Viikkotiedote 17/2022

I TIEDOTUSASIAT
– Hämäläis-Osakunnan kirjaston tutkijanhuonehaku III/2022
– Kirjaston IT-uudistus – omille käyttäjätunnuksille tallennetut tiedostot katoavat

II TAPAHTUMAT
– Juristikerhon fuksitapahtuma ti 26.4.
– Hämiksen eksku teatteriin: Bolla to 28.4.
– Juristikerhon Kristot la 14.5.

Viikottain toistuvat:
– Maanantaisin HOS:n treenit
– Maanantaisin taidekerho
– Maanantaisin maanantailenkki
– Tiistaisin HOL:in harjoitukset
– Tiistaisin teeilta
– Keskiviikkoisin pelikerhon peli-ilta
– Keskiviikkoisin ja torstaisin HOTin tanssikurssit
– Torstaisin HORes:in pienoispistoolivuoro

I TIEDOTUSASIAT

1. Hämäläis-Osakunnan kirjaston tutkijanhuonehaku III/2022

Vuoden 2022 kolmas tutkijanhuonejakso alkaa maanantaina 16.5. ja jatkuu 26.8. saakka. Haku tutkijanhuonejaksolle päättyy lauantaina 30.4. Jätä hakemuksesi sähköpostilla osoitteeseen kirjastonhoitaja@hys.net tai lomakkeella netissä https://hys.net/kirjasto/palvelut/tutkijanhuoneet

Hakemus osoitetaan kirjaston johtokunnalle. Siinä on mainittava mm. seuraavat asiat:
• Missä vaiheessa tutkielma on ja millainen on realistinen arvio sen etenemisestä
• Opintojen vaihe
• Arvioitu tutkinnon valmistumisaika
• Aiemmin myönnetyt tutkijanhuonepaikat (kirjastolla ja muualla)

Huomio! Jakso III: kirjasto on koko heinäkuun suljettu. Kesä- ja elokuussa kirjasto on avoinna lyhennetyin kesäaukioloajoin (ma-pe 9–16; la–su suljettu).

Kirjaston IT-järjestelmän muutostöiden vuoksi tutkijanhuoneissa ei ole käytettävissä tietokoneita jakson alussa (arviolta kesäkuun puoliväliin asti). Tämän vuoksi kesäjakso sopii parhaiten henkilöille, jotka työskentelevät omalla koneella (huoneesta löytyy näppis+näyttö+hiiri).

2. Kirjaston IT-uudistus – omille käyttäjätunnuksille tallennetut tiedostot katoavat

Kirjaston IT-järjestelmiin tehdään loppukevään ja alkukesän aikana muutoksia, joiden seurauksena luovutaan nykyisestä virtuaalityöasemaympäristöstä (VDI) sekä siihen liittyvistä käyttäjätunnuksista ja henkilökohtaisesta tallennustilasta. Tietokoneluokan ja tutkijanhuoneiden koneilla omille käyttäjätunnuksille tallennetut tiedostot katoavat muutosten yhteydessä! Jos tarvitset Hämäläis-Osakunnan kirjaston käyttäjätunnuksillesi tallentamiasi tiedostoja, käythän 14.5.2022 mennessä kirjaston tietokoneluokassa tallentamassa tiedostot itsellesi.

II TAPAHTUMAT

1. Juristikerhon fuksitapahtuma ti 26.4.

Vappuviikon tiistaina 26.4. kaikki fuksit ja fuksinmieliset ovat tervetulleita viettämään aikaa juristien ja juristinmielisten kanssa Juristikerhon keväisen fuksitapahtuman merkeissä!

Tapahtuma pidetään Munkkiniemen nuotiopaikalla, jonne löydät esimerkiksi osoitteella Ritokallionpolku 10, 00330 Helsinki. Tapahtuma alkaa Juristikerhon hyvin muodottomalla kokouksella klo 18:30, ja jatkuui erilaisen ohjelman, grillaamisen ja itsetehdyn siman merkeissä! Voit liittyä mukaan myös myöhemmin, mikäli et ehdi kokouksen alkuun. Tapahtuma on erityisesti suunnattu Juristikerhosta kiinnostuneille fukseille, mutta myös kaikki muut osakunnan jäsenet ovat tervetulleita!

Lämpimästi tervetuloa mukaan <3 Lisätietoja Juristikerhon fuksivastaavalta Anne Penttilältä / 044 298 9834

2. Hämiksen eksku teatteriin: Bolla to 28.4.

Kaipaatko kulttuuria vappuviikolle? Lähde yhdessä mukaan teatteriin katsomaan Bolla to 28.4. klo 19.00!

Liput: https://kide.app/events/d2b99b59-c846-4823-84a1-8d43a59f95b7

Lipun ostajille: Nähdään Helsingin Kaupunginteatterin Pienen näyttämön luona klo 18.45 (Eläintarhantie 5).

Bolla kertoo riipaisevan tarinan kielletystä rakkaudesta, naimisissa olevan perheenisän, albaani Arsimin sekä serbi Milošin välillä sodan olosuhteissa 1990-luvun lopun Kosovossa. Yhtä aikaa ajaton ja ajankohtainen tarina nostaa esiin kysymyksiä mahdottomista suhteista, mutta samalla se on kuvaus ihmisen ristiriitaisuudesta, avioliitosta ja kaipauksesta. Onko tilanteita, joissa on oikein tehdä väärin?

Bolla on suuri, sodan keskellä tapahtuva rakkaustarina, jossa hyvyys ja pahuus eivät ole mustavalkoisia.

Uutuuden ohjaa palkittu teatterintekijä Milja Sarkola. Päärooleissa nähdään häikäisevä näyttelijäkolmikko Otto Rokka, Mikko Kauppila ja Jessica Grabowsky.

Kesto 2h 45min, sisältää väliajan.

Lipun hinta 10€

3. Juristikerhon Kristot la 14.5.

Hämäläis-Osakunnan Juristikerho juhlii perinteistä Kristofferin maanlain 580. juhlaa sekä kerhon 87. vuosijuhlaa lauantaina 14.5.2022!

Pääjuhlaa vietetään Hämäläis-Osakunnan osakuntabaarissa klo 18 alkaen. Tätä ennen on mahdollisuus tutustua juhlaväkeen cocktailtilaisuudessa klo 17 alkaen. Kristoille ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat juhlia Juristikerhon kanssa kerhon vuoden tärkeintä ja loistokkainta juhlaa!

Cocktailtilaisuudessa on tarjolla cocktailpalojen lisäksi alkumaljat. Tässä tilaisuudessa on myös varattu mahdollisuus esittää tervehdys 87-vuotiaalle Juristikerholle. Pääjuhlassa on tarjolla kolmen ruokalajin illallinen juomineen. Pöytäjuhlan aikana ohjelmassa on mm. juhlapuhe sekä lautamiesten lyönti.

Jatkot alkavat pöytäjuhlan päätyttyä noin puolenyön aikaan osakuntatalolla. Jatkot ovat avoimet kaikille Hämäläis-Osakunnan jäsenille, ja olet tervetullut juhlimaan klo 24.00 eteenpäin kanssamme, vaikka et pääsisi itse vuosijuhlaan. Varauduthan todistamaan jäsenyytesi! Jatkoilla on kulunvalvonta.

Illalliskortin hinta on 30 euroa fuksilta, 38 euroa vanhemmalta opiskelijalta ja 45 euroa seniorilta. Taloudenhoitajamme lähettää tarkemmat maksuohjeet ilmoittautuneille ilmoittautumisen jälkeen.

Vuosijuhlan pukukoodina on tumma puku ja akateemiset kunnia- ja arvomerkit.

Sunnuntaina palaudutaan yhdessä lauantain juhlista silliksen muodossa. Sillis järjestetään Hikiällä klo 12 alkaen. Silliaamiaisen hinta on 8€.

Kysymykset juhlasta voi lähettää osoitteeseen juristikerho@hamalais-osakunta.fi

Ilmoittautuminen: https://hamis.nettilomake.fi/form/13173 . Lämpimästi tervetuloa!

Viikottain toistuvat:

Maanantaisin HOS:n treenit
Hämäläis-Osakunnan Soittajien Big Band treenaa Punaisessa Myllyssä osakunnan 4. kerroksessa maanantaisin klo 19-21.

Maanantaisin taidekerho
Taidekerho kokoontuu viikottain Sillanpäässä osakunnan 5. kerroksessa klo 18.30 alkaen.

Maanantaisin maanantailenkki
Hämiksen maanantailenkki juostaan keväällä yhdessä Saton kanssa. Kokoontuminen klo 19, lähtö klo 19.15. Kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Mikko Mäkipäähän, 0505822386.

Tiistaisin HOL:in harjoitukset
HOL jatkaa viikottaisia harjoituksiaan tiistaisin osakunnan 4. kerroksessa Punaisessa Myllyssä klo 18-21.

Tiistaisin teeilta
Osakunnan eri valiokunnat, kerhot ja muut toimijat järjestävät omalla vuorollaan viikottain teeillan joka tiistai klo 19 osakunnan 3. kerroksessa, jossa on tarjolla osakuntalaisille pientä purtavaa.

Keskiviikkoisin pelikerhon peli-ilta
Pelikerho kokoontuu pelaamaan lautapelejä keskiviikkoisin klo 18 alkaen osakunnan 3. kerroksessa Aulangossa.

Keskiviikkoisin ja torstaisin HOTin tanssikurssit
HOTin tanssikurssit pyörivät jälleen normaaliin tapaan keskiviikkoisin ja torstaisin kello 17-21 Punaisessa Myllyssä (4. krs). Mukaan ehtii vielä hyvin, tervetuloa! Lisätietoja kursseista löydät nettisivuiltamme.

Torstaisin HORes:in pienoispistoolivuoro
Viikottaiset pienoispistoolivuorot jatkuvat taas tulevana torstaina klo 18 alkaen. Ilmoittautuminen ja lisätietoja löytyy lomakkeesta.
Kysymykset pienoispistoolivuoroihin ja ampumarataan liittyen voi osoittaa ratamestarille: ratamestari@hamalais-osakunta.fi