Viikkotiedote 20/2023

TIEDOTUSASIAT

1. Kevään viimeiset jäsenpäivystykset

Päävirkailijat päivystävät kevään viimeistä kertaa tällä viikolla. Samalla vietetään kevään viimeistä teeiltaa! Ensi viikolla Hämäläisten Talo hiljenee, ja toiminta siirtyy hiljalleen kesähuvila Koivuniemeen.

2. Osakuntabaarin ja kirjaston toukokuun poikkeusaukioloajat

Osakuntabaari:
keskiviikko 17.5. suljetaan klo 14
torstai 18.5. suljettu (Helatorstai)
perjantai 19.5. suljettu

Kirjasto:
to 18.5. suljettu (helatorstai)

3. Kevään jäsenkysely auki keskiviikkoon 31.5. asti

Jäsenkyselyyn vastaamalla autat Hämiksen toimijoita kehittymään ja luomaan juuri sinulle mielekästä toimintaa! Sana on vapaa.

Vastaukset käsittelee luottamuksellisesti toiminnanohjaaja, tarvittaessa kuraattorin ja hallituksen kanssa. Vastauksista tehdään myös koonti jäsenistölle 💙 Vastausaika päättyy keskiviikkona 31.5.2023.

Kaikkien yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan joka kymmenelle vastaajalle lounaslippu Osakuntabaariin! Osakuntabaari on kesällä auki 9.6. saakka 🥳

TAPAHTUMAT

1. HOResin marssi 18.5.

Haluatko haastaa itseäsi? Entäpä viettää iltapäivää nauttien kävelyvauhdissa merellisistä nähtävyyksistä Helsingissä ja Itä-Espoossa? Vastauksien laadusta riippumatta olet tervetullut osallistumaan HOResin järjestämälle marssille torstaina 18.5. ja marssin jälkeen huoltamaan itseäsi Hämäläis-Osakunnalle Hikiälle ainakin saunomisen merkeissä.

Marssi lähtee klo 12 Mannerheimin ratsastajapatsaan edustalta ja tarkoituksena on marssia noin 25 km Laajalahden ympäri paluun ollessa Hämikselle arviolta puoli kuuden aikoihin. Mikäli matka kuulostaa pitkältä, voi matkan varrelta liittyä mukaan ja marssia lyhyemmän matkaa. Otaniemestä lähdettäessä lyhyemmälle marssille matkaa kertyy noin 14 kilometriä. Maarin lintutornilta Otaniemestä matkaa jatketaan aikaisintaan 14.15, jolloin lyhyemmälle marssille mielivät pääsevät liittymään joukkoon. Marssin aikana pidetään pidempiä ja lyhyempiä marssitaukoja.

Päälle laita mukavat vaatteet ja jalkaan kengät, jotka eivät hierrä ja uskoisit selviäväsi niillä marssista. Mukaan ota vettä.

Marssi liittyy RESULin (Reserviläisurheiluliiton) kansainväliseen Four Day March -etämarssitapahtumaan. HOResin kanssa on yhdessä marssimassa Akateeminen maanpuolustusyhdistys – ARU ry.

Tämä on loistava tilaisuus lähteä haastamaan itseään matalalla kynnyksellä, ketään ei jätetä matkalle. HOResin tapahtumassa ei tarvitse olla reserviläinen, mutta haittaakaan siitä ei ole. Mikäli torstaina sattuu jotain ennustamatonta juuri, kun olet liittymässä marssille, niin osaston liikkeitä voi tiedustella kysymällä marssinjohtaja Elias Nummelinilta (p. 0415354103), jolloin marssille osallistuminen ei jää kiinni pienistä marssia edeltävistä hidasteista. Muiden kysymyksien ilmaantuessa ota epäröimättä yhteyttä: hores@hamalais-osakunta.fi

2. ARU:n historiaseminaari sekä historiateoksen julkistamistilaisuus ma 22.5.

Akateeminen Maanpuolustusyhdistys ARU ry järjestää pitkään odotetun yhdistyksen historiateoksen julkistamistilaisuuden keskustelevan historiaseminaarin muodossa. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan ylioppilaiden isänmaallisen ja maanpuolustustoiminnan aatehistoriasta Suomessa aina Jääkäriliikkeen syntyä edeltävästä ajasta 1800-luvulta Suomen Nato-jäsenyyteen 2023 asti! Seminaari on avoin ja ilmainen kaikille kiinnostuneille; kutsua saa levittää eteenpäin.

Paikka: Uuden ylioppilastalon Wilhelmsson-salissa (Mannerheimintie 5 A, 5. krs., tila on nykyään esteetön)
Aika: Maanantaina 22.5.2023 klo 18:00-20:00

Ohjelma:
18:00 Tervetuloa! Pientä (alkoholitonta) tarjoilua.
18:05 Tilaisuuden avaussanat ja maljannosto ARU:n historialle: ARU:n puheenjohtaja, TM Jenny Merimaa
18:15 Historiateoksen ”Spes Patriae et Academiae” sisällön esittely ja yleisökeskustelua: Historioitsija, FM, VTM Ville Eerola
19:00 Suomen ylioppilaat ja opiskelijayhteisöt maanpuolustuskentillä autonomian ajasta Nato-jäsenyyteen: kontekstoiva paneelikeskustelu ja yleisökeskustelua
– Helsingin yliopiston Euroopan historian professori, FT Laura Kolbe
– Suomen Reserviupseeriliiton toiminnanjohtaja, VTM Janne Kosonen
– Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) hallituksen jäsen, fil. yo. Casper Enckell
– ARU:n alumni ja varhaisvuosikymmenten aktiivi, VTM Reima T. A. Luoto
19:45 Historioitsija signeeraa halukkaille omistuskirjoituksia julkaistavaan historiateokseen
20:00 Tilaisuus päättyy; halukkailla on mahdollisuus siirtyä jatkamaan keskustelua läheiseen ravintolaan.

Tilaisuuden juontaa ARU:n historiatoimikunnan puheenjohtaja ja ARU:n varapuheenjohtaja, VTT Arto Aniluoto.

Ilmoittautuminen:
Mm. tarjoiluiden ja tarvittavan kirjamäärän mitoittamiseksi pyydämme ilmoittautumaan tilaisuuteen etukäteen viimeistään la 20.5.2023 mennessä täyttämällä lomake osoitteessa https://forms.gle/1CbGJCSU5w3ggvwJA .
Lisätietoja tapahtumasta antaa Arto Aniluoto, arto.aniluoto@alumni.helsinki.fi, 050 381 3829. Tervetuloa!

3. Juristikerhon excursio Keskuskauppakamarin välimiesmenettelyyn torstaina 25.5.

Hämäläis-Osakunnan Juristikerho järjestää excursion Keskuskauppakamarin välimieslautakuntaan torstaina 25.5. klo 9-10.30 World Trade Centerissä, os. Aleksanterinkatu 17. Excun aikana on tarkoitus kuulla tarkemmin välimieslautakunnan toiminnasta ja merkityksestä välimiesmenettelyjen hallinnoinnissa.

Välimiesmenettelyssä kyse on riidanratkaisumenettelystä, joka toimii vaihtoehtoisena väylänä tuomioistuinmenettelylle. Välimiesmenettely on ennen kaikkea yleinen yritysten välisissä riidoissa, sillä menettelyn etuna on nopea eteneminen ja menettelyn salassapito. Keskuskauppakamarin välimieslautakunta hallinnoi sääntöjensä mukaisesti ns. institutionaalisia välimiesmenettelyjä. Vaikka lautakunnan sääntöjä ei sovellettaisi välimiesmenettelyyn, voivat asianosaiset sopia, että lautakunta nimeää ns. ad hoc -menettelyn välimiehet. Lisätietoja löytyy osoitteesta arbitration.fi

Excu järjestetään välimieslautakunnan tarjoamien aamiaistarjoiluiden merkeissä, joten nyt on erinomainen tilaisuus tulla nauttimaan hyvästä aamupalasta ja mielenkiintoisesta esityksestä hyvin spesifiltä juridiikan alalta. Kaikki Hämiksen jäsenet ovat erittäin tervetulleita mukaan opiskelualaan katsomatta! Exculle otetaan ensimmäiset 15 ilmoittautunutta, ilmoittautuminen alkaa maanantaina 15.5. klo 12 ja päättyy perjantaina 19.5. klo 12.

Lisätietoja voi kysyä kerhon puheenjohtajalta Eero Taipaleelta, tg: @taipalee

4. Pelikerhon toukokuun pelipäivä la 27.5.

Pelikerhon kuukauden pelipäivä lauantaina 27.5. klo 12 alkaen osakunnan 3. kerroksessa Aulangolla. Kuukausittaisissa pelipäivissä pelataan usein pidempiä lautapelejä, joita ei viikoittaisissa peli-illoissa ehdi pelata. Pelivaihtoehdoista keskustellaan kerhon WhatsApp-ryhmässä.

Kysymykset tapahtumasta voi esittää järjestäjälle Jenni Korpelaiselle (TG @jennikorpelainen)

5. Radio Nova Festivaali 16.-17.6. – Rajoitettu ALE-kampanja opiskelijoille

Festarikesä lähestyy!

Radio Nova Festivaali haluaa yhteistyössä Hämäläis-Osakunnan kanssa tarjota rajoitetun 20% ALE-kampanjan Radio Nova Festivaaleille 2-päivän lipuista. Festivaali järjestetään 16.-17.6. Helsingin Suvilahdessa. Uuden festivaalin kattaus rakentuu tänä vuonna 35 kotimaisen ja kansainvälisen artistin tähtisikermästä.

Perjantai 16.6.2023
Adam Lambert, Rag’n’Bone Man, Kelis, Samu Haber, Apulanta, Kuumaa, Gasellit, 2 Unlimited, Dr. Alban, DJ Sash!, Rednex, Waldo’s People, Tuottaja Jääskeläinen, PartaMatti Airaksinen

Lauantai 17.6.2023
Black Eyed Peas, Anastacia, Icona Pop, Juha Tapio, ABREU, Elastinen, The Rasmus, Gettomasa, Günther, E-Rotic, Basic Element, Solid Base, Mohombi, Millennium Project, Aikakone, PartaMatti Airaksinen

Alennettu 20% hinta on 127,2€ (norm. 159€)
Liput voi lunastaa linkin kautta ja kertaostolla max. 2 lippua.

Lisätietoja festivaalista: www.radionovafestivaali.fi

6. Jukolan viesti 17.-18.6.

Koe MAAILMAN suurin viestisuunnistuskilpailu ja lähde Hämiksen mukaan Jukolan viestiin! Jukolan viesti on suunnistuskilpailu, joka on järjestetty Suomessa jo vuodesta 1949 lähtien. Hämiksellä on pitkät perinteet Jukolaan osallistumisessa. Hämistä lähtee edustamaan yksi joukkue Jukolan viestiin sekä yksi Venlojen viestiin. Lauantaina iltapäivällä suunnistettavaan Venlojen viestiin mahtuu 4 juoksijaa (naisia), ja lauantain sekä sunnuntain välisenä yönä juostavaan Jukolan viestiin mahtuu 7 juoksijaa (sekajoukkue). Osakunta kustantaa joukkuemaksut ja telttapaikat osallistujille. Osallistujien kulkeminen Jukolaan onnistuu Helsingistä Porvooseen kulkevilla busseilla, joihin joukkueet voivat lähteä samanaikaisesti. Hämiksen joukkueiden kesken tehdään Telegram-ryhmä, jossa sovitaan käytännön asioista.

Ilmoittautuminen joukkueisiin alkaa keskiviikkona 10.5. klo 12 nettilomakkeella.

Osallistuminen ei vaadi suurta suunnistustaustaa, mutta kokemuksesta voi olla hyötyä erityisesti Jukolan pidemmillä ja hämärillä osuuksilla. Toiveet osuuksista voit kertoa ilmoittautumisen yhteydessä. Lisätietoja tapahtumasta ja osuuksien pituuksista löydät kilpailukutsusta.

Lisätietoja: Helmiina TG: @helmiinalatvanen

Tulevat kokoukset:

Osakunnan toukokuun kokous 24.5.

Osakunnan kokous keskiviikkona 24.5. klo 18 osakunnan 3. kerroksessa Aulangolla.

Viikoittain toistuvat:

Maanantaisin maanantailenkki

Kokoontuminen osakunnan viidenteen kerrokseen Hikiälle kello 19 ja lähtö kello 19.15. Lenkki kulkee vakioreittiä Seurasaaren sillalle ja takaisin. Matkaa kertyy noin 10 kilometriä. Ketään ei jätetä jälkeen, ja juosta voi myös vain osan matkasta. Lenkin jälkeen Hikiällä on tarjolla eväitä ja lämmin sauna.

Maanantailenkki järjestetään yhteistyössä Satakuntalaisen Osakunnan kanssa. Lenkin vetäjänä ja yhteyshenkilönä toimii Mikko Mäkipää, puh. 0505822386.

Maanantaisin HOS Big Bandin treenit

HOS Big Band treenaa maanantaisin klo 18.30 – 20.30 Punaisessa Myllyssä (4. krs). Jos sinua kiinnostaisi soittaa big bandissä, tule rohkeasti mukaan! Lisätietoja saa sähköpostilla hos@hamalais-osakunta.fi tai Facebookin tai IG:n kautta @hosbigband

Tiistaisin HOLin kuorotreenit

Hämäläis-Osakunnan Laulajat treenaa tiistaisin klo 18-21 Punaisessa Myllyssä. Kuoron koelaulut järjestetään syksyisin ja keväisin kauden alussa. Jos koelaulut ehtivät mennä ohitse mutta haluaisit päästä mukaan, voit ottaa yhteyttä hol.rekrytointi@gmail.com. Kuoron toimintaa voi seurata Facebookissa tai Instagramissa @holchoir.

Tiistaisin teeilta

Teeillassa klo 19 alkaen osakunnan 3. kerroksessa aina vaihtuva osakunnan toimija – valiokunta tai kerho – tarjoilee naposteltavaa, herkkuja ja mahdollista ohjelmaa. Teeilta on matalan kynnyksen tapahtuma, johon voit tulla piipahtamaan tai viettämään aikaa pidemmäksi aikaa!

Keskiviikkoisin pelikerhon peli-ilta

Pelikerho kokoontuu pelaamaan lautapelejä keskiviikkoisin klo 18 alkaen osakunnan 3. kerroksessa Aulangolla.

Torstaisin HOResin pienoispistoolivuorot

Pienoispistoolivuorot jatkuvat jälleen torstaisin klo 18 alkaen. Ilmoittautuminen löytyy lomakkeesta

Kysymykset pienoispistoolivuoroihin ja ampumarataan liittyen voi osoittaa ratamestarille: ratamestari@hamalais-osakunta.fi