
12. Muut esille tulevat asiat
13. Kokouksen päättäminen

Tervetuloa kokoukseen!

Tanssikerhon kevätkokous 21.2.

Hämäläis-Osakunnan Tanssikerhon sääntömääräinen kevätkokous pidetään tiistaina 21.2.2023 klo 18. Kokouspaikkana Sillanpää, Hämäläis-Osakunnan ylin kerros. Kokoukseen voi osallistua myös etänä Microsoft Teams -tapaamisen kautta.

Jos sinulla on ongelmia päästä Teams-kokoukseen, lähetä viesti sähköpostilla osoitteeseen hamalais.osakunnan.tanssikerho@gmail.com.

Esityslista:
1. Kokouksen avaaminen
2. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
3. Esityslistan hyväksyminen
4. Kokousvirkailijoiden valinta
4.1. Puheenjohtaja
4.2. Sihteeri
4.3. Pöytäkirjan tarkastajat
4.4. Ääntenlaskijat
5. Ilmoitusasiat
6. Vuoden 2022 tilinpäätöksen, toimintakertomuksen ja toiminnantarkastajien lausunnon esittäminen
7. Tilinpäätöksen 2022 vahvistaminen ja tili- ja vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
8. HOTin toiminnan kehittäminen
9. Vuoden 2023 toimintasuunnitelman ja talousarvion vahvistaminen
10. Mahdolliset muut esille tulevat asiat
11. Kokouksen päättäminen

Ohjelmavaliokunnan sääntömääräinen kevätkokous 22.2.

Tervetuloa ohjelmavaliokunnan kevätkokoukseen 22.2. klo 16. Kokous pidetään Hämäläis-Osakunnan 5. kerroksessa Hikiällä.

Esityslista:
Kokouksen avaaminen
Kokouksen päätösvaltaisuus
Työjärjestys
Kokousvirkailijoiden valinta
Ilmoitusasiat
Vuoden 2022 toimintakertomuksen vahvistaminen
Vuoden 2023 toimintasuunnitelman vahvistaminen
Jo menneiden tapahtumien käsittely
Kevään ohjelman ideointi ja suunnittelu
Liikunta
Leffat
Kulttuuri
Muut esille tulevat asiat
Kokouksen päättäminen

Terveisin,
Helmiina Latvanen
Ohjelmavaliokunnan puheenjohtaja

Kokkikerhon sääntömääräinen kevätkokous 22.2.

Hei,
Tervetuloa Kokkikerhon sääntömääräiseen kevätkokoukseen. Kerho kaipailee puheenjohtajaa ja muita toimijoita, kaikki osakuntalaiset ovat lämpimästi tervetulleita!

Aika: 22.2.2023 klo 17
Paikka: Hämäläis-Osakunnan 5. kerros, Hikiä

Esityslista:
Kokouksen avaaminen
Kokouksen päätösvaltaisuus
Työjärjestys
Kokousvirkailijoiden valinta
Ilmoitusasiat
Vuoden 2022 toimintakertomuksen vahvistaminen
Vuoden 2022 toimintasuunnitelman vahvistaminen
Puheenjohtajan valinta
Varapuheenjohtajan valinta
Sihteerin valinta
Muiden virkailijoiden valinta
Muut esille tulevat asiat
Kokouksen päättäminen

Terveisin,
Irene Vuollet
Kokkikerhon hallitusvastaava

Pelikerhon sääntömääräinen kevätkokous 22.2.

Kokous keskiviikkona 22.2. klo 18 osakunnan 3. kerroksessa. Kokouksessa käsitellään normaalit kevätkokoukselle kuuluvat asiat. Tarkka esityslista tulee nähtäville osakunnan ilmoitustaululle.

Pop-Klubbenin kevätkokous 22.2.

Pop-Klubbenin vuoden 2023 sääntömääräinen kevätkokous pidetään keskiviikkona 22.02.2023 kello 18.15 Hämäläis-Osakunnan tiloissa Ratinassa, osoitteessa Urho Kekkosen katu 4-6 D, 00100 Helsinki. Kevätkokouksessa vahvistetaan vuoden toimintasuunnitelma ja edellisen vuoden vuosikertomus. Lisäksi käsitellään ja tarvittaessa päätetään kerhon sääntömuutosasioista liittyen esimerkiksi viestintään ja kerhon nimeen. Kaikki Hämäläisen osakunnan jäsenet sekä Pop Klubben jäsenbändit ovat lämpimästi tervetulleita!

Terveisin,
Aki Malinen
Pop-Klubben PJ 2023
Telegram: @Maaki

Viestintävaliokunnan sääntömääräinen kevätkokous 23.2.

Aika: torstai 23.2.2023 kello 18.00
Paikka: Hämäläis-Osakunnan 5. kerros, Sillanpää

Lämpimästi tervetuloa Hämäläis-Osakunnan viestintävaliokunnan sääntömääräiseen kevätkokoukseen! Alta löydät kokouksen esityslistan.

Esityslista:
1. Kokouksen avaaminen
2. Kokouksen päätösvaltaisuus
3. Työjärjestys
4. Kokousvirkailijoiden valinta
5. Ilmoitusasiat
6. Vuoden 2022 toimintakertomuksen vahvistaminen
7. Vuoden 2023 toimintasuunnitelman vahvistaminen
8. Tulevan viestinnän suunnittelua
9. Muut esille tulevat asiat
10. Kokouksen päättäminen

Terveisin,
Emilia Mannersalo
Viestintävaliokunnan puheenjohtaja

HOPS kevätkokous 23.2.

HOPSista päivää, kiinnostaako paneminen osakunnalla?

Tervetuloa HOPSin kevätkokoukseen

Aika: To 23.2.2023 klo 18.00
Paikka: Aulanko, Hämäläis-Osakunnan 3. kerros, Urho Kekkosen katu 4–6 D

Esityslista:
Kokouksen avaaminen
Kokouksen päätösvaltaisuus
Työjärjestys
Kokousvirkailijoiden valinta
Ilmoitusasiat
Vuoden 2022 toimintakertomuksen vahvistaminen
Vuoden 2023 toimintasuunnitelman vahvistaminen
Muut esille tulevat asiat
Kokouksen päättäminen

-Niko Molin

Viikoittain toistuvat:

Maanantaisin maanantailenkki

Kokoontuminen osakunnan viidenteen kerrokseen Hikiälle kello 19 ja lähtö kello 19.15. Lenkki kulkee vakioreittiä Seurasaaren sillalle ja takaisin. Matkaa kertyy noin 10 kilometriä. Ketään ei jätetä jälkeen, ja juosta voi myös vain osan matkasta. Lenkin jälkeen Hikiällä on tarjolla eväitä ja lämmin sauna.

Maanantailenkki järjestetään yhteistyössä Satakuntalaisen Osakunnan kanssa. Lenkin vetäjänä ja yhteyshenkilönä toimii Mikko Mäkipää, puh. 0505822386.

Maanantaisin taidekerho

Taidekerho kokoontuu viikoittain Sillanpäässä osakunnan 5. kerroksessa klo 18.30 alkaen.

Maanantaisin HOS Big Bandin treenit

HOS Big Band treenaa maanantaisin klo 19 – 21 Punaisessa Myllyssä (4. krs). Jos sinua kiinnostaisi soittaa big bandissä, tule rohkeasti mukaan! Lisätietoja saa sähköpostilla hos@hamalais-osakunta.fi tai Facebookin tai IG:n kautta @hosbigband

Tiistaisin HOLin kuorotreenit

Hämäläis-Osakunnan Laulajat treenaa tiistaisin klo 18-21 Punaisessa Myllyssä. Kuoron koelaulut järjestetään syksyisin ja keväisin kauden alussa. Jos koelaulut ehtivät mennä ohitse mutta haluaisit päästä mukaan, voit ottaa yhteyttä hol.rekrytointi@gmail.com. Kuoron toimintaa voi seurata Facebookissa tai Instagramissa @holchoir.

Tiistaisin teeilta

Teeillassa klo 19 alkaen osakunnan 3. kerroksessa aina vaihtuva osakunnan toimija – valiokunta tai kerho – tarjoilee naposteltavaa, herkkuja ja mahdollista ohjelmaa. Teeilta on matalan kynnyksen tapahtuma, johon voit tulla piipahtamaan tai viettämään aikaa pidemmäksi aikaa!

Keskiviikkoisin pelikerhon peli-ilta

Pelikerho kokoontuu pelaamaan lautapelejä keskiviikkoisin klo 18 alkaen osakunnan 3. kerroksessa Aulangolla.