Viikkotiedote 21/2023

TIEDOTUSASIAT

1. Viikkotiedotteet kesällä

Viikoittaiset tiedotteet jäävät kesäksi tauolle. Riippuen tiedotettavien asioiden määrästä viikkotiedotteita tulee kesän aikana satunnaisesti tarpeen mukaan. Tärkeät tiedotusasiat välitetään pääasiassa sähköpostilistan, Telegramin (Hämiksen tiedotus) tai Instagramin kautta. Lisätietoa osakunnan tiedotuskanavista täällä.

Viikkotiedotteiden normaali viikoittainen aikataulu jatkuu jälleen syksyllä. Aurinkoista kesää kaikille!

2. Pienoispistoolivuorot kesätauolle

Torstaina 25.5. on kevään viimeinen HOResin pienoispistoolivuoro, minkä jälkeen pienoispistoolivuorot jäävät kesätauolle. Voit ilmoittautua vuoroon lomakkeen kautta. Kysymykset pienoispistoolivuoroihin ja ampumarataan liittyen voi osoittaa ratamestarille: ratamestari@hamalais-osakunta.fi

3. Kevään jäsenkysely auki keskiviikkoon 31.5. asti

Jäsenkyselyyn vastaamalla autat Hämiksen toimijoita kehittymään ja luomaan juuri sinulle mielekästä toimintaa! Sana on vapaa.

Vastaukset käsittelee luottamuksellisesti toiminnanohjaaja, tarvittaessa kuraattorin ja hallituksen kanssa. Vastauksista tehdään myös koonti jäsenistölle 💙 Vastausaika päättyy keskiviikkona 31.5.2023.

Kaikkien yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan joka kymmenelle vastaajalle lounaslippu Osakuntabaariin! Osakuntabaari on kesällä auki 9.6. saakka 🥳

4. Osakuntabaarin ja kirjaston kesäkuun poikkeusaukioloajat

Osakuntabaari:
torstai 1.6. suljetaan klo 14
perjantai 2.6. suljetaan klo 14
ma-pe 5.–9.6. suljetaan klo 14
… jonka jälkeen avaamme seuraavan kerran MAANANTAINA 4.9.2023 KLO 11:00

Kirjasto:
Kesäaukioloajat 1.6. alkaen:
ma-pe 9.15 – 16.00
la-su suljettu

Kirjasto on koko heinäkuun suljettu.

TAPAHTUMAT

1. Pelikerhon toukokuun pelipäivä la 27.5.

Pelikerhon kuukauden pelipäivä lauantaina 27.5. klo 12 alkaen osakunnan 3. kerroksessa Aulangolla. Kuukausittaisissa pelipäivissä pelataan usein pidempiä lautapelejä, joita ei viikoittaisissa peli-illoissa ehdi pelata. Pelivaihtoehdoista keskustellaan kerhon WhatsApp-ryhmässä.

Kysymykset tapahtumasta voi esittää järjestäjälle Jenni Korpelaiselle (TG @jennikorpelainen)

2. Radio Nova Festivaali 16.-17.6. – Rajoitettu ALE-kampanja opiskelijoille

Festarikesä lähestyy!

Radio Nova Festivaali haluaa yhteistyössä Hämäläis-Osakunnan kanssa tarjota rajoitetun 20% ALE-kampanjan Radio Nova Festivaaleille 2-päivän lipuista. Festivaali järjestetään 16.-17.6. Helsingin Suvilahdessa. Uuden festivaalin kattaus rakentuu tänä vuonna 35 kotimaisen ja kansainvälisen artistin tähtisikermästä.

Perjantai 16.6.2023
Adam Lambert, Rag’n’Bone Man, Kelis, Samu Haber, Apulanta, Kuumaa, Gasellit, 2 Unlimited, Dr. Alban, DJ Sash!, Rednex, Waldo’s People, Tuottaja Jääskeläinen, PartaMatti Airaksinen

Lauantai 17.6.2023
Black Eyed Peas, Anastacia, Icona Pop, Juha Tapio, ABREU, Elastinen, The Rasmus, Gettomasa, Günther, E-Rotic, Basic Element, Solid Base, Mohombi, Millennium Project, Aikakone, PartaMatti Airaksinen

Alennettu 20% hinta on 127,2€ (norm. 159€)
Liput voi lunastaa linkin kautta ja kertaostolla max. 2 lippua.

Lisätietoja festivaalista: www.radionovafestivaali.fi

3. Jukolan viesti 17.-18.6.

Koe MAAILMAN suurin viestisuunnistuskilpailu ja lähde Hämiksen mukaan Jukolan viestiin! Jukolan viesti on suunnistuskilpailu, joka on järjestetty Suomessa jo vuodesta 1949 lähtien. Hämiksellä on pitkät perinteet Jukolaan osallistumisessa. Hämistä lähtee edustamaan yksi joukkue Jukolan viestiin sekä yksi Venlojen viestiin. Lauantaina iltapäivällä suunnistettavaan Venlojen viestiin mahtuu 4 juoksijaa (naisia), ja lauantain sekä sunnuntain välisenä yönä juostavaan Jukolan viestiin mahtuu 7 juoksijaa (sekajoukkue). Osakunta kustantaa joukkuemaksut ja telttapaikat osallistujille. Osallistujien kulkeminen Jukolaan onnistuu Helsingistä Porvooseen kulkevilla busseilla, joihin joukkueet voivat lähteä samanaikaisesti. Hämiksen joukkueiden kesken tehdään Telegram-ryhmä, jossa sovitaan käytännön asioista.

Ilmoittautuminen joukkueisiin alkaa keskiviikkona 10.5. klo 12 nettilomakkeella.

Osallistuminen ei vaadi suurta suunnistustaustaa, mutta kokemuksesta voi olla hyötyä erityisesti Jukolan pidemmillä ja hämärillä osuuksilla. Toiveet osuuksista voit kertoa ilmoittautumisen yhteydessä. Lisätietoja tapahtumasta ja osuuksien pituuksista löydät kilpailukutsusta.

Lisätietoja: Helmiina TG: @helmiinalatvanen

4. Save the date: Ilvesvaellus 4.-6.8.

Hämäläis-Osakunnan 4. Ilvesvaellus järjestetään 4.-6.8.

Tulevat kokoukset:

Osakunnan toukokuun kokous 24.5.

Osakunnan kokous keskiviikkona 24.5. klo 18 osakunnan 3. kerroksessa Aulangolla.

Hämäläis-Osakunnan Tanssikerhon ylimääräinen kokous 30.5.

Aika: ti 30.5.2023 klo 19
Paikka: Sillanpää, Hämäläis-Osakunta, tarvittaessa pyritään järjestämään etäyhteys halukkaille

Esityslista:
1. Kokouksen avaaminen
2. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
3. Esityslistan hyväksyminen
4. Kokousvirkailijoiden valinta
-4.1 Puheenjohtaja
-4.2 Sihteeri
-4.3 Pöytäkirjan tarkastajat
-4.4 Ääntenlaskijat
5. Ilmoitusasiat
6. Eräiden siirtovelkojen poisto
7. Korotus opettajien palkkatasoon
8. Hallituksen ja aktiivien edut ensi hallituskaudesta alkaen
9. Mahdolliset hankinnat kuten kaiutin, haalarimerkit ja paidat
10. Palaute kevään toiminnasta ja kehitysideat
11. Kesän toiminta
12. Syksyn toiminta
13. 50v juhlat ensi vuonna
14. Muut esille tulevat asiat
15. Kokouksen päättäminen

Tervetuloa kaikille HOTin toiminnasta kiinnostuneille! T: Elias Jakala, HOTin puheenjohtaja (040 7598151, elias.jakala@gmail.com)

Pop Klubbenin ylimääräinen kokous 1.6.

Osakunnan Bändikämppä on avattu & Bändikerho Pop Klubbenin ylimääräinen kokous

Pop Klubbenin ylimääräinen kokous pidetään 1.6.2023 klo 19 Osakunnan bändikämpällä osoitteessa Urho Kekkosen katu 4–6 A. Kokoukseen ovat tervetulleita kaikki osakunnan jäsenet.

Bändikämppä on nyt saatu käyttöön remontin jälkeen ja on aika päättää uuden kämpän käytöstä. Muun muassa vakiovuorot ovat olleet toivottu lisä. Myös säännöllisiä vapaita ”open doors”-käyttövuoroja on toivottu. Toisena kuumana aiheena remontin ja kalustehankintojen kustannusten vuoksi kerhon budjetti on tiukilla, joten kokouksessa käsitellään esityksiä myös mahdollisesta kohtuullisesta jäsenmaksusta. Lisäksi keskustelemme millaista musiikkiaiheista toimintaa voisimme järjestää kesällä vaikkapa Osakunnan kesämökillä Koivuniemessä. Kokouksen jälkeen vapaata soittelua.

Mikäli et tiedä missä bändikämppä sijaitsee tai sinulla ei ole pääsyä bändikämpälle, saavuthan A-rapun eteen hyvissä ajoissa ennen kokouksen aloittamista, ja laita viestiä kerhon Telegram-ryhmään. Kokoukseen voi osallistua myös etänä. Kokouslinkki jaetaan Telegramiin.

Ps. Jos olet kiinnostunut osakunnan Kampissa sijaitsevaa bändikämppää, mutta sinulla ei vielä ole kämpän käyttöoikeutta, tarkista kerhon säännöt ja laita viestiä puheenjohtajalle Telegramissa @Maaki tai liity kerhon yhteiseen ryhmään.

Viikoittain toistuvat:

Maanantaisin maanantailenkki

Kokoontuminen osakunnan viidenteen kerrokseen Hikiälle kello 19 ja lähtö kello 19.15. Lenkki kulkee vakioreittiä Seurasaaren sillalle ja takaisin. Matkaa kertyy noin 10 kilometriä. Ketään ei jätetä jälkeen, ja juosta voi myös vain osan matkasta. Lenkin jälkeen Hikiällä on tarjolla eväitä ja lämmin sauna.

Maanantailenkki järjestetään yhteistyössä Satakuntalaisen Osakunnan kanssa. Lenkin vetäjänä ja yhteyshenkilönä toimii Mikko Mäkipää, puh. 0505822386.

Maanantaisin HOS Big Bandin treenit

HOS Big Band treenaa maanantaisin klo 18.30 – 20.30 Punaisessa Myllyssä (4. krs). Jos sinua kiinnostaisi soittaa big bandissä, tule rohkeasti mukaan! Lisätietoja saa sähköpostilla hos@hamalais-osakunta.fi tai Facebookin tai IG:n kautta @hosbigband

Tiistaisin HOLin kuorotreenit

Hämäläis-Osakunnan Laulajat treenaa tiistaisin klo 18-21 Punaisessa Myllyssä. Kuoron koelaulut järjestetään syksyisin ja keväisin kauden alussa. Jos koelaulut ehtivät mennä ohitse mutta haluaisit päästä mukaan, voit ottaa yhteyttä hol.rekrytointi@gmail.com. Kuoron toimintaa voi seurata Facebookissa tai Instagramissa @holchoir.

Keskiviikkoisin pelikerhon peli-ilta

Pelikerho kokoontuu pelaamaan lautapelejä keskiviikkoisin klo 18 alkaen osakunnan 3. kerroksessa Aulangolla.

Torstaisin HOResin pienoispistoolivuorot

Pienoispistoolivuorot jatkuvat jälleen torstaisin klo 18 alkaen. Ilmoittautuminen löytyy lomakkeesta

Kysymykset pienoispistoolivuoroihin ja ampumarataan liittyen voi osoittaa ratamestarille: ratamestari@hamalais-osakunta.fi