Viikkotiedote 17/2023

TIEDOTUSASIAT

1. Osakuntabaarin ja kirjaston toukokuun poikkeusaukioloajat

Osakuntabaari:
maanantai 1.5. suljettu (Vappu)
keskiviikko 17.5. suljetaan klo 14
torstai 18.5. suljettu (Helatorstai)
perjantai 19.5. suljettu

Kirjasto:
ma 1.5. suljettu (vappu)
to 18.5. suljettu (helatorstai)

2. Hämäläis-Osakunnan kirjaston lehti- ja asiakaskysely kevät 2023

Kirjaston asiakaskysely on auki 17.4.-3.5.2023.

Kyselyn tarkoituksena on kartoittaa asiakkaiden kokemuksia kirjaston palveluista, muun muassa työpisteistä, tiloista ja niiden viihtyvyydestä, aukioloajoista sekä verkkokirjastosta. Asiakaskyselyn yhteydessä toteutetaan myös lehtikysely.

Kyselyyn vastaaminen vie alle 10 minuuttia ja kaikki vastaukset ovat nimettömiä. Kyselyn tuloksia hyödynnetään kirjaston toiminnan ja palveluiden kehittämisessä.

Kiitos kaikille vastanneille!

Linkki kyselyyn

3. Esiintyjiä Hämiksen bändikämpän avajaisiin 12.5.

Bändikämppä ollaan saamassa käyttöön ja on aika suunnata katseet avajaisiin. Hämiksen bändikämpän avajaisia vietetään 12.5. klo 18 alkaen. Avajaisten teemana on OPEN STAGE, jossa halukkaat bändit ja artistit pääsevät esiintymään. Nyt etsitään esiintyjiä avajaisten Open Stagelle. Ilmoita itsesi ja/tai bändisi mukaan oheisen lomakkeen avulla. Esiintyä voit joko yksin tai bändin kanssa. Open stagelle pyydetään ilmoittautumaan etukäteen lomakkeen kautta.

Lisätietoja tapahtumasta: Aki TG @Maaki ja Helmiina TG @helmiinalatvanen

TAPAHTUMAT

1. Juristikerhon vappukokous tiistaina 25.4.

Juristikerho järjestää kaikille avoimen, jo perinteeksi muodostuneen vappukokouksen tiistaina 25.4.! Kokous järjestetään tänä vuonna Seurasaaren ulkoilualueella, ja ohjelmassa on rennon oleilun ja hyvin lyhyen kokouksen lisäksi erilaisia aktiviteetteja, simaa ja grilliruokaa!

Kokoonnumme klo 17:30 Hämiksen kolmanteen kerrokseen, josta suuntaamme yhdessä Seurasaareen julkisilla kulkuvälineillä. Tapahtuma ja kaikki tarjoilut ovat täysin ilmaisia ja tapahtuma on avoin kaikille Hämiksen jäsenille – nyt kannattaa siis ehdottomasti lähteä mukaan tutustumaan toimintaan, mikäli juristikerho ei ole vielä tuttu!

2. HOP – TEEMA – pöytäroolipeleihin tutustuminen la 29.4.

Pelikerho järjestää kuukausittaisen pelipäivän yhteydessä tutustumisen pöytäroolipeleihin 29.4. lauantaina Hämäläis-Osakunnan kirjaston ryhmätilassa, klo 11:00 eteenpäin. Kirjaston löydät A-rapun ylimmästä kerroksesta.

Luvassa on D&D 5 editionin mukainen tutustuminen pöytäroolipeliin. Pelaajat saavat valmiiksi tehdyistä hahmoista itselleen pelattavan hahmon, joiden avulla pääsemme keskittymään heti pelaamiseen ilman raskasta sääntökikkailua – eli tutustuminen soveltuu erinomaisesti kaikenlaisille pelaajille. Tutustumisen jälkeen halukkaiden kanssa järjestämme D&D hahmonteko’pajan’, jossa on mahdollisuus tutustua pelin sääntöihin ja mekaniikkaan tarkemmin. Järjestelyiden helpottamiseksi toivotaan ennakkoilmoittautumista

Lisätietoja:
Elias Nummelin
041 535 4103

3. Toimarin vappuskumpat sunnuntaina 30.4.

Ennen Mantan lakitusta toimari Anne Penttilä tarjoaa kaikille hämisläisille maksuttomia munkkeja ja skumppaa Hikiällä, osakunnan 5. kerroksessa. Tarjoilu alkaa klo 15, josta siirrytään klo 16 lakittamaan ilves alakerran ravintolaan. Ilveksestä lähdetään yhdessä vielä Mantan lakitukseen ennen illan bileitä!

Tervetuloa <3

4. Vappusillis maanantaina 1.5.

Vietitpä vappua sitten Hämiksellä tai ihan missä tahansa muualla, olet lämpimästi tervetullut Hämiksen vappusillikselle Ullanlinnanmäelle 1.5. klo 12 alkaen!

Ostathan lipun etukäteen, myös osakunnan ulkopuoliset kaverit ovat tervetulleita mukaan :)

5. SavO-HO -kiitossitsit pe 5.5.

Hei kaikki savOlaiset ja hämisläiset,

SavOlaisten ja hämäläisten yhteinen elo tuli päätökseen, ja lusikat laitettiin jakoon, kun Uuden ylioppilastalon hissiremontti viimein alkukeväästä tuli päätökseensä. 😢 Kiitoksena hämäläisten avokätisestä vieraanvaraisuudesta sekä hyvin sujuneesta yhteiselosta savOlaiset haluavat järjestää yhteiset SavO-HO kiitossitsit Vinnillä eli Uuden ylioppilastalon 6. kerroksessa pe 5.5.2023. Cocktail-tilaisuus alkaa klo 18 ja pöytäosuus klo 19.

Sitsit kustantavat 16 € ja sekä savOlaisille että hämäläisille on omat kiintiöt. Ilmoittautuminen avautuu tiistaina 18.4. klo 12 ja sulkeutuu ti 2.5. klo 23.59.

Ilmoittautumaan pääset tästä Google Forms -linkistä.

Pukukoodi: tumma puku ja osakuntanauha

6. HOS Big Bandin Swing-tanssit Malmin työväentalolla 5.5.

HOS Big Band tanssittaa toukokuussa Malmin työväentalolla mm. mukaansatempaavilla swing-klassikoilla. Mukana myös dj Minni the Moocher.

Lipunmyynti alkaa tänään 24.4. klo 18 Kide.app:ssa

Lisätietoa tapahtumasta Facebookissa

Tervetuloa viihtymään ja tanssimaan!

7. Save the date: Jukolan viesti 17.-18.6.

Vuoden 2023 Jukolan viesti tapahtuu 17.-18.6. Porvoossa. Hämis lähettää kilpailuihin yhden joukkueen Venlojen viestiin ja toisen Jukolan viestiin. Laita päivämäärät kalenteriin jo nyt! Lisätietoja ja ilmoittautuminen tulossa pian!

Tulevat kokoukset:

Osakunnan toukokuun kokous 24.5.

Osakunnan kokous keskiviikkona 24.5. klo 18 osakunnan 3. kerroksessa Aulangolla.

Viikoittain toistuvat:

Maanantaisin maanantailenkki

Kokoontuminen osakunnan viidenteen kerrokseen Hikiälle kello 19 ja lähtö kello 19.15. Lenkki kulkee vakioreittiä Seurasaaren sillalle ja takaisin. Matkaa kertyy noin 10 kilometriä. Ketään ei jätetä jälkeen, ja juosta voi myös vain osan matkasta. Lenkin jälkeen Hikiällä on tarjolla eväitä ja lämmin sauna.

Maanantailenkki järjestetään yhteistyössä Satakuntalaisen Osakunnan kanssa. Lenkin vetäjänä ja yhteyshenkilönä toimii Mikko Mäkipää, puh. 0505822386.

Maanantaisin taidekerho

Taidekerho kokoontuu viikoittain Sillanpäässä osakunnan 5. kerroksessa klo 18.30 alkaen.

Maanantaisin HOS Big Bandin treenit

HOS Big Band treenaa maanantaisin klo 18.30 – 20.30 Punaisessa Myllyssä (4. krs). Jos sinua kiinnostaisi soittaa big bandissä, tule rohkeasti mukaan! Lisätietoja saa sähköpostilla hos@hamalais-osakunta.fi tai Facebookin tai IG:n kautta @hosbigband

Tiistaisin HOLin kuorotreenit

Hämäläis-Osakunnan Laulajat treenaa tiistaisin klo 18-21 Punaisessa Myllyssä. Kuoron koelaulut järjestetään syksyisin ja keväisin kauden alussa. Jos koelaulut ehtivät mennä ohitse mutta haluaisit päästä mukaan, voit ottaa yhteyttä hol.rekrytointi@gmail.com. Kuoron toimintaa voi seurata Facebookissa tai Instagramissa @holchoir.

Tiistaisin teeilta

Teeillassa klo 19 alkaen osakunnan 3. kerroksessa aina vaihtuva osakunnan toimija – valiokunta tai kerho – tarjoilee naposteltavaa, herkkuja ja mahdollista ohjelmaa. Teeilta on matalan kynnyksen tapahtuma, johon voit tulla piipahtamaan tai viettämään aikaa pidemmäksi aikaa!

Keskiviikkoisin pelikerhon peli-ilta

Pelikerho kokoontuu pelaamaan lautapelejä keskiviikkoisin klo 18 alkaen osakunnan 3. kerroksessa Aulangolla.

Torstaisin HOResin pienoispistoolivuorot

Pienoispistoolivuorot jatkuvat jälleen torstaisin klo 18 alkaen. Ilmoittautuminen löytyy lomakkeesta

Kysymykset pienoispistoolivuoroihin ja ampumarataan liittyen voi osoittaa ratamestarille: ratamestari@hamalais-osakunta.fi