Kunniajäsen tervehtii osakuntalaisia

Pekka Haavisto nimitettiin Hämäläis-Osakunnan kunniajäseneksi osakunnan 366. vuosijuhlassa 16.11.2019. Kuvassa Pekka Haavisto ja silloinen inspehtori Petri Pellikka

 

Kuten hyviin tapoihin kuuluu, osakunnan kuraattori ja sihteeri onnittelivat kunniajäsentämme ulkoministeri Pekka Haavistoa hänen syntymäpäivänään. Kunniajäsen Haavisto vastasi onnitteluihin tervehdyksellä hämisläisille ja toivoi, että vastaus välitettäisiin osakuntalaisille rohkaisuna poikkeusolojen keskelle.

Tervehdys kuuluu seuraavanlaisesti:

”Hyvät hämisläiset,
arvoisa kuraattori Topias Tolonen,
arvoisa sihteeri Anniliina Lassila,

Kiitän lämpimästi kirjeestänne ja onnitteluista merkkipäivän johdosta. Muistan edelleen taannoista hienoa tilaisuutta, jossa oli kunnia vastaanottaa Hämäläis-Osakunnan kunniajäsenyys.

Kirjoitan tätä kiitosviestiä Säätytalolla, jossa hallitus istuu poikkeuksellisessa istunnossa päättämässä koronaviruksen torjumiseksi tarvittavista jatkotoimenpiteistä. Toistaiseksi Suomi on onnistunut hyvin siinä, että taudin eteneminen maassa on ollut maltillista.

Käsittelemme juuri vappua ja vapun viettoa, ja ajatukset ovat kaikissa niissä opiskelijoissa, joille vappu on merkinnyt ansaittua pientä taukoa kevään opintojen keskellä, ja tärkeää opiskeluvuosien sosiaalisen elämän tapahtumaa.

Puhumme täällä myös kirjastoista ja niiden uudelleen avaamisen ajankohdasta. On tärkeää, että sivistyksen Suomi nousee taas mahdollisimman pian jaloilleen. Opiskelijoiden työn etenemiselle kirjastoilla on myös suuri merkitys.

Jo nyt on tiedossa, että monen opiskelijan elämässä korona-aika näyttäytyy poikkeuksellisen vaikeana, ja kriisin taloudelliset seuraukset tulevat näkymään myös opiskelijoiden ja valmistuneiden mahdollisuuksissa työelämässä.

Kaikkea tätä täytyy välittömän terveyskriisin keskellä myös hoitaa.

Kiitos vielä kerran mieltä lämmittävästä viestistänne, ja kaikkea hyvää työhönne ja toimiinne näin kriisin keskelläkin! Välittäkää myös lämmin rohkaisuni kaikille hämisläisille tässä tilanteessa. Me selviämme tästä. Kaikesta huolimatta oikein hyvää loppukevättä!

Parhain terveisin
Helsingissä 22.4.2020

Pekka Haavisto
Hämäläis-Osakunnan kunniajäsen
Ulkoministeri ”