Viikkotiedote 2/2023

TIEDOTUSASIAT

1. Jäsenpäivystykset alkavat ma 9.1.

Uudet päävirkailijat aloittavat jäsenpäivystykset maanantaina 9.1. Päivystysajat löydät Hämiksen nettisivuilta kalenterista.

2. HOS Big Bandin treenit alkavat ma 9.1.

HOS Big Bandin kevätkauden treenit alkavat tänään 9.1. klo 19 Punaisessa Myllyssä, tervetuloa mukaan! Jos olet kiinnostunut big band -musiikin soittamisesta, tule matalalla kynnyksellä paikalle. Kysymyksiä meihin ja meidän toimintaan liittyen voi lähettää osoitteeseen hos@hamalais-osakunta.fi tai Facebookin tai IG:n kautta @hosbigband.

3. HOTin kevään tanssikurssit alkavat tammikuussa

HOTin kevään 2023 tanssikurssit käynnistyvät jälleen tammikuussa!

Tanssitaitoa pääsee kartuttamaan kursseille seuraavina ajankohtina:

Alkeiskurssi keskiviikkoisin 1.2. alkaen klo 17-19

Alkeisjatkokurssi keskiviikkoisin 25.1. alkaen klo 19-21

Jatkokurssi torstaisin 26.1. alkaen klo 17-19

Alkeiskurssilla on kolme ilmaista kokeilukertaa, joten kannattaa napata kaverikin mukaan kurssille!

Omaa kurssiparia et tarvitse, sillä tunneilla on kiertävä parinvaihto.

Paikkana toimii Osakunnan Punainen Mylly 4. kerroksessa, Urho Kekkosen katu 4-6.

Maksutiedot, hinnat ja muut lisätiedot tanssikerhon sivuilla.

ILMOITTAUTUMINEN

Linkit ilmoittautumiseen alla sekä tanssikerhon sivuilla:

Alkeet: https://hamis.nettilomake.fi/form/14705

Alkeisjatko: https://hamis.nettilomake.fi/form/14706

Jatko: https://hamis.nettilomake.fi/form/14707

Lomakkeessa kysytään pääasiallista tanssiroolia (seuraaja/viejä). Tämä ei sido yhteen rooliin kurssilla, mutta auttaa järjestäjiä ennakoimaan millainen paritasapaino kurssilla on.

Kurssit on suunnattu ensisijaisesti Hämäläis-Osakunnan jäsenille ja korkeakouluopiskelijoille. Suosittelemme lämpimästi liittymistä Hämäläis-Osakuntaan kaikille keille se on mahdollista! Teemme yhteistyötä myös Pohjalaisten tanssikerhon POTin sekä Opiskelijakansantanssijoiden eli OKT:n kanssa. Suosittelemme tutustumaan myös heidän kurssitarjontaansa!

MITÄ? HOTin kevään 2023 tanssikurssit

MISSÄ? Punainen Mylly, Urho Kekkosen katu 4-6, 4.krs Hämäläis-Osakunta

MILLOIN? Alkeiskurssi ke 1.2. / alkeisjatkokurssi ke 25.1. / jatkokurssi to 26.1. alkaen

MAKSAA? Kurssitasosta riippuen osakuntalaisille 35-55 € ja muille opiskelijoille 60-75 €

MAKSU- JA LISÄTIEDOT: https://hamalais-osakunta.fi/toiminta/valiokunnat-ja-kerhot/kerhot/hamalais-osakunnan-tanssikerho

TAPAHTUMAT

1. Osakunnan kokous ti 17.1. klo 18

Osakunnan yleiskokouksessa päätetään osakunnan toimintaa koskevista asioista. Kaikki osakunnan jäsenet ovat tervetulleita osallistumaan päätöksentekoon. Kokouskutsu ja esityslista julkaistaan myöhemmin.

2. Juristikerhon avauskokous to 19.1.

Juristikerhon kevään avauskokous pidetään torstaina 19.1. klo 18 alkaen Sillanpäässä. Tarjolla vielä joitain kerhon virkoja vuodelle 2023, lämpimästi tervetuloa tutustumaan kerhon toimintaan!

3. HOTin ekskursio Ruusulinnaan pe 20.1.

Ruusulinna-ekskursio: Taikakuu!

HOT järjestää perjantaina 20.1. excursion Nurmijärvellä sijaitsevalle Ruusulinnan tanssilavalle. Lavalla esiintyy silloin erityisesti nuorten tanssijoiden suosima Taikakuu tanssiorkesteri. Tanssit alkavat klo 20:00 ja lipun hinta on 20€ + 2€ narikkamaksu (maksetaan ovella).

HOT ei itse järjestä kyytejä kyseiseen tapahtumaan, mutta olemme tehneet google sheets -taulukon helpottaaksemme kyytien sopimista tansseihin. Jos olet menossa autolla ja pystyt ottamaan muita hottilaisia kyytiin, tai jos olet itse kyytiä vailla, täytä tietosi tähän taulukkoon.

Myös HOTin Telegram-ryhmässä voi kysyä kyytiä tai kyytiseuraa tansseihin.

4. Pulkkamäki ke 25.1.

Pulkkamäkeen 25.1.!

Tervetuloa mukaan laskemaan mäkeä hämisseurassa! 25.1. illalla suuntaamme osakunnalta myöhemmin julkistettavaan paikkaan nauttimaan raikkaasta talvi-ilmasta pulkkien kyydissä, ja reippailun jälkeen iltaa jatketaan osakunnalla saunaillan merkeissä. Osakunnalla on lainapulkkia, joten mukaan tarvitset vain itsesi ja lämmintä päälle! Matkaan saa tietysti napata myös haluamansa laskuvälineen sekä vaikkapa osakuntakaverin tai ei-vielä-osakuntalaisen avecin. Tarkempaa infoa seuraa myöhemmin.

Lisätiedot liikuntavastaavilta:

Ella Starck 0440808741

Artturi Hiiro 0451654755

Nette Hämäläinen

5. Kaudenavajaiset goes FESTARIT la 28.1.

Pakkanen paukkuu, mutta Hämiksellä on lämmin – on aika karistaa pölyt tanssikengistä ja avata kevätkausi!

Kaipaatko talven keskelle oikeita kesäjuhlia? Haaveiletko Ruisrockin kurasta, Blockfestin ruuhkista ja lukemattomista JVG:n keikoista? Oletko vielä kenties festarineitsyt ja haluat päästä mukaan tunnelmaan kevyellä laskeutumisella?

Meillä on sinulle ratkaisu! Tule kokemaan aitoa festarifiilistä (ilman kuraa, ruuhkia tai JVG:tä [JVK kyllä löytyy]) Hämiksen kaudenavajaisiin! Näissä bileissä voit elää omaa festariunelmaasi – oli lempparifestarisi Maata Näkyvissä tai Tuska, olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Festareilla pääset reivaamaan parhaiden kotimaisten ja ulkomaisten live-esiintyjien tahtiin, eikä edes eturivipaikoista tarvitse taistella! Ovet avataan klo 20:00 ja suljetaan klo 00:00, ja DJ:n lisäksi paikalla huhutaan olevan aito live-esiintyjä nostattamassa festarifiilistä. Tällä kertaa ei tarvitse myöskään tanssia tyhjällä vatsalla, sillä Hämiksen emännistö myy tapahtumassa yöpurtavaa pientä korvausta vastaan!

Nämä festarit eivät vie sinua vararikkoon, sillä Hämiksen jäsenet pääsevät mukaan varsin kohtuullisella 3 euron panostuksella, ja muut opiskelijat pääsevät festaritunnelmaan 6 euron lipulla! Varauduthan ottamalla mukaan Hämiksen jäsenkortin, osakuntanauhan tai opiskelijakortin. Narikka on vartioitu klo 04:30 asti.

Liput tulevat myyntiin tiistaina 10.1. klo 13:00! Lipunmyyntiin pääset tästä.

Mikäli koet tapahtumassa häirintää, voit matalalla kynnyksellä ottaa yhteyttä viestitse tai puhelimitse häirintäyhdyshenkilöihin. Heidät saat kiinni numerosta 040 135 5899. Tapahtumassa noudatetaan Hämäläis-Osakunnan turvallisemman tilan periaatteita, jotka löydät täältä. Tapahtumaan osallistumalla sitoudut näihin periaatteisiin.

Olet lämpimästi tervetullut ottamaan varaslähdön kesän festareille – nähdään Hämiksellä!

MITÄ? Kaudenavajaiset goes FESTARIT

MISSÄ? Hämäläis-Osakunta, Urho Kekkosen katu 4-6, 00100 Helsinki

MILLOIN? Lauantaina 28.1, ovi auki klo 20:00-00:00

MIKSI? Koska festarikesästä on jo ihan liian kauan

DC? FESTARIT

LIPUT? Kide app ti 10.1. klo 13:00: https://kide.app/events/5e2e702b-b670-4a67-bd22-35f151e7948c. 3e / Hämiksen jäsenet, 6e / muut opiskelijat

6. Ilveshiihto 16.-19.2.

Ilveshiihto on Hämäläis-Osakunnan vuosittainen laturetki Hämeen kuntiin. Hiihto on järjestetty yhtäjaksoisesti jo vuodesta 1959 lähtien. Tänä vuonna hiihto kulkee muun muassa Vanajavettä mukaillen kohti Evon kansallispuistoa ja päättyy Riihimäen seuduille. Tavoitteena on viikonlopun aikana hiihtää noin 150 kilometrin matka. Matkaa helpottaa mukana kulkeva huoltoauto, joka huolehtii hiihtäjien jaksamisesta. Ilveshiihtoon riittää kohtalainen kunto. Varaa siis nyt kalenteriisi 16.-19.2 ja lähde rohkeasti mukaan hiihtämään!

Ilmoittautuminen ja tarkemmat tiedot tammikuun lopulla.

Kysyttävää? Ole yhteydessä vuoden 2023 hiihdonjohtajaan Helmiina Latvaseen (helmiinah.latvanen@gmail.com).

7. HO SKI 24.-26.3.

Oletko haaveillut laskettelureissusta, mutta seuraa ei tahdo löytyä? Etkö halua olla erossa osakuntakavereista yhtäkään viikonloppua? Meillä on sinulle ratkaisu! HO SKI on Hämiksen henkiin herätetty laskettelureissu, jonka ensimmäinen matka suuntautuu legendaariselle Himokselle!

Reissu järjestetään perjantaista sunnuntaihin 24.–26.3.2023. Himoksella majoitutaan tilavassa 240 m^2 huvilassa, jossa käytössämme on muun muassa iso sauna ja ulkoporeamme – tekemistä siis riittää laskettelurinteiden ulkopuolellakin! Huvila majoittaa noin 30 hämisläistä, mutta ei hätää – vieressä on 10 hlö mökkejä, joita varaamme huvilan täytyttyä.

Lähtö tapahtuu Hämiksen edestä perjantaina klo 11:30. Täten lasketteluun jää aikaa vähintään perjantai-ilta ja lauantai. Sunnuntain paluuaikataulu tarkentuu vielä lähempänä.

Matkan hinta on Hämiksen jäsenelle osakunnan avokätisen sponsoroinnin ansiosta enintään 96 €, sisältäen bussikuljetuksen ja majoituksen. Maksu kerätään bussissa menomatkalla. Yhden päivän hissilippujen hinnat Himoksella lähtevät n. 40 eurosta. Himoksella on kyseisenä viikonloppuna Himos Winterfest, jossa huikea artistikattaus!

Koska mökkivaraukset tulee tehdä pian ja hämäläiset ovat tyypillisesti hitaita, keräämme ilmoittautumiset Nettilomakkeen puolella. Ilmoittautumisella siis sitoudut reissuun, mutta et joudu vielä ilmoittautuessa maksamaan mitään!

Mukaan kannattaa lähteä rohkeasti, olit sitten kokenut laskija, vasta-alkaja tai lähinnä kiinnostunut mökkireissusta kavereiden kanssa! Himokselta löytyy kaikille omanlaista tekemistä, ja parhaat bileet käydään tunnetusti mökissä laskettelupäivän jälkeen.

Tervetuloa mukaan palauttamaan Hämis laskettelukartalle!

Lisätietoja reissusta saat Helmiina Latvaselta (0401733884) ja Ville Hänniseltä (0403527952).

MITÄ? HO SKI GOES HIMOS

MISSÄ? Himos, Jämsä

MILLOIN? Perjantaista sunnuntaihin 24.-26.3.

MIKSI? After ski on harmaa rinne

DC? Älä jäädy

ILMO? NYT AUKI Nettilomakkeella Hinta max 96 €

Viikoittain toistuvat:

Maanantaisin maanantailenkki

Kokoontuminen osakunnan viidenteen kerrokseen Hikiälle kello 19 ja lähtö kello 19.15. Lenkki kulkee vakioreittiä Seurasaaren sillalle ja takaisin. Matkaa kertyy noin 10 kilometriä. Ketään ei jätetä jälkeen, ja juosta voi myös vain osan matkasta. Lenkin jälkeen Hikiällä on tarjolla eväitä ja lämmin sauna.

Maanantailenkki järjestetään yhteistyössä Satakuntalaisen Osakunnan kanssa. Lenkin vetäjänä ja yhteyshenkilönä toimii Mikko Mäkipää, puh. 0505822386.

Maanantaisin HOS Big Bandin treenit

HOS Big Band treenaa maanantaisin klo 19 – 21 Punaisessa Myllyssä (4. krs). Jos sinua kiinnostaisi soittaa big bandissä, tule rohkeasti mukaan! Lisätietoja saa sähköpostilla hos@hamalais-osakunta.fi tai Facebookin tai IG:n kautta @hosbigband