Viikkotiedote 24/2023

TIEDOTUSASIAT

1. Kerhojen viikonloput Koivuniemessä

Kesä 2023

Aikataulusta huolimatta Koivuniemi on avoin kaikille aina, halusi osallistua kerhon järjestämään toimintaan tai ei.

21.-23.7. Pelikerhon viikonloppu
28.-30.7. Juristikerhon rötöstelyviikonloppu
29.-30.7. HOResin viikonloppu
4.-6.8. HOT:n viikonloppu
11.-13.8. Viiniseuran viikonloppu + rapujuhlat
25.-27.8. Juristikerhon ja Fuksivaliokunnan fuksiviikonloppu

2. Kirjaston kesäaukioloajat

Kesäaukioloajat 1.6.-31.8.
ma-pe 9.15 – 16.00
la-su suljettu

Kirjasto on koko heinäkuun suljettu.

TAPAHTUMAT

1. Juhannussitsit perjantaina 23.6.

Olet ehkä kokeillut jo vappua tai kaudenavajaisia Hämäläisten talossa, mutta oletko kuullut juhannusbileistä Koivuniemessä, Hämiksen kesäpaikalla Oitissa? Hämiksen juhannusjuhliin ovat tervetulleita kaikki osakunnan jäsenet, ja kukin jäsen voi tuoda mukanaan avecin! Juhannusviikonlopusta lisätietoa ja ilmoittautumisen huikeisiin juhliin löydät Nettilomakkeelta.

Osana Hämiksen juhannusta (ellei sen kohokohtana) järjestetään eeppiset juhannussitsit! Sitsit alkavat perjantaina juhannusaattona alkumaljoilla klo 15:30 ja pöytiin siirrytään klo 16. Sitsit alkavat tavallista aiemmin, jotta ehdimme nauttia juhannusaaton illasta – saavuthan siis ajoissa Koivuniemeen! Paikka sitsipöytään maksaa 15 euroa, ja lipun hintaan kuuluu maittavat ruuat, runsaat juomat sekä huikea seura!

Liput sitseille tulevat myyntiin maanantaina 12.6. klo 13:00! Osallistuaksesi sitseille, sinun tulee olla ilmoittautunut myös Hämiksen juhannukseen Nettilomakkeessa. Nettilomakkeella ajoissa ilmoittautumalla varmistat myös oman majoituspaikkasi – sänkyjä on talossa rajallinen määrä!

HUOM: Sitsit järjestetään säävarauksella ulkona. Jos keli on erityisen ikävä, sitsejä yritetään ensisijaisesti siirtää lauantaille. Jos silloinkin sataa liikaa, niin ruoat ja juomat tarjoillaan osallistujille sisällä.

Myös Koivuniemessä noudatetaan Hämäläis-Osakunnan turvallisemman tilan periaatteita, jotka löydät täältä. Tapahtumaan osallistumalla sitoudut näihin periaatteisiin. Häirintää kohdatessasi voit olla yhteydessä tapahtuman häirintäyhdyshenkilöihin, tai täyttää tapahtumasta lomakkeen Hämäläis-Osakunnan nettisivuilla.

MITÄ? Hämiksen juhannussitsit 2023
MISSÄ? Koivuniemessä, Oitissa!
MILLOIN? Perjantaina 23.6. klo 15:30
MIKSI? Sitsit kesässä pitää mielen virkeänä
DC? Juhannus ja halutessasi myös yo-lakki
LIPUT? Kide App ma 12.6. klo 13:00. 15 € / Hämiksen jäsen tai avec

2. Kesäretki lauantaina 1.7.

Hyvä osakuntaväki, bästa passagerare,

Kesä on nurkan takana ja se tarkoittaa valmistautumista kesän parhaaseen päivään – kesäretkeen! Kesäretki on Hämäläis-Osakunnan jokavuotinen perinne, jolloin osakunnan rohkeat seikkailijat pakataan linja-autoon ja kuljetetaan jonnekin päin kanta-aluetta tutustumaan paikalliseen kulttuuriin, menoon ja meininkiin. Tämän vuoden kesäretki järjestetään lauantaina 1.7.!

Retkellä nautitaan toisten hämisläisten seurasta, kesäpäivästä ja rennosta tunnelmasta. Matkanjohtajana ja salaisten kohteiden suunnittelijana toimii toiminnanohjaaja Anne Penttilä, joka huolehtii, että päivä on kaikille mieleinen! Mukaan on tervetulleita niin fuksit, civikset kuin myös seniorit. Mukaan kutsutaan myös ystävyysosakuntien edustajia, tässä siis mahtava tilaisuus tutustua vanhojen tuttujen lisäksi myös uusiin ystäviin!

Matkaan lähdetään klo 8:15 Hämiksen edestä. Halutessasi voit yöpyä edellisen yön Koivuniemessä, josta napataan kyytiin seikkailijat klo 9:45. Koivuniemeen palataan klo 21:00 ja jatkoista nautitaan pitkälle aamuun saakka! Halutessasi pääset palaamaan Hämikselle saakka, ja Hämiksellä ollaan viimeistään klo 22:15.

Kesäretki kustantaa lukuvuonna 2022-23 Hämikseen liittyneille fukseille 30 €, civiksille 35 € ja senioreille sekä edustajille 40 €. Osallistumismaksu kattaa lounaan, välipalan, päivällisen ja mahdollisen ohjelman. Varauduthan halutessasi myös omilla eväillä, mikäli epäilet jaksamistasi pitkän päivän aikana. Matkassa mukana on kesäisännän palvelut!

Ilmoittautuminen retkelle tapahtuu Kide Appin kautta. Ilmoittautuminen alkaa perjantaina 26.5. klo 13:00! Olethan nopea, sillä paikkoja on rajoitetusti.

Kesäretki on aikatauluhaasteiden vuoksi Pride-kulkueen kanssa päällekkäin, mutta mahdollisuuksien mukaan Hämikseltä järjestetään yhteislähtö myös kulkueeseen! Retkellä eletään Pride-hengessä mukana, ja turvallisen tilan periaatteet ovat tavalliseen tapaan voimassa.

MITÄ? Kesäretki
MISSÄ? Kanta-alueella!!
MILLOIN? Lauantaina 1.7.
MIKSI? Seikkailu kesässä pitää mielen virkeänä
ILMO? Kide App pe 26.5. klo 13:00

3. Juristikerhon rötöstelyviikonloppu 28.-30.7.

Juristikerhon rötöstelyviikonloppu tulee taas! Viikonloppu täynnä juristien ja jurisminmielisiä vieraita, rennonletkeää ohjelmaa, juhlimista ja hyvää ruokaa – mikäs sen parempaa. Mukaan ovat tervetulleita kaikki Hämiksen jäsenet opiskelijataustasta riippumatta!

Rötöstelyviikonloppu aloitetaan Tartosta röyhkeästi matkitulla olutpöydällä (jossa tarjoillaan myös siideriä ja alkoholittomia juomia valintasi mukaan) klo 18:00, jonka aikana maistellaan hyviä juomia ja syödään erinomaisia ruokia. Lauantaina nautitaan yhteisestä brunssista sekä mahdollisesta muusta ohjelmasta paljuilun ja saunomisen rinnalla. Sunnuntain kruunaa jo perinteeksi muodostuneet lettukestit ennen kotiinlähtöä!

Viikonloppu kustantaa 15 € / hlö, sisältäen majoituksen Koivuniemessä, olutpöydän tarjoilut, ohjelman ja aamiaiset. Ilmoittautuminen alkaa maanantaina 19.6. klo 13:00! Paikkoja on rajoitetusti, joten olethan nopea. Ilmoittautuminen Kide Appissa

Huomioithan Koivuniemessä seuraavat asiat:
– siivoa omat jälkesi
– huolehdi käyttämäsi lakanat ja pyyhkeet pyykkiin (tai tuo omat lakanat ja pyyhkeet mukana, niitä ei riitä viikonloppuisin kaikille)
– osallistu huvilan ylläpitotehtäviin, joihin kesäisäntä pyytää apua
– tuo mukanasi omia ruokia tarpeen mukaan – käytössäsi on kotagrilli sekä tavallinen kotikeittiö
– noudata turvallisen tilan periaatteita ja kesäisännän kertomia sääntöjä

Koivuniemessä ei ole sisäsuihkua eikä sisävessaa, mutta sauna ja palju lämpiää rötöstelyviikonlopun aikana!

Koivuniemen osoitteen saat tapahtuman järjestäjiltä! Perille pääset myös junalla, Oitin juna-asemalta on n. 2,5 km kävely huvilalle – voit tuoda mukanasi vaikka polkupyörän, jolla taittaa tuon matkan!

Jos sinulle heräsi kysymyksiä viikonlopusta, voit olla suoraan yhteydessä kerhon puheenjohtajaan Eero Taipaleeseen, @taipalee.

Tervetuloa mukaan rötöstelemään!

MITÄ? Juristikerhon rötöstelyviikonloppu
MISSÄ? Koivuniemi
MILLOIN? Perjantai-sunnuntai 28.-30.7.
MIKSI? Rötöstely tekee hyvää
ILMO? 15 € / Hämiksen jäsen. Kide App ma 19.6. klo 13

4. Hämäläis-Osakunnan Reserviläisten ampumaratapäivä Hälvälässä 29.7. sekä Koivuniemi-viikonloppu

HORes järjestää tänäkin vuonna vierailun Hälvälän ampumaurheilukeskuksen 150 m radalle. Ampumaratakäynnin lisäksi kerho viettää viikonloppua Koivuniemessä. Lisätiedot ja ilmoittautuminen (aukeaa maanantaina 19.6. klo 20)

5. Ilvesvaellus Isojärvellä 4.-6.8.

Tervetuloa Isojärven kansallispuiston maisemiin osallistumaan Hämäläis-Osakunnan historian neljännelle Ilvesvaellukselle elokuun ensimmäisenä viikonloppuna 4.-6.8.2023!

Ilvesvaellus on perinteisen Ilveshiihdon kesäinen ja hieman erähenkisempi pikkusisarus. Vaelluksella kuljetaan upeissa luontokohteissa ja kannetaan omat tavarat. Isojärven kansallispuisto sijaitsee Pirkanmaan Kuhmoisissa ja on erityisen tunnettu majavien muokkaamasta järviluonnostaan.

Vaellukselle voi osallistua, vaikka ei olisi laajempaa kokemusta vaeltamisesta entuudestaan. Kuitenkin on huomioitava, ettei erillistä huoltoautoa ole, joten vaeltajilla on syytä olla kohtuullinen peruskunto, realistinen käsitys omista voimista ja taidoista liikkua maastossa sekä kosolti reipasta ja positiivista mieltä matkassa.

Vaellukselle mahtuu 25 osallistujaa. Ilmoittautuminen on nyt auki!

Nähdään vaelluksella!

6. Radio Nova Festivaali 16.-17.6. – Rajoitettu ALE-kampanja opiskelijoille

Festarikesä lähestyy!

Radio Nova Festivaali haluaa yhteistyössä Hämäläis-Osakunnan kanssa tarjota rajoitetun 20% ALE-kampanjan Radio Nova Festivaaleille 2-päivän lipuista. Festivaali järjestetään 16.-17.6. Helsingin Suvilahdessa. Uuden festivaalin kattaus rakentuu tänä vuonna 35 kotimaisen ja kansainvälisen artistin tähtisikermästä.

Perjantai 16.6.2023
Adam Lambert, Rag’n’Bone Man, Kelis, Samu Haber, Apulanta, Kuumaa, Gasellit, 2 Unlimited, Dr. Alban, DJ Sash!, Rednex, Waldo’s People, Tuottaja Jääskeläinen, PartaMatti Airaksinen

Lauantai 17.6.2023
Black Eyed Peas, Anastacia, Icona Pop, Juha Tapio, ABREU, Elastinen, The Rasmus, Gettomasa, Günther, E-Rotic, Basic Element, Solid Base, Mohombi, Millennium Project, Aikakone, PartaMatti Airaksinen

Alennettu 20% hinta on 127,2€ (norm. 159€)
Liput voi lunastaa linkin kautta ja kertaostolla max. 2 lippua.

Lisätietoja festivaalista: www.radionovafestivaali.fi