Viikkotiedote 13/2023

TIEDOTUSASIAT

1. Hämäläis-Osakunnan merch-ennakkotilaus auki

HÄMÄLÄIS-OSAKUNNAN MERCH-TILAUS ON NYT AUKI!

Ensimmäisinä tuotteina tilaamme colleget kahdessa värissä ja kangaskassin. Ennakkotilaus on auki 22.3.-2.4. Ennakkotilauksen täyttämällä varmistat oman kokosi saatavuuden, ja varaat sen itsellesi.

Tilaus lomakkeella

Tiedot tulevat näkyviin päävirkailijoille, joilta voit matalalla kynnyksellä pyytää lisätietoja! @porkkasanna @oonauan @djpentaila

2. Cha cha -tiiviskurssi torstaisin 30.3.-20.4.

Kevään neljän kerran Cha cha -tiivarilla tutustutaan lajinomaiseen musiikkiin, vartalonkäyttöön ja kuvioihin. Kurssilla keskitymme linjassa tanssittavan Cha cha:n maailmaan, mutta monet kurssin opeista ovat myös suoraan sovellettavissa muihin lajin tyyleihin. Kurssin opettajina toimivat Julia Toivanen ja Mikko Ruuska. Kurssi on suunnattu niille joilla on paritanssin perusteet hallussa, eli HOT:in alkeiskurssin käyneille tai muuten vastaavien taitojen omaaville.

Kurssi järjestetään torstaisin 30.3.-20.4. klo 19-21, sijaintina tuttu Punainen mylly.
Linkki ilmoittautumislomakkeeseen

Cha cha -tiivarin maksutiedot:
Muistathan käyttää viitenumeroa!
Saaja: Hämäläis-Osakunnan Tanssikerho
Tili: Nordea FI13 1270 3000 2074 93
Viitenumero: 29256
Hinta Hämäläis-Osakunnan jäsenille: 20
Hinta muille opiskelijoille: 25
Hinta muille: 35

Tervetuloa kurssille! 💃🕺

3. Kesäisäntähaku 2023

PALVELUKSEEN HALUTAAN

Kesäisäntä Oittiin – kesä-, heinä- tai elokuuksi 2023.

Kesäisäntiä valitaan yksi jokaiselle kesäkuukaudelle (kesä, heinä, elo), ja tänä aikana kesäisännän oletetaan olevan tavoitettavissa kesäpaikalta.

Kesäisännän vastaa toimikautensa ajan osakunnan kesäpaikan käytöstä, osakuntalaisten ja muiden vieraiden palveluista sekä kesäpaikan kunnossapidosta, siisteydestä ja kulunvalvonnasta yhdessä osakunnan kesäpaikkavastaavan kanssa Hämäläisten ylioppilassäätiö sr:n ohjeiden mukaisesti.

Vapaamuotoiset hakemukset toimitetaan Hämäläisten ylioppilassäätiön toimistoon 11.4.2023 mennessä joko kirjallisesti tai sähköpostitse riikka.kauramaki@hys.net. Osakunnan hallitus tekee säätiölle suositukset, joiden perusteella säätiö valitsee kesäisännät.

Osakunnan hallitus arvioi hakemuksia seuraavien seikkojen perusteella:
1) Hakijan tuntemus Koivuniemestä ja osakunnan toiminnasta,
2) Hakijan motivaatio tehtävään,
3) Hakijan käytettävyys kesäkuukausina,
4) Muut mahdolliset toimenkuvaan liittyvät seikat

Lisätietoja työstä saa:
Kesäpaikkavastaavalta Michaela Kiianmies (puh. 041 493 8547 michaela.kiianmies@gmail.com) tai Ismo Uusitalo (puh. 045 124 3945 ismo.uusitalo11@gmail.com)                                
Osakunnan toiminnanohjaajalta Anne Penttilä puh. 040 152 4988 toiminnanohjaaja@hamalais-osakunta.fi

Tutustu myös osoitteeseen www.hamalais-osakunta.fi/toiminta/kesapaikka-koivuniemi

4. Esiintyjiä Hämiksen bändikämpän avajaisiin 12.5.

Bändikämppä ollaan saamassa käyttöön ja on aika suunnata katseet avajaisiin. Hämiksen bändikämpän avajaisia vietetään 12.5. klo 18 alkaen. Avajaisten teemana on OPEN STAGE, jossa halukkaat bändit ja artistit pääsevät esiintymään. Nyt etsitään esiintyjiä avajaisten Open Stagelle. Ilmoita itsesi ja/tai bändisi mukaan oheisen lomakkeen avulla. Esiintyä voit joko yksin tai bändin kanssa. Open stagelle pyydetään ilmoittautumaan etukäteen lomakkeen kautta.

Lisätietoja tapahtumasta: Aki TG @Maaki ja Helmiina TG @helmiinalatvanen

TAPAHTUMAT

1. Juristikerhon excursio äänestämään tiistaina 28.3.

Sytyttikö Juristikerhon järjestämä vaalipaneeli jo vastustamattoman halun päästä käyttämään äänioikeuttasi eduskuntavaaleissa? Vai oletko hieman vielä epävarma ja haluaisit lähteä porukalla äänestämään, jottei vahingossakaan menetä oikeutta valittaa ensi vaalikauden poliittisista päätöksistä?

Oli mielenkiintosi vaaleja kohtaan sitten huipussa tai olet lähellä jäädä nukkuvien puolueeseen, Juristikerho pelastaa vaalikevääsi ja organisoi yhteislähdön eduskuntavaalien ennakkoäänestykseen tiistaina 28.3. Hämikseltä lähdetään yhdessä klo 18 kohti Pikkuparlamenttia, joka on lähin ennakkoäänestyspaikka.

Kansalaisvelvollisuuden suoritettuamme palaamme osakunnalle päin teeiltaan tai esimerkiksi Ilvekseen vaalivirvokkeille.

DC: Haalarit, jotta näytämme kaikille, että opiskelijat äänestävät näissä vaaleissa!

2. HOTin maaliskuun tanssibileet perjantaina 30.3.

Maaliskuun tanssibileet järjestetään tuttuun tapaan Punaisessa Myllyssä 30.3. klo 18-23. Liity siis mukaan nauttimaan tanssista, hyvästä seurasta sekä pienestä purtavasta! Uudemmille kerholaisille bileet ovat hyvä tapa päästä harjoittelemaan kursseilla opittuja tanssilajeja rennossa ja kannustavassa ilmapiirissä. Sauna lämpiää bileiden lopuksi, joten saunakamppeet kannattaa pakata myös mukaan.

Bileisiin ovat tervetulleita kaikki HO-, HOT-, POT-jäsenet sekä ex-HOT/POT. Bileet ovat maksuttomat. Vastineeksi pyytäisimme kuitenkin kaikkia kirjaamaan nimensä HOTin perinteiseen vieraskirjaan paikalle saapuessaan – kiitos!

Haluatko auttaa bileiden järjestelyssä? Bilejärjestelyihin otetaan aina mieluusti apukäsiä! Apua kaivataan mm. leipomisessa, tanssilattian siistimisessä sekä loppusiivoilussa. Aloitamme alkujärjestelyt osakunnalla perjantaina noin klo 16. Bileissä auttaminen on samalla loistava tapa tutustua tanssikerhon toimintaan sekä muihin kerholaisiin matalalla kynnyksellä.

Kiinnostuneet voivat olla yhteydessä kerhon hallituslaisiin tai liittyä bileapulaisten Telegram-ryhmään. Hallitus ja bileväki kiittävät ❤️

3. Kauhuleffamaraton Saw-edition 1.4.

On taas uuden kauhuleffamaratonin aika! Tällä kertaa pääsemme katsomaan Saw-elokuvasarjan leffoja, joten mikäli tämä klassikkosarja on vielä näkemättä, kannattaa ehdottomasti saapua paikalle. Aloitamme katselun Ratinassa Hämäläisten talon 3. kerroksessa puolenpäivän aikaan, ja saamme elokuvat päätökseen noin kahdelta yöllä. Tarjolla on pientä purtavaa, mutta myös omia herkkuja voi olla hyvä ottaa mukaan. Teemme myös yhteisen ruokatilauksen (omakustanteisesti) jossain vaiheessa iltaa. Tervetuloa käpristymään kauhusta sohvan pohjalle yhdessä osakuntalaisten kanssa!

Arvioitu aikataulu:
12 – 14 – Saw I
14 – 16 – Saw II
16 – 18 – Saw III
18 – 20 – Saw IV
20 – 22 – Saw V
22 – 24 – Saw VI
24 – 02 – Saw 3D

Lisätietoja telegramista @porkkasanna

4. Miniatyyrien maalausta su 2.4. klo 12

Tervetuloa pelikerhon figumaalauspäivään vaalipäivänä 2.4. klo 12 alkaen Aulangossa.

Maalaamme omia ja pelikerhon Nemesis-lautapelin mukana tulleita miniatyyrejä. Teemana on edistää maalausprojekteja sekä jakaa keskenämme vinkkejä ja tekniikoita. Autan mieluusti alkuun, jos olet uusi figumaalauksen parissa.

Minulta saa lainaan tarvikkeita ja maaleja, mutta ota omat mukaan, jos omistat sellaiset. Myös mallien kasaamiseen löytyy mahdollisuus, mutta pohjamaalaukseen on kehnot puitteet.

Figujen maalaaminen on tyypillisesti siistiä, mutta suosittelen kuitenkin ottamaan vaatteet, joiden mahdollinen sotkeutuminen ei harmita.

Tiedustelut tapahtumasta vastaavalle Kaarlo Sukuvaaralle.

5. HOL:lin kotibilesitsit 14.4.

Perjantaina 14.4. biletetään nostalgisissa tunnelmissa HOL:lin kotibilesitseillä! Hae inspiraatiota vanhoista IRC-galleriakuvista, kaiva villeimmät bileasusi esiin ja virittäydy tunnelmaan. HOL:lin sitsit järjestetään osakunnan baarissa, pöytäjuhla aloitetaan klo 19 ja juhlassa tarjoillaan alku-, pää- ja jälkiruoka, kaksi kaatoa viiniä sekä kaksi väkevämpää nautintojuomaa. Illan päättää jatkot osakunnalla kera karaoken ja ikimuistoisten kotibilepelien!

Osallistumismaksu sitseille on 15 €. Huom! Sitsit ovat vain HOL:lin ja Hämäläis-Osakunnan jäsenille tarkoitetut, osakuntatarrat tarkastetaan saapuessa. Sitseille mahtuu 40 ensimmäistä ilmoittautunutta. Ilmoittautumisvahvistus ja maksuohjeet lähetetään sähköpostilla 7.4. mennessä.

Ilmoittautumislinkki

6. Hämiksen Vappu sunnuntaina 30.4.

KIINNOSTAAKO ILMAISEN SISÄÄNPÄÄSYN VARMISTAMINEN HÄMIKSEN VAPPUUN JO ETUKÄTEEN? OTA YHTEYTTÄ TOIMINNANOHJAAJAAN, JA TULE MUKAAN TEKEMÄÄN VUODEN PARASTA TAPAHTUMAA ESIM. NARIKASSA TAI KARAOKESSA!

LEGENDAARISET HÄMIKSEN VAPPUBILEET OVAT TÄÄLLÄ TAAS!

Hämiksen Vappu tarkoittaa neljän kerroksen bileitä, live-esiintyjiä, DJ:tä, tanssia, haalareita, lakkeja ja iloista juhlakansaa! Vappuna pääset Hämiksen ytimeen; sauna lämpenee ja karaoke on avoinna koko illan, yöruokaa ja isännän palveluita unohtamatta.

Esiintyjinä Hämiksellä on tänä vuonna nouseva rap-artisti ARKA sekä jo monen tuntema Lauri Haav! ARKA astuu lavalle klo 21:00 ja Lauri Haav klo 22:00. Huomioithan, että esiintymistilan koko on rajallinen, joten mikäli haluat nähdä esiintyjät varmasti, kannattaa olla ajoissa paikalla! Järjestyshenkilöillä on oikeus rajoittaa keikkojen yleisömäärää turvallisuussyistä.

Vappuna ovet avautuvat klo 20:00, ja sisään pääsee klo 01:00 asti sisäpihan kautta. Huomioithan, että sisäänpääsyn takaraja on ehdoton – tulethan siis ajoissa paikalle! Sisäänpääsy edellyttää henkilöllisyystodistusta, opiskelijakorttia, Kide Appista ostettua lippua ja Hämiksen jäsenlipun ostaneilta myös jäsentarraa (muistathan kirjautua jäseneksi toimistossa päivystysaikoina ennen tapahtumaa!).

Mikäli missaat lipunmyynnin – ei hätää! Pikkulinnut lauloivat, että lippuja on myynnissä vielä ovella (hyvin) rajattu määrä pienellä lisämaksulla.

Liput tulevat myyntiin tiistaina 4.4. klo 13:00. Hämäläis-Osakunnan jäsenelle lippu kustantaa 12 € ja muille korkeakouluopiskelijoille 18 €. Huomioithan, että tapahtuma on K18! Haalarimerkit myydään erikseen, ja ne kustantavat 3 € / kpl. Haalarimerkin saat noudettua tapahtuman aikana, tästä ja muista aikatauluista tulossa lisätietoa myöhemmin! Lippuja myydään maksimissaan 5 kpl / henkilö.

Lipunmyyntiin pääset tästä.

Tänä vuonna Hämiksellä virittäydytään vapputunnelmaan jo hyvissä ajoin – kalenteriin kannattaa pistää myös vappusitsit, jotka järjestetään torstaina 27.4.! Muistathan myös vappusilliksen Ullanlinnanmäellä maanantaina 1.5.

Mikäli koet tapahtumassa häirintää, voit matalalla kynnyksellä ottaa yhteyttä viestitse tai puhelimitse häirintäyhdyshenkilöihin. Heidät saat kiinni numerosta 040 135 5899, ja heidät tunnistat tapahtuman aikana huomioliiveistä. Tapahtumassa noudatetaan Hämäläis-Osakunnan turvallisemman tilan periaatteita, jotka löydät täältä. Tapahtumaan osallistumalla sitoudut näihin periaatteisiin ja käyttäydyt asiallisesti sekä reilusti muita kohtaan. Huumausaineet ovat tapahtumassa ehdottomasti kiellettyjä. Hämäläis-Osakunnan tilat ovat valitettavasti esteelliset.

Lämpimästi tervetuloa Hämiksen legendaarisimpaan tapahtumaan!

Lisätiedot: Anne Penttilä / toiminnanohjaaja@hamalais-osakunta.fi

Tulevat kokoukset:

Juristikerhon kokous maanantaina 27.3.

Juristikerho kokoustaa maanantaina 27.3. klo 18 alkaen Hikiällä, osakunnan 5. kerroksessa. Tervetuloa mukaan!

Hallituksen kokous 30.3.

Hallituksen kokous torstaina 30.3. klo 18 Paasikivessä (osakunnan 5. krs).

Osakunnan huhtikuun kokous 20.4.

Osakunnan kokous torstaina 20.4. klo 18 osakunnan 3. kerroksessa Aulangolla.

Viikoittain toistuvat:

Maanantaisin maanantailenkki

Kokoontuminen osakunnan viidenteen kerrokseen Hikiälle kello 19 ja lähtö kello 19.15. Lenkki kulkee vakioreittiä Seurasaaren sillalle ja takaisin. Matkaa kertyy noin 10 kilometriä. Ketään ei jätetä jälkeen, ja juosta voi myös vain osan matkasta. Lenkin jälkeen Hikiällä on tarjolla eväitä ja lämmin sauna.

Maanantailenkki järjestetään yhteistyössä Satakuntalaisen Osakunnan kanssa. Lenkin vetäjänä ja yhteyshenkilönä toimii Mikko Mäkipää, puh. 0505822386.

Maanantaisin taidekerho

Taidekerho kokoontuu viikoittain Sillanpäässä osakunnan 5. kerroksessa klo 18.30 alkaen.

Maanantaisin HOS Big Bandin treenit

HOS Big Band treenaa maanantaisin klo 19 – 21 Punaisessa Myllyssä (4. krs). Jos sinua kiinnostaisi soittaa big bandissä, tule rohkeasti mukaan! Lisätietoja saa sähköpostilla hos@hamalais-osakunta.fi tai Facebookin tai IG:n kautta @hosbigband

Tiistaisin HOLin kuorotreenit

Hämäläis-Osakunnan Laulajat treenaa tiistaisin klo 18-21 Punaisessa Myllyssä. Kuoron koelaulut järjestetään syksyisin ja keväisin kauden alussa. Jos koelaulut ehtivät mennä ohitse mutta haluaisit päästä mukaan, voit ottaa yhteyttä hol.rekrytointi@gmail.com. Kuoron toimintaa voi seurata Facebookissa tai Instagramissa @holchoir.

Tiistaisin teeilta

Teeillassa klo 19 alkaen osakunnan 3. kerroksessa aina vaihtuva osakunnan toimija – valiokunta tai kerho – tarjoilee naposteltavaa, herkkuja ja mahdollista ohjelmaa. Teeilta on matalan kynnyksen tapahtuma, johon voit tulla piipahtamaan tai viettämään aikaa pidemmäksi aikaa!

Keskiviikkoisin pelikerhon peli-ilta

Pelikerho kokoontuu pelaamaan lautapelejä keskiviikkoisin klo 18 alkaen osakunnan 3. kerroksessa Aulangolla.

Torstaisin HOResin pienoispistoolivuorot

Pienoispistoolivuorot jatkuvat jälleen torstaisin klo 18 alkaen. Ilmoittautuminen löytyy lomakkeesta

Kysymykset pienoispistoolivuoroihin ja ampumarataan liittyen voi osoittaa ratamestarille: ratamestari@hamalais-osakunta.fi