Viikkotiedote 12/2023

TIEDOTUSASIAT

1. Haku kirjastoapulaiseksi Hämäläis-Osakunnan kirjastoon

Haemme joukkoomme uutta kirjastoapulaista!

Hämäläisten ylioppilassäätiö hakee kirjastoapulaista osa-aikaiseen, toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen Hämäläis-Osakunnan kirjastoon. Toivomme sinulta:
kykyä itsenäiseen työskentelyyn
miellyttävän asiakaspalvelun taitoa sekä
hyvää suomen kielen taitoa.

Työaika on noin 30–80 tuntia kuukaudessa, tavallisesti arkisin kello 15–21 ja lauantaisin kello 10–18. Työtä on tarjolla pääsääntöisesti yliopiston lukukausien ajan syyskuusta toukokuuhun, kirjaston aukioloaikojen mukaisesti. Aloitus huhtikuun alussa tai sopimuksen mukaan. Lähetä hakemus ja CV 21.3.2023 mennessä osoitteeseen kirjastonhoitaja@hys.net.

Tarkemmat tiedot tehtävästä kirjastohoitaja Paula Salmiselta 050 4775047 tai kirjaston kotisivuilta www.hys.net/kirjasto.

2. Kesäisäntähaku 2023

PALVELUKSEEN HALUTAAN

Kesäisäntä Oittiin – kesä-, heinä- tai elokuuksi 2023.

Kesäisäntiä valitaan yksi jokaiselle kesäkuukaudelle (kesä, heinä, elo), ja tänä aikana kesäisännän oletetaan olevan tavoitettavissa kesäpaikalta.

Kesäisännän vastaa toimikautensa ajan osakunnan kesäpaikan käytöstä, osakuntalaisten ja muiden vieraiden palveluista sekä kesäpaikan kunnossapidosta, siisteydestä ja kulunvalvonnasta yhdessä osakunnan kesäpaikkavastaavan kanssa Hämäläisten ylioppilassäätiö sr:n ohjeiden mukaisesti.

Vapaamuotoiset hakemukset toimitetaan Hämäläisten ylioppilassäätiön toimistoon 11.4.2023 mennessä joko kirjallisesti tai sähköpostitse riikka.kauramaki@hys.net. Osakunnan hallitus tekee säätiölle suositukset, joiden perusteella säätiö valitsee kesäisännät.

Osakunnan hallitus arvioi hakemuksia seuraavien seikkojen perusteella:
1) Hakijan tuntemus Koivuniemestä ja osakunnan toiminnasta,
2) Hakijan motivaatio tehtävään,
3) Hakijan käytettävyys kesäkuukausina,
4) Muut mahdolliset toimenkuvaan liittyvät seikat

Lisätietoja työstä saa:
Kesäpaikkavastaavalta Michaela Kiianmies (puh. 041 493 8547 michaela.kiianmies@gmail.com) tai Ismo Uusitalo (puh. 045 124 3945 ismo.uusitalo11@gmail.com)                                
Osakunnan toiminnanohjaajalta Anne Penttilä puh. 040 152 4988 toiminnanohjaaja@hamalais-osakunta.fi

Tutustu myös osoitteeseen www.hamalais-osakunta.fi/toiminta/kesapaikka-koivuniemi

3. Cha cha -tiiviskurssi torstaisin 30.3.-20.4.

Kevään neljän kerran Cha cha -tiivarilla tutustutaan lajinomaiseen musiikkiin, vartalonkäyttöön ja kuvioihin. Kurssilla keskitymme linjassa tanssittavan Cha cha:n maailmaan, mutta monet kurssin opeista ovat myös suoraan sovellettavissa muihin lajin tyyleihin. Kurssin opettajina toimivat Julia Toivanen ja Mikko Ruuska. Kurssi on suunnattu niille joilla on paritanssin perusteet hallussa, eli HOT:in alkeiskurssin käyneille tai muuten vastaavien taitojen omaaville.

Kurssi järjestetään torstaisin 30.3.-20.4. klo 19-21, sijaintina tuttu Punainen mylly.
Linkki ilmoittautumislomakkeeseen

Cha cha -tiivarin maksutiedot:
Muistathan käyttää viitenumeroa!
Saaja: Hämäläis-Osakunnan Tanssikerho
Tili: Nordea FI13 1270 3000 2074 93
Viitenumero: 29256
Hinta Hämäläis-Osakunnan jäsenille: 20
Hinta muille opiskelijoille: 25
Hinta muille: 35

Tervetuloa kurssille! 💃🕺

4. Esiintyjiä Hämiksen bändikämpän avajaisiin 12.5.

Bändikämppä ollaan saamassa käyttöön ja on aika suunnata katseet avajaisiin. Hämiksen bändikämpän avajaisia vietetään 12.5. klo 18 alkaen. Avajaisten teemana on OPEN STAGE, jossa halukkaat bändit ja artistit pääsevät esiintymään. Nyt etsitään esiintyjiä avajaisten Open Stagelle. Ilmoita itsesi ja/tai bändisi mukaan oheisen lomakkeen avulla. Esiintyä voit joko yksin tai bändin kanssa. Open stagelle pyydetään ilmoittautumaan etukäteen lomakkeen kautta.

Lisätietoja tapahtumasta: Aki TG @Maaki ja Helmiina TG @helmiinalatvanen

TAPAHTUMAT

1. HOTin teeilta tiistaina 21.3. klo 19

Tervetuloa viettämään rentoa tiistai-iltaa yhdessä tanssikerhon hallituslaisten ja muiden osakuntalaisten kanssa! Tarjolla pientä purtavaa ja mahdollisuus kuulla/kysyä lisää tanssikerhon kevään toiminnasta.

2. Leffailta 24.3. — Vain muutaman dollarin tähden, 1965

Hämiksen seuraava leffailta on jälleen perjantaina kello 18.00! Edellisviikon länkkärin hengessä katsottavana on Sergio Leonen dollaritrilogian toinen osa: ”Vain muutaman dollarin tähden” vuodelta 1965. Pääosia esittävät Clint Eastwood, Lee Van Cleef ja Gian Maria Volonté.

Dollaritrilogian elokuvat ovat itsenäisiä ja täysin toisistaan riippumattomia kokonaisuuksia, eli vaikka edellisviikon leffa olisi jäänyt näkemättä, antaa ”Vain muutaman dollarin tähden” jo yksinään varmasti todella hyvän yleiskatsauksen spagettiwesterneistä!

Rotten Tomatoes: 92% / 8.00/10

3. Juristikerhon excursio äänestämään tiistaina 28.3.

Sytyttikö Juristikerhon järjestämä vaalipaneeli jo vastustamattoman halun päästä käyttämään äänioikeuttasi eduskuntavaaleissa? Vai oletko hieman vielä epävarma ja haluaisit lähteä porukalla äänestämään, jottei vahingossakaan menetä oikeutta valittaa ensi vaalikauden poliittisista päätöksistä?

Oli mielenkiintosi vaaleja kohtaan sitten huipussa tai olet lähellä jäädä nukkuvien puolueeseen, Juristikerho pelastaa vaalikevääsi ja organisoi yhteislähdön eduskuntavaalien ennakkoäänestykseen tiistaina 28.3. Hämikseltä lähdetään yhdessä klo 18 kohti Pikkuparlamenttia, joka on lähin ennakkoäänestyspaikka.

Kansalaisvelvollisuuden suoritettuamme palaamme osakunnalle päin teeiltaan tai esimerkiksi Ilvekseen vaalivirvokkeille.

DC: Haalarit, jotta näytämme kaikille, että opiskelijat äänestävät näissä vaaleissa!

4. HOTin maaliskuun tanssibileet perjantaina 30.3.

Maaliskuun tanssibileet järjestetään tuttuun tapaan Punaisessa Myllyssä 30.3. klo 18-23. Liity siis mukaan nauttimaan tanssista, hyvästä seurasta sekä pienestä purtavasta! Uudemmille kerholaisille bileet ovat hyvä tapa päästä harjoittelemaan kursseilla opittuja tanssilajeja rennossa ja kannustavassa ilmapiirissä. Sauna lämpiää bileiden lopuksi, joten saunakamppeet kannattaa pakata myös mukaan.

Bileisiin ovat tervetulleita kaikki HO-, HOT-, POT-jäsenet sekä ex-HOT/POT. Bileet ovat maksuttomat. Vastineeksi pyytäisimme kuitenkin kaikkia kirjaamaan nimensä HOTin perinteiseen vieraskirjaan paikalle saapuessaan – kiitos!

Haluatko auttaa bileiden järjestelyssä? Bilejärjestelyihin otetaan aina mieluusti apukäsiä! Apua kaivataan mm. leipomisessa, tanssilattian siistimisessä sekä loppusiivoilussa. Aloitamme alkujärjestelyt osakunnalla perjantaina noin klo 16. Bileissä auttaminen on samalla loistava tapa tutustua tanssikerhon toimintaan sekä muihin kerholaisiin matalalla kynnyksellä.

Kiinnostuneet voivat olla yhteydessä kerhon hallituslaisiin tai liittyä bileapulaisten Telegram-ryhmään. Hallitus ja bileväki kiittävät ❤️

5. Perhesitsit lauantaina 8.4. – liput myyntiin tiistaina!

PERHE ON PARAS, PERHE ON PAHIN, FAMILY FIRST…

Jo perinteeksi muodostuneita perhesitsejä vietetään jälleen pääsiäisviikonloppuna, lauantaina 8.4! Onko perheenjäsenesi jo Hämiksen sitsikonkari, vai olisiko vihdoinkin aika näyttää heille mistä niissä sitseissä oikein on kyse? Nyt on mahdollisuus tuoda ne kaikista läheisimmät ihmiset kokemaan Hämiksen sitsit livenä! Riippumatta perheenjäsenesi opiskelijastatuksesta tai iästä, on hän lämpimästi tervetullut tutustumaan hämisläiseen sitsikulttuuriin.

Muistathan, että myös ystävät voivat olla kuten perhettä – näillä sitseillä ei suinkaan tarvitse esitellä sukupuun todistuksia verisiteistä, vaan olet halutessasi tervetullut osallistumaan myös hyvän (tai miksei vähän huonommankin) ystävän kanssa!

Jotta sinut ja perheenjäsenesi tunnistetaan, ilmestyttehän paikalle yhtenevissä asuissa.

Sitsit alkavat alkumaljoilla Osakuntabaarissa klo 18:30. Pöytiin siirrytään klo 19:00, olethan siis ajoissa paikalla! Sitsien jatkoille pyritään siirtymään klo 23:00 alkaen, ja sinne ovat tervetulleita myös muut osakuntalaiset.

Liput tulevat myyntiin tiistaina 21.3. klo 13:00. Liput myydään kahden setissä, eli vain toisen osallistujan tarvitsee ostaa lippu! Lippu osakuntalaiselle ja avecille kustantaa 30 euroa.

Lipunmyyntiin pääset tästä

Olet lämpimästi tervetullut esittelemään hämäläistä tunnelmaa läheisillesi!

Mikäli koet tapahtumassa häirintää, voit matalalla kynnyksellä ottaa yhteyttä viestitse tai puhelimitse häirintäyhdyshenkilöihin. Heidät saat kiinni numerosta 040 135 5899. Tapahtumassa noudatetaan Hämäläis-Osakunnan turvallisemman tilan periaatteita, jotka löydät täältä. Tapahtumaan osallistumalla sitoudut näihin periaatteisiin.

HUOM! Huomioithan, että myös avecin tulee olla täysi-ikäinen.

6. HOL:lin kotibilesitsit 14.4.

Perjantaina 14.4. biletetään nostalgisissa tunnelmissa HOL:lin kotibilesitseillä! Hae inspiraatiota vanhoista IRC-galleriakuvista, kaiva villeimmät bileasusi esiin ja virittäydy tunnelmaan. HOL:lin sitsit järjestetään osakunnan baarissa, pöytäjuhla aloitetaan klo 19 ja juhlassa tarjoillaan alku-, pää- ja jälkiruoka, kaksi kaatoa viiniä sekä kaksi väkevämpää nautintojuomaa. Illan päättää jatkot osakunnalla kera karaoken ja ikimuistoisten kotibilepelien!

Osallistumismaksu sitseille on 15 €. Huom! Sitsit ovat vain HOL:lin ja Hämäläis-Osakunnan jäsenille tarkoitetut, osakuntatarrat tarkastetaan saapuessa. Sitseille mahtuu 40 ensimmäistä ilmoittautunutta. Ilmoittautumisvahvistus ja maksuohjeet lähetetään sähköpostilla 7.4. mennessä.

Ilmoittautumislinkki

Tulevat kokoukset:

Hallituksen kokous 30.3.

Hallituksen kokous torstaina 30.3. klo 18 Paasikivessä (osakunnan 5. krs).

Osakunnan huhtikuun kokous 18.4.

Osakunnan kokous tiistaina 18.4. klo 18 osakunnan 3. kerroksessa Aulangolla.

Viikoittain toistuvat:

Maanantaisin maanantailenkki

Kokoontuminen osakunnan viidenteen kerrokseen Hikiälle kello 19 ja lähtö kello 19.15. Lenkki kulkee vakioreittiä Seurasaaren sillalle ja takaisin. Matkaa kertyy noin 10 kilometriä. Ketään ei jätetä jälkeen, ja juosta voi myös vain osan matkasta. Lenkin jälkeen Hikiällä on tarjolla eväitä ja lämmin sauna.

Maanantailenkki järjestetään yhteistyössä Satakuntalaisen Osakunnan kanssa. Lenkin vetäjänä ja yhteyshenkilönä toimii Mikko Mäkipää, puh. 0505822386.

Maanantaisin taidekerho

Taidekerho kokoontuu viikoittain Sillanpäässä osakunnan 5. kerroksessa klo 18.30 alkaen.

Maanantaisin HOS Big Bandin treenit

HOS Big Band treenaa maanantaisin klo 19 – 21 Punaisessa Myllyssä (4. krs). Jos sinua kiinnostaisi soittaa big bandissä, tule rohkeasti mukaan! Lisätietoja saa sähköpostilla hos@hamalais-osakunta.fi tai Facebookin tai IG:n kautta @hosbigband

Tiistaisin HOLin kuorotreenit

Hämäläis-Osakunnan Laulajat treenaa tiistaisin klo 18-21 Punaisessa Myllyssä. Kuoron koelaulut järjestetään syksyisin ja keväisin kauden alussa. Jos koelaulut ehtivät mennä ohitse mutta haluaisit päästä mukaan, voit ottaa yhteyttä hol.rekrytointi@gmail.com. Kuoron toimintaa voi seurata Facebookissa tai Instagramissa @holchoir.

Tiistaisin teeilta

Teeillassa klo 19 alkaen osakunnan 3. kerroksessa aina vaihtuva osakunnan toimija – valiokunta tai kerho – tarjoilee naposteltavaa, herkkuja ja mahdollista ohjelmaa. Teeilta on matalan kynnyksen tapahtuma, johon voit tulla piipahtamaan tai viettämään aikaa pidemmäksi aikaa!

Keskiviikkoisin pelikerhon peli-ilta

Pelikerho kokoontuu pelaamaan lautapelejä keskiviikkoisin klo 18 alkaen osakunnan 3. kerroksessa Aulangolla.

Torstaisin HOResin pienoispistoolivuorot

Pienoispistoolivuorot jatkuvat jälleen torstaisin klo 18 alkaen. Ilmoittautuminen löytyy lomakkeesta

Kysymykset pienoispistoolivuoroihin ja ampumarataan liittyen voi osoittaa ratamestarille: ratamestari@hamalais-osakunta.fi