Viikkotiedote 13/2022

I TIEDOTUSASIAT
– Äijäkerhon pokeri-illat alkavat
– Juristikerhon kokous ti 29.3.

II TAPAHTUMAT
– OVK Kansallisoopperassa to 31.3.
– Hämiksen polttaribileet la 2.4.
– Hämiksen eksku teatteriin: Once-musikaali ti 5.4.
– OYV:n kerrossitsit su 10.4.
– Huhtimarssi pe 15.4.
– Hämiksen Wappu 2022 la 30.4.

Viikottain toistuvat:
– Maanantaisin HOS:n treenit
– Maanantaisin taidekerho
– Maanantaisin maanantailenkki
– Tiistaisin HOL:in harjoitukset
– Tiistaisin teeilta
– Keskiviikkoisin pelikerhon peli-ilta
– Keskiviikkoisin ja torstaisin HOTin tanssikurssit
– Torstaisin HORes:in pienoispistoolivuoro

I TIEDOTUSASIAT

1. Äijäkerhon pokeri-illat alkavat

Äijäkerhon pokeri-illat alkavat!!
Onko Casino royalin lempi kohtauksesi, kun James Bond pelaa pokeria? Haluatko hävitä ylimääräiset rahasi? Yritätkö saada pestyä rahasi kiinan hallitukselta piiloon? Jos vastaus yhteenkään näistä kysymyksistä on kyllä tai haluat muuten vaan tulla pelaamaan pokeria, niin äijäkerho alkaa järjestää kuukauden ensimmäisinä torstai-iltoina pokeriturnauksia. Ensimmäiset pelit pelataan 7.4 Ratinassa Osakunnan 3. kerroksessa klo 18 eteenpäin.

Lisätietoja:
Äijäkerhon pj: Veikka Valtanen
Veikka9@gmail.com/0409687954

2. Juristikerhon kokous ti 29.3.

Juristikerho kokoustaa tiistaina 29.3. klo 18:30 osakunnalla Sillanpäässä (5. krs). Kokoukseen ovat lämpimästi tervetulleita mukaan kaikki Hämäläis-Osakunnan jäsenet!

II TAPAHTUMAT

1. OVK Kansallisoopperassa to 31.3.

Tervetuloa 31.3. klo 19.00 Kansallisoopperaan näkemään upea Billy Budd! Liput myynnissä kide.apissä.

Lipun ostaneet: Tavataan 18.40 Kansallisoopperan pääovien aulassa.

Kokonaiskesto 3h 10min
1 väliaika (30 min)

”Benjamin Brittenin harvoin nähty mestariteos on kertomus olosuhteiden uhriksi joutumisesta ja yksilön nujertumisesta valtakoneiston paineessa. Sykähdyttävä toteutus huokuu toisen maailmansodan aikaisen sukellusveneen klaustrofobista tunnelmaa. Annilese Miskimmonin Norjan kansallisoopperalle tekemä ohjaus sai ensi-iltansa 2019, ja teos nähdään nyt ensimmäistä kertaa Suomen kansallisoopperassa.

Näyttävä lavastus ja puvut vievät 1940-luvun massiiviseen sukellusveneeseen, jota ohjaavat merimiesten kurinalainen maailma ja sodan väistämättömyys. Samalla kun pintaan nousevat tukahdutetut intohimot ja syyllisyyden paino, teos saa pohtimaan myös viattomuutta, inhimillisyyttä ja toivoa. Intensiivinen tarina menee ihon alle ja peilaa ihmisyyden ytimeen.

Suosittelemme oopperaa yli 12-vuotiaille katsojille.”

2. Hämiksen polttaribileet la 2.4.

https://kide.app/events/f258ed44-3a10-48b7-9353-8becc55ab906

3. Hämiksen eksku teatteriin: Once-musikaali ti 5.4.

Liput Kidesta:
https://kide.app/events/2d0a358a-467c-4a44-a5d2-b8fc535ad631

Tervetuloa Lilla Teaterniin 5.4 klo 19.00 katsomaan rakastettu Once-musikaali. Nyt Once nähdään vihdoin suomeksi!

”Dublinin kaduille sijoittuva Once kertoo katumuusikon ja maahanmuuttajan odottamattomasta kohtaamisesta, josta syntyy kaunis tarina rakkaudesta ja musiikista. Once on sydäntäsärkevä, lämmöllä ja huu­morilla kerrottu tarina elämän risteyskohdista ja musiikin voimasta. Unohdetut unelmat heräävät henkiin ja tulevaisuus saa toiveik­kaan sävelen.

Ensimmäisestä nuotista alkaen Oncen huippulahjakas näyttelijä­- ja
muusikkoensemble saa katsojan otteeseensa ja tarjoaa ennen kokemattoman musikaalisen juhlan. Onceen ei voi olla rakastumatta.

Broadwayn ja West Endin valloittanut Once-musikaali on ainoa tuotanto, joka on voittanut sekä Oscar­-, Tony­-, Olivier­- että Grammy­-palkinnot. Taian­omainen musikaali hurmasi ruotsinkielisenä versiona kriitikot ja täysiä salillisia katsojia Lilla Teaternissa.”

4. OYV:n kerrossitsit su 10.4.

Kerrossitsit Uudella tulevat!
Osakuntien Yhteisvaltuuskunta järjestää sunnuntaina 10.4.2022 kerrossitsit Uudella ylioppilastalolla (Mannerheimintie 5A). Kukin ruokalaji tarjoillaan eri kerroksessa, joten nämä sitsit ovat myös tilojen puolesta erittäin yhteisosakuntalaiset! Sitsit alkavat cocktail-tilaisuudella Alina-salissa 3. kerroksessa klo 17, ja pöytiin siirrytään klo 17.30. Pääruoka tarjoillaan 4. kerroksessa, ja jälkiruoka nautitaan ja jatkoja vietetään 6. eli ylimmässä kerroksessa.

Kaikkien osakuntien jäsenet ovat erittäin tervetulleita, ja toivomme tapahtumasta mahdollisimman poikkiosakuntalaista. Tulkaa viettämään fantastinen sunnuntai Uudella uusien ja vanhojen osakuntakamujen seurassa! Kolme kerrosta, kolme ruokalajia, ihana huhtikuun ilta ja yhteisosakuntalaista ylioppilasriemua – maltatteko odottaa?

Ilmoittautuminen aukeaa perjantaina 25.3. klo 12, ja kaikille osakunnille on oma kiintiönsä. Mikäli kiintiöt eivät täyty, loput paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Sitsien hinta on 18 euroa (korttimaksu paikan päällä).

Pukukoodi: smart casual + osakuntanauha

Facebook-tapahtuma:
https://fb.me/e/2iIa6sRBv

Ilmoittautumislomake:
https://forms.gle/D12PKUTKtycWTY2H6

5. Huhtimarssi pe 15.4.

Huomio!

Hämäläis-Osakunnan Reserviläiset ja Matemaattis-esoteerisen seuran reserviläiset järjestävät yhteisoperaationa Huhtimarssin perjantaina 15.4. Kokoontumispaikka on Tapulikaupungin Ajurinpuisto ja määränpää on Hämäläisten talo Kampissa. Marssin pituudeksi tulee noin 15 kilometria ja kestoksi marssijoiden kunnon mukaan kolmesta neljään tuntia. Marssinjälkeinen huolto suoritetaan Hikiällä.

Osallistumisvaatimuksena ovat ainoastaan säänmukainen pukeutuminen sekä hyvät, sisäänajetut jalkineet. Lisäksi marssijoiden on tuotava mukanaan vähintään kaksi litraa vettä. Aiempaa marssikokemusta ei vaadita.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen https://forms.gle/y59i9Mi2yANodNnB7

6. Hämiksen Wappu 2022 la 30.4.

HÄMIKSEN WAPPU 2022 30.4. klo 21-04, LIPUNMYYNTI ALKAA 1.4. klo 12!
Kaksi vappua ilman Hämiksen legendaarisia Wappubileitä – mutta vihdoin Hämiksen Wappu on palaa parempana kuin koskaan, 30.4.2022! Hämiksen Wappu tarkoittaa neljän kerroksen kotibileitä, livebändejä, DJ:tä, tanssia, haalareita, lakkeja ja juhlahumua. Lisäksi kuten kaikissa Hämis-bileissä sauna lämpenee, beerpong-välineet ovat saatavilla, ja lupailtu on myös karaokea alkuiltaan ennen kuin bändit alkavat soittaa. Wapun speksit tarkentuvat vielä lähiviikkoina, joten jää kuulolle odottelemaan esimerkiksi esiintyvien bändien julkistusta.

Wappubileitä juhlitaan klo 21-04 välisenä aikana, sisäänpääsy tapahtuu klo 21-01 välillä, sisäpihan kautta. Huomioithan siis, että kello yhden jälkeen et pääse sisään edes lipun ostaneena. Sisäänpääsy edellyttää henkilöllisyystodistusta, opiskelijakorttia ja Kide-appista ostettua lippua.

Liput maksavat Hämäläis-Osakunnan jäsenelle 10 € ja muille opiskelijoille 15 €. Lisäksi myös Hämäläisten talossa kanssamme majailevat Satakuntalaisen osakunnan jäsenet saavat lipun jäsenhintaan 10€. Tällä kertaa wappulippujen myynti tapahtuu ensimmäistä kertaa Kide-appissa, joten kannattaa olla erityisen nopea, sillä tämän tapahtuman liput ovat haluttuja. Lippuja voi ostaa maksimissaan 5 kappaletta/henkilö. Tänä vuonna wappulipun hintaan sisältyy haalarimerkki!

LIPUNMYYNTI AUKEAA 1.4. klo 12 OSOITTEESSA https://kide.app/events/7a08d38d-9277-4075-bfe1-e65ccb9294b0.

Hämiksen Wappu on K-18! Tila on valitettavasti esteellinen. Tulemalla tapahtumaan hyväksyt turvallisen tilan periaatteet ja käyttäydyt asiallisesti ja reilusti muita kohtaan.

Viikottain toistuvat:

Maanantaisin HOS:n treenit
Hämäläis-Osakunnan Soittajien Big Band treenaa Punaisessa Myllyssä osakunnan 4. kerroksessa maanantaisin klo 19-21.

Maanantaisin taidekerho
Taidekerho kokoontuu viikottain Sillanpäässä osakunnan 5. kerroksessa klo 18.30 alkaen.

Maanantaisin maanantailenkki
Hämiksen maanantailenkki juostaan keväällä yhdessä Saton kanssa. Kokoontuminen klo 19, lähtö klo 19.15. Kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Mikko Mäkipäähän, 0505822386.

Tiistaisin HOL:in harjoitukset
HOL jatkaa viikottaisia harjoituksiaan tiistaisin osakunnan 4. kerroksessa Punaisessa Myllyssä klo 18-21.

Tiistaisin teeilta
Osakunnan eri valiokunnat, kerhot ja muut toimijat järjestävät omalla vuorollaan viikottain teeillan joka tiistai klo 19 osakunnan 3. kerroksessa, jossa on tarjolla osakuntalaisille pientä purtavaa.

Keskiviikkoisin pelikerhon peli-ilta
Pelikerho kokoontuu pelaamaan lautapelejä keskiviikkoisin klo 18 alkaen osakunnan 3. kerroksessa Aulangossa.

Keskiviikkoisin ja torstaisin HOTin tanssikurssit
HOTin tanssikurssit pyörivät jälleen normaaliin tapaan keskiviikkoisin ja torstaisin kello 17-21 Punaisessa Myllyssä (4. krs). Mukaan ehtii vielä hyvin, tervetuloa! Lisätietoja kursseista löydät nettisivuiltamme.

Torstaisin HORes:in pienoispistoolivuoro
Viikottaiset pienoispistoolivuorot jatkuvat taas tulevana torstaina klo 18 alkaen. Ilmoittautuminen ja lisätietoja löytyy lomakkeesta.
Kysymykset pienoispistoolivuoroihin ja ampumarataan liittyen voi osoittaa ratamestarille: ratamestari@hamalais-osakunta.fi