Viikkotiedote 16/2022

I TIEDOTUSASIAT
– Uplands Nationin kevättanssiaiset la 14.5. – lähde mukaan!

II TAPAHTUMAT
– Hämiksen eksku: Burleskihenkinen tankotanssitunti to 21.4.
– Hämiksen eksku teatteriin: Hamlet la 23.4.
– Juristikerhon fuksitapahtuma ti 26.4.
– Koivuniemen kevättalkoot pe-su 6.-8.5.
– Juristikerhon Kristot la 14.5.

Viikottain toistuvat:
– Maanantaisin HOS:n treenit
– Maanantaisin taidekerho
– Maanantaisin maanantailenkki
– Tiistaisin HOL:in harjoitukset
– Tiistaisin teeilta
– Keskiviikkoisin pelikerhon peli-ilta
– Keskiviikkoisin ja torstaisin HOTin tanssikurssit
– Torstaisin HORes:in pienoispistoolivuoro

I TIEDOTUSASIAT

1. Uplands Nationin kevättanssiaiset la 14.5. – lähde mukaan!

Hämäläis-osakunnan ystävyysjärjestö Uplands Nation on kutsunut ulkoasianvaliokunnan Vårbal kevättanssiaisiin Uppsalaan 14.5.2022. Mukaan tanssin ja juhlan täyteiseen viikonloppuun mahtuu muutama onnekas hämisläinen!

Ulkoasiainvaliokunta voi tukea matkan kustannuksia pienellä summalla (riippuen lähtijöiden määrästä) mutta suurin osa kuluista jää osallistujan maksettavaksi. Lauantain tanssiaisiin osallistuminen maksaa noin 50 euroa. Tanssiaisia edeltävänä perjantaina 13.5. olisi tarkoitus suunnata pubin kautta klubille ja sunnuntaina 15.5. on luvassa pieni brunssi. Uplands Nation tarjoaa majoituksen. Muut yksityiskohdat tarkentuvat myöhemmin.

Ilmoita kiinnostuksesi lähteä laittamalla sähköpostia osoitteeseen uav@hamalais-osakunta.fi 20.4. mennessä. Lisätietoja matkasta saa myös kyseisen sähköpostin kautta. Mikäli kiinnostuneita on enemmän kuin tarjottuja paikkoja, lähtijät valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen ei ole sitova.

Välkommen ombord!

II TAPAHTUMAT

1. Hämiksen eksku: Burleskihenkinen tankotanssitunti to 21.4.

Nyt on upea mahollisuus päästä kokeilemaan tankotanssia burleskihengessä! Tunti on suunniteltu ekakertalaisille, joten voit matalalla kynnyksellä osallistua yksin tai kaverin kanssa:)

Päälle kannattaa laittaa jotain mukavaa päälle ja mieluiten lyhyet shortsit. Muista ottaa mukaan myös juomapullo ja oma pikkupyyhe tankoa varten. Tunnilla ollaan avojaloin.

Mitä: Burleskihenkinen tankotanssitunti (aloittelijoille)
Missä: Rock the Pole, Kaisaniemenkatu 3 A 5, soita summeria
Milloin: 21.4. klo 19.30-20.30

2. Hämiksen eksku teatteriin: Hamlet la 23.4.

Liput: https://kide.app/events/a3b2e3ec-6a54-4c16-9160-43da148d1384

LIPUN OSTANEET: Nähdään klo 18.45 Kansallisteatterin pääsisäänkäynnillä.
Käyntiosoite on Vilhonkatu 11 ja esteetön sisäänkäynti on osoitteesta Itäinen teatterikuja 2 a.

Maailma on nyrjähtänyt, mennyt sijoiltaan.
Nuoriso on saamassa perinnökseen vain kaaosta ja valheita.
Olla vai ei? Siitä on nyt kyse.

Ohjaaja Samuli Reunasen ja kirjailija-dramaturgi Aina Bergrothin tuliterä sovitus William Shakespearen ehtymättömästä mestariteoksesta luotaa sukupolvelta toiselle periytyvän trauman seurauksia. Se on viiltävä sukellus surullisen prinssin mielenkuohuihin ja karnevalistisen räiskyvä näyttämöteos identiteettien julmasta valtapelistä. Tämä klassikko on totta tässä ja nyt!

Esityksen nimiroolissa nähdään karismaattinen pop-prinssi Olavi Uusivirta, jonka vastavoimaksi Ofeliana kohoaa Fanni Noroilan vahva ja omaääninen taiteilijapersoona. Esityksen musiikin on säveltänyt kitaravirtuoosi Timo Kämäräinen, joka myös esiintyy Hamletin uskollisen ystävän Horation roolissa.

3. Juristikerhon fuksitapahtuma ti 26.4.

Vappuviikon tiistaina 26.4. kaikki fuksit ja fuksinmieliset ovat tervetulleita viettämään aikaa juristien ja juristinmielisten kanssa Juristikerhon keväisen fuksitapahtuman merkeissä!

Tapahtuma pidetään Munkkiniemen nuotiopaikalla, jonne löydät esimerkiksi osoitteella Ritokallionpolku 10, 00330 Helsinki. Tapahtuma alkaa Juristikerhon hyvin muodottomalla kokouksella klo 18:30, ja jatkuui erilaisen ohjelman, grillaamisen ja itsetehdyn siman merkeissä! Voit liittyä mukaan myös myöhemmin, mikäli et ehdi kokouksen alkuun. Tapahtuma on erityisesti suunnattu Juristikerhosta kiinnostuneille fukseille, mutta myös kaikki muut osakunnan jäsenet ovat tervetulleita!

Lämpimästi tervetuloa mukaan <3 Lisätietoja Juristikerhon fuksivastaavalta Anne Penttilältä / 044 298 9834

4. Koivuniemen kevättalkoot pe-su 6.-8.5.

On jälleen aika talkoilla Koivuniemi avauskuntoon! Talkoot järjestetään vapun jälkeisenä viikonloppuna (6.5-8.5.). Oittiin matkustetaan itsenäisesti, mutta jonkinlainen kimppakyyti tai yhteislähtö junalla lähtijöiden kesken on mahdollinen. Osakunta kustantaa junamatkat talkoisiin ja takaisin (jos et tule yhteislähdössä, säilytä kuitti niin saat rahasi sitä vasten takaisin) sekä tarjoaa talkooruuat.

Tarkemmat ohjeet talkoista ja aikataulu toimitetaan ilmoittautuneille myöhemmin, mutta tarkoitus on aloittaa perjantaina n. klo 15 ja lopettaa sunnuntaina n. klo 12. Kysymyksissä voit olla yhteydessä kesäpaikkavastaava Lauri Hämäläiseen, lauri.aa.hamalainen@gmail.com .

Ilmoittautuminen alkaa 19.4. klo 12 ja päättyy 2.5.! Ilmoittautumiseen: https://hamis.nettilomake.fi/form/13174

5. Juristikerhon Kristot la 14.5.

Hämäläis-Osakunnan Juristikerho juhlii perinteistä Kristofferin maanlain 580. juhlaa sekä kerhon 87. vuosijuhlaa lauantaina 14.5.2022!

Pääjuhlaa vietetään Hämäläis-Osakunnan osakuntabaarissa klo 18 alkaen. Tätä ennen on mahdollisuus tutustua juhlaväkeen cocktailtilaisuudessa klo 17 alkaen. Kristoille ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat juhlia Juristikerhon kanssa kerhon vuoden tärkeintä ja loistokkainta juhlaa!

Cocktailtilaisuudessa on tarjolla cocktailpalojen lisäksi alkumaljat. Tässä tilaisuudessa on myös varattu mahdollisuus esittää tervehdys 87-vuotiaalle Juristikerholle. Pääjuhlassa on tarjolla kolmen ruokalajin illallinen juomineen. Pöytäjuhlan aikana ohjelmassa on mm. juhlapuhe sekä lautamiesten lyönti.

Jatkot alkavat pöytäjuhlan päätyttyä noin puolenyön aikaan osakuntatalolla. Jatkot ovat avoimet kaikille Hämäläis-Osakunnan jäsenille, ja olet tervetullut juhlimaan klo 24.00 eteenpäin kanssamme, vaikka et pääsisi itse vuosijuhlaan. Varauduthan todistamaan jäsenyytesi! Jatkoilla on kulunvalvonta.

Illalliskortin hinta on 30 euroa fuksilta, 38 euroa vanhemmalta opiskelijalta ja 45 euroa seniorilta. Taloudenhoitajamme lähettää tarkemmat maksuohjeet ilmoittautuneille ilmoittautumisen jälkeen.

Vuosijuhlan pukukoodina on tumma puku ja akateemiset kunnia- ja arvomerkit.

Sunnuntaina palaudutaan yhdessä lauantain juhlista silliksen muodossa. Sillis järjestetään Hikiällä klo 12 alkaen. Silliaamiaisen hinta on 8€.

Kysymykset juhlasta voi lähettää osoitteeseen juristikerho@hamalais-osakunta.fi

Ilmoittautuminen: https://hamis.nettilomake.fi/form/13173 . Lämpimästi tervetuloa!

Viikottain toistuvat:

Maanantaisin HOS:n treenit
Hämäläis-Osakunnan Soittajien Big Band treenaa Punaisessa Myllyssä osakunnan 4. kerroksessa maanantaisin klo 19-21.

Maanantaisin taidekerho
Taidekerho kokoontuu viikottain Sillanpäässä osakunnan 5. kerroksessa klo 18.30 alkaen.

Maanantaisin maanantailenkki
Hämiksen maanantailenkki juostaan keväällä yhdessä Saton kanssa. Kokoontuminen klo 19, lähtö klo 19.15. Kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Mikko Mäkipäähän, 0505822386.

Tiistaisin HOL:in harjoitukset
HOL jatkaa viikottaisia harjoituksiaan tiistaisin osakunnan 4. kerroksessa Punaisessa Myllyssä klo 18-21.

Tiistaisin teeilta
Osakunnan eri valiokunnat, kerhot ja muut toimijat järjestävät omalla vuorollaan viikottain teeillan joka tiistai klo 19 osakunnan 3. kerroksessa, jossa on tarjolla osakuntalaisille pientä purtavaa.

Keskiviikkoisin pelikerhon peli-ilta
Pelikerho kokoontuu pelaamaan lautapelejä keskiviikkoisin klo 18 alkaen osakunnan 3. kerroksessa Aulangossa.

Keskiviikkoisin ja torstaisin HOTin tanssikurssit
HOTin tanssikurssit pyörivät jälleen normaaliin tapaan keskiviikkoisin ja torstaisin kello 17-21 Punaisessa Myllyssä (4. krs). Mukaan ehtii vielä hyvin, tervetuloa! Lisätietoja kursseista löydät nettisivuiltamme.

Torstaisin HORes:in pienoispistoolivuoro
Viikottaiset pienoispistoolivuorot jatkuvat taas tulevana torstaina klo 18 alkaen. Ilmoittautuminen ja lisätietoja löytyy lomakkeesta.
Kysymykset pienoispistoolivuoroihin ja ampumarataan liittyen voi osoittaa ratamestarille: ratamestari@hamalais-osakunta.fi