Viikkotiedote 38/2023

TIEDOTUSASIAT

1. Löytötavaroita haettavissa Ratinasta ma 18.9. alkaen

Löytötavaroita voi hakea 3. Kerroksen ratinasta maanantaista 18. päivä alkaen. Löytötavarat viedään kierrätykseen pe 22.9.

2. Opintostipendihaku 2023

HAETTAVAKSI JULISTETAAN HÄMÄLÄISTEN YLIOPPILASSÄÄTIÖN OPINTOSTIPENDIT

Stipendejä voivat hakea Hämäläis-Osakunnan varsinaiset jäsenet, jotka ovat hakiessaan osakunnan jäseninä vähintään kolmatta lukukauttaan.

Stipendejä jaetaan enintään 60 kpl ja yhden stipendin suuruus on 950 euroa.

Hakuohjeet ja sähköinen hakujärjestelmä löytyvät säätiön kotisivuilta www.hys.net

Hakuaika päättyy 16.10.2023 klo 24.00.

3. Hämäläis-Osakunnan Laulajat etsii uusia laulajia!

Koelaulut järjestetään tiistaisin 12.9. ja 19.9. klo 16-18 Hämäläis-Osakunnalla Kampissa (Urho Kekkosen katu 4-6 D, 4. krs).

Koelauluihin voit ilmoittautua tästä linkistä.
Koelaulujen Facebook-tapahtuma

Olemme Suomen vanhin akateeminen sekakuoro, jossa yhdistyvät kunnianhimoinen musiikinteko ja monimuotoinen hauskanpito. Etsimme laulajia etenkin tenori- ja bassoääniin, mutta myös altoille ja sopraanoille on hyvin tilaa!

Koelauluissa hakija esittää itse valitsemansa laulun, suorittaa pienen nuotinlukutehtävän ja muutaman melodiaharjoituksen sekä laulaa Finlandia-hymnin osana kvartettia. Voit ilmoittautua koelauluihin laittamalla nimikirjaimesi yllä jaettuun taulukkoon valitsemaasi ajankohtaan. Ota lisäksi yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen hol.rekrytointi@gmail.com, jotta voimme lähettää sinulle Finlandia-hymnin nuotin. Kuoromme on kansainvälinen, ja myös vaihto-opiskelijat ovat tervetulleita.

Tervetuloa mukaan koelauluihin!

Instagram: @holchoir
Facebook: HOLChoir

4. Talviylioppilaslakkitilaus 2023

Osakuntien yhteisvaltuuskunta järjestää jälleen talviylioppilaslakkien yhteistilauksen. Jos sinulla ei vielä ole talviylioppilaslakkia, mutta haluaisit sellaisen, ilmoittaudu tilaajaksi ohessa olevalla lomakkeella.

HUOM! Lomakkeella kerätään vain yhteystiedot lakkitilauksen jatkoviestintää varten. Lomakkeen täyttäminen EI OLE VARSINAINEN TILAUS.

5. Kysely Hämäläis-Osakunnan jäsenistölle toiveista seuraaville vuosille

Osakunnan edellisten vuosien tavoitteet oli asetettu vuosille 2020–2023. Nyt olisi aika suunnata katse kohti tulevaisuutta ja osakunnan visiota seuraaville vuosille! Vastaa kyselyyn ja vaikuta, millaisiin asioihin toivoisit osakunnalla seuraavien vuosien aikana kiinnitettävän huomiota.

Kyselyyn voit vastata aina 6.10. asti.

6. Starttirahoja Lahteen linkittyviin opinnäytetöihin

Onko opinnäytetyölläsi kytkös Lahteen? Voisiko sillä olla? Lahden Yliopistokampus myöntää Helsingin yliopiston ja LUT-yliopiston opiskelijoille 500 euron starttirahoja opinnäytetyön alkuvaiheeseen.

Edellytyksenä on, että opinnäytetyötä (kandidaatintutkielma, maisterintutkielma tai väitöskirja) suunnitellaan tai startataan yhteistyössä Lahden seudun yrityksen tai organisaation kanssa tai opinnäytetyö on jotenkin muuten hyödyllinen seutukunnalle. Starttirahan tarkoituksena on auttaa alkuun. Rahoitusta voi käyttää esimerkiksi matkoihin Lahteen, kontaktointiin tai muuhun suunnittelutyöhön. Lahden Yliopistokampukselta saat tarpeen mukaan apua yhteistyökumppaneiden etsimiseen.

Hakemukset
Starttirahaa voit hakea täyttämällä oheisen lomakkeen 15.10.2023 mennessä. Hakemukset käsitellään noin kuukauden kuluessa hakuajan päättymisestä. Jos hakemuksia tulee runsaasti, priorisoimme Lahdessa tehtäviä ja/tai alkuvaiheessa olevia opinnäytetöitä. Starttirahan saajista tehdään nostoja Lahden Yliopistokampuksen digitaalisen viestinnän kanaviin. Hakemuksen lisäksi tarvitaan lyhyt vapaaehtoinen suositus opinnäytetyön ohjaajalta. Suosituksen deadline on 15.10. Lisätietoa suosituksista hakulomakkeella.

Yhteystiedot
asiantuntija Ilmari Pirkkamaa, Lahden Yliopistokampus
ilmari.pirkkamaa@lahdenyliopistokampus.fi,
+358 50 465 5468

pääsihteeri Minna-Maija Salomaa, Lahden Yliopistokampus
minna-maija.salomaa@lahdenyliopistokampus.fi,
+358 50 595 8953

7. Kunnia-, ansio- ja harrastusmerkkien saajat vuonna 2023

Hämäläis-Osakunnan kunnia-, ansio- ja harrastusmerkkien saajat on päätetty vuodelle 2023.
Kunnia- ja ansiomerkkitoimikunta on myöntänyt osakunnan kunnia- ja ansiomerkit seuraaville:

Kunniamerkki:
Martti Syrjä [muusikko]
Anna Kulju [Hämäläisten ylioppilassäätiö]
Joni Penkari [Hämäläisten ylioppilassäätiö]

Ansiomerkki:
Ville Hänninen
Iida Silfverhuth
Samuli Lång
Maija Öhman

Harrastusmerkkitoimikunta on myöntänyt osakunnan harrastusmerkit seuraaville:
Laura Lampiselkä
Ulla Paakkari
Veikka Valtanen
Oona Pursiainen
Henna Suuronen
Olavi Pakola
Vilhelmiina Haliseva
Joel Heikkilä
Anne Penttilä
Helmiina Latvanen
Lassi Koistinen

Onnittelut merkkien saajille!

TAPAHTUMAT

1. Juristikerhon fuksiboolit perjantaina 22.9.

Juristikerho järjestää perjantaina kaikille osakuntafukseille suunnatut fuksiboolit klo 19 alkaen Hikiällä, osakunnan 5. kerroksessa. Tervetuloa pelailemaan erilaisia pelejä, maistelemaan boolia ja tutustumaan kerhon toimintaan – opiskelualastasi riippumatta!

2. Fuksiaiset ja kaudenavajaiset lauantaina 23.9.

MITÄ? Hämäläis-Osakunnan fuksiaiset
MISSÄ? Hämäläis-Osakunta, Urho Kekkosen katu 4-6 D, 00100 Helsinki
MILLOIN? Lauantaina 23.9. klo 17:30 eteenpäin, paikalla on oltava viimeistään klo 17:50
MIKSI? Koska uudet fuksit ovat tärkeitä!
DC? Barbenheimer (Barbie x Oppenheimer) – Pukeudu toisen teeman mukaisesti tai molempien!
LIPUT? Kide.app ke 6.9. klo 12:00 / Hämiksen fuksi 4 € / Muut korkeakouluopiskelijat 6 €

MITÄ? Syyskauden avajaiset
MISSÄ? Hämäläis-Osakunta, Urho Kekkosen katu 4-6 D, 00100 Helsinki
MILLOIN? Lauantaina 23.9., ovi auki klo 22:00-01:00
MIKSI? Koska on aika päättää kumpi hallitsee Hämiksellä
DC? Barbenheimer
LIPUT? Kide app to 7.9. klo 13:00. ILMAINEN / fuksiaisten osallistujat ja rastinpitäjät, 3e / Hämiksen jäsenet, 4e / muut osakuntalaiset, 6e / muut opiskelijat

3. Pelikerho maalaa miniatyyrejä su 24.9.

Pelikerho järjestää sunnuntaina 24.9. figumaalauspäivän, jossa tutustutaan pelinappuloina käytettävien miniatyyrien maalaamiseen, vietetään aikaa maalaamisen parissa ja jaetaan osaamista tekniikoiden käytössä. Aloitamme kello 13 osakuntatalon viidennessä kerroksessa Sillanpäässä.

Siveltimiä, maaleja ja muita tarvikkeita on saatavissa lainaan, mutta toivomme siveltimiä ja paletteja omistavien ottavan ne mukaansa. Maalaamme Nemesis-lautapelin mukana tulleita figuureja, minkä lisäksi tapahtumaan voi tulla edistämään omia projekteja. Lisätietoja voi kysyä tapahtumasta vastaavalta Kaarlo Sukuvaaralta.

4. Leffailta maanantaina 25.9.

Tervetuloa maanantaina 25.9. klo 19 Ratinaan (3.krs) leffailtaan! Ohjelmassa on katsoa uusi Disneyn Pieni merenneito live action -elokuva, joka pohjautuu samannimiseen Disneyn klassikkopiirrettyyn.

5. Ohjelmavaliokunnan excu: III International Queerlesque Festival in Helsinki la 30.9.

III INTERNATIONAL QUEERLESQUE FESTIVAL IN HELSINKI Savoy-teatterissa. Tervetuloa maailmanluokan festivaaliin, joka on täynnä Burleskia, Sirkusta, Dragia ja Queer-energiaa! Tässä festivaalissa koet mitä lumoavimpia ja henkeäsalpaavimpia esityksiä kaikkialta maailmasta. Me tuomme luoksesi Suomen suurimman Queer taiteen spektaakkelin! Tästäkin herkusta hämis kustantaa noin puolet, joten tämä tilaisuus kannattaa hyödyntää.

PÄÄESIINTYJÄT:
★KITTEN N’ LOU (USA) – Kitten LaRue & Lou Henry Hoover – Multi-awared Burlesque icons: Best Duo, The Burlesque Hall of Fame 2019, Voted #1 Burlesque Performers in the world 2015, King of Boylesque, Mr. Exotic World 2017
★CHOCOLATE SHOWBOY (USA/FR) – Paris Moulin Rouge’s Showboy
★TINUS DE SCHUNARD (USA) – Denmark’s Legendary Diva Queen
★Mukana myös paikallisia supertähtiä: Betty Fvck, Ile Poikela, Minka Leskinen, Mysterikah, House of Sibelius ja monia muita

Ovet: 19.00, Show time: 20.00 – 22.45, sisältäen 30 min väliajan

Henkkarit ja opiskelijakortti mukaan! Katsomo on anniskelualuetta!

Maksettavaa jää 14€ per lippu. Hämikselle varattu alustavasti 6 kpl lippuja. Liput tulevat myyntiin maanantaina 18.9. klo 12.

Tervetuloa mukaan!

6. Excursio Limeksen approon keskiviikkona 4.10.

Lippuja klo 17:15 lähtöön on vielä muutamia jäljellä, tervetuloa ostamaan toimistosta päivystysaikoina (ei tuutorien päivystykset)!

Lisätietoa: http://appro.limes.fi/.

7. OYV:n Aktiivipäivälliset perjantaina 6.10.

ESO, ÅN ja ÖFN toivottavat sinut tervetulleeksi OYV:n Aktiivipäivällisille perjantaina 6.10.2023. klo 18:30 Uuden ylioppilastalon neljänteen kerrokseen.

Ilmottautuminen avautuu sulkeutuu sunnuntaina 1.10 klo 21:00. Jokaisella osakunnalla on oma kiintiönsä, joten toimi nopeasti!

Lisätietoja tapahtumasta sekä ilmoittautuminen löytyvät suomeksi ESOn tapahtumakalenterista.

8. Excursio Hämeenkadun approon torstaina 12.10.

MITÄ? Excursio Hämeenkadun approon
MISSÄ? Tanpereella nääs!
MILLOIN? Torstaina 12.10.
MIKSI? Koska kanta-alue ja Suomen suurin opiskelijatapahtuma
DC? Haalarit!
LIPUT? Kide App ti 19.9. klo 13. 45 € (alustava) / Hämiksen jäsen, sis. approliput ja bussikyydin.

TULEVAT KOKOUKSET:

Hallituksen kokous ma 18.9.

Paasikivi, Hämäläis-Osakunnan 5. kerros klo 17.00

(Seuraava hallituksen kokous ma 25.9.)

Osakunnan kokous ti 26.9.

Aulanko, Hämäläis-Osakunnan 3. kerros klo 18.00

VIIKOITTAIN TOISTUVAT:

Maanantaisin maanantailenkki

Kokoontuminen osakunnan viidenteen kerrokseen Hikiälle kello 19 ja lähtö kello 19.15. Lenkki kulkee vakioreittiä Seurasaaren sillalle ja takaisin. Matkaa kertyy noin 10 kilometriä. Ketään ei jätetä jälkeen, ja juosta voi myös vain osan matkasta. Lenkin jälkeen Hikiällä on tarjolla eväitä ja lämmin sauna.

Maanantailenkki järjestetään yhteistyössä Satakuntalaisen Osakunnan kanssa. Lenkin vetäjänä ja yhteyshenkilönä toimii Mikko Mäkipää, puh. 0505822386.

Maanantaisin taidekerho

Taidekerho palaa normaaliin kokoontumisaikaansa ja -paikkaansa klo 18.30 osakunnan viidennessä kerroksessa Sillanpäässä. Tällä kertaa luvassa on nopeita croquis-piirroksia. Croquis’ssa tarkoituksena on luonnostella asioita ihan vain minuutissa tai parissa, joten tärkeämpää on löytää piirrettävän asian päälinjat, ei saada aikaan hienoa yksityiskohtaista teosta. Osallistujien toiveiden mukaan voimme joko luonnostella ihmisiä tai esineitä/tiloja. Tervetuloa mukaan taitotasosta riippumatta!

Maanantaisin HOS Big Bandin treenit

HOS Big Band treenaa maanantaisin klo 18.30 – 20.30 Punaisessa Myllyssä (4. krs). Jos sinua kiinnostaisi soittaa big bandissä, tule rohkeasti mukaan! Lisätietoja saa sähköpostilla hos@hamalais-osakunta.fi tai Facebookin tai IG:n kautta @hosbigband

Tiistaisin teeilta

Teeillassa tarjoillaan vaihtuvaa ruokaa/naposteltavaa ja tutustutaan osakuntalaisiin matalalla kynnyksellä. Tervetuloa mukaan klo 19 alkaen osakunnan kolmanteen kerrokseen!

Keskiviikkoisin pelikerhon peli-ilta

Pelikerho kokoontuu pelaamaan lautapelejä keskiviikkoisin klo 18 alkaen osakunnan 3. kerroksessa Aulangolla.

Torstaisin HOResin pienoispistoolivuorot

Pienoispistoolivuorot jatkuvat jälleen torstaisin klo 18 alkaen. Ilmoittautuminen löytyy lomakkeesta.
Kysymykset pienoispistoolivuoroihin ja ampumarataan liittyen voi osoittaa ratamestarille: ratamestari@hamalais-osakunta.fi

PÄIVYSTYSAJAT viikko 38

Maanantai 18.9.
12:30-17:00 Toiminnanohjaaja
14:30-16:30 Sihteeri

Keskiviikko 20.9.
12:30-16:00 Toiminnanohjaaja
13:00-19:00 Sihteeri

Torstai 21.9.
13:30-19:30 Toiminnanohjaaja

Perjantai 22.9.
11:00-17:00 Toiminnanohjaaja
11:00-18:30 Sihteeri