Viikkotiedote 3/2023

TIEDOTUSASIAT

1. Kellariremontti 16.1. alkaen

Tästä päivästä lähtien Hämiksen A-rapun kellarissa tehdään remonttia, eikä esimerkiksi bändikämpälle voi tänä aikana varata vuoroja. Lähtökohtaisesti remontti kestää 15.3. saakka. Toiminnanohjaaja ja kuraattori päivittävät remontin aikataulua tarvittaessa.

2. Teeillat jatkuvat tiistaina 17.1.

Teeillat jatkuvat tiistaina 17.1. hallituksen teeillalla klo 19. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan uusiin hallituslaisiin ja nauttimaan tarjottavista!

3. Taidekerho maanantaina

Taidekerho kokoontuu Sillanpäässä osakunnan 5. kerroksessa klo 18.00 alkaen, tällä viikolla teemana vesivärikokeilut.

4. HOLin koelaulut 17.1. ja 24.1.

Tuntuuko laulaminen omalta jutulta ja haluaisit tehdä sitä hyvässä porukassa? Oletko pohtinut kuoroharrastuksen aloittamista? Suomen vanhin akateeminen sekakuoro, Hämäläis-Osakunnan Laulajat, hakee nyt joukkoonsa uusia ääniä!

Koelaulut järjestetään tiistaina 17.1. ja 24.1. klo 16-18 Hämäläis-Osakunnalla. Koelauluihin voi ilmoittautua tällä lomakkeella.

Etsimme laulajia kaikkiin äänialoihin. Koelauluissa hakija esittää itse valitsemansa laulun sekä suorittaa muutaman laulutehtävän. Kuoromme on kansainvälinen, ja myös vaihto-opiskelijat ovat tervetulleita. HOL treenaa tiistaisin klo 18-21 Osakunnan Punaisessa Myllyssä.
Tervetuloa mukaan!

5. HOTin kevään tanssikurssit alkavat tammikuussa

HOTin kevään 2023 tanssikurssit käynnistyvät jälleen tammikuussa!

Tanssitaitoa pääsee kartuttamaan kursseille seuraavina ajankohtina:

Alkeiskurssi keskiviikkoisin 1.2. alkaen klo 17-19
Alkeisjatkokurssi keskiviikkoisin 25.1. alkaen klo 19-21
Jatkokurssi torstaisin 26.1. alkaen klo 17-19

Alkeiskurssilla on kolme ilmaista kokeilukertaa, joten kannattaa napata kaverikin mukaan kurssille!
Omaa kurssiparia et tarvitse, sillä tunneilla on kiertävä parinvaihto.
Paikkana toimii Osakunnan Punainen Mylly 4. kerroksessa, Urho Kekkosen katu 4-6.

Maksutiedot, hinnat ja muut lisätiedot tanssikerhon sivuilla.

ILMOITTAUTUMINEN

Linkit ilmoittautumiseen alla sekä tanssikerhon sivuilla:

Alkeet: https://hamis.nettilomake.fi/form/14705
Alkeisjatko: https://hamis.nettilomake.fi/form/14706
Jatko: https://hamis.nettilomake.fi/form/14707

Lomakkeessa kysytään pääasiallista tanssiroolia (seuraaja/viejä). Tämä ei sido yhteen rooliin kurssilla, mutta auttaa järjestäjiä ennakoimaan millainen paritasapaino kurssilla on.

Kurssit on suunnattu ensisijaisesti Hämäläis-Osakunnan jäsenille ja korkeakouluopiskelijoille. Suosittelemme lämpimästi liittymistä Hämäläis-Osakuntaan kaikille keille se on mahdollista! Teemme yhteistyötä myös Pohjalaisten tanssikerhon POTin sekä Opiskelijakansantanssijoiden eli OKT:n kanssa. Suosittelemme tutustumaan myös heidän kurssitarjontaansa!

TAPAHTUMAT

1. Osakunnan kokous ti 17.1. klo 18

Osakunnan tammikuun kokous osakunnan 3. kerroksessa Aulangossa klo 18. Osakunnan yleiskokouksessa päätetään osakunnan toimintaa koskevista asioista. Kaikki osakunnan jäsenet ovat tervetulleita osallistumaan päätöksentekoon.

2. Juristikerhon avauskokous to 19.1.

Juristikerhon kevään avauskokous pidetään torstaina 19.1. klo 18 alkaen Sillanpäässä. Tarjolla vielä joitain kerhon virkoja vuodelle 2023, lämpimästi tervetuloa tutustumaan kerhon toimintaan!

3. HOTin ekskursio Ruusulinnaan pe 20.1.

Ruusulinna-ekskursio: Taikakuu!

HOT järjestää perjantaina 20.1. excursion Nurmijärvellä sijaitsevalle Ruusulinnan tanssilavalle. Lavalla esiintyy silloin erityisesti nuorten tanssijoiden suosima Taikakuu tanssiorkesteri. Tanssit alkavat klo 20:00 ja lipun hinta on 20€ + 2€ narikkamaksu (maksetaan ovella).

HOT ei itse järjestä kyytejä kyseiseen tapahtumaan, mutta olemme tehneet google sheets -taulukon helpottaaksemme kyytien sopimista tansseihin. Jos olet menossa autolla ja pystyt ottamaan muita hottilaisia kyytiin, tai jos olet itse kyytiä vailla, täytä tietosi tähän taulukkoon.

Myös HOTin Facebook- ja Telegram-ryhmien kautta voi kysyä kyytiä tai kyytiseuraa tansseihin. Telegram-linkki löytyy kerhon Facebook-ryhmästä.

4. Pulkkamäki ke 25.1.

Pulkkamäkeen 25.1.!

Tervetuloa mukaan laskemaan mäkeä hämisseurassa! 25.1. illalla suuntaamme osakunnalta myöhemmin julkistettavaan paikkaan nauttimaan raikkaasta talvi-ilmasta pulkkien kyydissä, ja reippailun jälkeen iltaa jatketaan osakunnalla saunaillan merkeissä. Osakunnalla on lainapulkkia, joten mukaan tarvitset vain itsesi ja lämmintä päälle! Matkaan saa tietysti napata myös haluamansa laskuvälineen sekä vaikkapa osakuntakaverin tai ei-vielä-osakuntalaisen avecin. Tarkempaa infoa seuraa myöhemmin.

Lisätiedot liikuntavastaavilta:

Ella Starck 0440808741
Artturi Hiiro 0451654755
Nette Hämäläinen

5. HOTin tammikuun tanssibileet pe 27.1.

HOT starttaa tammikuussa kevätkautensa ja samalla käynnistyvät myös kerhon kuukausittaiset tanssibileet! Vuoden ensimmäiset bileet järjestetään tuttuun tapaan osakunnan 4. kerroksessa Myllyssä pe 27.1. klo 18-23.

Illan soittolista on alkeisystävällinen ja tarjolla on pientä syötävää ja juotavaa. Sauna lämpiää bileiden loppupuolella. Bileet ovat maksuttomat ja tyypillisesti raittiit, paritanssia raikkaasti nykypäivään tuoden.

Haluatko auttaa? Hallitus ottaa mielellään apukäsiä mukaan bileiden alkujärjestelyihin. Voit tulla esimerkiksi leipomaan tarjoiltavia iltaa varten tai siistimään paikkoja tanssikuntoon. Aloitamme järjestelyt Myllyssä pe 27.1. ennen bileitä klo 16-17 välillä. Ilmoittaudu mukaan auttamaan HOTin Facebook- tai Telegram-ryhmässä. Telegram-linkki löytyy kerhon Facebook-ryhmästä. Mukaan voi tulla myös ilman erillistä ilmoittautumista!

Tervetuloa uudet ja vanhat, nähdään bileissä!

6. Kaudenavajaiset goes FESTARIT la 28.1.

Pakkanen paukkuu, mutta Hämiksellä on lämmin – on aika karistaa pölyt tanssikengistä ja avata kevätkausi!

Kaipaatko talven keskelle oikeita kesäjuhlia? Haaveiletko Ruisrockin kurasta, Blockfestin ruuhkista ja lukemattomista JVG:n keikoista? Oletko vielä kenties festarineitsyt ja haluat päästä mukaan tunnelmaan kevyellä laskeutumisella?

Meillä on sinulle ratkaisu! Tule kokemaan aitoa festarifiilistä (ilman kuraa, ruuhkia tai JVG:tä [JVK kyllä löytyy]) Hämiksen kaudenavajaisiin! Näissä bileissä voit elää omaa festariunelmaasi – oli lempparifestarisi Maata Näkyvissä tai Tuska, olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Festareilla pääset reivaamaan parhaiden kotimaisten ja ulkomaisten live-esiintyjien tahtiin, eikä edes eturivipaikoista tarvitse taistella! Ovet avataan klo 20:00 ja suljetaan klo 00:00, ja DJ:n lisäksi paikalla huhutaan olevan aito live-esiintyjä nostattamassa festarifiilistä. Tällä kertaa ei tarvitse myöskään tanssia tyhjällä vatsalla, sillä Hämiksen emännistö myy tapahtumassa yöpurtavaa pientä korvausta vastaan!

Nämä festarit eivät vie sinua vararikkoon, sillä Hämiksen jäsenet pääsevät mukaan varsin kohtuullisella 3 euron panostuksella, ja muut opiskelijat pääsevät festaritunnelmaan 6 euron lipulla! Varauduthan ottamalla mukaan Hämiksen jäsenkortin, osakuntanauhan tai opiskelijakortin. Narikka on vartioitu klo 04:30 asti.

Liput tulevat myyntiin tiistaina 10.1. klo 13:00! Lipunmyyntiin pääset tästä.

Mikäli koet tapahtumassa häirintää, voit matalalla kynnyksellä ottaa yhteyttä viestitse tai puhelimitse häirintäyhdyshenkilöihin. Heidät saat kiinni numerosta 040 135 5899. Tapahtumassa noudatetaan Hämäläis-Osakunnan turvallisemman tilan periaatteita, jotka löydät täältä. Tapahtumaan osallistumalla sitoudut näihin periaatteisiin.

Olet lämpimästi tervetullut ottamaan varaslähdön kesän festareille – nähdään Hämiksellä!

7. Akateeminen MM-kyykkä la 11.2.

Akateemisen kyykän MM-kisat taistellaan Tampereen Hervannassa lauantaina 11.2.2023. Kyykän MM-kisat keräävät Hervantaan opiskelijoita ympäri Suomea. Tästä skabasta Hämis ei voi jäädä paitsi!

Hämiksellä on kisoihin kaksi joukkuepaikkaa. Joukkuepaikat ovat kisojen yleiseen sarjaan klo 9 aloitukseen. Yhdessä joukkueessa on neljä paikkaa, mutta vaihtopelaajat huomioiden tilaa on yhteensä 16 pelaajalle. Otteluiden välissä on siis mahdollisuus vaihtaa pelaajia. Joukkueet täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautuneiden kesken tehdään Telegram-ryhmä, jossa sovitaan käytännön järjestelyistä. Koska kyseessä on pieni osallistujamäärä, emme lähetä tapahtumaan erikseen bussia, vaan kyydit sovitaan osallistujien kesken. Yhden joukkueen lippu kustantaa 65€ ja summa jaetaan joukkueen osallistujien kesken. Maksimissaan tapahtuma tulee maksamaan 16,25€ per osallistuja, mutta mikäli joukkueisiin saadaan varapelaajat kustannukset tippuisivat 8,10 euroon.

Ilmoittautuminen alkaa perjantaina 20.1 klo 12 nettilomakkeessa.

Ole nopea, sillä paikat täyttyvät vauhdilla!

Akateemisen MM-kyykän säännöt löydät täältä.

Lisätietoa tapahtumasta saat osoitteesta www.kyykka.fi

Kysyttävää? Ota yhteyttä Helmiina Latvaseen (helmiinah.latvanen@gmail.com)

8. Ilveshiihto 16.-19.2.

Ilveshiihto on vuosittainen laturetki Hämeen kuntiin. Hämäläis-Osakunta on järjestänyt Ilveshiihdon yhtäjaksoisesti vuodesta 1959 lähtien. Osallistujamäärä on vuosittain n. 40 hiihtäjää plus viiden hengen huoltojoukot.

Tämän vuoden reitti kulkee välillä Akaa-Valkeakoski (Sääksmäki)-Pälkäne-Hämeenlinna (Lammi)-Hausjärvi-Riihimäki. Reitin varrella päästään nauttimaan muun muassa kauniista Vanajaveden maisemista sekä Evon kansallispuiston antimista.

Tavoitteena on viikonlopun aikana hiihtää lähes 150 kilometrin mittainen matka. Hiihdon matka on pitkähkö, mutta kohtalainen kunto ja hiihtotaito riittävät hiihdosta suoriutumiseen. Kaikista tärkeintä on postitiivinen asenne! Vauhti on melko tasainen ja päivä kuluu kuin siivillä. Hiihdon oma huoltoporukka elvyttää hiihtäjiä noin tunnin välein runsailla eväillä ja kannustushuudoilla. Ilveshiihdossa on mukana bussi, jonne voi siirtyä lepäämään, jos päivän kilometriannos tuntuu liian pitkältä. Majoittuminen tapahtuu kuntien liikuntasaleissa. Hiihtovälineiksi kelpaavat tavalliset murtomaasukset, jotka kannattaa testata ennen lähtöä. Hämiksellä järjestetään mahdollisuuksia suksien voitelulle ennen hiihtoa! Jos hiihtomatka mietityttää voit olla yhteydessä hiihdonjohtajaan.

Alustava aikataulu hiihdolle:
Torstaina n. klo 17:00 lähtö osakunnalta kohti Akaan Toijalaa. Yöpyminen Toijalassa.
Perjantaina: Yöpyminen Pälkäneellä Aitoossa.
Lauantaina: Yöpyminen Lammilla
Sunnuntai n. 18:00: loppusauna Riihimäen tienoilla

Aikatauluun ja ohjelmaan saattaa tulla vielä muutoksia. Näistä ilmoitetaan osallistujille hyvissä ajoin!

Hinta:
Hämäläis-Osakunnan opiskelijajäsenet 40 €
Muut opiskelijat 50 €
Seniorit, muut 85 €

Hintaan kuuluu:
– Bussikuljetukset osakunnalta ja takaisin sinne
– Majoitukset
– Aamiainen, lounas ja iltaruoka (yhtenä iltana mahdollisesti omakustanteinen iltaruoka)
– Huollon tarjoamat välipalat ja herkut
– Voiteet ja suksien huoltovälineet, tietyissä rajoissa

Tarkempi kuvaus ohjelmasta, varusteista ja muista tiedoista lähetetään osallistujille sähköpostilla helmikuun alussa! Tapahtuman maksu suoritetaan osakunnalla ennen lähtöä.

Ilmoittautuminen aukeaa keskiviikkona 18.1 klo 12 nettilomakkeessa

Ilmoittautuminen on auki 27.1 asti tai kunnes tapahtuma on täynnä!

Heitä siis monot reppuun ja lähde mukaan seikkailemaan halki Hämeen maisemien!

Kysyttävää? Ole yhteydessä hiihdonjohtaja Helmiina Latvaseen (helmiinah.latvanen@gmail.com).

Lähde rohkeasti mukaan!

9. HO SKI goes Himos – nyt myös Winterfest 24.-26.3.

Olet ehkä jo kuullut Himoksesta, mutta oletko kuullut Winterfestistä? Himoksella taidettiin innostua Hämiksen kaukkariteemasta, ja nyt pääsemmekin nauttimaan talvifestareista Himos-reissun yhteydessä! Hämiksen laskettelureissulaiset pääsevät nyt nauttimaan myös alppifestareista laskettelun, paljuilun ja mökkibileiden sivussa.

Winterfest lupaa meille seuraavaa: “Tämä Suomessa ennennäkemätön konsepti yhdistää uudella mielenkiintoisella tavalla villit afterski- ja mökkibileet, laskettelun, livemusiikin sekä talviaktiviteetit. Olitpa etsimässä vuosisadan bileitä, festivaalirakkautta, uusia ystäviä tai suosikki artistisi live-showta, löydät sen varmasti Himos Winterfest 2023 tapahtumasta.”

HO SKI -reissulle lähtijät saavat ostaa festariliput päivää ennen muita! Lipun hinta perjantaille on 59 € ja ne ostetaan erikseen. Liput myydään erillisen linkin kautta, joka jaetaan hämisläisille vielä myöhemmin. Hämisläisten lipun hintaan kuuluu festarihaastapassi, joka muille festarikävijöille maksaa 12 €! Liput Hämiksen kiintiössä ovat myynnissä 16.1.-23.1, jonka jälkeen ne vapautuvat kaikille myyntiin – tällöinkin toki hämisläiset voivat vielä ostaa lippuja, mutta nämä saatetaan viedä käsistä.

Festareilla esiintyy perjantaina ainakin Cledos, DJs From Mars, Costi, Aste ja Abreu! Artistikattaus myös päivittyy edelleen.

HO SKI -reissu suuntautuu Himokselle 24.-26.3, ja reissulle mahtuu vielä mukaan! Matka on tällä hetkellä tarkentumassa enintään 90 € hintaan, johon sisältyy yöpyminen ja bussikuljetus – sekä tietenkin erinomainen seura! Reissullelähtijöiden erityisenä etuna arvomme maanantaihin 16.1. klo 18:00 mennessä reissulle ilmoittautuneiden kesken KAKSI ILMAISTA 2 PV FESTARILIPPUA. Arvontaan osallistut automaattisesti ilmoittautumalla reissulle mukaan.

Lisätietoja laskettelureissusta ja ilmoittautumisen löydät täältä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan nauttimaan laskettelupäivien lisäksi festaritunnelmasta!

Viikoittain toistuvat:

Maanantaisin maanantailenkki

Kokoontuminen osakunnan viidenteen kerrokseen Hikiälle kello 19 ja lähtö kello 19.15. Lenkki kulkee vakioreittiä Seurasaaren sillalle ja takaisin. Matkaa kertyy noin 10 kilometriä. Ketään ei jätetä jälkeen, ja juosta voi myös vain osan matkasta. Lenkin jälkeen Hikiällä on tarjolla eväitä ja lämmin sauna.

Maanantailenkki järjestetään yhteistyössä Satakuntalaisen Osakunnan kanssa. Lenkin vetäjänä ja yhteyshenkilönä toimii Mikko Mäkipää, puh. 0505822386.

Maanantaisin HOS Big Bandin treenit

HOS Big Band treenaa maanantaisin klo 19 – 21 Punaisessa Myllyssä (4. krs). Jos sinua kiinnostaisi soittaa big bandissä, tule rohkeasti mukaan! Lisätietoja saa sähköpostilla hos@hamalais-osakunta.fi tai Facebookin tai IG:n kautta @hosbigband

Tiistaisin HOLin kuorotreenit

Hämäläis-Osakunnan Laulajat treenaa tiistaisin klo 18-21 Punaisessa Myllyssä. Kuoron koelaulut järjestetään syksyisin ja keväisin kauden alussa. Jos koelaulut ehtivät mennä ohitse mutta haluaisit päästä mukaan, voit ottaa yhteyttä hol.rekrytointi@gmail.com. Kuoron toimintaa voi seurata Facebookissa tai Instagramissa @holchoir.

Keskiviikkoisin pelikerhon peli-ilta

Pelikerho kokoontuu pelaamaan lautapelejä keskiviikkoisin klo 18 alkaen osakunnan 3. kerroksessa Aulangossa.