Viikkotiedote 37/2023

TIEDOTUSASIAT

1. Hämäläis-Osakunnan Laulajat etsii uusia laulajia!

Moi!

Tuntuuko laulaminen omalta jutulta ja haluaisit tehdä sitä hyvässä porukassa? Oletko aina halunnut kokeilla kuoroharrastusta vai oletko jo vanha konkari? Hämäläis-Osakunnan Laulajat eli HOL hakee nyt uusia laulajia!

Koelaulut järjestetään tiistaisin 12.9. ja 19.9. klo 16-18 Hämäläis-Osakunnalla Kampissa (Urho Kekkosen katu 4-6 D, 4. krs).

Koelauluihin voit ilmoittautua tästä linkistä.
Koelaulujen Facebook-tapahtuma

Olemme Suomen vanhin akateeminen sekakuoro, jossa yhdistyvät kunnianhimoinen musiikinteko ja monimuotoinen hauskanpito. Etsimme laulajia etenkin tenori- ja bassoääniin, mutta myös altoille ja sopraanoille on hyvin tilaa!

Koelauluissa hakija esittää itse valitsemansa laulun, suorittaa pienen nuotinlukutehtävän ja muutaman melodiaharjoituksen sekä laulaa Finlandia-hymnin osana kvartettia. Voit ilmoittautua koelauluihin laittamalla nimikirjaimesi yllä jaettuun taulukkoon valitsemaasi ajankohtaan. Ota lisäksi yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen hol.rekrytointi@gmail.com, jotta voimme lähettää sinulle Finlandia-hymnin nuotin. Kuoromme on kansainvälinen, ja myös vaihto-opiskelijat ovat tervetulleita.

Tervetuloa mukaan koelauluihin!

Instagram: @holchoir
Facebook: HOLChoir

2. Talviylioppilaslakkitilaus 2023

Osakuntien yhteisvaltuuskunta järjestää jälleen talviylioppilaslakkien yhteistilauksen. Jos sinulla ei vielä ole talviylioppilaslakkia, mutta haluaisit sellaisen, ilmoittaudu tilaajaksi ohessa olevalla lomakkeella.

HUOM! Lomakkeella kerätään vain yhteystiedot lakkitilauksen jatkoviestintää varten. Lomakkeen täyttäminen EI OLE VARSINAINEN TILAUS.

3. Kysely Hämäläis-Osakunnan jäsenistölle toiveista seuraaville vuosille

Osakunnan edellisten vuosien tavoitteet oli asetettu vuosille 2020–2023. Nyt olisi aika suunnata katse kohti tulevaisuutta ja osakunnan visiota seuraaville vuosille! Vastaa kyselyyn ja vaikuta, millaisiin asioihin toivoisit osakunnalla seuraavien vuosien aikana kiinnitettävän huomiota.

Kyselyyn voit vastata aina 6.10. asti.

4. Starttirahoja Lahteen linkittyviin opinnäytetöihin

Onko opinnäytetyölläsi kytkös Lahteen? Voisiko sillä olla? Lahden Yliopistokampus myöntää Helsingin yliopiston ja LUT-yliopiston opiskelijoille 500 euron starttirahoja opinnäytetyön alkuvaiheeseen.

Edellytyksenä on, että opinnäytetyötä (kandidaatintutkielma, maisterintutkielma tai väitöskirja) suunnitellaan tai startataan yhteistyössä Lahden seudun yrityksen tai organisaation kanssa tai opinnäytetyö on jotenkin muuten hyödyllinen seutukunnalle. Starttirahan tarkoituksena on auttaa alkuun. Rahoitusta voi käyttää esimerkiksi matkoihin Lahteen, kontaktointiin tai muuhun suunnittelutyöhön. Lahden Yliopistokampukselta saat tarpeen mukaan apua yhteistyökumppaneiden etsimiseen.

Hakemukset
Starttirahaa voit hakea täyttämällä oheisen lomakkeen 15.10.2023 mennessä. Hakemukset käsitellään noin kuukauden kuluessa hakuajan päättymisestä. Jos hakemuksia tulee runsaasti, priorisoimme Lahdessa tehtäviä ja/tai alkuvaiheessa olevia opinnäytetöitä. Starttirahan saajista tehdään nostoja Lahden Yliopistokampuksen digitaalisen viestinnän kanaviin. Hakemuksen lisäksi tarvitaan lyhyt vapaaehtoinen suositus opinnäytetyön ohjaajalta. Suosituksen deadline on 15.10. Lisätietoa suosituksista hakulomakkeella.

Yhteystiedot
asiantuntija Ilmari Pirkkamaa, Lahden Yliopistokampus
ilmari.pirkkamaa@lahdenyliopistokampus.fi,
+358 50 465 5468

pääsihteeri Minna-Maija Salomaa, Lahden Yliopistokampus
minna-maija.salomaa@lahdenyliopistokampus.fi,
+358 50 595 8953

TAPAHTUMAT

1. HOResin excu Panssarimuseoon 16.9.

Hämäläis-Osakunnan reserviläiset järjestää excursion lauantaina 16.9. Parolaan Panssarimuseoon. Museossa on esillä muun muassa Kuningastiikeri eli Tiger II -panssarivaunu toisen maailmansodan ajalta.

Excursio alkaa kello 12. Vierailu on omakustanteinen. Helsingistä on mahdollista päästä kimppakyydein museolle ja takaisin vierailun päätyttyä, mutta paikalle voi ilmestyä myös omin neuvoin. Kuljetuksien järjestämistarpeiden kartoittamiseksi pyydetään exculle ilmoittautumaan 15.9.2023 klo 21.00 mennessä tämän linkin kautta.

HOResin toimintaan osallistumiseksi ei tarvitse olla reserviläinen, kaikki osakuntalaiset ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Mitä? HOResin excu Panssarimuseoon
Missä? Panssarimuseo, Parola, Hattula
Milloin? 16.9. klo 12
Mitä maksaa? omakustanteinen

2. HOP pelipäivä la 16.9.

Pelikerho järjestää kuukausittaisen pelipäivänsä 16.9. lauantaina Hämäläis-Osakunnan tiloissa, 3. kerroksessa klo 12:00 eteenpäin. Viikonloppupelit tyypillisesti harrastajapelejä mutta pelattavat pelit määräytyvät luonnollisesti osallistujien mukaan ja pelivaihtoehdoista käydään etukäteen keskustelua kerhon WhatsApp-ryhmässä.

Lisätietoja:
Elias Nummelin
041 535 4103

3. Fuksiaiset 23.9.

Fuksiaisten aika on taas koittanut – tänä vuonna teemalla Barbenheimer! ✨

Nyt sinäkin pääset valitsemaan puolesi äärimmäisten vastakohtien väliltä, sillä lauantaina 23.9. menestyselokuvat Barbie ja Oppenheimer törmäävät myös Hämäläis-Osakunnan fuksiaisissa! Tuutorin johdattamana pääset fuksiryhmäsi kanssa suorittamaan erilaisia tehtäviä Osakunnan kerhojen ja valiokuntien rasteilla – pääset joko seikkailemaan vaaleanpunaisessa fantasiamaailmassa tai matkustamaan ajassa taaksepäin toiseen maailmansotaan! Rastikiertelyn jälkeen paras joukkue palkitaan ja tarjolla on pientä purtavaa.

Fuksiaisten jälkeen talo täyttyy myös muista osakuntalaisista kaudenavajaisten merkeissä! Lippu fuksiaisiin Hämiksen fukseilta kustantaa 4 € ja muilta korkeakouluopiskelijoilta 6 € – hintaan sisältyy myös osallistuminen kaudenavajaisiin. Ilmoittautuminen aukeaa 6.9. klo 12:00 ja sulkeutuu 20.9. klo 23:55. Pue siis päälle paras Barbie-asusi tai Oppenheimerin tunnusomainen puku ja tule mukaan eri maailmojen väliseen seikkailuun! Lipunmyyntiin pääset tästä.

MITÄ? Hämäläis-Osakunnan fuksiaiset
MISSÄ? Hämäläis-Osakunta, Urho Kekkosen katu 4-6 D, 00100 Helsinki
MILLOIN? Lauantaina 23.9. klo 17:30 eteenpäin, paikalla on oltava viimeistään klo 17:50
MIKSI? Koska uudet fuksit ovat tärkeitä!
DC? Barbenheimer (Barbie x Oppenheimer) – Pukeudu toisen teeman mukaisesti tai molempien!
LIPUT? Kide.app ke 6.9. klo 12:00 / Hämiksen fuksi 4 € / Muut korkeakouluopiskelijat 6 €

4. Kaudenavajaiset lauantaina 23.9.

Lyhyt ja vähäluminen kesä on vihdoin ja viimein ohitse ja se on varma merkki syyskauden avajaisista!

Kuvastaako sisäistä tunnelmaasi paremmin Barbie Land vai Oppenheimerin trillerimäinen tunnelma? Oletko jo valinnut puolesi tässä vuoden tärkeimmässä vastakkainasettelussa? Tervetuloa löytämään vastauksia näihin kysymyksiin Hämiksen kaudenavajaisiin!

Syyskausi avataan koko osakuntakansan voimin lauantaina 23.9, eikä tätä Barbien ja Oppenheimerin yhteentörmäystä kannata missään nimessä missata! Fuksiaisia juhlitaan alkuillasta ja kun ilta pimenee, civikset pääsevät mukaan Barbie Landiin tai Oppenheimerin maailmaan. Kaukkarit ovat perinteitä kunnioittaen fuksiaisten eeppiset jatkot, ja tällä kertaa myös kaukkareita juhlitaan teemalla Barbenheimer. Herätä sisältäsi siis joko pinkkiä rakastava feministi-ikoni tai äärimmäisen dramaattinen 1940-luvun tyyli ja tule esittelemään Hämiksen bilekulttuuria uusille fukseille!

Kaukkareissa pääset tanssimaan sekä live-esiintyjän, että DJ:n tahtiin, eikä näistäkään bileistä ole unohdettu Hämis-bileiden vakkareita, eli karaokea ja saunomista!

Civikset pääsevät sisään klo 22:00 alkaen – olethan ajoissa paikalla, sisään ei pääse enää klo 01:00 jälkeen!

Fuksiaisiin osallistuvat fuksit ja rastinpitäjät pääsevät automaattisesti mukaan myös kaukkareihin. Muillekaan liput eivät liikaa reikiä lompakkoon aiheuta, sillä Hämiksen jäsenenä pääset mukaan bileisiin kolmella (3) eurolla, muiden osakuntien jäsenenä saat pulittaa tästä illasta neljä (4) euroa, ja mikäli olet vielä toistaiseksi osakuntien ulkopuolinen korkeakouluopiskelija, pääset mukaan kuudella (6) eurolla!

Lipunmyynti käynnistyy torstaina 7.9. klo 13:00. Varauduthan näihin kimaltaviin ja räjähtäviin juhliin ottamalla mukaan Hämiksen jäsenkortin, osakuntanauhan tai opiskelijakortin (tai vaikka kaikki).

Tervetuloa mukaan äärimmäisten vastakohtien maailmaan!

Päivystysajat jäseneksi kirjautumiselle lukuvuodelle 2023-2024 löydät Hämäläis-Osakunnan nettisivuilta. Muistathan uusia jäsenyytesi ennen tapahtumaa!

Mikäli koet tapahtumassa häirintää, voit matalalla kynnyksellä ottaa yhteyttä viestitse tai puhelimitse häirintäyhdyshenkilöihin. Heidät saat kiinni numerosta 040 135 5899. Tapahtumassa noudatetaan Hämäläis-Osakunnan turvallisemman tilan periaatteita, jotka löydät täältä. Tapahtumaan osallistumalla sitoudut näihin periaatteisiin.

MITÄ? Syyskauden avajaiset
MISSÄ? Hämäläis-Osakunta, Urho Kekkosen katu 4-6 D, 00100 Helsinki
MILLOIN? Lauantaina 23.9., ovi auki klo 22:00-01:00
MIKSI? Koska on aika päättää kumpi hallitsee Hämiksellä
DC? Barbenheimer
LIPUT? Kide app to 7.9. klo 13:00. ILMAINEN / fuksiaisten osallistujat ja rastinpitäjät, 3e / Hämiksen jäsenet, 4e / muut osakuntalaiset, 6e / muut opiskelijat

5. Osakunnat 380 -juhla 30.9.

Osakunnat juhlivat 380-vuotista taivaltaan 30.9.2023 ravintola Töölössä, Runeberginkatu 14-16 klo 18.00 alkaen. Juhlan ohjelmassa on perinteiseen osakuntatyyliin laulua, puheenvuoroja, kolmen ruokalajin illallinen ja keskiyöllä lakinvaihto kesälakista talvilakkiin.

Ilmoittautuminen aukeaa 1.9. klo 13 ja on auki 18.9. klo 12.00 asti Kide.appissa.

Illalliskortin hinta on 110€ per osallistuja. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Mahdolliset peruutukset tulee tehdä 18.9. klo 12.00 mennessä. Tämän jälkeen illalliskorttia ei voi perua. Juhlissa on kasvismenu. Juhlan osallistujat saavat muistomitalin.

6. Excursio Limeksen approon keskiviikkona 4.10.

Limeksen Appro järjestettiin ensimmäisen kerran syksyllä 2007 ja tänä vuonna opiskelijat kerääntyvät Helsingin keskustaan lokakuun ensimmäisenä keskiviikkona jo seitsemännentoista kerran. Tapahtumassa osallistujat kiertävät suorituspaikkoja, joista kerätään leimoja suorituskorttiin.

Tänä vuonna pääset approilemaan myös Limeksen approlle hämisläisten kanssa! Approlipun hinta Hämiksen kautta on 18 € (lippujen ostohinta meille), Hämiksen lähtö- ja jatkopaikka on Apollo ja lippuja on kahteen eri lähtöön: klo 16:45 ja klo 17:15.

Approlipun hinta sisältää suorituspassin, haalarimerkin, rannekkeen Apollon jatkoille sekä Apollon narikan. Hämiksen lippujen ostajille luodaan oma Telegram-ryhmä, jolloin on helppo myös etsiä Hämis-tuttuja appron aikana!

Hämiksen liput ovat fyysisiä lippuja ja ne myydään suoraan toimistolta päivystysaikoina (ei tuutorien päivystyksestä). Liput ovat myynnissä maanantaista 11.9. alkaen. Fyysinen lippu tulee vaihtaa appropäivänä rannekkeeseen ja suorituskorttiin Apollossa lähtöaikana. Huomioithan, että lippuja ostaaksesi sinun tulee kirjautua Hämiksen jäseneksi viimeistään lippuja ostaessasi!

Lisätietoa: http://appro.limes.fi/.

7. OYV:n Aktiivipäivälliset perjantaina 6.10.

ESO, ÅN ja ÖFN toivottavat sinut tervetulleeksi OYV:n Aktiivipäivällisille perjantaina 6.10.2023. klo 18:30 Uuden ylioppilastalon neljänteen kerrokseen.

Ilmottautuminen avautuu torstaina 7.9 klo 14:00 ja sulkeutuu sunnuntaina 1.10 klo 21:00. Jokaisella osakunnalla on oma kiintiönsä, joten toimi nopeasti!

Lisätietoja tapahtumasta sekä ilmoittautuminen löytyvät suomeksi ESOn tapahtumakalenterista.

MITÄ: Aktiivipäivälliset!
KENELLE: Kaikille, jotka ovat aktiivisia omissa osakunnissaan!
MILLOIN: Perjantaina 6.10 klo 18:30
MISSÄ: Uusi ylioppilastalo, Mannerheimintie 5 A 4 krs. ESOn puoli
PUKUKOODI: Siisti arkipuku sekä osakuntanauha ilman harrastus-, kunnia- tai ansiomerkkejä
HINTA: 18€
MIKSI: Koska on hauskaa päästä sitsaamaan muiden osakuntalaisten kanssa!

8. Excursio Hämeenkadun approon torstaina 12.10.

Suomen suurin ja kaunein opiskelijatapahtuma Hämeenkadun Appro on järjestetty jo vuodesta 1982. Tapahtuma kerää vuosittain Tampereelle yli 13 000 korkeakouluopiskelijaa ympäri Suomea. Tapahtuma koostuu Keskustorin tapahtuma-alueesta, approkierroksesta sekä jatkoista.

Hämeenkadun Approssa on tarkoitus kiertää ennalta määrättyjä baareja, ravintoloita ja muita suorituspaikkoja Tampereen keskustan alueella ja kerätä suoritusmerkintöjä appropassiin. Kerättyään vaaditun määrän suoritusmerkintöjä, osallistuja ansaitsee määrää vastaavan tutkinnon.

Hämäläis-Osakunta lähtee excursiolle kanta-alueelle, mustan makkaran luvattuun maahan! Suomen suurin opiskelijatapahtuma vakuutti viime vuonna hämisläiset niin, että tänä vuonna lipunmyynnistä onnistuttiin nappaamaan isompi potti lippuja. Hämiksen liput on tänä vuonna Ranta & Poro -jatkoille, joilla esiintyy Teflon Brothers! Approa vietetään tänä vuonna torstaina 12.10.

Approlipun hinta on meille 26 €/hlö, joka sisältää approkartan ja suorituspassin, jatkorannekkeen sekä haalarimerkin. Hämeenkadun approssa on suorituspaikkoja huomattavasti tavallisia approja enemmän, joten hieman kalliimpaa hintaa ei kannata säikähtää liikaa! Hämis järjestää myös bussikyydin suoraan Tampereen ytimeen, joka kustantaa osallistujille 19 €/hlö. Bussi myös palauttaa meidät yöllä turvallisesti Hämiksen eteen! Lähtökohtaisesti liput myydään pakettina, johon kuuluu sekä approlippu, että bussilippu (yht. 45 €/hlö). Bussin hinta varmistuu maanantaina 18.9., joten hinta voi pudota vielä n. 5 €!

Matkaan lähdetään Hämikseltä klo 13:30 ja paluumatka alkaa klo 2:30 – ethän myöhästy! Matka kestää n. 2 tuntia / suunta.

Liput myydään Kide Appin kautta tiistaina 19.9. klo 13:00 alkaen. Olethan nopea, sillä nämä on perinteisesti viety käsistä! Huomioithan, että liput on tarkoitettu ainoastaan Hämiksen jäseniksi kirjautuneille opiskelijoille, joten hoidathan lukuvuosikirjautumisen lipunmyynnin alkuun mennessä päivystysaikoina.

Lipunmyyntiin pääset tästä.

Lisätietoa Hämeenkadun approsta

Mahdollisiin kysymyksiin vastaa Tirehtööri Telegramissa @maenpaalla. Lämpimästi tervetuloa mukaan seikkailulle Pohjoismaiden suurimpaan sisämaakaupunkiin!

MITÄ? Excursio Hämeenkadun approon
MISSÄ? Tanpereella nääs!
MILLOIN? Torstaina 12.10.
MIKSI? Koska kanta-alue ja Suomen suurin opiskelijatapahtuma
DC? Haalarit!
LIPUT? Kide App ti 19.9. klo 13. 45 € (alustava) / Hämiksen jäsen, sis. approliput ja bussikyydin.

TULEVAT KOKOUKSET:

Hallituksen kokous ma 18.9.

Paasikivi, Hämäläis-Osakunnan 5. kerros klo 17.00

Osakunnan kokous ti 19.9.

Aulanko, Hämäläis-Osakunnan 3. kerros klo 18.00

VIIKOITTAIN TOISTUVAT:

Maanantaisin maanantailenkki

Kokoontuminen osakunnan viidenteen kerrokseen Hikiälle kello 19 ja lähtö kello 19.15. Lenkki kulkee vakioreittiä Seurasaaren sillalle ja takaisin. Matkaa kertyy noin 10 kilometriä. Ketään ei jätetä jälkeen, ja juosta voi myös vain osan matkasta. Lenkin jälkeen Hikiällä on tarjolla eväitä ja lämmin sauna.

Maanantailenkki järjestetään yhteistyössä Satakuntalaisen Osakunnan kanssa. Lenkin vetäjänä ja yhteyshenkilönä toimii Mikko Mäkipää, puh. 0505822386.

Maanantaisin taidekerho

Taidekerho palaa syystauolta! Kerhon ensimmäisessä tapaamisessa suunnataan ulos Kaisaniemen kasvitieteelliseen puutarhaan piirtämään. Puutarhaan on vapaa pääsy ja mukaan ei tarvitse omia välineitä, ellei niin tahdo.

Tapaamme puutarhan portilla klo 18 ja viipyä saa juuri sen verran kuin haluaa tai ehtii. Sään ollessa huono, kerhon tapaaminen siirtyy sisätiloihin osakunnan viidenteen kerrokseen Sillanpäähän ja voimme kokeilla kenties vaikka croquis’ta.

Tervetuloa!

Maanantaisin HOS Big Bandin treenit

HOS Big Band treenaa maanantaisin klo 18.30 – 20.30 Punaisessa Myllyssä (4. krs). Jos sinua kiinnostaisi soittaa big bandissä, tule rohkeasti mukaan! Lisätietoja saa sähköpostilla hos@hamalais-osakunta.fi tai Facebookin tai IG:n kautta @hosbigband

Tiistaisin teeilta

Teeillassa tarjoillaan vaihtuvaa ruokaa/naposteltavaa ja tutustutaan osakuntalaisiin matalalla kynnyksellä. Tervetuloa mukaan klo 19 alkaen osakunnan kolmanteen kerrokseen!

Keskiviikkoisin pelikerhon peli-ilta

Pelikerho kokoontuu pelaamaan lautapelejä keskiviikkoisin klo 18 alkaen osakunnan 3. kerroksessa Aulangolla.

Torstaisin HOResin pienoispistoolivuorot

Pienoispistoolivuorot jatkuvat jälleen torstaisin klo 18 alkaen. Ilmoittautuminen löytyy lomakkeesta.
Kysymykset pienoispistoolivuoroihin ja ampumarataan liittyen voi osoittaa ratamestarille: ratamestari@hamalais-osakunta.fi

PÄIVYSTYSAJAT viikko 37

Maanantai 11.9.
14:00-17:00 Taloudenhoitaja

Tiistai 12.9.
13:00-16:00 Toiminnanohjaaja
15:00-19:00 Tuutori

Keskiviikko 13.9.
12:00-18:00 Sihteeri
14:00-19:00 Toiminnanohjaaja

Torstai 14.9.
14:00-20:00 Toiminnanohjaaja

Perjantai 15.9.
13:00-16:00 Taloudenhoitaja