Viikkotiedote 36/2023

TIEDOTUSASIAT

1. Osakuntabaari avautuu 4.9.

Osakuntabaari avataan kesätauon jälkeen maanantaina 4.9. klo 11.00

2. HOTin kausikurssit alkavat syyskuussa

HOTin eli tanssikerhon kausikurssit alkavat jälleen. Rohkeasti kaikki mukaan!

Alkeiskurssi keskiviikkoisin alkaen 13.9. klo 17-19, ilmolomake
Alkeisjatkokurssi keskiviikkoisin alkaen 6.9. klo 19-21, ilmolomake
Jatkokurssi torstaisin alkaen 7.9. klo 17-19, ilmolomake

Tarkemmat tiedot: https://hamalais-osakunta.fi/toiminta/valiokunnat-ja-kerhot/kerhot/hamalais-osakunnan-tanssikerho

3. Uuden laulukirjan sponsorointi

Hämiksen 8. laulukirja on valmistumaisillaan, ja julkaisun tukemiseksi osakuntalaisilla, alumneilla ja ystävillä on mahdollisuus sponsoroida oma nimikkolaulu uuteen kirjaan. Nimikkolaulun sponsorointi tarkoittaa, että laulun yhteyteen painetaan sitä tukeneen tahon nimi.

Sponsorointi kustantaa 20 €, ja kukin voi sponsoroida yhden (1) laulun. Laulun voi sponsoroida yksin, kahdestaan tai yhteisönä.

Varauslomake, kirjan sisältö ja lisätiedot löytyvät täältä. Sponsoroinnit ovat auki 10.9. klo 23.59 asti.

4. Talviylioppilaslakkitilaus 2023

Osakuntien yhteisvaltuuskunta järjestää jälleen talviylioppilaslakkien yhteistilauksen. Jos sinulla ei vielä ole talviylioppilaslakkia, mutta haluaisit sellaisen, ilmoittaudu tilaajaksi ohessa olevalla lomakkeella.

HUOM! Lomakkeella kerätään vain yhteystiedot lakkitilauksen jatkoviestintää varten. Lomakkeen täyttäminen EI OLE VARSINAINEN TILAUS.

TAPAHTUMAT

1. Vielä on kesää jäljellä -bileet lauantaina 9.9.

Mutta vielä tulee noita – lämpimiä öitä, joita sä koko pitkän talven jaksoit odottaa…

Kesälomat alkaa vihdoinkin olla lusittu ja paatuneimmatkin lomailijat ovat palailemassa kaupunkiin. On siis tullut myös aika kaivaa bilehousut jalkaan ja suunnata pitkästä aikaa osakunnalle! Tänäkään vuonna ei tarvitse odottaa kaudenavajaisiin asti, vaan pääset kokemaan Hämis-bileet jo niin sanotusti kaukkareiden etkoilla, jo perinteeksi muodostuneissa Vielä on kesää jäljellä -bileissä!

Vielä on kesää jäljellä -bileet ovat ensimmäinen mahdollisuus fukseille kokea Hämis-bileiden tunnelma ja civiksille mahdollisuus paitsi juhlia pitkän loman päättymistä, myös mahdollisuus tavata uusia fukseja sekä vanhoja osakuntaystäviä. Juhlakansaa viihdyttää dj, lisäksi talossa lämpeää sauna, pääset laulamaan karaokea ja tanssimaan sydämesi kyllyydestä!

Fuksina pääset bileisiin joko maksamalla 2 euron hinnan lipusta Kide Appin kautta tai saamalla ilmaisen lipun QR-koodin kautta. QR-koodeja jaetaan fuksipuistossa Hämiksen teltalla klo 14-20 ja HYY:n avajaiskarnevaaleilla klo 14-18 Hämiksen teltalla! Ilmaisen lipun voit lunastaa, vaikka et vielä olisi Hämiksen jäsen – muista, että osakuntafuksi voit myös olla, vaikka et olisi enää tiedekuntafuksi!

Muille kuin fukseille liput kustantavat 4 euroa (Hämiksen jäsenet) tai 6 euroa (muut korkeakouluopiskelijat). Varauduthan todistamaan jäsenyytesi tai opiskelijastatuksesi – Hämiksen jäsenenä muista käydä kirjautumassa jäseneksi uudelle lukuvuodelle ennen bileitä.

Ovet avataan klo 21:00 ja suljetaan klo 1:00 – olethan ajoissa paikalla, jottet missaa syksyn (ainakin toistaiseksi) suurimpia ja kauneimpia osakuntabileitä! Narikka on avoinna klo 04:30 asti.

Lipunmyynti käynnistyy maanantaina 21.8. klo 13:00. Lipunmyyntiin pääset tästä.

Päivystysajat jäseneksi kirjautumiselle lukuvuodelle 2023-2024 löydät Hämiksen nettisivuilta ja jatkossa myös Instagramista!

Tervetuloa takaisin, osakuntaystävät ja ennen kaikkea – tervetuloa kotiin uudet fuksit!

Mikäli koet tapahtumassa häirintää, voit matalalla kynnyksellä ottaa yhteyttä viestitse tai puhelimitse häirintäyhdyshenkilöihin. Heidät saat kiinni numerosta 040 135 5899. Tapahtumassa noudatetaan Hämäläis-Osakunnan turvallisemman tilan periaatteita, jotka löydät täältä. Tapahtumaan osallistumalla sitoudut näihin periaatteisiin.

MITÄ? Vielä on kesää jäljellä -bileet
MISSÄ? Hämäläis-Osakunta, Urho Kekkosen katu 4-6 D, 00100 Helsinki
MILLOIN? Lauantaina 9.9, ovi auki klo 21:00-01:00
MIKSI? Koska kaikki hyvä päättyy aikanaan, myös kesä
DC? Haalarit! Tai kesä! Tai molemmat! Asu vapaa, mutta pakollinen.
LIPUT? Kide app ma 21.8. klo 13:00. ILMAINEN QR-koodilla tai 2 € Kide Appista / fuksit, 4 € / Hämiksen jäsenet, 6e / muut korkeakouluopiskelijat

2. HOP pelipäivä la 16.9.

Pelikerho järjestää kuukausittaisen pelipäivänsä 16.9. lauantaina Hämäläis-Osakunnan tiloissa, 3. kerroksessa klo 12:00 eteenpäin. Viikonloppupelit tyypillisesti harrastajapelejä mutta pelattavat pelit määräytyvät luonnollisesti osallistujien mukaan ja pelivaihtoehdoista käydään etukäteen keskustelua kerhon WhatsApp-ryhmässä.

Lisätietoja:
Elias Nummelin
041 535 4103

3. Fuksiaiset 23.9.

Fuksiaisten aika on taas koittanut – tänä vuonna teemalla Barbenheimer! ✨

Nyt sinäkin pääset valitsemaan puolesi äärimmäisten vastakohtien väliltä, sillä lauantaina 23.9. menestyselokuvat Barbie ja Oppenheimer törmäävät myös Hämäläis-Osakunnan fuksiaisissa! Tuutorin johdattamana pääset fuksiryhmäsi kanssa suorittamaan erilaisia tehtäviä Osakunnan kerhojen ja valiokuntien rasteilla – pääset joko seikkailemaan vaaleanpunaisessa fantasiamaailmassa tai matkustamaan ajassa taaksepäin toiseen maailmansotaan! Rastikiertelyn jälkeen paras joukkue palkitaan ja tarjolla on pientä purtavaa.

Fuksiaisten jälkeen talo täyttyy myös muista osakuntalaisista kaudenavajaisten merkeissä! Lippu fuksiaisiin Hämiksen fukseilta kustantaa 4 € ja muilta korkeakouluopiskelijoilta 6 € – hintaan sisältyy myös osallistuminen kaudenavajaisiin. Ilmoittautuminen aukeaa 6.9. klo 12:00 ja sulkeutuu 20.9. klo 23:55. Pue siis päälle paras Barbie-asusi tai Oppenheimerin tunnusomainen puku ja tule mukaan eri maailmojen väliseen seikkailuun! Lipunmyyntiin pääset tästä.

MITÄ? Hämäläis-Osakunnan fuksiaiset
MISSÄ? Hämäläis-Osakunta, Urho Kekkosen katu 4-6 D, 00100 Helsinki
MILLOIN? Lauantaina 23.9. klo 17:30 eteenpäin, paikalla on oltava viimeistään klo 17:50
MIKSI? Koska uudet fuksit ovat tärkeitä!
DC? Barbenheimer (Barbie x Oppenheimer) – Pukeudu toisen teeman mukaisesti tai molempien!
LIPUT? Kide.app ke 6.9. klo 12:00 / Hämiksen fuksi 4 € / Muut korkeakouluopiskelijat 6 €

4. Osakunnat 380 -juhla 30.9.

Osakunnat juhlivat 380-vuotista taivaltaan 30.9.2023 ravintola Töölössä, Runeberginkatu 14-16 klo 18.00 alkaen. Juhlan ohjelmassa on perinteiseen osakuntatyyliin laulua, puheenvuoroja, kolmen ruokalajin illallinen ja keskiyöllä lakinvaihto kesälakista talvilakkiin.

Ilmoittautuminen aukeaa 1.9. klo 13 ja on auki 18.9. klo 12.00 asti Kide.appissa.

Illalliskortin hinta on 110€ per osallistuja. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Mahdolliset peruutukset tulee tehdä 18.9. klo 12.00 mennessä. Tämän jälkeen illalliskorttia ei voi perua. Juhlissa on kasvismenu. Juhlan osallistujat saavat muistomitalin.

5. Excursio Limeksen approon keskiviikkona 4.10.

Limeksen Appro järjestettiin ensimmäisen kerran syksyllä 2007 ja tänä vuonna opiskelijat kerääntyvät Helsingin keskustaan lokakuun ensimmäisenä keskiviikkona jo seitsemännentoista kerran. Tapahtumassa osallistujat kiertävät suorituspaikkoja, joista kerätään leimoja suorituskorttiin.

Tänä vuonna pääset approilemaan myös Limeksen approlle hämisläisten kanssa! Approlipun hinta Hämiksen kautta on 18 € (lippujen ostohinta meille), Hämiksen lähtö- ja jatkopaikka on Apollo ja lippuja on kahteen eri lähtöön: klo 16:45 ja klo 17:15.

Approlipun hinta sisältää suorituspassin, haalarimerkin, rannekkeen Apollon jatkoille sekä Apollon narikan. Hämiksen lippujen ostajille luodaan oma Telegram-ryhmä, jolloin on helppo myös etsiä Hämis-tuttuja appron aikana!

Hämiksen liput ovat fyysisiä lippuja ja ne myydään suoraan toimistolta päivystysaikoina (ei tuutorien päivystyksestä). Liput ovat myynnissä maanantaista 11.9. alkaen. Fyysinen lippu tulee vaihtaa appropäivänä rannekkeeseen ja suorituskorttiin Apollossa lähtöaikana. Huomioithan, että lippuja ostaaksesi sinun tulee kirjautua Hämiksen jäseneksi viimeistään lippuja ostaessasi!

Lisätietoa: http://appro.limes.fi/.

VIIKOITTAIN TOISTUVAT:

Maanantaisin maanantailenkki

Kokoontuminen osakunnan viidenteen kerrokseen Hikiälle kello 19 ja lähtö kello 19.15. Lenkki kulkee vakioreittiä Seurasaaren sillalle ja takaisin. Matkaa kertyy noin 10 kilometriä. Ketään ei jätetä jälkeen, ja juosta voi myös vain osan matkasta. Lenkin jälkeen Hikiällä on tarjolla eväitä ja lämmin sauna.

Maanantailenkki järjestetään yhteistyössä Satakuntalaisen Osakunnan kanssa. Lenkin vetäjänä ja yhteyshenkilönä toimii Mikko Mäkipää, puh. 0505822386.

Maanantaisin HOS Big Bandin treenit

HOS Big Band treenaa maanantaisin klo 18.30 – 20.30 Punaisessa Myllyssä (4. krs). Jos sinua kiinnostaisi soittaa big bandissä, tule rohkeasti mukaan! Lisätietoja saa sähköpostilla hos@hamalais-osakunta.fi tai Facebookin tai IG:n kautta @hosbigband

Tiistaisin teeilta

Teeillassa tarjoillaan vaihtuvaa ruokaa/naposteltavaa ja tutustutaan osakuntalaisiin matalalla kynnyksellä. Tervetuloa mukaan klo 19 alkaen osakunnan kolmanteen kerrokseen!

Keskiviikkoisin pelikerhon peli-ilta

Pelikerho kokoontuu pelaamaan lautapelejä keskiviikkoisin klo 18 alkaen osakunnan 3. kerroksessa Aulangolla.

Torstaisin HOResin pienoispistoolivuorot

Pienoispistoolivuorot jatkuvat jälleen torstaisin klo 18 alkaen. Syksyn ensimmäinen vuoro on torstaina 7.9. Ilmoittautuminen löytyy lomakkeesta.
Kysymykset pienoispistoolivuoroihin ja ampumarataan liittyen voi osoittaa ratamestarille: ratamestari@hamalais-osakunta.fi

PÄIVYSTYSAJAT viikko 36

Maanantai 4.9.
16:00-20:00 Toiminnanohjaaja

Tiistai 5.9.
12:00-16:00 Toiminnanohjaaja
16:00-19:00 Taloudenhoitaja
16:00-20:00 Tuutori

Keskiviikko 6.9.
9:30-15:30 Toiminnanohjaaja
12:00-18:00 Sihteeri
15:00-19:00 Tuutori

Torstai 7.9.
14:00-20:00 Toiminnanohjaaja

Perjantai 8.9.
12:00-15:00 Taloudenhoitaja
13:00-19:00 Sihteeri