Viikkotiedote 10/24

TIEDOTUSASIAT

Kesäisäntähaku auki 11.4. asti

Kesäisäntä Oittiin – kesä-, heinä- tai elokuuksi 2024.

Kesäisäntiä valitaan yksi jokaiselle kesäkuukaudelle (kesä, heinä, elo), ja tänä aikana kesäisännän oletetaan olevan tavoitettavissa kesäpaikalta. Kesäisännän vastaa toimikautensa ajan osakunnan kesäpaikan käytöstä, osakuntalaisten ja muiden vieraiden palveluista sekä kesäpaikan kunnossapidosta, siisteydestä ja kulunvalvonnasta yhdessä osakunnan kesäpaikkavastaavan kanssa Hämäläis-Osakunnan ohjeiden mukaisesti.

Vapaamuotoiset hakemukset toimitetaan Hämäläisten ylioppilassäätiön toimistoon 11.4.2024 mennessä joko kirjallisesti tai sähköpostitse riikka.kauramaki@hys.net. Osakunnan hallitus tekee suositukset säätiölle, joiden perusteella säätiö valitsee kesäisännät.

Osakunnan hallitus arvioi hakemuksia seuraavien seikkojen perusteella:
1) Hakijan tuntemus Koivuniemestä ja osakunnan toiminnasta,
2) Hakijan motivaatio tehtävään,
3) Hakijan käytettävyys kesäkuukausina,
4) Muut mahdolliset toimenkuvaan liittyvät seikat
 
Lisätietoja työstä saa:
Kesäpaikkavastaavilta
– Michaela Kiianmies puh. 041 493 8547 michaela.kiianmies@gmail.com
– Ismo Uusitalo puh. 045 124 3945 ismo.uusitalo11@gmail.com
Osakunnan toiminnanohjaajalta
– Olavi Pakola puh. 040 152 4988 (päivystysaikoina) toiminnanohjaaja@hamalais-osakunta.fi

Tutustu myös osoitteeseen

HOResin pitoviikon ampumakilpailu 11.3. alkaen

HOResin järjestämä pitoviikon ampumakilpailu on jälleen likellä. Kerho tarjoaa patruunat, joten osallistuminen on täysin ilmaista. Voittajat julkistetaan pidoilla. Lisätietoja seuraa tulevissa viikkotiedotteissa.

TAPAHTUMAT

Paints and Wines- ilta 6.3.

Taidekerho järjestää Paints and Wines- illan abstraktilla teemalla osakuntabaarissa keskiviikkona 6.3 klo 18–21.30. Ilmoittautumislomake sekä lisäinfoa kyseisestä tapahtumasta tulee maanantain 26.3. aikana Hämiksen Telegram-ryhmään sekä Taidekerhon omaan WhatsApp-ryhmään.

Pre-naistenpäivän spa-ilta 6.3.

Tervetuloa hemmottelemaan itseäsi ja juhlistamaan naisten päivää hieman etuajassa Mimmikerhon järjestämään spa-iltaan! Tätä ihanaa rentoutumishetkeä vietetään 6.3. Klo 19 alkaen Hämiksen saunatiloissa (5.krs). Mimmikerho tarjoaa tapahtumaan erilaisia kauneudehoitotuotteita sekä pientä syötävää ja juotavaa. Myös sauna toivottavasti lämpeää.

Haluamme myös muistuttaa että kerhon nimestä huolimatta Mimmikerhon toiminta ei ole mitenkään sukupuoleen sidottua vaan avointa kaikille hämisläisille! 

7.3. leffailta: Jäähyväiset jalkavaimolle (1993)

Torstaina 7.3. kello 19.00 on seuraavan leffaillan vuoro, tällä kertaa osakunnalla katsotaan Jäähyväiset jalkavaimolle vuodelta 1993. Tunnettu elokuva kuvailee Peking-oopperan näyttelijöiden elämänpituista ystävyyssuhdetta ja 1900-luvun alun Kiinan historiallista kehitystä. 霸王别姬 on ensimmäinen Palme d’Or -palkinnon voittanut kiinalainen elokuva, ja useiden muiden palkintojensa lisäksi se valittiin vuonna 2005 Time-lehden listalle ”100 Best Films in Global History”.
Rotten Tomatoes: 90% / 7.80

Hämäläisten pitojen tanhuharjoitukset 11.3.

Hämäläisillä pidoilla järjestetään juhlan päätteeksi tanhut! Tanhuilla tanssitaan kansantansseja, joita pääset opettelemaan etukäteen tanssiopettajan johdolla. Tanssiopetukset järjestetään maanantaina 11.3. klo 18.00 – 19.30 ja perjantaina 15.3. klo 18.00 – 19.30. Opetukseen on ilmoittautuminen osallistujamäärän arvioimiseksi, mutta olet tervetullut mukaan myös ilman ennakkoilmoittautumista!

Opetuskerrat ovat keskenään samansisältöiset, eli osallistumalla toiseen saat hiottua tanhuaskeleesi timanttisiksi. Mukaan voi toki tulla myös molemmille kerroille! Tanhut ovat helppoja tansseja, joten taitotasoa ei kannata etukäteen jännittää.

Lisätiedot ja kysymykset: Annelta @djpentaila tai Janilta @maenpaalla

Hämäläiset sitsit 13.3.

Hämäläisten viikko huipentuu pitoihin, mutta sitä ennen hämäläistä juhlatunnelmaa pääset kokemaan keskiviikkona 13.3. Myllyssä pidettävillä sitseillä!

Mukaan pääset Hämäläis-Osakunnan tahi muun osakunnan jäsenenä 15€ hintaan. Hintaan kuuluu kolmen lajin sitsi-illallinen, alkoholilliset tai holittomat juomat – puhumattakaan jatkojen tanssilattiasta, jossa pääset harjoittamaan tanssijalkaa lauantain pääpäivää varten.
Pukukoodina toimii siisti sitsiasustus (jotkut tuppaavat “cocktail”-asuksi kutsumaan) tai valitsemasi hämäläinen asu, sekä osakuntanauha. Asuksi riittää esimerkiksi siistit housut ja kauluspaita tai siisti mekko.
Ilta alkaa alkumaljoilla Aulangolla jo kello 18.30, mutta varsinaiset sitsit alkavat pöytiin siirtymisellä 19.00. Tulethan kuitenkin ajoissa paikalle, niin muiden ei tarvitse harrastaa tuolileikkiä kun ujuttaudut keskelle pöytää.
Sitsien aikana on luvassa myös hämäläisteemaista ohjelmaa, joten näitä sitsejä et halua jättää välistä! Jos kuitenkin lippu menee suun edestä, älä huoli, sillä jatkoille ovat tervetulleita kaikki osakuntalaiset normaalien sääntöjen mukaisesti.

MITÄ? ❤️🤍 Hämäläiset sitsit ❤️🤍
MISSÄ? Aulanko (3. kerros) sekä Mylly (4. kerros), Hämäläis-Osakunta, Urho Kekkosen katu 4-6 D, 00100 Helsinki
MILLOIN? Keskiviikkona 13.3., alkumaljat 18.30, pöytiin siirtyminen 19.00
MIKSI? Hämäläisyyttä ei voi koskaan olla liikaa
DC? Hämäläisyys / “Cocktail”, osakuntanauha
LIPUT? Kide.app ke 28.2. klo 13.00, 15€, osakuntalaisille

Hämäläiset pidot 16.3.

Hämäläisten viikko huipentuu lauantaina 16.3. osakunnan kakkosjuhlaan eli Hämäläisiin pitoihin!

Tänä vuonna juhlamme isäntäkaupunkina toimii Suomen vanhimpana sisämaakaupunkina, Etelä-Suomen läänin pääkaupunkina ja Kanta-Hämeen maakunnan keskuksenakin tunnettu Hämeenlinna! Hämeenlinnan ylpeys, itse Hämeen linna luo hämisläisille historialliset puitteet tälle perinteikkäälle juhlalle. Juhlan aikana nautitaan hyvästä ruuasta, musiikista, tanssista ja erinomaisesta seurasta!

Pitokansan yhteiskuljetus lähtee Hämäläisten talolta Tavastian edestä (Urho Kekkosen katu 4–6 D) juhlapäivänä klo 11:15. Ethän myöhästy, sillä bussi ei odota! Kuljetus saapuu Linnalle alkuiltapäivästä ja osakunnalle palataan n. klo 21:30. Osakunnalla luvassa on neljän kerroksen jatkobileet, joissa päästään nauttimaan Hämiksen bileiden parhaista elementeistä emännistön yöruoalla ja HOS Big Bandin tanssittavalla esityksellä höystettynä!

Sunnuntaipäivän virkistykseksi osakunnan emännistö tarjoilee silliaamiaisen klo 12 alkaen. Silliksestä pääset nauttimaan 10 euron rahallisella panostuksella.

Juhlan pukukoodi on kansallispuku tai tumma puku. Hämäläis-Osakunnan jäsenet voivat halutessaan vuokrata kansallispuvun osakunnan kautta – seuraathan tiedotuskanavia tähän liittyen!

Liput Hämäläisille pidoille kustantavat tänä vuonna syksyllä 2023 tai keväällä 2024 osakuntaan liittyneiltä fukseilta 45 €, Hämiksen civiksiltä 55 € ja senioreilta, edustajilta ja muilta vierailta 67 €. Pidoilla on vuosittain sama haalarimerkki (jossa ei ole vuosilukua), joka kustantaa 2 €.

KideApp-lipunmyynti alkaa perjantaina 2.2. klo 13:00!

Hiirenloukku-teatteriekskursio Helsingin kaupunginteatterissa 2.4.2024

Lähde mukaan kokemaan huima murhamyysteeri opiskelijaystävälliseen hintaan!

Dekkarikuningatar Agatha Christien Hiirenloukku sijoittuu nostalgiseen 1950-luvun Englantiin. Vuonna 1952 Lontoossa ensi-iltansa saanut teos on maailman pisimpään yhtäjaksoisesti esitetty näytelmä, kiistaton klassikko ja käsittämättömän suosittu teatteri-ilmiö. Nyt tämä hyytävä jännitysnäytelmä nähdään Helsingin Kaupunginteatterissa.

Mollie ja Giles ovat nuori, onnellinen pariskunta. Heillä on edessään aivan erityinen päivä, he ovat avaamassa Monkswellin täysihoitolaa vanhaan perintökartanoon keskelle maaseudun rauhaa. Kun kaikki on valmista asiakkaita varten, iskee lumimyrsky ja sekoittaa suunnitelmat. Samaan aikaan radiossa poliisi tiedottaa Lontoossa tapahtuneesta murhasta, jonka tekijää etsitään.

Kun asiakkaat lopulta pääsevät myrskyn läpi kartanon lämpöön, tunnelmallinen täysihoitola herää eloon. Mollie ja Giles saavat palveltavakseen vaativan vierasjoukon, eivätkä kaikki tunnu tulevan toimeen keskenään. Juuri ennen kuin lumi saartaa kartanon ja tukkii tiet, paikalle saapuu poliisi varoittamaan murhaajasta, joka on jättänyt viestin: seuraava uhri löytyy Monkswellin täysihoitolasta.

Kuinka murhaaja pääsee lumimyrskyn keskeltä kartanoon? Vai onko hän jo siellä?
Lisätietoja: https://hkt.fi/esitykset/hiirenloukku/

HUOM: Liput ovat opiskelijalippuja, joten osallistujilla on oltava voimassa oleva opiskelijakortti.
MITÄ: Hiirenloukku
MISSÄ: Helsingin kaupunginteatterin suuri näyttämö – Eläintarhantie 5
MILLOIN: Tiistaina 2.4. klo 18.30 (Tapaamme aulassa klo 18.00)
DC: Siisti pukeutuminen
Miksi: Koska teatteri on parasta!
Lisätiedot kulttuurivastaavilta.
Liput tulevat myyntiin keskiviikkona 28.2. klo 12 kide.apissa

Juristikerho goes Tartto 12.-14.4.

Hyvä osakuntaväki, se aika on taas täällä – Juristikerhon legendaarinen Tarton viikonloppu tuo auringonpilkahduksia tänä vuonna alkukevääseen! Juristikerho suuntaa maineelleen sopivasti Viron kulttuurin ja sivistyksen pääkaupunkina tunnettuun Tarttoon, ja kaikki hämisläiset on kutsuttu mukaan.

Matkaan lähdetään Helsingistä perjantaiaamuna 12.4., jolloin hyppäämme laivaan kohti Tallinnaa. Tallinnassa aloitamme päivän tunnettujen opiskelijahintaisten virvokkeiden hankkimisella ennen kuin käännämme nupit kaakkoon ja suuntaamme kohti Tarttoa. Tartossa majoitumme hotellimajoituksessa. Perjantaina pääsemme tutustumaan tarttolaiseen klassikkoon eli olutpöytään paikallisten ystäviemme kanssa! Lauantaina pääsemme tutustumaan paikalliseen kulttuuriin sekä kenties myös yöelämään jo legendan aseman saaneen Tarton appron muodossa. Takaisin kotiin palaamme sunnuntai-iltana 14.4. Osallistujille lähetetään tarkempi matkasuunnitelma myöhemmin, mutta ulkoasiainvastaava avaa mahdollisuuksien mukaan reissun yksityiskohtia jo etukäteen.

Reissu tulee kustantamaan n. 90€, mutta lopullinen hinta tulee riippumaan osallistujamäärästä. Tämän vuoksi hinta voi elää n. 15€. Osallistumismaksu sisältää laivakuljetukset Tallinnaan ja takaisin, bussikuljetukset Tallinnan ja Tarton välillä sekä majoituksen Tartossa. Huomioithan, että perinteisesti paikalliset ystävyysosakunnat ovat jälkikäteen laskuttaneet joitain kuluja ruokailuista ja olutpöydästä. Ilmoittautuminen on sitova ja lomakkeen täyttämällä sitoudut maksamaan matkan eräpäivään 5.4.2024 mennessä. Matkan maksaminen on edellytys mukaan pääsemiselle. Tarkemmat maksutiedot ilmoitetaan osallistujille ilmoittautumisen päätyttyä 7.3.2024. Maksujärjestelyistä voit tarvittaessa sopia Juristikerhon taloudenhoitajan kanssa. 

Ilmoittautuminen reissuun alkaa Nettilomakkeella välittömästi! Ilmoittautumiseen pääset tästä.

Jos sinulle heräsi kysymyksiä tai huolia matkasta, voit olla suoraan yhteydessä Juristikerhon ulkoasiainvastaavaan Anne Penttilään Telegramissa @djpentaila. Tarton matka on hauska ja rento tapa tutustua ystävyysosakuntiin ja reissun päältä löytyy taatusti uusia ystäviä! Mukaan kannattaa siis ehdottomasti lähteä myös ensikertalaisena tai Hämis-fuksina <3

MITÄ? Juristikerho goes Tartto
MISSÄ? Tyhmä kysymys
MILLOIN? Perjantai-sunnuntai 12.4.-14.4.
MIKSI? Koska osakunnan legendaarisin excursio
ILMO? HETI-6.3. Nettilomakkeella

HOL95-vuosijuhlat 11.5.

Tervetuloa HOL95-juhliin 11.5.2024!

Hämäläis-Osakunnan Laulajat juhlii 95-vuotista taivaltaan juhlakonsertin ja -illallisen muodossa lauantaina 11.5. Juhlapäivä alkaa konsertilla klo 12.00 Kallion kirkossa. Juhlakonsertissa kuullaan tämänhetkisen HOLlin kokoonpanon lisäksi tuttuja kappaleita suurkuoron esittämänä. Konsertti päättyy klo 13.30, minkä jälkeen siirrymme viettämään päiväjuhlaa Hämäläis-Osakunnan tiloihin. Päiväjuhlassa pidetään juhlapuheita ja jaetaan ansiomerkkejä. Tarjolla kuohuviiniä ja pientä purtavaa. Päiväjuhlan jälkeen siirrymme juhlaillalliselle Kilta-saliin, missä alkumalja on tarjolla klo 18 alkaen. Illallinen tarjoillaan klo 18.45. Tilaisuus päättyy klo 00, minkä jälkeen juhlinta jatkuu Hämäläis-Osakunnalla. Tarjolla on myös yöpalaa. Sillis-aamiainen tarjoillaan osakunnalla sunnuntaina klo 10.

Ilmoitattehan osallistumisestanne illallisjuhlaan 31.3. mennessä täyttämällä lomakkeen.

Illalliskortin hinta konserttilipun kanssa on 100 e ja kannatuslipun 120 e.

Vastaamme mielellämme kaikkiin HOL95-juhliin liittyviin kysymyksiin.

Nähdään toukokuussa!
Ystävällisin terveisin vuosijuhlamestarit,
Kerttu Kivioja Liisa Maunu
kerttu.kivioja@hotmail.fi
maunuliisa@gmail.com

TULEVAT KOKOUKSET

Viiniseuran kevätkokous 11.3.

Tervetuloa viiniseuran sääntömääräiseen kevätkokoukseen, jossa käsitellään sääntömääräiset asiat sekä suunnitellaan kauden toimintaa. 
 
Aika: 11.3.2024 klo 18:30
Paikka: Hämäläis-Osakunta, 3. kerros, Ratina
 
Esityslista:
1. Kokouksen avaaminen
2. Kokouksen päätösvaltaisuus
3. Työjärjestys
4. Kokousvirkailijoiden valinta
5. Ilmoitusasiat 
6. Vuoden 2023 toimintakertomuksen vahvistaminen
7. Vuoden 2024 toimintasuunnitelman vahvistaminen
8. Tulevien tapahtumien suunnittelu 
9. Muut esille tulevat asiat
10. Kokouksen päättäminen

HOResin ylimääräinen kokous 12.3.

Tervetuloa Hämäläis-Osakunnan Reserviläisten ylimääräiseen kokoukseen. Kokouksessa päätetään kerhon historiateoksen teettämisestä. 

Aika:            12.3.2024 klo 17.00
Paikka:        Aulanko, Hämäläis-Osakunnan 3. kerros, Urho Kekkosen katu 4–6 D

Esityslista:
1. Kokouksen avaaminen
2. Kokouksen päätösvaltaisuus
3. Työjärjestys
4. Kokousvirkailijoiden valinta
5. Ilmoitusasiat
6. Saapunut tarjous historiateoksen kirjoittamisesta
7. Muut esille tulevat asiat
8. Kokouksen päättäminen

VIIKOITTAIN TOISTUVAT

Maanantaisin maanantailenkki

Kokoontuminen osakunnan viidenteen kerrokseen Hikiälle kello 19 ja lähtö kello 19.15. Lenkki kulkee vakioreittiä Seurasaaren sillalle ja takaisin. Matkaa kertyy noin 10 kilometriä. Ketään ei jätetä jälkeen, ja juosta voi myös vain osan matkasta. Lenkin jälkeen Hikiällä on lämmin sauna.

Maanantailenkki järjestetään yhteistyössä Satakuntalaisen Osakunnan kanssa. Lenkin vetäjänä ja yhteyshenkilönä toimii Mikko Mäkipää, puh. 0505822386.

Maanantaisin taidekerho

Taidekerho kokoontuu klo 18.30 eteenpäin Sillanpäässä (5. krs). Ajankohtaisimman ja yksityiskohtasimman tiedon taidekerhon ohjelmasta löydät WhatsApp-ryhmästä.

Maanantaisin HOS Big Bandin treenit

HOS Big Band harjoittelee maanantaisin klo 18.30 – 20.30 Punaisessa Myllyssä (4. krs).

Tiistaisin teeilta

Teeillassa tarjoillaan vaihtuvaa ruokaa/naposteltavaa ja tutustutaan osakuntalaisiin matalalla kynnyksellä. Tervetuloa mukaan klo 19 alkaen osakunnan kolmanteen kerrokseen!

Keskiviikkoisin pelikerhon peli-ilta

Pelikerho kokoontuu keskiviikkoisin klo 18 alkaen pelaamaan lautapelejä osakunnan 3. kerroksessa Aulangolla.
Viikoittaiset peli-illat ovat hyvä mahdollisuus tulla pelaamaan monenlaisia hauskoja lauta- ja korttipelejä matalalla kynnyksellä.

Torstaisin HOResin pienoispistoolivuorot

Pienoispistoolivuorot jatkuvat jälleen torstaisin klo 18 alkaen. Ilmoittautumislomake
Kysymykset pienoispistoolivuoroihin ja ampumarataan liittyen voi osoittaa ratamestarille: ratamestari@hamalais-osakunta.fi

PÄIVYSTYSAJAT

Maanantai 4.3. 
14:00  –  19:00 toiminnanohjaaja
14:00  –  19:00 sihteeri
Tiistai 5.3.
12:00  –  18:00 toiminnanohjaaja
14:00  –  17:00 taloudenhoitaja
15:30  –  18:00 sihteeri
Keskiviikko 6.3.
12:00  –  18:00 toiminnanohjaaja
15:00  –  20:00 sihteeri
Torstai 7.3.
13:00  –  16:00 taloudenhoitaja
Perjantai 8.3.
14:00  –  18:00 toiminnanohjaaja