Viikkotiedote 19/2023

TIEDOTUSASIAT

1. HOTin tiiviskurssit toukokuussa

HOTin West Coast Swing -tiiviskurssi keskiviikkoisin 10.5. – 24.5. klo 18 – 20

HOTin kesään valmistautumiseen kuuluu westitaitojen hiominen kuntoon 3 kerran tiivarilla tutussa Punaisessa Myllyssä keskiviikkoisin 10.5. – 24.5. klo 18 – 20. Suvi Leskinen ja Arto Hälli opettavat kurssilla. Westitiivari sopii vähintään paritanssin perusteet tunteville eli esimerkiksi HOTin alkeiskurssin käyneille tanssijoille. Erityispainotuksena on musiikintulkinta, ja kurssi soveltuukin myös kokeneemmille ja aikaisemmin westiä tanssineille tanssijoille. West Coast Swing lajina sopii hyvin nykymusiikkiin tanssittavaksi!

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen, joka sisältää maksutiedot

HOTin suljetun otteen tanssitekniikkatiiviskurssi to 11.5. klo 17.15 – 20.45

Haluatko varmistaa, että suljetun otteen tansseissa (foksi / hidas lavafoksi, suomalainen tai argentiinalainen tango) vientisi, seuraamisesi ja tekniikka on kohdillaan? Silloin Marianne Krausen opettama tiivari tutussa Punaisessa Myllyssä torstaina 11.5. klo 17.15 – 20.45 puolen tunnin tauolla on juuri sinua varten!

Tarkka ja oikea-aikainen vienti antaa seuraajalle mahdollisuuden aidosti osallistua hyvän ja miellyttävän tanssin luomiseen. Tarkka ja vasteeltaan sopiva seuraaminen taas antaa viejälle mahdollisuuden kehittyä viejänä ja myös tanssia haastavia kuvioita ja erityisesti musiikintulkintoja.

Ehkä olet lavalla tanssittavien suljetun otteen tanssien konkari, mutta haluat tarkentaa tekniikkaasi? Ehkä osallistut POTin argentiinalaisen tangon kurssille?

Tällä tiivarilla opettelemme vientiä ja seuraamista ja siihen liittyvää tekniikkaa. Tältä kurssilta saat eväitä myös parempaan argentiinalaiseen tangoon – aivan kuten saat eväitä suomalaisiin lavatansseihinkin. Kurssi soveltuu vähintään paritanssin perusteet tunteville tanssijoille eli esimerkiksi HOTin tai POTin alkeiskurssin käyneille.

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen, joka sisältää maksutiedot

4. Osakuntabaarin ja kirjaston toukokuun poikkeusaukioloajat

Osakuntabaari:
keskiviikko 17.5. suljetaan klo 14
torstai 18.5. suljettu (Helatorstai)
perjantai 19.5. suljettu

Kirjasto:
to 18.5. suljettu (helatorstai)

TAPAHTUMAT

1. Hämiksen bändikämpän avajaisbileet 12.5.

Kevään huipennus on täällä! Kiinnostaako fiilistely uuden (ja vanhan) musiikin parissa hyvässä seurassa? Hämiksen POP-Klubben järjestää OPEN STAGE-illan bändikämpän avajaisten yhteydessä 12.5. klo 19 alkaen. Bändikämpän avajaiset käynnistetään alkumaljoilla klo 19 bändikämpällä, minkä jälkeen siirrytään Hämiksen 3. kerrokseen viettämään Open Stage- iltaa. Avajaisten teemana on OPEN STAGE, jolloin Hämiksen 3. kerroksen valtaa musiikki. Open Stage alkaa n. klo 20 ja kestää klo 23 asti (jatkojen mahdollisuus on suuri). Tule mukaan juhlimaan musiikkia, Bändikämppää ja POP-Klubbenia!

Tapahtuma on kaikille osakuntalaisille, alumneille ja aveceille ilmainen. Jotta voimme arvioida osallistujamäärää pyydämme ilmoittautumaan etukäteen nettilomakkeella.

Mikäli haluat soittaa, ilmoittaudu mukaan esiintymään Open Stagelle tästä.

Voit esiintyä yksin tai yhdessä bändin kanssa. Esityksesi voi kestää muutamasta biisistä pitempään settiin.

Nähdään avajaisbileissä!

Lisätietoja tapahtumasta: Aki TG @Maaki ja Helmiina TG @helmiinalatvanen

2. Separaatiositsit x KSO torstaina 18.5.

Hämäläis-Osakunnan ja Keskisuomalaisen Osakunnan tiet erosivat vuonna 1931. Myöhemmin KSO vaihtoi kämppiksekseen Eteläsuomalaisen osakunnan ja vielä Hankeninkin, mutta muisto Kampinkadun yhteiselosta on säilynyt vähintään osakuntien väreissä.

Tämän tapahtuman ja yhteiselon muistoksi vietetään separaatiositsejä, jotka palaavat parin vuoden tauon jälkeen osakuntien kalenteriin – samalla päästään juhlimaan alkavia kesälomia kevään viimeisillä sitseillä!

Sitseillä tutustutaan molempien osakuntien sitsikulttuuriin, lauluihin ja jäseniin! Mukaan ovat tervetulleita kokeneemmat ja vielä kokemattomat sitsaajat – tässä tapahtumassa saat varmasti uusia tuttuja. Sitsit järjestetään KSO:n tiloissa Casa Academicalla torstaina 18.5. Alkumaljat kohotetaan klo 18:30 ja pöytiin siirrytään klo 19:00. Osakuntalaiset ovat lämpimästi tervetulleita juhlimaan 18 € osallistumismaksulla!

Lipunmyynti alkaa keskiviikkona 3.5. klo 13:00 ja päättyy jo nopeasti sen jälkeen – nyt kannattaa siis olla ajoissa hereillä! Lipunmyyntiin pääset tästä

Lämpimästi tervetuloa juhlimaan osakuntien yhteistä historiaa kevään viimeisille sitseille!

MITÄ? Separaatiositsit KSO x Hämis
MISSÄ? Casa Academica, Perhonkatu 6, 2. krs, 00100 Helsinki
MILLOIN? Torstaina 18.5., alkumaljat klo 18:30, pöytiin klo 19:00
MIKSI? Koska yhteisosakuntalaisuus
DC? Cocktail
LIPUT? Kide app ke 3.5. klo 13:00 / Osakuntalainen 18 €

3. HOResin marssi 18.5.

Haluatko haastaa itseäsi? Entäpä viettää iltapäivää nauttien kävelyvauhdissa merellisistä nähtävyyksistä Helsingissä ja Itä-Espoossa? Vastauksien laadusta riippumatta olet tervetullut osallistumaan HOResin järjestämälle marssille torstaina 18.5. ja marssin jälkeen huoltamaan itseäsi Hämäläis-Osakunnalle Hikiälle ainakin saunomisen merkeissä.

Marssi lähtee klo 12 Mannerheimin ratsastajapatsaan edustalta ja tarkoituksena on marssia noin 25 km Laajalahden ympäri paluun ollessa Hämikselle arviolta puoli kuuden aikoihin. Mikäli matka kuulostaa pitkältä, voi matkan varrelta liittyä mukaan ja marssia lyhyemmän matkaa. Otaniemestä lähdettäessä lyhyemmälle marssille matkaa kertyy noin 14 kilometriä. Maarin lintutornilta Otaniemestä matkaa jatketaan aikaisintaan 14.15. Marssin aikana pidetään pidempiä ja lyhyempiä marssitaukoja.

Päälle laita mukavat vaatteet ja jalkaan kengät, jotka eivät hierrä ja uskoisit selviäväsi niillä marssista. Mukaan ota vettä.

Marssi liittyy RESULin (Reserviläisurheiluliiton) kansainväliseen Four Day March -etämarssitapahtumaan. HOResin kanssa on yhdessä marssimassa Akateeminen maanpuolustusyhdistys – ARU ry.

Tämä on loistava tilaisuus lähteä haastamaan itseään matalalla kynnyksellä, ketään ei jätetä matkalle. HOResin tapahtumassa ei tarvitse olla reserviläinen, mutta haittaakaan siitä ei ole. Tarkempia tietoja tulee ajankohdan lähestyessä. Seuraa tiedotusta! Kysymyksien ilmaantuessa ota epäröimättä yhteyttä: hores@hamalais-osakunta.fi

4. Juristikerhon kristot lauantaina 20.5.

Hämäläis-Osakunnan Juristikerho juhlii perinteistä Kristofferin maanlain 581. juhlaa sekä kerhon 88. vuosijuhlaa lauantaina 20.5.2023!

Perinteisen Juristikerhon perinteisin ja arvokkain juhla järjestetään tänä vuonna lauantaina 20.5. Hämäläisten talon Osakuntabaarissa!

Juhla alkaa cocktailtilaisuudella osakunnan neljännessä kerroksessa klo 17, jossa voi esittää tervehdyksen Juristikerholle! Cocktailtilaisuudessa Juristikerho tarjoaa alkumaljat ja erilaisia cocktailpaloja. Pöytiin siirrytään klo 18. Pääjuhlan ohjelmaan kuuluu erinomaisen kolmen ruokalajin illallisen lisäksi muun muassa juhlapuhe ja lautamiesten – ansioituneiden ei-oikkareiden – lyönti. Jatkoille siirrytään klo 00, ja sinne ovat tervetulleita kaikki Hämäläis-Osakunnan jäsenet!

Kristoille ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat juhlia kerhon tärkeintä ja loistokkainta juhlaa – opiskelualastasi riippumatta! Juhla on myös erinomainen tilaisuus tutustua Juristikerhon toimijoihin ja toimintaan.

Illalliskortti kustantaa (osakunta)fukseilta 32 €, 39 € vanhemmilta opiskelijoilta ja 48 € senioreilta ja osakunnan ulkopuolisilta opiskelijoilta. Vuosijuhlan pukukoodina on tumma puku ja akateemiset kunnia- ja arvomerkit.

Sunnuntain sillikselle lähdetään osakunnalta klo 12, ja palautumaan pääset varsin kohtuullisella 3 € hinnalla! Silliksen pukukoodi on haalarit.

Lipunmyyntiin pääset tästä

Mikäli koet tapahtumassa häirintää, voit matalalla kynnyksellä ottaa yhteyttä viestitse tai puhelimitse häirintäyhdyshenkilöihin. Heidät saat kiinni numerosta 040 135 5899. Tapahtumassa noudatetaan Hämäläis-Osakunnan turvallisemman tilan periaatteita, jotka löydät täältä. Tapahtumaan osallistumalla sitoudut näihin periaatteisiin.

Lämpimästi tervetuloa juhlimaan Juristikerhon vuoden tärkeintä juhlaa!

MITÄ? Kristofferin Maanlain 581. juhla – Juristikerhon Kristot
MISSÄ? Mylly (4. krs) ja Osakuntabaari (2. krs), Hämäläis-Osakunta, Urho Kekkosen katu 4-6 D, 00100 Helsinki
MILLOIN? Lauantaina 20.5., cocktail-tilaisuus klo 17, pääjuhla klo 18
MIKSI? Koska Juristikerhon tärkein juhla
DC? Tumma puku ja akateemiset
LIPUT? Kide App 32 € / Hämiksen fuksi, 39 € / Hämiksen civikset, 48 € / seniorit ja muut opiskelijat, 3 € / sillis

5. ARU:n historiaseminaari sekä historiateoksen julkistamistilaisuus ma 22.5.

Akateeminen Maanpuolustusyhdistys ARU ry järjestää pitkään odotetun yhdistyksen historiateoksen julkistamistilaisuuden keskustelevan historiaseminaarin muodossa. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan ylioppilaiden isänmaallisen ja maanpuolustustoiminnan aatehistoriasta Suomessa aina Jääkäriliikkeen syntyä edeltävästä ajasta 1800-luvulta Suomen Nato-jäsenyyteen 2023 asti! Seminaari on avoin ja ilmainen kaikille kiinnostuneille; kutsua saa levittää eteenpäin.

Paikka: Uuden ylioppilastalon Wilhelmsson-salissa (Mannerheimintie 5 A, 5. krs., tila on nykyään esteetön)
Aika: Maanantaina 22.5.2023 klo 18:00-20:00

Ohjelma:
18:00 Tervetuloa! Pientä (alkoholitonta) tarjoilua.
18:05 Tilaisuuden avaussanat ja maljannosto ARU:n historialle: ARU:n puheenjohtaja, TM Jenny Merimaa
18:15 Historiateoksen ”Spes Patriae et Academiae” sisällön esittely ja yleisökeskustelua: Historioitsija, FM, VTM Ville Eerola
19:00 Suomen ylioppilaat ja opiskelijayhteisöt maanpuolustuskentillä autonomian ajasta Nato-jäsenyyteen: kontekstoiva paneelikeskustelu ja yleisökeskustelua
– Helsingin yliopiston Euroopan historian professori, FT Laura Kolbe
– Suomen Reserviupseeriliiton toiminnanjohtaja, VTM Janne Kosonen
– Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) hallituksen jäsen, fil. yo. Casper Enckell
– ARU:n alumni ja varhaisvuosikymmenten aktiivi, VTM Reima T. A. Luoto
19:45 Historioitsija signeeraa halukkaille omistuskirjoituksia julkaistavaan historiateokseen
20:00 Tilaisuus päättyy; halukkailla on mahdollisuus siirtyä jatkamaan keskustelua läheiseen ravintolaan.

Tilaisuuden juontaa ARU:n historiatoimikunnan puheenjohtaja ja ARU:n varapuheenjohtaja, VTT Arto Aniluoto.

Ilmoittautuminen:
Mm. tarjoiluiden ja tarvittavan kirjamäärän mitoittamiseksi pyydämme ilmoittautumaan tilaisuuteen etukäteen viimeistään la 20.5.2023 mennessä täyttämällä lomake osoitteessa https://forms.gle/1CbGJCSU5w3ggvwJA .
Lisätietoja tapahtumasta antaa Arto Aniluoto, arto.aniluoto@alumni.helsinki.fi, 050 381 3829. Tervetuloa!

6. Radio Nova Festivaali 16.-17.6. – Rajoitettu ALE-kampanja opiskelijoille

Festarikesä lähestyy!

Radio Nova Festivaali haluaa yhteistyössä Hämäläis-Osakunnan kanssa tarjota rajoitetun 20% ALE-kampanjan Radio Nova Festivaaleille 2-päivän lipuista. Festivaali järjestetään 16.-17.6. Helsingin Suvilahdessa. Uuden festivaalin kattaus rakentuu tänä vuonna 35 kotimaisen ja kansainvälisen artistin tähtisikermästä.

Perjantai 16.6.2023
Adam Lambert, Rag’n’Bone Man, Kelis, Samu Haber, Apulanta, Kuumaa, Gasellit, 2 Unlimited, Dr. Alban, DJ Sash!, Rednex, Waldo’s People, Tuottaja Jääskeläinen, PartaMatti Airaksinen

Lauantai 17.6.2023
Black Eyed Peas, Anastacia, Icona Pop, Juha Tapio, ABREU, Elastinen, The Rasmus, Gettomasa, Günther, E-Rotic, Basic Element, Solid Base, Mohombi, Millennium Project, Aikakone, PartaMatti Airaksinen

Alennettu 20% hinta on 127,2€ (norm. 159€)
Liput voi lunastaa linkin kautta ja kertaostolla max. 2 lippua.

Lisätietoja festivaalista: www.radionovafestivaali.fi

7. Jukolan viesti 17.-18.6.

Koe MAAILMAN suurin viestisuunnistuskilpailu ja lähde Hämiksen mukaan Jukolan viestiin! Jukolan viesti on suunnistuskilpailu, joka on järjestetty Suomessa jo vuodesta 1949 lähtien. Hämiksellä on pitkät perinteet Jukolaan osallistumisessa. Hämistä lähtee edustamaan yksi joukkue Jukolan viestiin sekä yksi Venlojen viestiin. Lauantaina iltapäivällä suunnistettavaan Venlojen viestiin mahtuu 4 juoksijaa (naisia), ja lauantain sekä sunnuntain välisenä yönä juostavaan Jukolan viestiin mahtuu 7 juoksijaa (sekajoukkue). Osakunta kustantaa joukkuemaksut ja telttapaikat osallistujille. Osallistujien kulkeminen Jukolaan onnistuu Helsingistä Porvooseen kulkevilla busseilla, joihin joukkueet voivat lähteä samanaikaisesti. Hämiksen joukkueiden kesken tehdään Telegram-ryhmä, jossa sovitaan käytännön asioista.

Ilmoittautuminen joukkueisiin alkaa keskiviikkona 10.5. klo 12 nettilomakkeella.

Osallistuminen ei vaadi suurta suunnistustaustaa, mutta kokemuksesta voi olla hyötyä erityisesti Jukolan pidemmillä ja hämärillä osuuksilla. Toiveet osuuksista voit kertoa ilmoittautumisen yhteydessä. Lisätietoja tapahtumasta ja osuuksien pituuksista löydät kilpailukutsusta.

Lisätietoja: Helmiina TG: @helmiinalatvanen

Tulevat kokoukset:

Osakunnan toukokuun kokous 24.5.

Osakunnan kokous keskiviikkona 24.5. klo 18 osakunnan 3. kerroksessa Aulangolla.

Viikoittain toistuvat:

Maanantaisin maanantailenkki

Kokoontuminen osakunnan viidenteen kerrokseen Hikiälle kello 19 ja lähtö kello 19.15. Lenkki kulkee vakioreittiä Seurasaaren sillalle ja takaisin. Matkaa kertyy noin 10 kilometriä. Ketään ei jätetä jälkeen, ja juosta voi myös vain osan matkasta. Lenkin jälkeen Hikiällä on tarjolla eväitä ja lämmin sauna.

Maanantailenkki järjestetään yhteistyössä Satakuntalaisen Osakunnan kanssa. Lenkin vetäjänä ja yhteyshenkilönä toimii Mikko Mäkipää, puh. 0505822386.

Maanantaisin HOS Big Bandin treenit

HOS Big Band treenaa maanantaisin klo 18.30 – 20.30 Punaisessa Myllyssä (4. krs). Jos sinua kiinnostaisi soittaa big bandissä, tule rohkeasti mukaan! Lisätietoja saa sähköpostilla hos@hamalais-osakunta.fi tai Facebookin tai IG:n kautta @hosbigband

Tiistaisin HOLin kuorotreenit

Hämäläis-Osakunnan Laulajat treenaa tiistaisin klo 18-21 Punaisessa Myllyssä. Kuoron koelaulut järjestetään syksyisin ja keväisin kauden alussa. Jos koelaulut ehtivät mennä ohitse mutta haluaisit päästä mukaan, voit ottaa yhteyttä hol.rekrytointi@gmail.com. Kuoron toimintaa voi seurata Facebookissa tai Instagramissa @holchoir.

Tiistaisin teeilta

Teeillassa klo 19 alkaen osakunnan 3. kerroksessa aina vaihtuva osakunnan toimija – valiokunta tai kerho – tarjoilee naposteltavaa, herkkuja ja mahdollista ohjelmaa. Teeilta on matalan kynnyksen tapahtuma, johon voit tulla piipahtamaan tai viettämään aikaa pidemmäksi aikaa!

Keskiviikkoisin pelikerhon peli-ilta

Pelikerho kokoontuu pelaamaan lautapelejä keskiviikkoisin klo 18 alkaen osakunnan 3. kerroksessa Aulangolla.

Torstaisin HOResin pienoispistoolivuorot

Pienoispistoolivuorot jatkuvat jälleen torstaisin klo 18 alkaen. Ilmoittautuminen löytyy lomakkeesta

Kysymykset pienoispistoolivuoroihin ja ampumarataan liittyen voi osoittaa ratamestarille: ratamestari@hamalais-osakunta.fi